22 aylık tek kulak işitme kaybı bilgi ve önerilere ihtiyacım var 🙏🏻

ilaybelis

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.586
Puanlar
63
Merhaba kızımın doğuştan gelen sağ kulağında işitme kaybı var. Sol kulağında bir problem yok. Bu yüzden işitme cihazı kullanamayacağımızı söylüyorlar.
Kemik abr de tavsiye ettiler ama bir kulağı sağlam olduğu için maskeleme yöntemi kullanılması şartmış.suan 22 aylık. Sayısız kelimesi var 3lü 4 lü cümleleri var. Komutlarımızı anlıyor. İkizi var sosyalleşmesi dil gelişimi açısından avantajımız oluyor.
Kimi yerde tek kulak da olsa mutlaka cihazlandırılmalı diyorlar. Ama bize ısrarla cihaz vermiyor gittiğimiz özel bir merkez. Geç kalıyormuyuz emin olamıyoruz. Böyle durumla karşılaşanlardan bilgi istiyorum.
Sizin süreciniz nasıldı çok merak ediyorum 🌸

Merhaba kızımın doğuştan gelen sağ kulağında işitme kaybı var. Sol kulağında bir problem yok. Bu yüzden işitme cihazı kullanamayacağımızı söylüyorlar.
Kemik abr de tavsiye ettiler ama bir kulağı sağlam olduğu için maskeleme yöntemi kullanılması şartmış.suan 22 aylık. Sayısız kelimesi var 3lü 4 lü cümleleri var. Komutlarımızı anlıyor. İkizi var sosyalleşmesi dil gelişimi açısından avantajımız oluyor.
Kimi yerde tek kulak da olsa mutlaka cihazlandırılmalı diyorlar. Ama bize ısrarla cihaz vermiyor gittiğimiz özel bir merkez. Geç kalıyormuyuz emin olamıyoruz. Böyle durumla karşılaşanlardan bilgi istiyorum.
İşitme kaybımız bugünkü testte 70 ds olarak çıktı eşimle çok şaşırdık 6 ayda bir test yaptırıyoruz ama konuşuyor diye biz gelişme olduğunu düşünmüştük ancak aynı geldi değişiklik yoktu.

İşitme kaybı iletim tipi mi yok sensörinöral mı? İletim tipiyse kulakta sıvı kaynaklı olabilir yani orta kulak iltihabı, ilaçla ya da kulağa tüp takılarak işitme kaybı minimum seviyeye indirilebiliyor. Yani gittiğiniz merkezin ısrarla cihazlandırma yapmak istememesine anlam veremedim. Şu an çocuğun tek kulağı duyuyor olsa bile kalabalık ortamlarda sesi net algılayamaz, sesin nerden geldiğini anlamakta çok zorlanır. Tek kulağı duyduğu için işitme cihazını pek takmak istemez ama sürekli takarak alıştırırsınız.
Benim oğlumun sol kulağında total işitme kaybı var, sağ kulağı 70lerden 50lere düşmüştü, tüp takılınca sağ normale döndü sol aynı kaldı. 2 yaşında hala kelimesi yok, solda cihaz kullanmaya devam ediyoruz, tüpler takılınca yavaş yavaş kelime çıkarmaya başlamıştı ama düştükten sonra kulaklarda yine sıvı birikti ve sağ 70 oldu, şu an nerdeyse hiç duymuyor ve babıldamaları azaldı, kelimesi yok. Tekrar tüp takılacak.
Doktorumuzun bize söylediği, koklear implantı iki taraflı total kayıplarda yapıyoruz, sizin çocuğun tek kulağı duyduğu için o kulağı korumaya çalışacağız ama diğer kulakta da işitme cihazı kullansın ki ses alsın ve işitme sinirleri tamamen ölmesin, olur da sağ kulakta da kayıp olur ve koklear implant takılması gerekir sol kulak en azından ses almış olsun, anlamlandıramasa bile.
Sizin de kesinlikle cihaz kullanmanız gerekiyor ki çocuk cihazla normal duyabilir, bu sefer sesin nerden geldiğini anlar, kalabalık ortamlarda rahat eder, okulda öğretmeni duymakta zorlanmaz. Kaldı ki anlamlandıramazsa bile kulak bir şekilde ses almış olur ve sinirler ölmez.
Sıvı kaynaklı mı değil mi bunu öğrenmenizi tavsiye ederim daha geç olmadan.

merhaba acaba naptınız bizde aynı durumu yaşıyoruz 7 aylıkken anlaşıldı koklear implant öneriyorlar bize

Back
X