• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 yaşinda evlenmek çok mı kötü

Evet çok erken yaşım 31 yeni nişanlandım Ağustos'ta düğünüm olacak bazen acaba acele etmesem mi diye düşünüyorum o yaşta evlenip ömür geçirmek çok zor

Bu yaşadığın hayattan kaçmak istediğin için evleniyorsun diye düşünüyorum ama emin ol aman aman da bir fark olmayacak. Daha 21 yaşındasın görücü usulü ne demek genceciksin daha. 8 aydır her şey Çok güzel olabilir. Yarın bir gün sen okumadın bile, bu eve ekmeği ben para getiriyorum diye başına kakmayacağı ne malum? En azından bir mesleğin olsun acele etme dediğin gibi çok seviyorsa biraz daha bekler.
Buradaki arkadaşlar senin duymak istediklerini söylemek zorunda değil. Hayatın tokat gibi yüzüne çarpan gerçekleri de var.

Ben 24'te evlendim. Evliliğimde falan hiç sorunum yok ama çok dedim keşke eşim karşıma böyle 30+ çıksaydı.
Erkenden evlenecek bir şey yok yani.

Görücü usulüne de sizin yaşlarda hepten karşıyım. Yani sevmek, aşık olmam önemli. (görücü linci gelmez inş ama görücü usulünde de aşığım seviyorum vs diyenler oluyor, onlar onlara verilen rolü oynuyor sadece gerçek bir aşk olmasına çok ihtimal vermiyorum.)

21 hepsi için erken, gerek yok.

Arkadaşlar, Romalılar! Üniversite hayatına dair bir şeyler anlatmaya çalışmışsınız üyeye ama kız zaten açıköğretim okumak istiyor. 21 yaşında görücü usulü evlilik aşkıyla yanıp tutuşan birinden hukuk okuma potansiyeli beklemiyorsunuz herhalde.

Üyeciğim, açıktan babanın evinde de okurdun. Adam diploma, çürüme falan demiş. Sanki bağ bağışlayacak sana ahsjsj drama queen

Dışardaki hayatı yaşama şansım yoktu eşimde benim gibi fazla yaşamamış ve çocuk istemiyoruz sadece gezmek ders çalişmak beraber aktiveler yapmak

Sen evliliği çocuk oyuncağı sanıyorsun. Evlendikten sonra ne kadar farklı olduğunu göreceksin. Beraber aktivite yaparsınız aynen

21 yaş evlilik gibi büyük bir sorumluluğu almak için çok ama çok erken. Okuyup, kendine bir şeyler katıp, çalışıp, gezip tozmak varken niye bu acele :)

Ben 21 yaşındayım ve 8 aydır da nişanlıyım görücü usulü evleniyoruz ağustos da düğünüm var. Nişanlım beni çok seviyo değer veriyo ilgileniyo aileside öyle şuana kadar tek bir olumsuz bişey görmedim. Lise mezunuyum yks girdim ve nişanlım sonuna kadar arkandayım diploman kanepe altında çürüse bile yinede oku ders çalış kendini geliştir bişeyden geri kalma diyo bende inşallah bir üni kazanıp okuyacağım çocukta istemiyoruz fakat sorun şu ki çok erken davrandığımı düşünüyorum çok kötü şeyler olmasından korkuyorum ya değişir beni sevmezse tüm evlilikler aldatmalı ilgisiz gibi bu beni korkutuyo. Ablamlar da evli ve çok mutsuzlar ya bende öyle olursam iyi evlilik var mı ve bana neden bu yaşta evlendin derseniz ben çok sevgili yaptım ve kimse bana değer vermedi sevmedi çok yıprandım ve artık b.ku çıkmıştı bende evlenme kararı aldım nişanlım da 26 yaşında
21 yaşında evlenmek değil, mesleğinizi elinize almadan, karşınızdaki insanı ve ailesini iyice tanımadan evlenmek kötü. Sonra burda konu açıyorsunuz kocam para vermiyor, beni eve kapatıyor, kaynanam kötü davranıyor, kocam dövüyor, boşanmak istiyorum ama bebekle ortada kalıcam..
Üniversiteyi kazanamayıp okuyamasanız bile mutlaka bir meslek edinin.. koşa koşa çocuk yapmayın

Benim gezmek arkadaş edinmek çalışmak gibi bir imkanım olmadı maalesef üni okumak istediğim de ailem çok masraf yapacağımı söyledi ve o sebepten çalışmayı bırakmıştım ve ev temizliği yemek vs 13 yaşından beri bana ait malesef hayat herkese aynı değil
Bunu şimdi okudum. Sizin için üzüldüm. Allahım çocuğunu masraf olarak gören insanlara çocuk nasip etmesin inş🙏
Umarım evleniceğiniz kişide mutluluğu, değer görmeyi deneyimlersiniz

Ben 21 yaşındayım ve 8 aydır da nişanlıyım görücü usulü evleniyoruz ağustos da düğünüm var. Nişanlım beni çok seviyo değer veriyo ilgileniyo aileside öyle şuana kadar tek bir olumsuz bişey görmedim. Lise mezunuyum yks girdim ve nişanlım sonuna kadar arkandayım diploman kanepe altında çürüse bile yinede oku ders çalış kendini geliştir bişeyden geri kalma diyo bende inşallah bir üni kazanıp okuyacağım çocukta istemiyoruz fakat sorun şu ki çok erken davrandığımı düşünüyorum çok kötü şeyler olmasından korkuyorum ya değişir beni sevmezse tüm evlilikler aldatmalı ilgisiz gibi bu beni korkutuyo. Ablamlar da evli ve çok mutsuzlar ya bende öyle olursam iyi evlilik var mı ve bana neden bu yaşta evlendin derseniz ben çok sevgili yaptım ve kimse bana değer vermedi sevmedi çok yıprandım ve artık b.ku çıkmıştı bende evlenme kararı aldım nişanlım da 26 yaşında
Doğru insanla 21 erken değil, yanlış insanla 40 bile erken.

Bu hesabını silme ya da dondurma. Evlendikten sonra çok lazım olacak. Artık sık sık başlık açarsın 😂 yeni evliyim de şöyle oldu, eşim beni çok seviyordu da niye böyle oldu....falan filan. Yaşa ve gör.
30 undan sonra büyük aşkla evlenenler de açıyor maalesef o başlıkları.Hem de azımsanmayacak kadar.O yüzden kesin doğru yok bu konuda, adamın ve kadının karakteri önemli olan; yaş kaç olursa olsun.

Hemen çocuk istemiyoruz mesajlarını görünce beni bir gülme alıyor çünkü ben 2. Ayda hamile kalmıştım 😂😂😂 Allah'tan ben 32 evlenmistim, çokta güzel bekarlık hayatım vardı.
Hahahahahshs. Bir de gezmek, ders çalışmak, beraber aktiviteler yapmak istiyorlarmış. Bayram tatili öncesi kaynanada bayram temizliği aktivitesi mesela. O ışığı aldım buradan.

Benim gezmek arkadaş edinmek çalışmak gibi bir imkanım olmadı maalesef üni okumak istediğim de ailem çok masraf yapacağımı söyledi ve o sebepten çalışmayı bırakmıştım ve ev temizliği yemek vs 13 yaşından beri bana ait malesef hayat herkese aynı değil
Cok kucuksun cok toysun denilenlere inanman cok normal ama gercekler boyle degil. Senin yakininda bir aile buyugu yok mu bunlara ona anlatsan o da sana boyle olmayacagini anlatir. Cocuk hayali yok gezmek tozmak icin evleniyoruz demissin diger yorumunda uni okumak varmis planlarda. Bunlar gercekci degil evlenince kapini kapattin bitmiyor. Es ailesi diye bir gercek var ki siz gorucu usulu evlenmissiniz. Kvdenin bu planlardan haberi var mi? Normalde bunu sormam ama siz daha kucuksunuz kv de bunu firsat bilip mudahil olacak esiniz muhtemelen gaza gelecek haftanin 2 3 gunu musafir agirlaticaklar belki kaldi ki okumak.. yani ne diyim

Görücü usulü için tepki vermeyeceğim ama üniversite okumadan evlenmek pek mantıklı değil. Üniversite bir insanın en güzel yılları hiç kimseye bağımlı olmadan keyfince geçirmek gerekiyor değil evli olmak sevgili bile olmamalı bence o dönemde çünkü bir de onların sorumluluğuyla uğraşıyorsun. 21 yaş çok erken her yerden elde kalan bir konu velhasıl
Sorun şu ki ‘görücü’ ile ‘okumamak’ AYNI AKLIN ÜRÜNÜ. Yâni eyvallah, insan evlâdını/yakınını birileriyle tanıştırmak istiyor olabilir elbette, hele o taraklarda bezi yoksa aslında. Gençler anlaşır, anlaşmaz, kendi hallerine bırakılır…

Ama ‘görücü’ öyle bir şey değil. Karar çocuk namına verilmiş çoktaaaaan, gerekiyorsa zorla yapılıyor direnen tarafa. Ne kadar az serbest düşünce kabiliyeti geliştirildiyse de tehdit, şantaj o kadar iyi işlediğinden, ‘görücü’yü olağan, hatta makbul görenler, üniversite okumayı da (hatta genel olarak Kuran kursu dışında okumayı, ki bazıları kızlara bunu bile fazla bulabiliyor) düşman biliyor. Okuyanlar HER SEFERİNDE ‘ZOR ZAPT’edilir bir hal alıyor 😇

Menderes’in ilk işinin köy enstitülerini kapamış olmasının asıl sebebi de buydu. Sabahtan akşama kadar ‘bize cahil halk lazım’ ‘okuyan kendi milletine düşman oluyor’ gibi gibi propagandaların yapılmasının sebebi de kezâ…

Derin mevzûlar 🥹

Evet bunlarin evlilikle alakasi yok ama 26 yasinda ev iş arasi hayat geciren bir adam evlenince gezmeye, gelişmeye acik mi olacak? Hadi simdi goruculu tanismissiniz ten temasi vs olmamis dogru durust mesafe var ee hevesi var evlenip o heves gecince rutine dönünce anlarsiniz asıl gercegin nasil olduğunu. 🙄

Bu arada ben de 21 yasimda evlendim
Ama kimseye gidin 21de evlenin diyemem. Evlendiginiz kişi size alan taniyacak mi? Bu evlilik olmaz dediginiz noktada ailenize ve eski hayatiniza dönebilecek misiniz? Ablalariniz mutsuz evlilik surduruyomus mesela siz donebilcek misiniz?

Olay yaşla başla bitmiyor hayatina yön verecek bir sürü degisken oluyor. Ben 30 yasimdan sonra esimle ulke degistirip o ulkede calismaya basladim farkli diller de ogrenmeye calisiyorum gayet ve birlikte çok cook gezdik gezecegiz.
Evlilik, bütün hayati yaşayip bitirip ( o nasil olacaksa) ölmeden önce yapilacak son sey degil. Her şeyi tek basina denemek, tek basina yapmak isteyen hiç evlenmesin zaten cunku dunyanin hevesi 40 yasina da gelsen bitmez.

Ama ben sizin bu kafada oldugunuzu dusunmuyorum zaten bu durumda bu adamla olan evlilik size bisey kaybetttirmez insanin icinde varsa evliyken de yapar bekarken de yapar. Ama hayatta boyle hevesleri olacak biri "cok sevgilim oldu artik evleneyim" kafasinda biri olmaz muhtemelen. Herkes ucarak kacara mutlu olacak diye bisey yok. Gayet gorucu usulu iş ev arasi hayat yasayan adamdan 2 cocuk yaparakta mutlu olunabilir. 🙄

Hoşunuza giden yorumlara aldanmayın derim. Hayatım boyunca duymak istediklerimi duyduğumda bir adım yol gidemedim. Bazen de duymak istemediklerimiz bizi ilerletir, bunu unutmayın.
Üniversite okumak sadece diploma değil, lise 5 gibi okursanız tabi farkı ne denir. Ama hayatınızdaki ilk tecrübeleri orada edinirsiniz. Bir sürü şehirden insan görürsünüz. Sonra bir sürü etkinlik olur, katılırsınız ufkunuz açılır.
Aöf ile örgün eğitim veren bir üniversite asla aynı değildir. Neden illa aöf olmalı? Örgüne müstakbel eşiniz mi izin vermiyor?
Harika analiz! DOST ACI SÖYLER’ ne güzel Atasözümüz gerçekten 💝

Cok kucuksun cok toysun denilenlere inanman cok normal ama gercekler boyle degil. Senin yakininda bir aile buyugu yok mu bunlara ona anlatsan o da sana boyle olmayacagini anlatir. Cocuk hayali yok gezmek tozmak icin evleniyoruz demissin diger yorumunda uni okumak varmis planlarda. Bunlar gercekci degil evlenince kapini kapattin bitmiyor. Es ailesi diye bir gercek var ki siz gorucu usulu evlenmissiniz. Kvdenin bu planlardan haberi var mi? Normalde bunu sormam ama siz daha kucuksunuz kv de bunu firsat bilip mudahil olacak esiniz muhtemelen gaza gelecek haftanin 2 3 gunu musafir agirlaticaklar belki kaldi ki okumak.. yani ne diyim
Aile büyüklerinin eseri zaten durumun tamamı ne yazık ki 😤🤯

Back
X