• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22 yaş, 100 kilo, çok mutsuzum ve kk kadınlarıyla yeni bir ben yaratmak istiyorum..

Merhaba :)
Tüm tavsiyelerin ve guzel dileklerin için cok teşekkür ederim su an tamamen diyete hazır bir durumdayım ve bu sefer kararlıyım. Tatliyi kestim iki gündür yemiyorum ve ilk ayı atlatirsam artık eskisi gibi aramayacagimi düşünüyorum. Kalori hesabı yapıyorum günlük 1200 kaloriyi asmamaya çalışıyorum. Spora gelince benim eğimle okulum arası cok uzak ve okulum gerçekten yoğun o yüzden spora pek zaman kalmıyor ama karar verdim sabahları yarım saat erken uyanip yarım saat yuruyecegim ve sonra otobüse binecegim :) ilk ay ne kadar düzenli ve olumlu sonuç alırsam o kadar daha hirslanacagim biliyorum. Destekleriniz için cok teşekkür ederim size cok ihtiyacım var ..

yani sabahları giderken akşam dönüşte yarım saat yürüyebilirsin bence okulda mesela ders aralarında oturma bahçeye çık kantine git hareketli ol olabildiğince :) rica ederim inşallaah çabalarınızın karşılığını alırsınız :)

Merak etme merwecim,bu kiloları wericez biz :))
Diyet listem war bugun benim 4 günüm.
Gel elele verip atalim bu kiloları :)

Merak etme merwecim,bu kiloları wericez biz :))
Diyet listem war bugun benim 4 günüm.
Gel elele verip atalim bu kiloları :)

benim bi listem yok ama eskiden o kadar cok liste okudum ve diyetisyene gittim ki her şey kafamda.
dikkatli programli ve belli bir kalori miktarını asmamaya çalışıyorum.
Birlikte halledeceğiz biliyorum :)))
Nasil yapsak günlük yediklerimizi mi paylassak ya da belli aralıklarla durum nasil gidiyor haberlessek
bozduk mu bozmadık mi nelere dikkat ediyoruz gunlerimiz nasil geçiyor falan ..

Şu an yediğim salatam :)

Eklentiler

• $2013-11-05 15.36.08.webp
    $2013-11-05 15.36.08.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 51
Benim diyetimde çorba ve meyve kesinlikle yasak.
Akşamada mantarlı,sebzelı sote yapıcam 8 de.
O saatten sonra yasak bişey yemek :)

Bu nasil bir nicktir yaaaa cok guldum :1: :1:

Forum takipte gordum, destek vermek icin geleyim dedim ama nickine bakip bakip guldum ve gidiyorum , cok tatlisin :23: :23: Her sey gonlunce olur umarim, zaten cok gencsin, sekerli seyleri yemeyi de birakinca zaten daha sonra aramiyorsun.

Hadi kasar peyniri neyse de çorba ve meyve neden acaba..
canım tatlı istediğinde elma yiyorum yemeklerde corbayi mutlaka içiyorum tot tutuyo :s
doktor sebebini söyledi mi ki ben de dikkat edeyim.
peki diyetin nasil genel olarak ?

07
Bir dilim kepekli ekmek
bir adet haşlanmış yumurta veta omlet
beyaz peynir(sınırsız)4 5 adet zeytin
domates,salatalık,maydonoz

Saat: 11
haşlanmış sebze 4 5 çatal yada 5 6 adet fındız veya ceviz

Öğlen 13
Bir dilim esmer ekmek
yeşil salata bol limonlu
yoğurt
ızgara,balık veya mantar yemeği

17
Haşlanmış sebze 3 4 çatal veya 1 bardak süt

20
bir dilim esmer ekmek
salata
yoğurt
ızgara,sebze mantar veya balık 2 adet

(YASAKLAR)
Börek,çörek,pasta
sucuk,salam,sosis
Kaşar peyniri(2 ay)
Her türlü hazır yiyecek ve içecekler.

Diyet bu canım

07
Bir dilim kepekli ekmek
bir adet haşlanmış yumurta veta omlet
beyaz peynir(sınırsız)4 5 adet zeytin
domates,salatalık,maydonoz

Saat: 11
haşlanmış sebze 4 5 çatal yada 5 6 adet fındız veya ceviz

Öğlen 13
Bir dilim esmer ekmek
yeşil salata bol limonlu
yoğurt
ızgara,balık veya mantar yemeği

17
Haşlanmış sebze 3 4 çatal veya 1 bardak süt

20
bir dilim esmer ekmek
salata
yoğurt
ızgara,sebze mantar veya balık 2 adet

(YASAKLAR)
Börek,çörek,pasta
sucuk,salam,sosis
Kaşar peyniri(2 ay)
Her türlü hazır yiyecek ve içecekler.

Diyet bu canım

Anladım canım doktorun vardır elbet düşündüğü :/
sınırsız beyaz peynir çorba meyve yasağı vs ilginç geldi umarım ise yarar :))
hadi bakalım gitsin kilolar :))

Günaydın arkadaslar
Dün de diyeti bozmadan 1300 kaloriyle bitirdim.
Cok sıkı bi rejim değil benimki ama kontrol altında tutuyorum..
Sabah
Bir haşlanmış yumurta
Bir dilim peynir
4 zeytin
İki dilim ekmek
Ara ogün yok
Öğlen
Bir kase tarhana çorbasi
Bir dilim ekmek
dayanamadım dört tane de lahana sarma yedim minik
Bol salata
İkindi bir elma yedim
Akşam
Beş kaşık barbunya
Üç kaşık pilav
Küçük bir kase yoğurt yedim
Ve günü böyle kapattım
1300 kalori aldim sağlıklı ve dengeli olduğunu düşünüyorum cok hızlı veremem kiloları ama umutluyum
Hepinize günaydın sağlıklı huzurlu az kalorili bir gün dilerim :))

Merhaba,
5 kilo verebilmissin bile bu cok guzel :)
İnanıyorum ki geri kalanları da o yolun sonunda vermiş olursun..
Burda birbirimize destek olarak bunu başarabiliriz ben inanıyorum.
Bu sadece diyet olmasın hatta.
Daha mutlu daha sağlıklı daha sosyal insanlar olmak için yol arkadaşı olalım ..
Eminim hepimize cok iyi gelecek :)
Tanıştığıma cok memnun oldum

bnde memnun oldum arkadasim, diyetim devam ediyor... yavas veriyorum ama saglam veriyorum
seneye yaza kadar vaktim var, umarim istedigim gibi olur hersey.

Günaydın arkadaslar
Dün de diyeti bozmadan 1300 kaloriyle bitirdim.
Cok sıkı bi rejim değil benimki ama kontrol altında tutuyorum..
Sabah
Bir haşlanmış yumurta
Bir dilim peynir
4 zeytin
İki dilim ekmek
Ara ogün yok
Öğlen
Bir kase tarhana çorbasi
Bir dilim ekmek
dayanamadım dört tane de lahana sarma yedim minik
Bol salata
İkindi bir elma yedim
Akşam
Beş kaşık barbunya
Üç kaşık pilav
Küçük bir kase yoğurt yedim
Ve günü böyle kapattım
1300 kalori aldim sağlıklı ve dengeli olduğunu düşünüyorum cok hızlı veremem kiloları ama umutluyum
Hepinize günaydın sağlıklı huzurlu az kalorili bir gün dilerim :))
Merhaba kurabiye kız :) .Öncelikle tebrik ederim, kararını vermişsin ve bu işin yarısı başardın anlamına gelir.Yanii ; Ve re cekk sinn o fazlalıkları. :34: Canım öncelikle bir dr a gidip, aile dr un bile olabilir, tiroitlerine (Tsh,T3, T4 bakılsın) ve şekerine baktır kan testleri yoluyla. İnsülin direncin var mı diye baksınlar şeker yükleme testi de iste. Homa değerin önemli burada. Listene baktığımda glisemik indeksi yüksek gıdaları mümkün olduğunca tüketmemeye ama akşamları hiç tüketmemeye bak. Ör;Beyaz undan yapılanlar, pirinç pilavı,şekerli şeyler. Glisemik indeksi bir araştır,öğren derim. Aşkamları protein ve sebze ağırlıklı olsun öğünün ve en geç 19 a kadar bitir yemeği.Akşam yemeklerin hafif olsun diğerlerine göre. Karbonhidratları gündüz öğünlerinde ölçülü ye. Örneğin pirinç yeme, bulguru tercih et illa pilav yiyeceksen ama gündüz ve ölçülü. Bakalgiller çok faydalı haftada 3 -4 kere ye ama gündüz saatlerinde(karbonhidrat nedeni ile). Kalori saymaktansa şöyle yap, mesela 1 öğünde etli ya da zeytinyağlı sebze yemeğin ,salatan, kefirin var diyelim 1 dilimde tam buğday ya da çavdar ekmeğin doymadın, 1 tabak daha o yemekten ye,aç kalkma.böylece aralarda da abur cubur yeme isteğin olmaz. Hayatına gündüz olmak üzere,kefir ve çiğ badem,ceviz ve fındığı sok abartmadan. Taze kır ve ye. Bol su iç çözülen yağları sağlıklı şekilde atmak içinde gerekli bu. Günde 3 lt. Suyu yemeklerden 20-30 dk önce, yemeklerden 1,5-2 saat sonra iç. Yemekle bir şey içme. Her gün 1 limon tüket, soğan, sarımsak, çiğ ve buharda pişmiş sebzeler arkadaşın olsun. Kızartma ve hazır işlenmiş gıdalar, her türlü meyve suyu;taze sıkım bile kola ve benzerleri zehirdir,yeme ,içme ,sevdiklerine de yedirme.Her öğün salatan olsun mutlaka. Çayı kahveyi azalt, yeşil çay iç çubuk tarçınlı. Yapay şeker kesinlikle kullanma, meyvayı da ölçülü ye ondaki şeker doğal olsa da fazlası yine zarar. Daha çok çiğ sebze yeme alışkanlığı edin. Tatlandırıcı da kullanma o da ayrı bir zehir şakası yok.Şimdilik aktaracaklarım bunlar. Başarılar tatlım.

Son düzenleme:
Merhaba Kadınlar Kulübünün özel kadınları,
Benim adım Merve, 22 yaşındayım 1.70 boyundayim ve maalesef 100 kiloyum.
Ankarada ailemle yaşıyorum ve üniversite öğrencisiyim. Yemek yapmayı cok seviyorum ve tabii yaptığım şeyleri yemeği..
Yemek yemek beni cok mutlu ediyor ama aldığım kilolar, geldiğim bu son kilo cok canımı yakmaya başladı. Sosyal hayattan uzaklaştım, eve kapandim. Kendimi sürekli çirkin ve yalnız hissediyorum. Ailem de cok üzülüyor ve sağlığım konusunda endiseleniyor.
Bir de 4 yıldır devam eden, ciddi, guzel bir ilişkim var. Erkek arkadaşım 26 yaşında 1.82 boyunda 85 kilo. Cok düzgün bir fiziği var ve kendine dikkat ediyor. Onun yanında kilolu olmak cok canımı yakiyor. O beni bu konuda hic incitmedi ama ben artık böyle yaşamak istemiyorum.
Yoğun derslerim ve ev-okul arası cok uzak olduğundan gününüm önemli bir kısmı ankara trafiğinde geciyor. Bunun üzerine bırakın spor yapacak enerjiyi, ders çalışacak enerjiyi zor buluyorum. Okulda ders arası atistirmalar, tatil günleri evde iki küçük kardeşime yapılan pasta borekler, kizartmalar engel oldu bana. Bir de tatlıya aşırı düşkünüm.
Hep bu gibi sebeplerle geçiştirdim kilo konusunu ama artık yeter.
Siteyi dışardan takip ediyordum bir cok konuda ama galiba artık aranıza katılıp hayatımda değişiklik yapma zamanı geldi.

Bilginize, tecrubenize, desteginize ihtiyacım var. Ve tabii benimle benzer durumda kisilerlerle yeni bir hayat için yola çıkmaya..

Ağlama duvarı gibi oldu galiba ama siz beni anlarsınız ben biliyorum ..

Şimdiden her şey için cok teşekkürler ..

Canım ben de buralarda yeniyim ama yine de hoşgeldin demek istiyorum :3: Neler hissettiğini çok iyi biliyorum çünkü ben 18 yaşında 100 kiloydum, kafama takmıyodum hatta sürekli sevgili bile değiştiriyodum kimse de dert etmiyodu ailem dışında tabi.. Sonra ben liseden mezun olunca başka bi şehre taşındık ve ben sosyal ortamımdan ayrılınca yeni arkadaşlıklar kuramadım. Ve geldiğim bu yerde açıkçası herkes sağlıklı, sabah yürüyüşü yapan zayıf insanlar, beni sokakta gördüklerinde oha kıza bak falan diyolardı arkamdan. 19 yaşında 105 kiloydum evde tek başıma sürekli çikolata pasta börek yiyodum ve yalnızdım üniversiteyi kazanamamıştım sürekli internetteydim, internetten bi çocuğa aşık oldum sürekli birbirimize kamera açıyoduk, üniversiteyi kazanıp trabzona gitme hayalleri falan kuruyodum. Ama olay şöyleydi ki; kamera da sadece suratım görünüyodu ve gayet normal zayıf bi insan gibiydim, fotoğraflarım sadece suratımdan ibaretti. bi gün tartıya çıktım 107 kiloyu gördüm ve kendime napıyorum ben dedim. Ertesi gün ani bi kararla ekmeği, çikolatayıi pastaları vs zararlı herşeyi bıraktım sabah sadece domates salatalık ve bi dilim peynir yiyip acı kahve içtim ardından 1 saat spor yaptım evin içinde, öğlen bi tane tavuk butu haşlayıp yoğurtla yedim yine spor yaptım akşam salata yedim ve yine spor yaptım, 1 ay böyle geçti ve 1 ay sonunda 12 kilo vermiştim. Tabi bu süre içinde o konuştuğum çocuk şişman olduğum gerekçesiyle benle konuşmamaya başladı hatta benle dalga geçti. Böyle olunca daha çok hırs yaptım. 12 kiloyu verdikten sonra aynı hız devam ettim. Hatta bi kere eve misafir geldiğinde kek yapmıştım, 1 dilim yedim ve gidip o yediğim keki geri kustum. Bu kadar takmıştım yani. Sabah akşam tartılıyodum vs. 90 kiloya geldiğimde yine internetten biriyle tanıştım ve o çocukla yüzyüze görüştüm ki bu benim için baya zordu kiloma taktığım için, sorun etmedi 7 ay çıktık ayrıldık kiloyla alakasız bi nedenden. 85 kilodaydım Daha sonra üniversiteyi kazandım başka bi şehre gittim tabi yurtta diyet falan kalmadı bende. Hatta öküz gibi yedim diyebilirim. 90a geri çıktım umrumda da değildi açıkçası. Sonra yine birine aşık oldum ve bana resmen şunu söyledi "10 kilo verirsen herşey istediğin gibi olucak."

Tabi ben yine bunun hırsıyla baktım yurt ortamında diyet yapmak imkansız, yediklerimi kusmaya başladım. Bununla gurur duymuyorum ama yaptım ve aşırı kilo verdim. 2 hafta içinde 15 kilo verdim. (Alışkanlık yapıyo sağlıksız falan diyolar cidden bencede sağlıksız bişey KESİNLİKLE ÖNERMİYORUM ama zayıfladım onu da es geçemicem AMA YİNE DE YAPMA BEN SEÇENEĞİM OLMADIĞI İÇİN YAPTIM) 75 oldum ve o çocukla da sevgili oldum hatta benim suratıma bakmayan çocuk bana aşık oldu. Hesapta onu kendime aşık edip ayrılıcaktım bu söylediğinden dolayı ama şu an 1 buçuk yıldır sevgiliyiz. Mezun oldum evime döndüm şu an 92 kiloyum 22 yaşındayım erkek arkadaşımla sözlenmeyi düşünüyoruz biraz kilo ver gibisinden iğnelemeye başladı, 19 yaşında yaptığım şeyin aynısına bugün yine başladım. Umarım şöyle adam gibi 65 falan olmadan diyetim bitmek zorunda kalmaz.

Asıl ağlama duvarı bu oldu özür dilerim hayat hikayemi anlattım resmen :30: Neyse uzun lafın kısası birbirimize destek olalım :15: yapabiliriz hiç bişey imkansız değil ve kendini üzme bak ne güzel seni her halinle seven bi sevgilin var benimki gibi kilo alınca zayıfla diye başının etini yemiyo en azından :2:

Son düzenleme:
Back
X