• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 ay ve kelime miktari

Isis19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2020
988
440
53
Merhaba oğlum 22 aylık konuşmayla ilgili herkes farklı şeyler söylüyor ve kafa karıştırıcı şimdi kısaca baba mama gibi ikilemeleri söylüyor anne demeye 1 aydır yeni başladı bebiş, abi, mor,papatya (pakahka ) ,hadi,gel(ge) gibi kelimeleri var yani toplamda bu şekilde 15 kelime falan var ama mesela su demiyor da( şuup şuup )diye sesini çıkarıyor içer gibi yada araba yerine kopek yerine sesini çıkarıyor ve evet hayır demek yok yani hayırsa (ııh ) evetse sadece gülümseme şimdi sesler kelimeye girmiyor sanirim oğlumun kelimeleri yetersizmi ? Ben aslında sürekli konuşuyorum onunla yani evde yada parka giderken bile her gordugu arabayı gösterir hih hih diye bende bu yesil araba o beyaz motor gibi söylerim gelirken giderken parka baybay arabaya baybay falan hep böyle neyse olduğu gibi anlatır konuşurum ama yeterli gelmiyormu acaba

Merhaba, bilirkisi degilim. Sadece bir anneyim. kelime sayısıyla ilgili yeterli mi değil mi bir bilgim yok ancak sesler de kelimeden sayılıyor. Çocuğunuzu değerlendirirken sadece kelime sayisina bakmayin. Göz temasında, davranışlarında, söylediğiniz komutları algılama ve uygulamada, diğer çocuklarla iletişiminde sorun yoksa bence çokta takılmayın sayısına. Erkek çocukları geç konuşur derler. Bol bol parka götürün sosyalleşsin etkileşime girsin.

Merhaba, bilirkisi degilim. Sadece bir anneyim. kelime sayısıyla ilgili yeterli mi değil mi bir bilgim yok ancak sesler de kelimeden sayılıyor. Çocuğunuzu değerlendirirken sadece kelime sayisina bakmayin. Göz temasında, davranışlarında, söylediğiniz komutları algılama ve uygulamada, diğer çocuklarla iletişiminde sorun yoksa bence çokta takılmayın sayısına. Erkek çocukları geç konuşur derler. Bol bol parka götürün sosyalleşsin etkileşime girsin.
Cevabımız icin teşekkürler göz teması komut alma uygulama sorunumuz yok çevredeki çocuk ve yetişkinlerde bile ilgili abi nene dede diye seslenir gördüğüne gün içinde aslında kendi gider kitaplarını getirir sorar herseyin ismini söylerim ama konuşması az diyenler olunca kafaya taktım iste hergun dışarı çıkarıyorum parka genelde gittiğimizde ta boş oluyor yada kendinden büyükler yasitlarinin uyuduğu saatte bizimki uyumadığım için parka çıkışımiz denk gelmiyor 😀

Benim oğlum 22 aylık sıfır kelimeydi 30 aylık her şeyi anlatıyordu 😬
Her çocuk farklı standardı yok bu işin. Çok bariz tuhaflıklar yoksa takılmayın. Tek tük kelimeleri sesleri olması istediklerini anlatabilmesi bence gayet yeterli 🥰

Benim oğlum 22 aylık sıfır kelimeydi 30 aylık her şeyi anlatıyordu 😬
Her çocuk farklı standardı yok bu işin. Çok bariz tuhaflıklar yoksa takılmayın. Tek tük kelimeleri sesleri olması istediklerini anlatabilmesi bence gayet yeterli 🥰
Sadece kelime sorunu birde 2 yas ikili kelimeleri olmalı falan diye yazıyor baktığımda ondan takıldım aslında bir olayı anlatmaya falan çalışır mesela ama genelde yarısı seslerle yada hareketlerle içim rahatladı valla çocuk büyütmek zor işmiş

Back
X