20yaş+1cocuk+?

En az 4 yaş fark iyi oluyor diğer bebeğiniz daha çok küçük ve ilgiye ihtiyacı var birde okuyormuşsunuz yaşınız daha genç eşinizin de yaşı genç bence bekleyin

Eşin bir nevi haklı fakat şu konuda yaş araları açılmasın kısmında. Ama şu an için çoook erken. En az 2 veya 3 yaşına geldiğinde düşünün onu. Kardeşim ile aramda 2 yaş var. Bazen diyorum ki fazla küçük olsa ben ne yapardım? O yüzden şimdilik erken sonra düşünün.

Kendının yası gecıyor dıye ıstıyordur. Yoksa beraber bırlıkte buyumelerı anne ruhsal açıdan hıc hoş bir durum degıl.. Hazır degılsen yapma tabıkı ve okulunu bııtr çocuğunu büyür bıraz sonra karar verırsın

Valla senin kararin ne desek boş. İstemiyorsan yapma. Yaşın genç. Ama ondan ziyade bebegin çok küçük daha.

35 yasindayim kizim 17 aylik ve bende 7 aylik isteyerek planli hamileyim. Ama benim yaşım en buyuk etkendi tek kalmasin dusuncesiyle vakit kaybetmej istemedik. Senin yaşında okuyor olsam ikinci icin hic acele etmezdim.

Çok erken ikinci çocuk için. Ablam da eniştemin isteğiyle peşpeşe yaptı. Kızcağız bakırkoyluk oldu nerdeyse. Psikolojisi çok yiprandi. İkisi de küçük. İkisine de yetisecem diye hem fiziksel hem beynen bitti. Keşke peşpeşe olmasaydı diyip enişteme kızıyor.

O yaş yakınlığı ne kadar kötü oluyor biliyor musunuz? Biri daha anne sevgisine muhtaçken diğeri onun yerini alıyor. İkisine yetemiyorsunuz. Aralarında hayat boyu sürecek bir kıskançlık başlıyor. Sizin iki küçükle zorlanmanız da cabası.

Esin sana ne kadar okuman konusunda destek oldugunu soylese dee bence icten ice bunu istemiyordur. Istese zaten oncelik kariyerin okulun olurdu. 2.bebek degil. Sana teklif etmezdi bence yani.
Ben de su aralar 17 aylik kizimla birlikte yuksek lisans tezi yazmaya calisiyorum. Vallahi zor bu kadar sabirli olmak zorunda kalmamistim sanirim daha once. Bazen cocuga bagiriveriyorum falan. Cok uzuluyorm sonra onun sucu neyse..ben 28 yasindayim ustelik universite diplomam da var ayrica kv ile falan da yasamadim hic ama ben bile dusunemiyorum su tempoda cocuk mocuk. Kizim en hareketli zamanlarinda cok yoruyor beni. Aksam oldu mu bayilasim geliyoe artik. Bence sen de dusunme egitimine agirlik ver bi sure..

Sizin acinizdan bakinca 2. Cocuk zor ama illa kardesi olacaksa yas farki olmasi da zor birsey. Cocuklar arasi cok tas farki olunca cocukken kardesinin olmasinin bir tadi kalmiyor.

Arada 2-3 yas olursa cocukluk, ergenlik paylasimlari olur ama daha fazlasi olunca 20 yasindan sonra paylasimda bulunabiliyorlar.

Kuzenimle aramizda 2 yas var butun cocuklugumuz ergenligimiz birlikte gecti kardes gibi buyuduk gercekten o donemde arkadas olduk birbirimize bu cok guzel biseydi ama kendi oz kardesiyle arasinda 7 yas vardi ve kuzenim suan 23 yasinda anca son 1-2 senedir kardesiyle anlasmaya, disari cikmalara, paylasimlara vs basladilar

Kendimden ornek vereyim .32 yasindayim. Esim 37 yasinda. Ikimizde 5 yasina gelzin bakariz diyoruz:)) rabbim nasip ederse 40imda ikinci olur:)))
Kardessiz kalmasini istemwm elbet ama simdi bakici bakiyor. Calisiyorim cunku. Okula baslamasi gerekir. Gelecegini dusunmem gerek.

20 yasindayim. Yani 20yi doldurmak uzereyim. Ilk cocuguma hamileyim. Ama daha dogmadan diyorum kii 2.ye daha var. Bence sende boyle düşün

Kendine guveniyosan yap kardes. Bende 23 yasindayim uc yasinda ve daha 10gunluk bebeim var. Yetisemiyosun buyuk olan perisan oluyor biraz kiskanclik falan bi mazlumlasiyor. Bence buyusun biraz kucukmus 3yasini gecsin bence

Nedir bu kardes merakiniz bi anlasam...
Sirf kardes niyetine yapiliyorlar 2.ler yazik vhalla...

Benimde 2 yaşında bir oğlum var ve ikinci bir çocuk düşünmüyorum gerçekten çok yıpratıcı yorucu bir süreç büyüdükçe dertleri büyüyor daha çok ilgi istiyor aradan çıksın denecek bir şey değil emin olun hele hele yalnızsanız extra zor wc ye gitmeyi bile lüx gören ben bir çocukla kalmayı tercih ediyorum çok büyükte konuşmuyorum önlemimi aldım gerisi rabbime kalmış Allah olan evlatlarımıza sağlık sıhhat afiyet versin

Ben de hazir oldugumu hissetmesem, bakimi zor olucak diye dusunsem, yaridmcim olmasa, 2 cocuga bakacak gucum kudretim istegim olmasa aynen dediginiz gibi sirf oglumun kardesi olsun diye dusunemezdim sanirim 2nciyi, ve zaten bu zamana kadar da dusunemedim.
Annenin sartlari 2 cocuga bakabilecek durumda degilse aradan cikiversin bi kardesi olsun diye kalkisilacak bir sey degil cocuk yapmak. Cok buyuk sorumluluk.

Hepimiz icin hayirlisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…