Doğuma Hazırlık 23 hafta ve plesanta yaşlanması

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

pakizee

14.07.2012
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
2.055
1.465
373
Doktorum benden yaşlanma sorunu için enfeksiyon testleri istedi çok moralim bozuk plesanta yaşlanması neden olur bu haftalarda bu sorunu yaşayan oldu mu süreç nasıl ilerliyor destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim

geçtiğimiz cumartesi tekrardan detaylı ultroson için kontrol randevum vardı .
bebek haftasıyla uyumlu sıvı miktarı olması gerektiği gibi çok şükür.
plesanta yaşlanmasını sordum doktora bizim için şimdilik sorun teşkil etmiyor önemli olan bebeğin gelişimi oda istediğimiz gibi şuan dedi :)
33. haftada tekrardan çağırdı çok aşırı rahatladım .
Yaşadığım süreci buradan paylaşacağım ki benim durumumda olanlar için fikir olur.
Ben int. araştırmalarımda felaket senaryoları haricinde net bir bilgi bulamamıştım

Bendede olmuştu canım 37. Haftada plesenta 41 haftalık gözüküyordu çocuğun gelişimini henüz etkilememiş normal doğum yapmana engel değil ama bazı riskler var demişti doktorum hastaneye ulasimimin 1 saat olduğu için ve riskler beni korkuttuğu için doktorumun önerisiyle sezaryen doğum yaptım 38. Haftada zaten normal doğum yapamazmışım bebegin kafası 38 cm di sınır 37 cmymis sezaryende bile zor çıkarttılar senin biraz daha erken yaşlanmış sebeblere gelince gebelik şekeri stres sigara kullanımı alkol kullanımı gibi nedenlerden erken yaşlanma yaşanıyor benim ki gebelik şekerinden di çocuğu beslemeyi yani gelişimini durdurmadığı sürece hiç bir sorun yok normal doğumda ki risklerde bebeği strese sokup doğumun zorlaşması acil sezaryen dönme bebeğin kalp atışlarında sorun yaşanması kurze girmek zorunda kalması gibi gibi sezaryen olduğu halde küvete girmeden dışarıda hava verildi oğluma sanırım biraz karışık anlattım ama sormak istediklerini sorarsan bulduklarım ve yaşadıklarım konusunda yardımcı olmaya calisim

35. Hafta olduk geçen hafta doktor kontrolünde bebeğin gelişimi plesantası suyu herşey yolunda dedi 🥰 Şuan için olumsuz bir problem yok bakalım önümüzdeki hafta süreç nasıl olacak
Dediğim gibi ben sorun olacağını düşünmüyorum sadece benim gibi süreç yaşayanlar için bir açıklama
Hepimiz sağlıklı sihatli bebeklerimizi olalım kucağımıza

Çok şükür 37 hafta oldu bebeğim dolayısı ile erken doğum riski de ortadan kalkmış oldu

23. Haftada başlayan plesanta yaşlanması ile 38+6 ya kadar dayanabildik
Doktorum dan Allah razı olsun beni hiç panikletmeden plesantanın yaşlanmasından ve artık bebeğimin kilo alamamasından dolayı sezeryan ile bebeğimin dünyaya gelmesinde vesile oldu
Olurda aynı durumu yaşayan arkadaşlarım bu mesajımı okursa hiç panikleyip morallerini bozmasınlar 3055 gr 47 cm dünyaya gelen minik oğlum hiçbir problem yaşanmadan 20 günde 3700 gr 51 cm bir paşa oldu bile 🥰🧡 dilerim herkes yavrusunu sağlıkla sıhhatle kucağına alır sevgiler

Bende 27+4 de öğrendim plasenta yaşlanması olduğunu tam bir haftadir hayatı zindan ettim kendime ta ki yazdıklarınızı okuyana kadar.cok teşekkür ederim inanın moral oldunuz.her an bebegim gelismeyecek her an doğum yapma korkusuyla yaşıyordum resmen.sizin yazdıklarınızı okuyunca hayat buldum resmen.umarim 37-38 haftaları bende gorebilirim.saglikla büyütün inşallah bebisinizi 🤗

Doktorum dan Allah razı olsun beni hiç panikletmeden plesantanın yaşlanmasından ve artık bebeğimin kilo alamamasından dolayı sezeryan ile bebeğimin dünyaya gelmesinde vesile oldu
Olurda aynı durumu yaşayan arkadaşlarım bu mesajımı okursa hiç panikleyip morallerini bozmasınlar 3055 gr 47 cm dünyaya gelen minik oğlum hiçbir problem yaşanmadan 20 günde 3700 gr 51 cm bir paşa oldu bile 🥰🧡 dilerim herkes yavrusunu sağlıkla sıhhatle kucağına alır sevgiler
Yaaa çok teşekkür ederim. Benim doktor beni çok evhamlandırdı. Bende idrar yolu enfeksiyonu var. Plasenta da kireçlenme var dedi nst de sancılarım çıktı. Serum yaptı sabah öğledem sonra sancılardan dğşen bsy olmadı bir ilaç yazdı bir hafta kullan gel dedi. Memlekete gidip doğumu mu orda yapacam insaAllah çarşamba günü bir sıkıntı çıkmazda giderim memlekete bu arada 34+1 haftalığım

Öncelikle gözünüz Aydın olsun çok sevindim bu şekilde atlatmanıza. Doktorum bana da 26. Haftada söyledi plesanta da kireçlenme olduğunu. Oldukça moralim bozuldu. Gelişiminde bir problem yoktu. 30. Haftada kontrole gittim ve ilerleme olmamış yaşlanma da. Ancak bol bol protein ağırlıklı yemem gerektiğini ve 40. Haftayı beklemeyeceğini 38 de geleceğini söyledi bana da. Şuan 32 deyim ve 34 te tekrardan gideceğim. Bende buraya yazayım gelişmeleri ve bilgilerimizi yaptıklarımızı paylaşalım:)

Aynı sorun bende de var 22. Haftadayim plesanta yaşlanması var neler yaptiniz nasil beslendiniz nelere dikkat ettiniz korkuyorum birsey olacak diye

Back
X