22 yaşında diş hek. okumaya başlanır mı?

ZeynepCeren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2017
130
172
33
29
Herkese güzel günler:KK28:

Ablalarım, kardeşlerim sizden fikir almak istiyorum. Objektif fikirler benim için önemli.
Ben şu an hali hazırda üni.de okumaktayım, 2. sınıfım. Lakin okuduğum bölümden kelimenin tam anlamıyla nefret ediyorum. Okula gitmek işkence gibi geliyor. O kadar işkence gibi geliyor ki doğru düzgün gittiğim de söylenemez. Bu yüzden de bir çok dersim var geçemediğim. Zaten eve de uzak otobüslerde 2 saat sürünmekte ayrı bir çile.

Herneyse kısa ve özetle, lise son sınıfta pek ders çalışmadım, sınav öncesi de bazı aksilikler yaşayınca pek iyi bir puanım olmadı tabi, ben de şu an okuduğum bölüme girdim. Girerken de aklımda tekrar sınava girme düşüncesi vardı.(çünkü diş hek. okumak hayalimdi) Şimdi seneye tekrar sınava girip, eğer kazanabilirsem okumak istiyorum. Lakin yaşım olacak 22. (tip olarak yaşımı gösteren bir tipim var) Bölümü de 5 senede bitirsem 27 olacak. Sizce mantıklı mı?
Şunu da tekrar belirteyim: şu an okuduğum bölüme devam edersem bir çok dersim kaldığı için muhtemelen 1 sene uzayacak.

Bıktım artık, hayattan keyif alamıyorum, meslek insanın tüm hayatını etkiliyor neticede. Artık bir şeye karar verip ona göre çalışmam lazım.

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin :)

20 yaşındayım okumak istediğim bölüm 5 yıllık.
26 ımda işe başlayabilicem en erken.
Bence hiçbir zaman geç değildir. Souçta kalan ömürünü işi yaparak geçiriceksin.

eğer gerçekten istiyorsan ve çok çalışacaksan neden olmasın? sevmediğin bir bölümden mezun olup sevmediğin işi yapmaktansa varsın iş hayatına geç atıl.
Benim derdim iş hayatından ziyade evlilik konusu. Yani evlenme meraklısı değilim ama 27'de bitirsem, işe girsem diyene kadar yaş 30'a yaklaşıyor malum. Çocuk vs. ne zaman olacak diye düşünüyorum

Kazanabileceğime inanıyorum çalışıyorum da zaten. Durumumuz fena değil de 27 yaşına kadar babadan harçlık almak nasıl olur bilemedim.

22 yas ünv.ye baslamak için geç bir yaş değil. o konuları dert etme zaten istemediğin işi yapıp erken baslayacağına istediğin işi yap geç başla

Ya sen 27 yasi cok buyuk ve uzak mi saniyosun..
32 yasinda da okunur 42 yasinda da okunur.
Ben 27yasindayim univ mezunuyum yuksek lisans yapiyorum issizim evliyim... valla ben bile bazen diyorum tekrar girip bi bolum okusam mi.. :) bence hic de gec degil 22 ne..

Benim sana tavsiyem evliligi cocugu vs simdilik düsünüp istegini geri plana atma. Her yasta evlenilir 36 yasinda bile coxuk sahibi olunabilir. Ancak en önemli seyin sevdigin bir meslege sahip olman. O zaman hicbirsey ayak bagi olmaz. Yasin hicta gec degil. Benim arkadasim 27 yasinda basladi dis hekinligi okumaya bende 31 yasindayim ve yeni birsey okumayi planliyorum. Sevdigin meslefi al önce eline emin ol sonrasi senin icin cok daha rahat olacaktir. Ben evlendigimde okuyacam dedim esim karsi cikti vs vs. Simdiki yaslarini cok ararsin.

Benim derdim iş hayatından ziyade evlilik konusu. Yani evlenme meraklısı değilim ama 27'de bitirsem, işe girsem diyene kadar yaş 30'a yaklaşıyor malum. Çocuk vs. ne zaman olacak diye düşünüyorum
Hayalini gerçekleştir fırsatın varsa, hem artık evlilik, çocuk sahibi olma yaşı ilerledi.
Okumasan o yaşa geldiğinde evlenip, çocuk yapacağının garantisi var mı?
Mesela ben, seneye 30 oluyorum çocuk daha anca düşünmeye başlıyorum, en basit örnek.

Arkadaşlar, değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Bir de ailemin haberi yok, benim bu isteğimden. Kazanmadan da söyleyemem zaten. Sınava da habersiz girerim muhtemelen.
Onlar beni okula gidiyor, mutlu vs. sanıyorlar. Biraz da vicdan yapıyorum sanırım.

Asistanlardan birisini tavlarsan sıkıntı olmaz. O bölümde sürüyle asistan var.

Hayalini gerçekleştir fırsatın varsa, hem artık evlilik, çocuk sahibi olma yaşı ilerledi.
Okumasan o yaşa geldiğinde evlenip, çocuk yapacağının garantisi var mı?
Mesela ben, seneye 30 oluyorum çocuk daha anca düşünmeye başlıyorum, en basit örnek.
Yani aslında evlilikten de ziyade yaşıtlarımın mezun olacağı yaşta tekrar bir bölüme başlama fikri korkutuyor beni.
Ama diş hek. okumayı çok istiyorum.
Dediğiniz gibi garantisi yok. En iyisi kazanmaya odaklanmak sanıyorum

Evlendikten sonra biraz erken yapıverirsin çocuğu. Ben hemen bitirdim okulu ama akademisyenim mesela, yaş 29 oldu, şimdilik daha 30-31 gibi anca düşünüyorum. Bir ara istiyordum ama daha işlerim varken mantıklı gelmedi. Artık çok insan geç anne oluyor. Ki bence 30 hiç de geç değil. Normal zamanda bitirsen de okulu anca işe giriyorsun, biraz çalışıp evleniyorsun sonra evlilik oturuyor. Bence çok sıkıntı yapacak bir şey yok durumunuzda.

Herkese güzel günler:KK28:

Ablalarım, kardeşlerim sizden fikir almak istiyorum. Objektif fikirler benim için önemli.
Ben şu an hali hazırda üni.de okumaktayım, 2. sınıfım. Lakin okuduğum bölümden kelimenin tam anlamıyla nefret ediyorum. Okula gitmek işkence gibi geliyor. O kadar işkence gibi geliyor ki doğru düzgün gittiğim de söylenemez. Bu yüzden de bir çok dersim var geçemediğim. Zaten eve de uzak otobüslerde 2 saat sürünmekte ayrı bir çile.

Herneyse kısa ve özetle, lise son sınıfta pek ders çalışmadım, sınav öncesi de bazı aksilikler yaşayınca pek iyi bir puanım olmadı tabi, ben de şu an okuduğum bölüme girdim. Girerken de aklımda tekrar sınava girme düşüncesi vardı.(çünkü diş hek. okumak hayalimdi) Şimdi seneye tekrar sınava girip, eğer kazanabilirsem okumak istiyorum. Lakin yaşım olacak 22. (tip olarak yaşımı gösteren bir tipim var) Bölümü de 5 senede bitirsem 27 olacak. Sizce mantıklı mı?
Şunu da tekrar belirteyim: şu an okuduğum bölüme devam edersem bir çok dersim kaldığı için muhtemelen 1 sene uzayacak.

Bıktım artık, hayattan keyif alamıyorum, meslek insanın tüm hayatını etkiliyor neticede. Artık bir şeye karar verip ona göre çalışmam lazım.

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin :)
Oku Oku '
Yaşamak istediğin hayatı erteleme.

aslanlar gibi okunur valla. istiyorsan, yapabileceğini düşünüyorsan hiç vakit kaybetme daha çok sevdiğin, seceveğin bir şey yap. şimdi memnun değilsin bölümünden haydi okul bitecek er geç ama ileride mesleğinden memnun olmazsan çok daha zor.

Back
X