22 yaşında diş hek. okumaya başlanır mı?

Kendin için bunu kesinlikle yap
İstemediğin bölümün diplomasına sahip olursan hem sana hem de o diplomaya güvenecek olanlara yazık olur
Kısaca alacağın diplomanın hakkını ver Sevdiğin işi seç fırsat varken
Kısmetin nerede olduğunu bilemezsin ayrıca :)

Herkese güzel günler:KK28:

Ablalarım, kardeşlerim sizden fikir almak istiyorum. Objektif fikirler benim için önemli.
Ben şu an hali hazırda üni.de okumaktayım, 2. sınıfım. Lakin okuduğum bölümden kelimenin tam anlamıyla nefret ediyorum. Okula gitmek işkence gibi geliyor. O kadar işkence gibi geliyor ki doğru düzgün gittiğim de söylenemez. Bu yüzden de bir çok dersim var geçemediğim. Zaten eve de uzak otobüslerde 2 saat sürünmekte ayrı bir çile.

Herneyse kısa ve özetle, lise son sınıfta pek ders çalışmadım, sınav öncesi de bazı aksilikler yaşayınca pek iyi bir puanım olmadı tabi, ben de şu an okuduğum bölüme girdim. Girerken de aklımda tekrar sınava girme düşüncesi vardı.(çünkü diş hek. okumak hayalimdi) Şimdi seneye tekrar sınava girip, eğer kazanabilirsem okumak istiyorum. Lakin yaşım olacak 22. (tip olarak yaşımı gösteren bir tipim var) Bölümü de 5 senede bitirsem 27 olacak. Sizce mantıklı mı?
Şunu da tekrar belirteyim: şu an okuduğum bölüme devam edersem bir çok dersim kaldığı için muhtemelen 1 sene uzayacak.

Bıktım artık, hayattan keyif alamıyorum, meslek insanın tüm hayatını etkiliyor neticede. Artık bir şeye karar verip ona göre çalışmam lazım.

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin :)

Uzun bi aradan sonra okumak zor olabilir. Biseyi hayal ederken diger tarafi boslamayin derim. Insanlar ne hayallerle gidiyor ama umdugunu bulamayinca sevmedigini anliyor. Dis hekimligi zor bi alan ve yuksek puan almaniz gerek iyi bi yerde okumak icin. Is alanini da dusunun. Aileniz ne diyo onlari da dusunun. Sinava girin tabiki ama suan ki bolumunuzu de boslamayin derim.

Uzun bi aradan sonra okumak zor olabilir. Biseyi hayal ederken diger tarafi boslamayin derim. Insanlar ne hayallerle gidiyor ama umdugunu bulamayinca sevmedigini anliyor. Dis hekimligi zor bi alan ve yuksek puan almaniz gerek iyi bi yerde okumak icin. Is alanini da dusunun. Aileniz ne diyo onlari da dusunun. Sinava girin tabiki ama suan ki bolumunuzu de boslamayin derim.
Sıkıntı orada zaten. Şu an ki bölümümü fazlasıyla boşlamış bulunmaktayım. Ailem kazanırsam birşey demezler ama şu an pek olumlu bakmazlar sanırım

22, 32 ,42 ,52 ...... her yaşta herşeye başlanır :KK49: Diş hekimliği fakültesine girersen 27 yaşına geldiğinde fakülteyi bitirmiş biri olacaksın, girmediğinde ise 27 yaşında ,ama diş hekimliği fakültesine girmemiş biri olcaksın ... Anlatabildim mi?Benim konuma bak :)

okunur

22 geç falan değil

yalnız kazanmak bir sıkıntı

kazandın diyelim ya o da istediğin gibi olmazsa
beklentiler hayaller ile gerçek örtüşmüyor

eve iki saat mesafede demişsin mesela

diş olur da ya ülkenin öbür ucunda olursa

mesafe vs önemli değil

bir de şimdi ne okuyorsun

yani sonunda bir meslek var mı

diş hekimliği bitirince nasıl atanılıyor nasıl uzman olunuyor nasıl özel yer açılıyor araştırmanı öneririm

burada da var arkadaşlar onlar yardımcı olur belki

yaşın henüz 21 hayal kırıklığı yaşıyorsun ve 22 geç mi diyorsun ama 27-28 yaşında diş hekimliği bitirip de bir hayal kırıklığını daha kaldıramayabilirsin bu nedenle ayakların yere sağlam bassın araştırarak başla

okumanın yaşı yoktur

imza

ikinci üni okumaya kalkmış ama bu sıralar okulu sermiş olan damdan

Sıkıntı orada zaten. Şu an ki bölümümü fazlasıyla boşlamış bulunmaktayım. Ailem kazanırsam birşey demezler ama şu an pek olumlu bakmazlar sanırım

Maddi kaynak olarak aile cok onemli. Turkiue de mantik olarak oku meslegini eline al sonra ne istersen yap deniliyor. Bazi meslekler masrafli cidden dis hekimligi gibi. Suan okudugunuz bolum nedir?

canım bi arkadasım bölümü bir yıl okuyup bırakıp bir yıl calısıp diş kazandı .
ve mezun olunca zaten okudugun bölümde atanmak için ugrasacaksan sevmiyorsn bırak oku yasa bakma.rahatlıga bak.aklım olsa bebek olmadan baska bölümede hazırlanmaya calısırdım

su masraf işinede kendini kasma burs arastırırsın .

Burs nasip isi ama ve okudugun sehirde onemli. Garanti bi durum degil ki. Benim kardesim tip okuyo bi burs bulamadi ankara gibi bi yerde. Bu yuzden ona guvenilmez. Kredi ise bi kez aliniyo ikinci hakkin yok maalesef

Herkese güzel günler:KK28:

Ablalarım, kardeşlerim sizden fikir almak istiyorum. Objektif fikirler benim için önemli.
Ben şu an hali hazırda üni.de okumaktayım, 2. sınıfım. Lakin okuduğum bölümden kelimenin tam anlamıyla nefret ediyorum. Okula gitmek işkence gibi geliyor. O kadar işkence gibi geliyor ki doğru düzgün gittiğim de söylenemez. Bu yüzden de bir çok dersim var geçemediğim. Zaten eve de uzak otobüslerde 2 saat sürünmekte ayrı bir çile.

Herneyse kısa ve özetle, lise son sınıfta pek ders çalışmadım, sınav öncesi de bazı aksilikler yaşayınca pek iyi bir puanım olmadı tabi, ben de şu an okuduğum bölüme girdim. Girerken de aklımda tekrar sınava girme düşüncesi vardı.(çünkü diş hek. okumak hayalimdi) Şimdi seneye tekrar sınava girip, eğer kazanabilirsem okumak istiyorum. Lakin yaşım olacak 22. (tip olarak yaşımı gösteren bir tipim var) Bölümü de 5 senede bitirsem 27 olacak. Sizce mantıklı mı?
Şunu da tekrar belirteyim: şu an okuduğum bölüme devam edersem bir çok dersim kaldığı için muhtemelen 1 sene uzayacak.

Bıktım artık, hayattan keyif alamıyorum, meslek insanın tüm hayatını etkiliyor neticede. Artık bir şeye karar verip ona göre çalışmam lazım.

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin :)
Cok mantikli.
27 nedir ki?
Zaten genelde insanlar 25 gibi mezun oluyor.
Bir de sunlari merak ettim:
Simdi ne okuyorsun? Sayisalci miydin? Kac bininci olmustun? Z ZeynepCeren

Deşifre olmayım diye yazmadım bölümümü ama yazayım bari mat. öğretmenliği.
Ama dediğim gibi fazla devamsızlık yaptım ve fazlaca dersim var sınavını geçemediğim.
Diş hek. olursa bulunduğum şehirde istiyorum o yüzden okul masrafı dışında yurt masrafı falan olmayacak. Burs alamıyorum ama belki geri ödemeli burs vs. alırım.
Sağlık alanında bir bölümde okumak çocukluğumdan beri hayalimdi ve araştırdım da bölümü.
Kazanma mevzusu sıkıntı ama çalışıyorum ygs ve lys'ye

Okunur niye okunmasın? Diş hekimliğinin puanı yüksek ama çok çalışman gerekecektir. Zamanında çalışmadığın için puanın düşüktür diye tahmin ediyorum, o yüzden çok çalışıp eksiklerini tamamlayıp puan yükseltmelisin.

Cok mantikli.
27 nedir ki?
Zaten genelde insanlar 25 gibi mezun oluyor.
Bir de sunlari merak ettim:
Simdi ne okuyorsun? Sayisalci miydin? Kac bininci olmustun? Z ZeynepCeren
İlk girdiğimde kaç bininci olduğumu yazmayım da bu yıl okula gitmediğim zamanlarda çalışarak ygs'ye girmiştim. Bu yıl ygs de 31.000 oldum. Lys konularını pek hatırlamadığım için Lys'ye girmiyorum. Okulumu da boşladığım için şu sıralar, ders çalışıyorum. Sayısal alanım

Deşifre olmayım diye yazmadım bölümümü ama yazayım bari mat. öğretmenliği.
Ama dediğim gibi fazla devamsızlık yaptım ve fazlaca dersim var sınavını geçemediğim.
Diş hek. olursa bulunduğum şehirde istiyorum o yüzden okul masrafı dışında yurt masrafı falan olmayacak. Burs alamıyorum ama belki geri ödemeli burs vs. alırım.
Sağlık alanında bir bölümde okumak çocukluğumdan beri hayalimdi ve araştırdım da bölümü.
Kazanma mevzusu sıkıntı ama çalışıyorum ygs ve lys'ye
Ama mesela 150 binince olmussan, biraz hayal olabilir dis hekimligi.
En son kacla aliyordu bilemiyorum sen daha iyi bilirsin. 25 binlerde miydi?
Ama 50-75 bininci olmussan kendine sans verebilirsin.
Aileni de dert etme. Dis hekimligi cok guzel bir bolum. Eger kazanirsan ellerinden geleni yaparlar. Hatta sehir disina da git puanina gore. Cunku deger.
Bak ben su an tus dersanesindeyim, etrafimda dus'a hazirlanan dis hekimleri var. Insallah 6 yil sonra sen de onlardan biri olursun:)

İlk girdiğimde kaç bininci olduğumu yazmayım da bu yıl okula gitmediğim zamanlarda çalışarak ygs'ye girmiştim. Bu yıl ygs de 31.000 oldum. Lys konularını pek hatırlamadığım için Lys'ye girmiyorum. Okulumu da boşladığım için şu sıralar, ders çalışıyorum. Sayısal alanım
31.000 cok iyi bir siralama. Keske biraz lys'ye bakip yine de girsen bu yil.
Eger boyleyse cok da guzel olur, neden olmasin:)

Geç değil yaşın okuyabilirsin ama diş hekimliği gözüme maddi olarak çok korkutucu geliyor ailenin durumu iyiyse neden olmasın 27 çok normal bir mezuniyet yaşi bana göre pişman olmaktan bin kat iyidir

Back
X