20lik diş ? :(

iremcikkkk

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2015
89
18
18
arkadaşlar merhaba 20lik dişimi çektirdim de doktor tükürmemen gerek dolayısıyla 3-4 gün diş fırçalama dedi bugun 5.ci günüm oldu ağzımı hala açarken çok zorlanıyorum ama fırçalamam lazım bişey olur mu çektirenler bi bakar mı

5.gun olmus sanirim artik bi sorun olmaz. Bana boyle bisey dedigini hatirlamiyorum doktorumun. 2tanesini cektirdim ama.

5.gun olmus sanirim artik bi sorun olmaz. Bana boyle bisey dedigini hatirlamiyorum doktorumun. 2tanesini cektirdim ama.
vallahi orda bi kan pıntısı oluşması gerekiyormuş ondan 3-4 gün falan tükürmemem gerekiyormuş öyle dedi . bende ne yapayım dedim artık çok tedirginim

gömülü müydü? çok ağrın oldu mu? ben de bu hafta içi çektirmeyi düşünüyorum da

gömülü müydü? çok ağrın oldu mu? ben de bu hafta içi çektirmeyi düşünüyorum da
şimciiik herşeyi anlatıyorum.. benim dişciğin ucu gözükmüştü. küçük küçük sırıtıyordu bana. ondan alınması çok zor olmadı. zaten uyuşturunca hicbisey hissetmiyorsun. ordan alıyor dişi. sonra dikiş atıyor 2 gün çay kahve yasak dedi bana. eve gelince hala anestezinin etkisi oluyor 4 saat falan hiçbişey hissetmedim. birazcık ağrı oluyor ama ağrı kesici verir zaten. inşallah kolay olur seninkide inşallah sakın korkma . 1 ay sonra diğerini aldırcam diğeri tamamen gömülü

Benimde böyle oldu iki gömük diş biri alındı diğeri 1 ay sonra alındı.
Zor oldu çıkarması etmesi.
Ben diş fırçasını ağzımı çok açmadan soktum arkalara darbe vurmadan fırçaladım.
Gargara yaptım fırçalayamadığımda.
Zaten 5. günse tedirgin olma, ağız içi en çabuk iyileşen yerlerden biri.

Himm. Verdigi sure dolmus zaten. Bence bi sorun olmaz.
haydi bakalım inşallah acımaz
Ayyy çok içimi rahatlattınız varya çok teşekkür ederim sizden:) benimde tamamen gömülü 1 ay sonra alınacak.. çok bişey hissettiniz mi işlem sırasında

benim bi tanesi aynı seninki gibiydi, ucu vardı onu normal dikişsiz çekti (sonrasında çok ağrım oldu ama ) bu seferkine operasyon yapacak, diş hem yamuk hem yarısı içerde, gömülü

benim bi tanesi aynı seninki gibiydi, ucu vardı onu normal dikişsiz çekti (sonrasında çok ağrım oldu ama ) bu seferkine operasyon yapacak, diş hem yamuk hem yarısı içerde, gömülü
her diş farklı sanırım benimkine dikiş attı dikişim alınacak bistüriyle felan kesti. uyuşturduktan sonra hiçbişey hissetmezsin Allahın izniyle hiç korkma bende 1 ay sonra olucam ameliyat o gömülüden uyuşturunca hiçbişey hissetmeyiz inşallah ağrı başlamadan da bi ağrı kesici alırsan sonra imkanın varsa yat uyu uyumaya çalış ah ne çektik bu dişlerden

haydi bakalım inşallah acımaz

Ayyy çok içimi rahatlattınız varya çok teşekkür ederim sizden:) benimde tamamen gömülü 1 ay sonra alınacak.. çok bişey hissettiniz mi işlem sırasında
Rica ederim :) benimkinin birinin ucu gözüküyordu biri tamamen gömüktü.
Matkap gibi birşeyle etrafını çevreliyor zaten biliyorsundur (korku filmi gibi oldu) gömük olduğundan çekerkenki sesler ürkütüyor bunun haricinde birşey hissetmedim zaten ağrı kesici vermişti çok ağrım olmadı. Öncesinde saf gibi diş videoları izlemiştim korkmuştum kalsın orda çektirmicem demiştim ama korkulcak birşey yok, ses duymak istemiyorum diyorsan kulaklık tak müzik dinle derim

Aynada bak ağzının içine orada kanama var mı ? Kanama varsa fırçalama

Sigara kullanmıyosan toparlamıştır büyük ihtimal

benim bu aldırdıgımın ucu gözüküyordu biraz biraz anestezi yaptı gözlerimi kapadım onu ordan alması 5 dk falan sürdü bisturi dedi hemşireye o an gözlerimi kapadım zaten :) alınmasından çok enfeksiyon kapmış orası onu temizlemesi daha uzun sürdü dikiş attı bide. diğeri tamamiyle gömülü ameliyat bakalım nasıl olacak müzik iyi fikir :)

Benim gömülü değildi tamamen ileriye dönük tedbir amaçlı cektirdim. 30 sn falan sürmüştür heralde :)

Evet tükürmemelisin. Ben tuzlu su ile sabah akşam gargara yaptım. Sadece ön dislerimi fırladım. 3 gün sonra normal fircaladım. Ama yine de çok dikkatli fırçalayin. 2 hafta sonra falan rahatça fırçalarsiniz.

çok sağolun. fırçalarken hiç o tarafa götürmeyeceğim öyle çok güçlü tükürmeyeceğim

Sen ne olu ne olmaz doktorun tavsiyesine uy, kemik enfeksiyon kaparsa iyileşmesi daha zor diye biliyorum, bir de benim diş hekimim ordan sinirler geçiyor vs diye benimkine bulaşmadı bile, benimkiler tamamen gömülü, yani karmaşık yerler, sadece doktorun yaptığı değil, sonra hastanın da kendine bakımı da önemli ki sonra başın ağrımasın.

Bende çekdirdim ilk gün dikkat et dedi doktorum, sıcak soguk yeme dedi.Dişlerini fırçalayabilirsin , o dişe fırçayı dokundurmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…