22 Hafta Gebelikte Yeni çıkan Tetanoz Boğmaca Difteri Aşısı Hakkında

Sena Kanber

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2025
1
0
1
34
Arkadaşlar Yeni yürürlüğe giren (1 Nisan 2025) te aşı takvimine eklenen 22 Haftada ve 28 Haftada uygulanacak olan tetanoz boğmaca difteri aşınısı yaptırdınız mı yaptırduysanız nasıl yan etkileri oldu 22+2 hanileyim arkadaşlar yeni nisan ayında yaptırmış arkadaşlar var ise izlenimlerini paylaşabilir mi malum yaptırmayanda çok kişi var açıkcadı tereddüt yaşıyorum.

Benim doktorum normal tetanozu önerdi yenisine gerek yok dedi doktora göre değişiyor galiba bende anlamadım

Ben gebelikten önce Aralık ayında elime tel batmasi sonucu tetanoz aşısı olmuştum. Bu yüzden doktoruma sordum tekrar gerek var mı diye 28. haftada sizin de söylediğiniz tdep karma asısıni yaptirmami söyledi. Ekstradan tekrar tetanoz aşısı olmayacakmısım. Bekliyorum 28. haftayı

Çok kararsızım bu konuda yaaa çünkü covid aşısı oldugum için çok pişman oldum sonradan

Merhaba siz yaptırdınız mı? Bende gebeliğimin 23.haftasındayım ve bugün sadece tetanoz yapışacağını düşünürken direk 3lü aşıyı yaptılar bana söylemeden. Bende endişeliyim çok mu erken yapıldı diye. Aslında yaptırmayı pek düşünmüyordum.

Bende yaptırdım ama hangisini yaptılar acaba 20. Haftada.. e nabizdan bakayım görünüyordur herhalde

Banada direk onu yapmışlar. Yani bunun bir haftası varsa neden söylemiyorlar acaba. Bir etkisi olmadı bana Ağrı acı bile olmadı. Bunun içinde tetanos aşısı da olduğuna göre diğerini yaptırmayacakmiyiz acaba kafam karıştı

Bana 1 ay sonra sadece tetanoz aşısı olacaksın ona gel dediler. Bende 3lü aşıyı yaptıklarını o an anladım. Ama bu kadar fazla aşı olmakta istemiyorum. Sanırım tekrar yaptırmayacağım. Duyduğum kadarıyla 3lü aşıyı 28 haftadan sonra tek doz yaptırmayı uygun görüyormuş doktorlar. Doktordan doktora da değişiyor sanırım görüşler. Kendi doktorumla bu hafta randevum var o zaman görüşeceğim bu konuyu.

2
Ben sordum doktoruma az evvel kafama çok takıldı. Bişey olmaz dedi. Sizde sorunca bana yazar mısıniz aklıma çok takıldı. Bişey olmazsa neden 28. Haftadan sonrası bu kadar önemli. Yani antikor sağlıyorsa o zamandan sonra bu zamanda niye yapılıyor saçma sapan iş. Birde niye söylemiyorlar yani

Ben karma aşıyı 22. haftada doktora danışarak yaptırdım. Ertesi gün hafif kol ağrısı dışında bir yan etki yaşamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…