• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2026 Ajandası

albatroza

elbet roza, elbette
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
18.544
Puanlar
198
Merhaba hanımlar. Diyet, sağlık, motivasyon vb konularında, açmak istediğim başlıklar vardı. Sonra dedim ki, niye hepsini bir yerde toplayıp, bir günlük topiği de ben açmayayım. 😊
Vücudumun bazi sinyaller vermesi üzerine, daha derli toplu bir yaşam tarzına geçmeye karar verdim. Burayı da motivasyon kaynağım olarak kullanacağım.
Arka arkaya 2 gebelik ve emzirme süreciyle, çok fazla kilo aldım. Şu an hala emzirdiğim için, diyet ve kilo vermeyi düşünmüyordum açıkçası. Ama sağlık açısından bazı problemlerim oldu. Sıralayacak olursak:
  • Ayağımda kemik çürümesi var. Doktorlar ameliyat olmam gerektiğini söylüyor. Ama çocuklarım küçük olduğu için erteliyoruz şu an. Ayağım daha iyiyie gitmeyecek ama şu an yapabileceğim tek şey vitaminlerimi düzenli kullanmak.
  • Boyun düzleşmem ve boyun fıtığım var. Fizik tedavi almayı düşünüyorum. Alamazsam da ilk hedefim evde küçük sporlar yapıp, hareketli yaşam tarzına geçmek.
  • Kronikleşen baş dönmelerim için doktora gittim ve reaktif hipoglisemi hastası olduğumu öğrendim. Ayrıca tansiyon yüksekliğim de mevcut. Şu an ilaç kullanamadığım için, en iyi yapacağım şey diyet yapmak.
  • Migren için sinir blokajı tedavisine başladım, baş dönmelerimin diğer bir sebebi de vertigo olabilirmiş. Bu iki hastalık için tedavilerimi olmak ve düzenli hayat tarzına geçmek istiyorum.
  • Küçük bebişim gece sık uyandığı için bir uyku düzenim yok. Gece, onun izin verdiği aralıklarda daha rahat uyumak için yapmak istediğim şey, ekran süresini kısaltmak.
  • Son zamanlarda iç huzur ve evin bereketi konularında kendimi eksik hissediyorum. İbadetlerime önem vermek de bir diğer hedefim.
  • Düzenli bir hayat için, ilk adımın ev düzeninden geçtiğini düşünüyorum. Temizlik rutinlerimi aksatmamak bunun için ilk adımım olacak.
  • Eskiden çok fazla kitap okurdum. Artık vakit bulamıyorum, ya da ayırmıyorum. 2026 yılı için bir diğer hedefim de okuyabildiğim kadar kitap okumak.
Bu başlığı ve hedeflerimi aklıma geldikçe güncelleyeceğim. Umarım uygulama konusunda da başarılı olabilirim. 💐☘️

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar. Diyet, sağlık, motivasyon vb konularında, açmak istediğim başlıklar vardı. Sonra dedim ki, niye hepsini bir yerde toplayıp, bir günlük topiği de ben açmayayım. 😊
Vücudumun bazi sinyaller vermesi üzerine, daha derli toplu bir yaşam tarzına geçmeye karar verdim. Burayı da motivasyon kaynağım olarak kullanacağım.
Arka arkaya 2 gebelik ve emzirme süreciyle, çok fazla kilo aldım. Şu an hala emzirdiğim için, diyet ve kilo vermeyi düşünmüyordum açıkçası. Ama sağlık açısından bazı problemlerim oldu. Sıralayacak olursak:
  • Ayağımda kemik çürümesi var. Doktorlar ameliyat olmam gerektiğini söylüyor. Ama çocuklarım küçük olduğu için erteliyoruz şu an. Ayağım daha iyiyie gitmeyecek ama şu an yapabileceğim tek şey vitaminlerimi düzenli kullanmak.
  • Boyun düzleşmem ve boyun fıtığım var. Fizik tedavi almayı düşünüyorum. Alamazsam da ilk hedefim evde küçük sporlar yapıp, hareketli yaşam tarzına geçmek.
  • Kronikleşen baş dönmelerim için doktora gittim ve reaktif hipoglisemi hastası olduğumu öğrendim. Ayrıca tansiyon yüksekliğim de mevcut. Şu an ilaç kullanamadığım için, en iyi yapacağım şey diyet yapmak.
  • Migren için sinir blokajı tedavisine başladım, baş dönmelerimin diğer bir sebebi de vertigo olabilirmiş. Bu iki hastalık için tedavilerimi olmak ve düzenli hayat tarzına geçmek istiyorum.
  • Küçük bebişim gece sık uyandığı için bir uyku düzenim yok. Gece, onun izin verdiği aralıklarda daha rahat uyumak için yapmak istediğim şey, ekran süresini kısaltmak.
  • Son zamanlarda iç huzur ve evin bereketi konularında kendimi eksik hissediyorum. İbadetlerime önem vermek de bir diğer hedefim.
Bu başlığı ve hedeflerimi aklıma geldikçe güncelleyeceğim. Umarım uygulama konusunda da başarılı olabilirim. 💐☘️
Öncelikle çok geçmiş olsun, şifalar dilerim. 🌺✨ Yeni topiğiniz hayırlı olsun. Bu yıl hedeflerinizi gerçekleştirdiğiniz, sağlıklı,mutlu,huzurlu olduğunuz bir yıl olsun.

Öncelikle çok geçmiş olsun, şifalar dilerim. 🌺✨ Yeni topiğiniz hayırlı olsun. Bu yıl hedeflerinizi gerçekleştirdiğiniz, sağlıklı,mutlu,huzurlu olduğunuz bir yıl olsun.
Teşekkür ederim hepimiz için inşallah😍😍😍

Merhaba ne güzel hedefler:) adım adım ilerlemeleriniz de olur inşallah

Yeni topiğin hayırlı olsun canım, Allah şifalar versin. Gönlündekilerin gerçeğe dönüştüğü bir yıl dilerim.

03. 01.25

Ani kararları ve bir anda herşeyi değiştirmeyi pek sevmem ve berceremem. O yüzden bugün diyetim için, sert bir kısıtlamadan ziyade, hafif bir başlangıç yaptım:
Günboyu ekmek yemedim ✔️ Kahvaltıda reçel, bal, pekmez, çikolata yemedim ✔️ Gün içinde hiç abur cubur yemedim ✔️
Vitaminlerimi aldım ✔️
Evi genel bir toparlayıp, 1 aylık biriken ütümü yaptım ✔️

Merhaba, öncelikle adım adım ilerlemenizi göreceğiniz bir yıl diliyorum. Çocuklarınızı sağlıkla büyütün :)
Kilo konusunda online olarak emziren anneler için program yazan diyetisyenler var. Eğer imkanınız varsa böyle bir şey önerebilirim. Hem aklınızda soru işareti kalmaz hem de sürdürülebilir ve kalıcı bir şekilde kilolarınızı verirsiniz. 🌺

Merhaba, öncelikle adım adım ilerlemenizi göreceğiniz bir yıl diliyorum. Çocuklarınızı sağlıkla büyütün :)
Kilo konusunda online olarak emziren anneler için program yazan diyetisyenler var. Eğer imkanınız varsa böyle bir şey önerebilirim. Hem aklınızda soru işareti kalmaz hem de sürdürülebilir ve kalıcı bir şekilde kilolarınızı verirsiniz. 🌺
Çok teşekkür ederim 😍 Diyetisyen olarak doktora gittim mecburen, hastalıklarım çıkınca, ilaç da veremeyince, diyetisyene yönlendirdiler. O da şimdilik diyetten ziyade şeker ve un kısıtlamasına gidelim dedi. Biraz tatlısızlığa alışabilirsem, diyet de yapacağım inşallah 🤗🤗

Burayı güncelleyemiyorum. Bu aralar biraz yoğun ve karışık gidiyor. Diyet kısmını pek oturtamadım. Kızım geceleri uyumuyor. Gündüzleri de ben zombi gibiyim. Ramazan'a kadar bir düzen tutturmak istiyorum inşallah.

Evett Ramazan bitti, bayram bitti, memleketten döndük ve artık rutinlere geri dönme zamanı.
Bugünü çamaşır yıkatıp, kurutmaya ayırıyorum. Çocuklardan fırsat kalırsa evi de biraz toparlarım. Ben topluyorum, onlar dağıtıyor çünkü🥴
Bugünden itibaren paketli gıda yemiyorum. Sadece bitter çikolata yiyebilirim.
Tüm vitamin ve ilaçlarımı toparlayıp, tekrar bir düzen oturtacağım. Ramazan'da düzenli içemedim.
Şu an hala kahvaltı sofrasındayım (sabah yoldaydık). 2 bardak daha çay içip kalkıyorum🏃‍♀️🏃‍♀️

Bugün;
Vitaminlerimi içtim:
  • Magnezyum bisiglinat
  • Demir
  • D vitamini
  • Emzirme dönemi için multivitamin

Evi temizledim:
  • Tüm odaların tozları alındı, silindi ve süpürüldü
  • Banyo, tuvalet ve lavabolar yıkandı
  • Akşam yemeği sonrası mutfağı topladım, şimdi çay zamanı

Back
X