23 haftalık hamileyim sanırım covid oldum

birdelimuallime

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.769
6.333
158
Öğretmenim, bir hafta sonra idari izine ayrılacaktım. İçimden hep dua ediyordum sık dişini az kaldı, virüse yakalanmadan izne ayrılacaksın diyerek gittim okula hep. İlkokulda derslere giriyorum öğrenciler maskesiz duruyor sınıfta, sürekli uyarmaktan dilimde tüy bitti, nefes alamıyormuş napsınmış. Öğretmen sıkıntısından haftada iki gün nöbet tutuyordum, hepsi eteğime yapışıp bırakmıyordu, uzak durun virüs var diye diye boğazım ağrıdı söylemekten. Çift maske, sırf maskeyi indirmeyeyim diye akşama kadar aç durmalarım boşuna oldu. Evde 3 yaşında çocuğum var, eşim işe gitmek zorunda yarın ne yapacağımı bilmiyorum. Üzgünüm ve kaygılıyım. Felaket bir eklem ve baş ağrısı ile mücadele ediyorum, ateşim var sürekli parol alınca düşüyor ama iki üç saate tekrar yükseliyor, hamileyim diye fazla tüketmek de istemiyorum ağrı kesiciyi. Test verdim gece sonuç çıkar eve gidin dinlenin dediler ama biliyorum kendimi yüksek ihtimal pozitif çıkacak. Hamile olup covid atlatanlar nasıl atlattınız, neler tükettiniz lütfen bana da yol gösterin ve dua edin olur mu. 2 doz biontech aşımı da olmuştum yine de korkuyorum. 21 yaşında aşılı yakınımızı kaybettik daha yeni. Kaygım had safhada sakinleşemiyorum

Öğretmenim, bir hafta sonra idari izine ayrılacaktım. İçimden hep dua ediyordum sık dişini az kaldı, virüse yakalanmadan izne ayrılacaksın diyerek gittim okula hep. İlkokulda derslere giriyorum öğrenciler maskesiz duruyor sınıfta, sürekli uyarmaktan dilimde tüy bitti, nefes alamıyormuş napsınmış. Öğretmen sıkıntısından haftada iki gün nöbet tutuyordum, hepsi eteğime yapışıp bırakmıyordu, uzak durun virüs var diye diye boğazım ağrıdı söylemekten. Çift maske, sırf maskeyi indirmeyeyim diye akşama kadar aç durmalarım boşuna oldu. Evde 3 yaşında çocuğum var, eşim işe gitmek zorunda yarın ne yapacağımı bilmiyorum. Üzgünüm ve kaygılıyım. Felaket bir eklem ve baş ağrısı ile mücadele ediyorum, ateşim var sürekli parol alınca düşüyor ama iki üç saate tekrar yükseliyor, hamileyim diye fazla tüketmek de istemiyorum ağrı kesiciyi. Test verdim gece sonuç çıkar eve gidin dinlenin dediler ama biliyorum kendimi yüksek ihtimal pozitif çıkacak. Hamile olup covid atlatanlar nasıl atlattınız, neler tükettiniz lütfen bana da yol gösterin ve dua edin olur mu. 2 doz biontech aşımı da olmuştum yine de korkuyorum. 21 yaşında aşılı yakınımızı kaybettik daha yeni. Kaygım had safhada sakinleşemiyorum
24 haftalık hamile iken covid oldum Ağustos sonunda delta varyantli , Geçmiş olsun . Size tavsiyem günde en az bir kere sıcak su ile duş almanız , sıvı gıdalara yoğunlaşıp tüketmeniz çorba ,su ,et çorbası ,limonlu herşeyi tüketin ve bol bol meyve yiyin , psikolojinizi dinç tutun hastalığı kendinize mal etmemeye calisin ve olabildiğince az alın parolu da . Kesinlikle vücudu iştahsız bırakmayın . Koku ve tat gidecektir benim daha yeni geldi :) şimdiden çok geçmiş olsun buarada bolca terlemeye çalışın ,limonlu sıcak su ve bal zencefil.bir çay kaşığı atın için hergun bir iki bardak ,ben tamamiyle ilaçsız doğal beslenerek atlattım . Darısı basiniza

Geçmiş olsun... telaş etmeyin öncelikle. İnşallah atlatacaksiniz, aşılı olduğunuz için daha hafif atlatirsiniz diye düşünüyorum. 21 yaşında kaybettiginiz yakınınız erkek miydi? Kronik bir rahatsızlığı var mıydı?

2 doz biontechliyseniz kaptıysanız da hafif atlatırsınız merak etmeyin. 2 doz biontechli yakınım belirti bile göstermemişti, yurt dışı çıkışında fark edildi. 21 yaşındaki yakınınız için başınız sağolsun, aşılı olduğunu söylemişsiniz ama bazen tek doz aşı yaptıranlar çevreye aşı süreci tamamlanmış gibi de lanse edilebiliyor. Ya da altında bilinmeyen başka sağlık sorunları çıkabiliyor.

Belki covid değilsinizdir şu sıralar grip salgını da var. Öyleyseniz de bol bol dinlenin ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecek gıdalar tüketin. Çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun, endişelenmeyin sakın. Hamile değildim ama bende covid geçirdim, inanın tat koku kaybı ve biraz eklem ağrısı dışında bir şey olmadı ama bende kaygılanıp tir tir titremiştim korkudan, boşuna yormuşum kendimi 😊 Aşılı veya aşısız covid geçirenlerin çok büyük bir çoğunluğu hastanelik olmadan atlatıyor, hatta benim dönemimde aşı da yoktu, ilaç da kullanmamıştım ☺️ Sirke, turşu, probiyotik gıdalar, keçi boynuzu pekmezi, üzüm pekmezi, bol bol c vitamini. Bunlar bana çok iyi gelmişti, pozitif düşünün 🤗 inşallah sağ salim atlatırsınız.

Bu arada böyle bir salgın döneminde en azından hamile öğretmenler, kronik rahatsızlığı bulunan öğretmenler idari izinli sayılabilirdi, şu ihmalkarlığı aklım almıyor. Nasıl bir salgın yönetimi bu, artık algılayamıyorum. Haberlerinde korku pompalamak dışında yaptığı bir şey yok, hiç bir şeye “kesin, net” diyemedikleri gibi bol bol insan korkutuyorlar. Allah sonumuzu hayır etsin.

Geçmiş olsun... telaş etmeyin öncelikle. İnşallah atlatacaksiniz, aşılı olduğunuz için daha hafif atlatirsiniz diye düşünüyorum. 21 yaşında kaybettiginiz yakınınız erkek miydi? Kronik bir rahatsızlığı var mıydı?
Kızdı, kronik rahatsızlığı yoktu. Kaynım hemşire 2 doz aşısını da o yapmıştı hatta baya da oluyor dedi. Covidden sonra toparlanamadı ciğerleri hasar görmüştü, iki ay hastanede kaldı ama ne yazik ki kaybettik. Böyle örnekler görünce kaygım artıyor işte inşallah hasarsız atlatırım

Kızdı, kronik rahatsızlığı yoktu. Kaynım hemşire 2 doz aşısını da o yapmıştı hatta baya da oluyor dedi. Covidden sonra toparlanamadı ciğerleri hasar görmüştü, iki ay hastanede kaldı ama ne yazik ki kaybettik. Böyle örnekler görünce kaygım artıyor işte inşallah hasarsız atlatırım
Üzüldüm ve şaşırdım doğrusu. Tahminim virüs yükü fazladır bu yakınınızin. Bir de sağlam, kronik rahatsızlığı yok diye sandığımız insanların çoğu covid olunca öğreniyor, aslında şeker hastasıymış gibi... pozitif düşünün...Stres yapmamaya çalışın. Normal bir grip atlatıyor gibi düşünün kendinizi.

Öncelikle geçmiş olsun bende 3 aylık hamileyken atlattım. Vitaminlere yüklenmeniz gerek, bol meyve sebze yiyin. Su için. Doktorunuz kovid ilaçları değil de size uygun ağrı kesiciler verir zaten. Bide kovid kan pıhtılaşmasını tetikliyor, bunun için inr testi yaptırmıştım. Hafif düzeyde pıhtılaşma oluşmuş ona göre asprin vermişti doktor.

bu ara covid benzeri bir salgın var grip. belki de gripsinizdir. geçmiş olsun ama sakin olun panik psikolojik olarak daha ağır hissetmenize sebep olur

Allah yardımcınız olsun. Bol bol su için 3 lt yakin ve lütfen hemen suan da elinizde yoksa edinin 1000 mg C vitamini Mumkunse ESTER formu Ya da liposamal formu Turkiyede liposamal güvenilir sekilde bulunur mu bilmiyorum ama en azindan solgar markasının ester formu cok cok güvenilir mutlaka deneyin.

Hamile arkadaşlarımda 9 ay kullandi coronadan korktukları için ben de kullaniyorum doktorlarımız öneriyor yani siz yine de tabi doktorunuza danışın ama C vitamini cok onemli . Corona geçirdim ben de ve o süreçte C vitamini içtiğimde ne olduğunu ve 24 saat dolduğunda (24 saatte vücuttan fazlasi idrar ile atiliyor) nasil elden ayaktan düştüğümü icer içmez nasil kuvvetlendigime ben sahit oldum yasayarak .

Sonucum negatif çıktı ama bugün öksürük de başladı eklem ağrısı had safhada, grip gibi geçirdik diyenlere şaşırıyorum, beni yerden kazıyarak alırsınız o derece. her ihtimale karşı evde izole oldum takviye ilaçlar aldım onları tüketiyorum, biraz önce yine ateşim yükseldi soğuk uygulama yapıyorum, arkadaşların önerdiği takviye edici ürünlere de mutlaka bakacağım.

24 haftalık hamile iken covid oldum Ağustos sonunda delta varyantli , Geçmiş olsun . Size tavsiyem günde en az bir kere sıcak su ile duş almanız , sıvı gıdalara yoğunlaşıp tüketmeniz çorba ,su ,et çorbası ,limonlu herşeyi tüketin ve bol bol meyve yiyin , psikolojinizi dinç tutun hastalığı kendinize mal etmemeye calisin ve olabildiğince az alın parolu da . Kesinlikle vücudu iştahsız bırakmayın . Koku ve tat gidecektir benim daha yeni geldi :) şimdiden çok geçmiş olsun buarada bolca terlemeye çalışın ,limonlu sıcak su ve bal zencefil.bir çay kaşığı atın için hergun bir iki bardak ,ben tamamiyle ilaçsız doğal beslenerek atlattım . Darısı basiniza
Hamilelikte zencefil tüketimi riskli, fazla kullanılmaması gerek; günde 2 fincandan fazlası düşük / erken doğuma sebep olabilir.

B birdelimuallime özellikle kan sulandırıcı alıyorsanız, zencefil kullanımı için doktorunuza danışın bence.

Hamilelikte zencefil tüketimi riskli, fazla kullanılmaması gerek; günde 2 fincandan fazlası düşük / erken doğuma sebep olabilir.

B birdelimuallime özellikle kan sulandırıcı alıyorsanız, zencefil kullanımı için doktorunuza danışın bence.
Kan sulandırıcı kullanmıyorum ama zencefili yine de sınırlı alıyorum bal ıhlamur ve yarım çay kaşığı zencefil koyuyorum sadece, yalnızca zencefil çayı yapıp içmedim risk almayayım diye.

32 haftalık hamileyken geçirdim.
Bol c vitamini, D vitamini.
Keçiboynuzu özü, zencefil doktorunuzun önerdiği diğer ilaç ve takviyeler.
Mide bulantınız yok ise bol soğan sarımsak kemik suyu.
kendiniz de bolca su için.
Ve en önemlisi kadın doğum doktorunuz büyük ihtimal kan sulandırıcı başlayacaktır sakın ihmal etmeyin.
Herkeste hastalık farklı seyrediyor. Oksimetre var ise evde oksijeni sürekli ölçün, nefes darlığı için kekik-lavanta-okaliptüs gibi aromatik yağları buharlaştırın.
Özellikle bir kaç gün yoğun ter oluyor çok fazla sıcak su buharı tercih etmeyin.
Akabinde gebelik bitiminde de kalp, akciğer gibi hastalığın etkikenebileceği organları kontrol ettirin.

Neden sıcak su dediniz? ateşte ılık ya da soğuk tavsiye edilir ya, merak ettim.

Sonucum negatif çıktı ama bugün öksürük de başladı eklem ağrısı had safhada, grip gibi geçirdik diyenlere şaşırıyorum, beni yerden kazıyarak alırsınız o derece. her ihtimale karşı evde izole oldum takviye ilaçlar aldım onları tüketiyorum, biraz önce yine ateşim yükseldi soğuk uygulama yapıyorum, arkadaşların önerdiği takviye edici ürünlere de mutlaka bakacağım.
Beta vırusu salgını var dedı doktorumuz bız de test verdık aynı belırtıler

Back
X