21 Yasinda 18 aylik bir bebekle baba evine geri dönmek...

Yusufum, yazdıklarınızı çok dikkatli okumaya çalıştım.

Duygularınızı ya tam yaşamıyorsunuz, ya da kararınızdan emin olmadan sadece ders vermek için çıktınız o evden.

Evet yazılardan duygu analizi yapılamaz belki ama bir iki kelime yeter karşındakinin sıkıntısını anlamaya çoğu zaman.

İşte sizde bu eksik..

Ya yaşınız çok erken daha idrakında değilsiniz, ya da olaylar çok taze onca acı yaşanmışlığı itiyorsunuz bir kenara beyninizde.

Geçmişten söz etmenin anlamı yok; ama Almanya'da yaşıyorsunuz, 18 yaşında evlendiniz..

O yaştaki kız deli dolu olur. Susmaz kolay kolay.

Defalarca şiddet ve hakarete maruz kaldınız..Hiç mi şikayet etmek aklınızdan geçmedi ?

Şimdi evi terk eden kişi olduğunuz için, elinizde de hiç kanıtınız olmadığı için nasıl anlatacaksınız derdinizi ?

Yurt dışında nasıl işliyor hukuk ?

anliyorum seni cnm.ben daha cok kimse üzülmesin diye sanirim yada normal olarakmi görüyodum bilmiyorum inan.yeni yeni farkindayim yasadiklarimin bende nasil yaralar actiginda.kesin kararliyim ama dün k.validem oglum üzerinden bana vicdan yapti dün.kisaca egoistlik yapma oglunu düsün demeye geitrdi o yönden kafam karisti dedim.ama bugün uyandim farkettim ben böyle cok mutluyum asla o cehenneme geri dönmicem.bosanmada söyle isterse bosamasin bana nikah lazim degil sonucta

anliyorum seni cnm.ben daha cok kimse üzülmesin diye sanirim yada normal olarakmi görüyodum bilmiyorum inan.yeni yeni farkindayim yasadiklarimin bende nasil yaralar actiginda.kesin kararliyim ama dün k.validem oglum üzerinden bana vicdan yapti dün.kisaca egoistlik yapma oglunu düsün demeye geitrdi o yönden kafam karisti dedim.ama bugün uyandim farkettim ben böyle cok mutluyum asla o cehenneme geri dönmicem.bosanmada söyle isterse bosamasin bana nikah lazim degil sonucta

Yolunuz hayırla açık olsun..

Siz şuan geriye atıyorsunuz sanırım, bu herneyse adını koyamadım ama ne olursa olsun, kendinizi iyide hissediyorsanız bence bir uzman desteği alın.

Gerçi yurtdışında da Türkiye gibi gidip gitmez ilk işleri ilaç yazmak mı oluyor bunu bilmiyorum ama terapi seansları varsa kendiniz ve bebeğiniz için gidin.

Kayınvalideniz haklı olarak arayı yapmaya çalışıyor ama şuana kadar şiddetten haberleri varsa ve susmuşlarsa hakkınıza girmişler.

cnm hiç bencil değilsin buna emin ol öyle bir ortamda zaten çocuğun kim bilir nasıl yetişir

birde ne demek isterse boşanmasın nafaka al kesinlikle ona birde ödül mü vereceksin çeksin burnu sürtsün asla hakkını ve çocuğunun hakkını yedirme

kafan çok karışmış belliki haklı olduğun halde seni öyle güzel sindirmişki sende artık ben bunları hakediyorum konumuna gelmişsin ailece geleceklerine göre onlarda biliyorlar mallarının ne halt olduğunuki seni ikna etmeye gelecekler büyük ihtimalle kararını bilkmiyorum ne olur o yarın belli olacak gibime geliyor düşünmem lazım de biraz düşün kafanı iyice dinle paşamıda biraz kaybetme korkusu salsın şartlarınını sun belki kızacak arkadaşlar bana ama ben evliliklerin hemen yıkılması taraftarı değilim sonuçta çocuk var ortada annede bulur birini babada bulur birini ya o yavrucak olan çocuklara oluyor belkide son son birşans daha çocuğuna ve evliliğine verebilirsin asla ona değil ama .biraz burnunu sürttür ama dünyanın sadece onun etrafında dönmediğini anlası paşa hazretleri:47::47::47:

etrafinda sana akil verecek kimse yok mu ?
ablanin yaninda kaliyorsun onlar birsey demiyor mu ?
birkere affeder dönersen, daha kötü dayaklar yer canindan dahi olabilirsin, cocugun ilerde yalniz esini döven birri degil, psikolojik acidan sorunlu özgüvensiz biri olablir.
tüm bunlari göze al ve kendine kiymet ver kendini bu kadar düsürme. lütfen !

etrafinda sana akil verecek kimse yok mu ?
ablanin yaninda kaliyorsun onlar birsey demiyor mu ?
birkere affeder dönersen, daha kötü dayaklar yer canindan dahi olabilirsin, cocugun ilerde yalniz esini döven birri degil, psikolojik acidan sorunlu özgüvensiz biri olablir.
tüm bunlari göze al ve kendine kiymet ver kendini bu kadar düsürme. lütfen !

yok cnm ben kararimi verdim zaten artik.bu ilk degil 3. sefer benim baba evine gelisim.degisse simdiye kadar degisirdi.babamda sonuna kadar arkamda allah razi olsun.Kvalidem dün oglumu almaya geldi bende söyledim ogluna söyle davayi acsin yada ben gidip acicam.dedi ben bisey fln söyleyemem bi ayara gelin konusun.dedim yok ben onun yüzünü bidaha görmicem söylersen o acar davayi söylemezsen ben :) yeter bu yasda yasadiklarim bende acilan yaralar.herkes kendini düsünüyo.korkulari torunlarini az görecek olmalari.benim oglum bu kiza neler yapmis diyen yok.nerdeyse hakt etmissinde vurmus demeye getirdi gecen geldiginde.kendiside bir zamanlar siddet gördügü halde arkamda durmadi

yok cnm ben kararimi verdim zaten artik.bu ilk degil 3. Sefer benim baba evine gelisim.degisse simdiye kadar degisirdi.babamda sonuna kadar arkamda allah razi olsun.kvalidem dün oglumu almaya geldi bende söyledim ogluna söyle davayi acsin yada ben gidip acicam.dedi ben bisey fln söyleyemem bi ayara gelin konusun.dedim yok ben onun yüzünü bidaha görmicem söylersen o acar davayi söylemezsen ben :) yeter bu yasda yasadiklarim bende acilan yaralar.herkes kendini düsünüyo.korkulari torunlarini az görecek olmalari.benim oglum bu kiza neler yapmis diyen yok.nerdeyse hakt etmissinde vurmus demeye getirdi gecen geldiginde.kendiside bir zamanlar siddet gördügü halde arkamda durmadi

hakkınızda hayırlısı olsun inşallah...

canım denemişsin zaten 3. gelişinmiş baba evine evliliklere boşan boşanma yorumunu yapmak çok zor.. ama kesinlikle sen dayak yemeyi haketmiyorsun kimsenin haketmediği gibi ve senin o melek yavrun bunlara şahit olmayı hiç haketmiyor... Allah yardımcın olsun güçlü ol ailenin desteğiyle daha da güçlü olursun

en iyisini yapmışsın daha 21 yaşındasın ömür boyunca çekilecek dert değilki bu seninki.inşallah bundan sonra mutlu olursun.

evet kizlar sonunda bütün cesaretimi toplayip ciktim pazar günü evimden.iyimi yaptim kötümü bilmiyorum dahami mutlu olicam bilmiyorum.pazardan beri ablamdaydim yarin annemlere gidicem kayinvalidemler gelicek.napicam ya kararimdan beni caydirirsalar???

cnm söyle.zaten son bi senedir hic huzur muzur yoktu.sabah kalktigimda günaydin yerine gerizekali suratsiz laflariyla güne basliyodum :)
sürekli elestiri sen söylesin,beceriksizsin,hic bi ise yaramiyon vs...
dayakda vardi.ama oda benim sucum olyuodu sen beni tahrik ediyosun diye.oglumun gözünün önünde cok dayaklar yedim.
ama patlama noktam pazar günü ablamlar annemlere gelcekti baska sehirde oturuyo ablamlar.beni 3 senedir 1 kere getirdi benimde cigerim özlüyorum annemlere gidicem dedim.dolabini döktü hayir bunlari toplicaksin bi ise yara dedi.benimde tepem atti.bu disari ciktiktan sonra oglumuda aldim annemlere gittim.annemlere hic bise caktirmadik ablamla.enistem esimle konustu ben züleyha yi bi kac günlügüne bize götürcem diye.oda dedi cocugu versin kendi ne istiyosa yapsin diye.daha bugün ariyolar

yaşadıklarına üzüldüm ama bu sorunların bir öncesi olmadı yani durup dururken bu tür sorunlar çıkmaz evlendiğin beri böylemiydi eğer böyleyse çocuk yapmak hayatnın en büyük hatası olmuş sonradan bu hale geldiyse başka nedenler altında olabilir

offff...

erken evliliklere bu yüzden çok karşıyım.

25'ten önce evlenme yasağı filan getirilse mesela!

hatta erkekler için bu sınır en az 30 olsun.. çünkü olgunlaşma sorunları var

Cnm ben 25 yasindayim, esimde 32 yeni evliyiz.
Yasta eminim etkilidir ama yine de sorunlar cikiyor.
Ailelerimiz bile yanimizda degil.
Ama biz hala anlasamiyoruz:((

ah cnm inan varya yasamaktan sogudum.3 yildir arkadaslarimla bi kahve icmeye gidemedim hersey yasak.bana kendi cocougu gibi davranyiodu sen benim sözümden cikmazsin.hatta sunu bile söyledi ben seni aldatsam bile sen burdan gidemezsin.yani cesaret edemezsin demeye getiriyodu.o yüzden bukadar eziyet ettigini düsünüyorum

Ne demek bu ya inan bana bu kadar rahat yazmana cok sasirdim canim basina gelenlere üzüldüm ama bu kadar güvensiz olma dimdik ayaklarinin üstünde dur o utansin kendini erkek sanan mahluk utansin ne demek bu ya o aldatsada sen gidemezmissin kimin kimsen yok sanki kaynananlar gelirse kesinlikle anlat bunlari sen gencsin daha bebegin büyüyene kadar kal ailenle kendi yuvani kurdugundada bebeginle dimdik ayakda dur...

merhaba arkadaşım,

hayatının en doğru kararını vermişsin bence.çocuğunun öyle bir ortamda büyümesi sağlıklı bir birey olmasına engel olacaktır.gördüğüm güçlü bir kadınsın,yaşının ufak olmasına rağmen tek başına böyle bir karar alabilmişsin.artık devir değişti, yok öyle kadını döveyim,höt diyim,zöt diyim,eziyim,bensiz o bir hiç.geçti o günler canım..çok eminim ki her türlü ayaklarının üzerinde durmayı başaracak ve çocuğuna kendi kendine yeteceksin.babasız büyütme zırvalarına hele hiç takılma.babasıyla büyüyüp manyak olacağına,seninle büyüyp mutlu bir çocuk olsun..bekara koca boşamak kolay derler ama inan kendi başımda böyle bir durum olsa senin yaptığının aynını yapardım..ben seni tebrik ediyor ve helal olsun diyorum.her şey yoluna girecek,önünde de çok güzel günler var,göreceksin..

geri dönmemene sevindim. eşinin yaptıkları hiç hoş değil.
unutma adam değişmez.

çocuğunu düşünen bir baba olsa idi, çocuğunun annesine iyi davranırdı.

kayınvaliden susup dayağı çekmiş, aynısını senden bekliyor. sen kayınvaliden değilsin. herkes kendi kararını kendi verir. o katlandı diye seninde katlanman gerekmez.

çocuğunu kullanarak duygu sömürüsü yapmalarına izin verme.
annesini döven bir babayı çocuk ne kadar sevebilir? ya çocuk babasını örnek alırsa?
bunları düşün.

canım benim yaşın çok küçük hayat böyle geçmez..evet eve dönmen de kolay değil...yani zor bi durum...ama kendi evin resmen zulum..zamanla geçer acıların inşallah

Anlattıkların çok üzücü şeler. daha 21 yaşında gencecik bir annenin haketmediği davranışlara maruz kalmışsın. Aynı zamanda oğlun da bu şiddeti yaşamış. Daha bir buçuk yaşında onun körpecik zihni, minicik kalbi için bu şiddet çok ağır. Kesinlikle doğru yapmışsın. Umarım o adam size zarar vermeden bir an önce boşanıp kurtulursun.
Gerekirse temizlikçilik yaparsın yine de namusunla çocuğuna bakarsın. Oğlunu da kadına değer veren saygı duyan düzgün bir irey olarak sevgi dolu bir evde yetiştirirsin. Eşin annenin dövüldüğü bir evde yetiştiği için aile yönetimi kadın dövülerek yapılır diye öğrenmiş malesef. Ve onun çocukken yaşadığı şiddetin bilinçaltında bıraktığı izleri senin silmen onu değiştirmen mümkün değil.
Türkiye'de şiddet gören genç yaşlı her kadının örnek alması gereken bir insansın bence.
Allah yardımcın olsun. Güçlü olman gerekiyor. Kendin için oğlun için...

Back
X