23 haftalık hamileyim sanırım covid oldum

Sonucum negatif çıktı ama bugün öksürük de başladı eklem ağrısı had safhada, grip gibi geçirdik diyenlere şaşırıyorum, beni yerden kazıyarak alırsınız o derece. her ihtimale karşı evde izole oldum takviye ilaçlar aldım onları tüketiyorum, biraz önce yine ateşim yükseldi soğuk uygulama yapıyorum, arkadaşların önerdiği takviye edici ürünlere de mutlaka bakacağım.
Ben de bu şekildeydim canım.
İki kere test verdim negatif çıktı.
Ama ben böyle grip daha önce hiç olmamıştım.
Balgamlı öksürüğüm var.

Kızdı, kronik rahatsızlığı yoktu. Kaynım hemşire 2 doz aşısını da o yapmıştı hatta baya da oluyor dedi. Covidden sonra toparlanamadı ciğerleri hasar görmüştü, iki ay hastanede kaldı ama ne yazik ki kaybettik. Böyle örnekler görünce kaygım artıyor işte inşallah hasarsız atlatırım

Hangi aşi? Aşili olup covidden dolayi ölenlerin sayisi yok kadar az. Moderna ve pfizer aşilari bu konuda çok iyiler.

Emin olun bu çok nadir olan birşey, eğer olduysa. Neticede her gün ağir trafik kazalar oluyor ve halen araba kullaniyoruz. Kendine bu süreçte iyi bak ve atlatirsin.

Ben de bu şekildeydim canım.
İki kere test verdim negatif çıktı.
Ama ben böyle grip daha önce hiç olmamıştım.
Balgamlı öksürüğüm var.

Bu arada doktorlar bu sene normal gribin daha ağir olabildiğini söylüyor. Mesafe ve maskeden dolayi insanlar daha az grip oldu. Vücüd gribi daha zor taniyor ve daha zor saldiriyor (cünkü bir süredir bulaşmadi) hali ile daha zor atlatiliyor.

Öğretmenim, bir hafta sonra idari izine ayrılacaktım. İçimden hep dua ediyordum sık dişini az kaldı, virüse yakalanmadan izne ayrılacaksın diyerek gittim okula hep. İlkokulda derslere giriyorum öğrenciler maskesiz duruyor sınıfta, sürekli uyarmaktan dilimde tüy bitti, nefes alamıyormuş napsınmış. Öğretmen sıkıntısından haftada iki gün nöbet tutuyordum, hepsi eteğime yapışıp bırakmıyordu, uzak durun virüs var diye diye boğazım ağrıdı söylemekten. Çift maske, sırf maskeyi indirmeyeyim diye akşama kadar aç durmalarım boşuna oldu. Evde 3 yaşında çocuğum var, eşim işe gitmek zorunda yarın ne yapacağımı bilmiyorum. Üzgünüm ve kaygılıyım. Felaket bir eklem ve baş ağrısı ile mücadele ediyorum, ateşim var sürekli parol alınca düşüyor ama iki üç saate tekrar yükseliyor, hamileyim diye fazla tüketmek de istemiyorum ağrı kesiciyi. Test verdim gece sonuç çıkar eve gidin dinlenin dediler ama biliyorum kendimi yüksek ihtimal pozitif çıkacak. Hamile olup covid atlatanlar nasıl atlattınız, neler tükettiniz lütfen bana da yol gösterin ve dua edin olur mu. 2 doz biontech aşımı da olmuştum yine de korkuyorum. 21 yaşında aşılı yakınımızı kaybettik daha yeni. Kaygım had safhada sakinleşemiyorum
Öncelikle bu kadar kaygılı olmayın lütfen.bende 7 aylik hamileyken yakalandım grip sandım kızımdan ateş geçti bana iki gün zordu halsizim atesliydim ama hiç covid olacağım aklıma gelmedi taki koku anlamayana kadar...test yaptırdım pozitif çıktı üstelik asısizdim..oksurugum çöktü sadece...hemen portakal mandalin gbi c vitaminli meyveleri başladım dinlendim kaygilanmadim...sizde öyle olun evde çocuğunuz var benim de öyle onların etkilenmemesi lazım...birsey olmaz ALLAHin izniyle...normal gebe vitaminlerinizi almaya devam edin o kadar..cok geçmiş olsun

Bugün itibariyle pozitif çıktım arkadaşlar, tam bir haftadır yataktan çıkamıyorum anlamadığım şekilde ağır geçiriyorum. Covid Bazı hastalarda enfeksiyona sebep olurmuş kan ve idrarımda yüksek enfeksiyon çıktı doktor muhtemelen enfeksiyonun etkisiyle bu kadar ağır geçiriyorsun dedi antibiyotik verdi kullanmak istemiyorum ama idrar yolu enfeksiyonu erken doğuma da sebep oluyor diye kullanmazsam yaşayacağım sıkıntıdan da korkuyorum. Konuştuğum çoğu hamile arkadaşım ayakta dört günde atlatmış ben bir haftadır bu illetle boğuşuyorum 😔

Bugün itibariyle pozitif çıktım arkadaşlar, tam bir haftadır yataktan çıkamıyorum anlamadığım şekilde ağır geçiriyorum. Covid Bazı hastalarda enfeksiyona sebep olurmuş kan ve idrarımda yüksek enfeksiyon çıktı doktor muhtemelen enfeksiyonun etkisiyle bu kadar ağır geçiriyorsun dedi antibiyotik verdi kullanmak istemiyorum ama idrar yolu enfeksiyonu erken doğuma da sebep oluyor diye kullanmazsam yaşayacağım sıkıntıdan da korkuyorum. Konuştuğum çoğu hamile arkadaşım ayakta dört günde atlatmış ben bir haftadır bu illetle boğuşuyorum 😔
Ciddi belirtileriniz olmasına rağmen nasıl negatif çıktınız ki önceki testte hiç anlaşılmıyor gercekten bu illet. Benim de uzun sürmüştü 4 günde atlatilacsk bir şey değil zaten. Abim de 10 gün grip gibi geçirdi. Enfeksiyon size ateş yapıyor o yüzden daha ağır hissediyorsunuz. Şu an yaşadığınız sıkıntı covidden çok enfeksiyonun yaptığı ateş ve onun getirdiği ağrılar, halsizlik vs. Doktorunuz antibiyotik verdiyse kullanmalısınız

Çok geçmiş olsun inşallah daha iyisinizdir. Söz hastalıktan korkmakta haklısınız ama o yaştaki çocuklar da bütün gün maske takmasi gerçekten mümkün değil çok zor bir durum cidden, hamilelere özel izin verseler keşke. Sürekli maske takmak da uzun vadede vücuda hasar veriyor benim oğlum da kreşe gidiyor gün içinde maske taktiklarini sanmıyorum

hamıle değilim ama bende senın kadar ağır geçirdim ateş öksürük olmadı ama etlerimin her hücresini kestiler diyebilirm sana , 1 hafta evde çektim ve vücuttaki enfekiyondan dolayı hastaneye yattım tam 1 hafta ,

nisan ayından beri halaa çekiyorum inan bana , lütfen ilaçlarını iç lütfen çok geçmiş olsun

Ciddi belirtileriniz olmasına rağmen nasıl negatif çıktınız ki önceki testte hiç anlaşılmıyor gercekten bu illet. Benim de uzun sürmüştü 4 günde atlatilacsk bir şey değil zaten. Abim de 10 gün grip gibi geçirdi. Enfeksiyon size ateş yapıyor o yüzden daha ağır hissediyorsunuz. Şu an yaşadığınız sıkıntı covidden çok enfeksiyonun yaptığı ateş ve onun getirdiği ağrılar, halsizlik vs. Doktorunuz antibiyotik verdiyse kullanmalısınız
Hiç anlamadım inanın, ki ilk günden beri emindim covid olduğuma iki üç gün evde durup gidip test vermiştim ona rağmen negatif çıktı. Evet enfeksiyon beni mahvetti, doktor ağır enfeksiyonun var o yüzden boyleysin dedi. Bu sabah itibarıyla başladım antibiyotiğe bakalım hiçbir şey değil bebeğe bir şey olacak diye endişeleniyorum

Hiç anlamadım inanın, ki ilk günden beri emindim covid olduğuma iki üç gün evde durup gidip test vermiştim ona rağmen negatif çıktı. Evet enfeksiyon beni mahvetti, doktor ağır enfeksiyonun var o yüzden boyleysin dedi. Bu sabah itibarıyla başladım antibiyotiğe bakalım hiçbir şey değil bebeğe bir şey olacak diye endişeleniyorum
Gebeliklerimde neredeyse antibiyotik içmediğim hiç yok. Sakin endişelenme doktorlar kar zarar ayrımını yaparak veriyorlar antibiyotigi. Basladigin çok iyi olmuş aksatmadan tamamla tedavini. Bebeğin için de senin için de en doğrusu bu canım. Çok geçmiş olsun

Gebelikde enfeksiyon daha cok zararli antibiyotikden korkma birde moralini yüksek tut ben 10 günlük lohusayken yakalandim emzirdigim icin ilac kullanamazsin senin tek ilacin moral dedi gelen sağlıkcilar beslenmene dikkat et ilaclarini düzenli al Rabbim şifa versin insallah🤲

Çok geçmiş olsun
Öksürük yoksa daha iyi sanki en azından ciğerlerinize inmez
Ben 7. günündeyim öksürük var ve balgamlıya dönecek gibi
Ben de panik hissediyorum ya ciğerlerime inerse diye
Siz antibiyotikten korkmayın ben de hamileyken kullanmıştım

Nasıl oldun canım.. Bende 12 haftalık hamileyim ve testim pozitif.. Bağırsaklarım o vurdu kusma oluyor. İştahım gitti.. Allah kimsenin başına vermesin. Sen atlattım mı

Nasıl oldun canım.. Bende 12 haftalık hamileyim ve testim pozitif.. Bağırsaklarım o vurdu kusma oluyor. İştahım gitti.. Allah kimsenin başına vermesin. Sen atlattım mı
Amin cidden Allah kimsenin başına vermesin baya sancılı geçti benim hastalık sürecim. Şu an iyiyim test vermiştim negatife dönmüş çok şükür cuma günü karantinam bitecek. Öksürük devam ediyor şimdilik bir de tat var ama koku yok o gelmedi ne zamana tam geri gelir Allah biliyor. Ağrılarım geçti yataktan çıkabildim ya şükrediyorum şu anki halime. İnşallah siz de en kısa sürede atlatırsınız. Yemene içmene dikkat etmeye çalış, bol bol c vitamini al, bol su iç boğazını kuru bırakma, ilik suyuna çorba kaynattım ben her gün, yemeyi bırakmadım bünyem iyice zayıflamasın diye. Moralini yüksek tutmaya çalış, basit bir soğuk algınlığı gibi düşün geçecegine inan. İnşallah sürecin rahat geçer de bir an önce sağlığına kavuşursun

Sonucum negatif çıktı ama bugün öksürük de başladı eklem ağrısı had safhada, grip gibi geçirdik diyenlere şaşırıyorum, beni yerden kazıyarak alırsınız o derece. her ihtimale karşı evde izole oldum takviye ilaçlar aldım onları tüketiyorum, biraz önce yine ateşim yükseldi soğuk uygulama yapıyorum, arkadaşların önerdiği takviye edici ürünlere de mutlaka bakacağım.
Tomografi çektirip ciğerlerinizin durumuna baktırmanız gerek. Hamilelikte tomografi riskli olabilir 🤦 ama ciğerlerinize inmişse eğer tespit edilmesi için başka bir yolu vardır belki. Çok geçmiş olsun. Ciğerlere inince test negatif çıkıyor

Tomografi çektirip ciğerlerinizin durumuna baktırmanız gerek. Hamilelikte tomografi riskli olabilir 🤦 ama ciğerlerinize inmişse eğer tespit edilmesi için başka bir yolu vardır belki. Çok geçmiş olsun. Ciğerlere inince test negatif çıkıyor
Satürasyona bakıyorlar ciğerlerim temizdi çok şükür inmemiş, ağrılı süreci geçirdim şimdi daha iyiyim çok şükür

Öncelikle bu kadar kaygılı olmayın lütfen.bende 7 aylik hamileyken yakalandım grip sandım kızımdan ateş geçti bana iki gün zordu halsizim atesliydim ama hiç covid olacağım aklıma gelmedi taki koku anlamayana kadar...test yaptırdım pozitif çıktı üstelik asısizdim..oksurugum çöktü sadece...hemen portakal mandalin gbi c vitaminli meyveleri başladım dinlendim kaygilanmadim...sizde öyle olun evde çocuğunuz var benim de öyle onların etkilenmemesi lazım...birsey olmaz ALLAHin izniyle...normal gebe vitaminlerinizi almaya devam edin o kadar..cok geçmiş olsun
Kan sulandırıcı iğne vermediler mi

Back
X