2025 Mayıs Ayı İtibariyle Gebelik Planlaması Düşünenler

birinsantanesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2025
70
48
3
30
Merhabalar,

Sürekli üyesiz olarak tecrubelerinizi okuduğum siteye bugun üye oldum.

Yaşım şuan 30 (ağustosa ayına kadar:) . Benim yaklaşık 17-18 ay önce geçirmiş olduğum ince bağırsak ameliyatları sonrası toparlanmamın ardından temkinli olarak eşimle aralık ayından itibaren bebek planmaya başladık. Kadın doğum muayeneleri, genel cerrahiden onaylar vs diyerek yola çıktık. Ne ben, ne de bebek için riske girmek istemiyoruz.Amh değerim sınırda 1.36 suan,diğer değerlerim normal görünüyor. Birkaç gün öncede geçirilmiş operasyona bağlı tüplerde kapalılık vs var mı diye garanti etmek için Dr. Cevat Bayrak Bey'de Hsg çektirdim. Şükür tüpler açık fakat bağırsak ve karın duvarında ameliyatlara bağlı yapışıklık var belki engel olabilir ya da olmayabilir denemeden bilemeyeceğiz. Gebe kalmak için özellikle stres yapmamaya özen göstersem de, şu birkaç ayda acaba hiç ovulasyona denk geldi mi bu ay tuttu mu diye istemsiz aklıma geliyor. Sanırım gebelik düşünen her kadın bunu yaşıyor:)

Gebelik öncesi folat kullanıyorum onun dışında ek olarak yaptığım herhangi bir bitkisel kür, vitamin vs kullanmıyorum. Genel olarak kan tahlillerimde sorun yok fakat hasimato hastası olduğum için kullandığım troid ilacı mevcut

Burada hem vakit geçirmek, hem de önerileriniz dinlemek için buraya yazmak istedim. Destek verirseniz çok mutlu olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…