20lik dişlerim ve kanser

üstçene 20 lik dişimin birtanesinden çok çektim.Aldırdım.Diğer 4 ü gömülü.aldırmadım.ağrım olursa aldırırım

agrıyı beklersen cok cekersın o dısınden abse yapar randevu alamazsın yada cekım zamanını verırler bır ay sonraya bu ıs sakaya gelmıyor benımkıler gomuk ılkınde cok cektım 1 yıl sonra ya amelıyat gunu verdıler ozeller 500 tl para ıstedı koca ıstanbulda cene cerrahı bulmak cok zor buldun özellerde abse ınsın dıye beklıyorsun zor yanı ben onumuzdekı hafta gıdıp son dısımıde aldırıcam hıc cekemem agrı sızı

fazlalık dişler ilerde kist olur kemikleşir yani.. kanser ilk duyuyorum bu biraz sizi korkutmak için söylenmiş gibi geldi..

20liklerimden 3 tanesini aldırdım ameliyatla , hepsini aynı anda almadılar 1 ay arayla aldılar

son 20liğimde artık çıktı onuda bu salı yada salıdan sonraki günlerde ameliyatla aldırmayı düşünüyorum..

emziren bir annesin bu ameliyatı olursan nasıl bebeğini emzireceksin sonuçta kısmi de olsa morfin yiyeceksin.

çok acelen yoksa bebeğini sütten kestikten sonra bu ameliyatı yap derim.

Ayni sorun bendede var kac gundur canimi acitiyolar doktora hem korktugum icin gidemiyorum hemde ozelden gitmek istiyorum bu aralar cok sıkısgm param olmadigi icin gideniyorum :((

sakın ihmal etme.. bir tanıdığım başına gelmiş.. kist kötü huyluya dönüşmüş, damağına da yakınmış. ilerlemesini durduramıyorlar şimdi. sürekli ilaç hastane çok zor inan.. korkutmak istemem ama kötü huyluya dönüşmesi az görülür bir ihtimal değil yani..

Korkmana gerek yok, ben de aldırdım, tedavi süreci biraz sancılı geçiyor ama sonra hiçbir şey kalmıyor :) Ne ağrı ne sızı.
Teşekkür ederim, umarım öyle olur.
agrıyı beklersen cok cekersın o dısınden abse yapar randevu alamazsın yada cekım zamanını verırler bır ay sonraya bu ıs sakaya gelmıyor benımkıler gomuk ılkınde cok cektım 1 yıl sonra ya amelıyat gunu verdıler ozeller 500 tl para ıstedı koca ıstanbulda cene cerrahı bulmak cok zor buldun özellerde abse ınsın dıye beklıyorsun zor yanı ben onumuzdekı hafta gıdıp son dısımıde aldırıcam hıc cekemem agrı sızı
Evet geciktirmeye gelmiyor sanırım. Neden özel illa, tip fakulteleri yapmiyor mu
fazlalık dişler ilerde kist olur kemikleşir yani.. kanser ilk duyuyorum bu biraz sizi korkutmak için söylenmiş gibi geldi..

20liklerimden 3 tanesini aldırdım ameliyatla , hepsini aynı anda almadılar 1 ay arayla aldılar

son 20liğimde artık çıktı onuda bu salı yada salıdan sonraki günlerde ameliyatla aldırmayı düşünüyorum..

emziren bir annesin bu ameliyatı olursan nasıl bebeğini emzireceksin sonuçta kısmi de olsa morfin yiyeceksin.

çok acelen yoksa bebeğini sütten kestikten sonra bu ameliyatı yap derim.
En erken1 sene daha beklemek zorundayim o halde. Ama kötü huyluya donusuyormus
Ayni sorun bendede var kac gundur canimi acitiyolar doktora hem korktugum icin gidemiyorum hemde ozelden gitmek istiyorum bu aralar cok sıkısgm param olmadigi icin gideniyorum :((

Fark yok bence özel devlet
sakın ihmal etme.. bir tanıdığım başına gelmiş.. kist kötü huyluya dönüşmüş, damağına da yakınmış. ilerlemesini durduramıyorlar şimdi. sürekli ilaç hastane çok zor inan.. korkutmak istemem ama kötü huyluya dönüşmesi az görülür bir ihtimal değil yani..

): Allah korusun herkesi kötü hastaliktan

nasıl yani o çarpıklık bende de var, yan yatmis 20lik mi suçlu.. Benimkiler de düzelir o halde bir ihtimal

Sağol canım, ve üzüldüm hakikaten sana da çok geçmiş olsun, Allah korusun, yasin kaç bilmiyorum çok mu geç kaldın aldırmak için ama ben de 1 2sene ertelemek istiyorum bebekten oturu., inşallah geç kalmam.
Pazartesi sonuçlarını merak ediyorum paylaşırsan sevinirim ve inşallah o dediği olmaz

Canım ben yanlış ifade ettim. Ben de batık diş yok. Kist alakasız bi yerde sebepsiz çıktı. Evet 1 yıl geçti ama emziriyordum ilk tedavi olamadım. Sonrasında da unuttum onu çünkü hiç acısı ağrısı yok, dişimi fırçalarken falan da hissedilmiyor. Artık bakalım inş. Sonuçlar iyi çıkar

20lik gömük dişleri çene cerrahından başkası çekemiyor normal diş hekimi yapamaz bu işi fakultelerde varsa çene cerrahisi ne ala sıra alıp çektirmen lazım ben 2011 yılında okmeydanı ağız ve diş hastanesinden çekim için 2012 agustos ayına randevu almıştım 1 yıl bekleyemezdım o yuzden 60 lira fark ver özele git mis gibi çektir üstelik prof. çekerse farkta vermiyorsun ben iki farklı hastanede çektirdim birinden çok memnun kaldım ikincisi dikiş atmadığı için dişin yeri oyuk ve kemiğim görünüyor diğer dişimi çektirmeye gittiğimde ona da dikiş attırıcam

Merhaba ben 8 gün önce gömülü 20lik dişim ve onun yanındaki kisti aldırdım. Yüzüm çok kötü şişti ve ağrı yaptı. Dün dikişlerim alınacaktı ama ağzımı sçamadığım için haftaya gelicem dedim. Çok fazla kanamam oluyor. Ve hala daha ağzımı açamıyorum. Doktor çektikten sonra bunun ne olduğunu biliyorum patolojiye göndermene gerek yok dedi. Ben de o acıyla can havliyle tamam deyip çıktım. Kansere neden olabileceğini ilk defa öğreniyorum sizden bir şey olur mu acaba ya korktum şimdi. Bir de 8. Gün deyim ve kanıyor sürekli normal mi?

aldırmazsanız sıkıntı olabilir evet ve inanın ki aldırdığınızda bir gün acı çekeceksiniz. tam altı tane ameliyatla gömük 20lik diş ve fazladan damakta bulunan iki diş aldırdım. korkmayın bence :)

Benimde dişlerim yan yatmış şekilde çeneye doğru ilerliyordu, cerrahi operasyonla orayı keserek çıkardılar, 2-3 gün sıvı gıda ile beslendim. 1 yafta yanağım mor ve şiş gezdim. Ama çok ağrım olmadı şükür. Sadece görsel sıkıntım vardı :)

Ben gömülü 20 yaş dişlerimi çektirdim. Bildiğin neşterle açıp, dişi kırıyorlar. Sonra bütün o parçaları topluyorlar. İşinin ehli bir çene cerrahı için hiç zor değil. Ama acayip şişiyor. Birkaç gün yemek yemek ızdırap oluyor.

Bendede var bitane hic cikmamis ust dislerimden birisi. Doktorum banada ayni seyi soyledi ilerde kist olabilir dedi. Rahatsizlik ve agri vermiyorsa kalabilir dedi. Ben hala aldirmadim duruyo. Hicte kafama takmadim bile. 20 liklerimi cektirdim hatta biri tamamen gomuluydu. 2 gun acidi gecti. Simdi bir sorun yok cok sukur

Geçen gün dişçiye gittim sevgili hanımlar universite hastanesine. Ağzımda henüz yüzeye çıkmamış 20lik dişlerim haricinde yine onların daha gerisinde ete gömülü çok küçük iki disim daha olduğu ortaya çıktı.buna fazlalık dişler deniyormus ben
şaşırdım ama onlar şaşırmadı

ameliyatla hepsini alacağız dendi. Benim size danışmak istediğim şey, daha önce bu şekilde dişleri alınan var mi, çok acılı bir işlem mi öncesinde sonrasında? Ve asıl mesele aldırmazsam ilerde kist ve kanser oluşumuna sebep olur dendi :-/
böyle bir durumda kalmış olan duyan bilen bir arkadaş var mi aramızda, ne olur benibir aydinlatsin
Ben ameliyatla aldirdim. Ameliyatta sıfır aci. Sonrasında biraz sancı oluyor.
Kanseri bilmiyorum cok geçmiş olsun

Back
X