• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2026 kurban bayramı sezeryan haftası

Sehrinazzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
36
Merhaba sevgili hamişler. Son adet tarihini baz alarak şu an 26+5 günlüğüm. Bu ıkıncı gebeliğim. İlki 37+6 da kalp atışları zayıfladığı için kontrole gidip acil sezeryanda alınmıştım. Şimdi de planlı sezeryan olacak ve ve 38 haftam kurban bayramına denk gelıyor. Yani kurban bayramı 1 günü ben 38+1 oluyorum normalde planlı sezeryan 38 haftada yapılıyor. Kontrole gitmişken konustum doktorum ile senin 38 haftan kurban bayramından önceki haftaya denk gelıyor o zaman yapacagız dıyor. O ultrasona gore hesap yapıyor bende o zaman 37 haftamda oluyorum dıyorum. Bütün doktorlar mı ultrasonu baz alıyor yoksa ben mi ilk kez duydum bunu. Bilen lutfen bilgilendirebilir mi? Sonucta sıkıntısı yoksa anne karnında 1 gün bile kalması bebek için daha iyi gelişim açısından.

Benim de tam 40. Haftam Kurban bayramına denk geliyor konuyu takipteyim

bayram sonrasına atabiliyor mu acaba eğer sorun olmuyorsa bayram sonrasıda yapabilirsiniz izin durumundan dolayı belki bayramda yapmak istememiş olabilir doktorunuz

Merhaba sevgili hamişler. Son adet tarihini baz alarak şu an 26+5 günlüğüm. Bu ıkıncı gebeliğim. İlki 37+6 da kalp atışları zayıfladığı için kontrole gidip acil sezeryanda alınmıştım. Şimdi de planlı sezeryan olacak ve ve 38 haftam kurban bayramına denk gelıyor. Yani kurban bayramı 1 günü ben 38+1 oluyorum normalde planlı sezeryan 38 haftada yapılıyor. Kontrole gitmişken konustum doktorum ile senin 38 haftan kurban bayramından önceki haftaya denk gelıyor o zaman yapacagız dıyor. O ultrasona gore hesap yapıyor bende o zaman 37 haftamda oluyorum dıyorum. Bütün doktorlar mı ultrasonu baz alıyor yoksa ben mi ilk kez duydum bunu. Bilen lutfen bilgilendirebilir mi? Sonucta sıkıntısı yoksa anne karnında 1 gün bile kalması bebek için daha iyi gelişim açısından.
38+1 demek 38 haftayı doldurdunuz 39dan gün alıyorsunuz demek. Son haftalardaki hesaplama satınıza göre değil bebeğin gelişimine göre olan hafta baz alınır bir sorun olmaz

Sezaryen ile 37+4te doğurdum. Biraz mecburi birazda kendi tercihimdi. Gebelik zehirlenmesi, protein kaçağı yaşıyordum kızım 37.haftama girdiğim gün doğum pozisyonunu bozup makat geliş olarak döndü. Doktora kalsa beklemek istiyordu bi iki hafta daha. Ancak kordonu da boynuna dolayınca ben şişmeye başlayınca kontrolümde yarın doğuracaksın dedi. Bazen planlar tutmuyor. Ben en başından beri fıtığımda olduğu için sezaryen istedim doktorum hep normal doğuracak gibisin vücudun yatkın diyordu son haftama kadar hep yürü normal doğuma hazırlıklı ol diyordu. Sezaryen ona da sürpriz oldu. Bu arada adete göre değil ultrasondan bebeğin gelişimine göre hafta takibi yapılır

37+ demek 38.hafta demek zaten. 38+ olursa 39.haftada oluyorsunuz.

Bazı gebelikler erken döllenme ve ya geç döllenme olabiliyor ve ilk 12 hafta da son adet tarihini bebek ölçüsüne göre doktorlar değişiyor . Fark özellikle 5-7 gün ya da bazen daha düzensiz regliye sahip kişilerde 10-15 gün fark olduğu için doktorlar düzenleme yapıyor .
Sizin farkınız ne kadardı ? Neye göre kaç günlük bi değişim yaptı

Bazı gebelikler erken döllenme ve ya geç döllenme olabiliyor ve ilk 12 hafta da son adet tarihini bebek ölçüsüne göre doktorlar değişiyor . Fark özellikle 5-7 gün ya da bazen daha düzensiz regliye sahip kişilerde 10-15 gün fark olduğu için doktorlar düzenleme yapıyor .
Sizin farkınız ne kadardı ? Neye göre kaç günlük bi değişim yaptı
Aslına bakarsanız ben adet günümü net biliyorum duzenlı olan biriyim yani gebelik öncesi. O yuzden nasıl bır duzenleme oldu inanın anlamadım sadece kafam karıstı. Ama burda diğer arkadaşlar 37+ olmak 38 hafta olmakmış bu konuda bılgılendırdıler bilmiyordum bunu. En azından bir tık içim rahatladı. Tabi gönül ister ki sıkıntı olmasın içerde daha da büyüsün.

Back
X