• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

23 HAFTALIK RAHİM AĞZI UZUNLUK

angellb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
86
öncelikle herkese merhaba
2 hafta önce detaylı ultrasona gittiğimde (21 haftalıktım tam) rahim ağzı uzunluğum 31 mm olarak ölçüldü dinlenme ve progestan sabah akşam 100 mg söylendi ve her hafta kontrol. Geçen hafta gittiğimde de 31 mm ölçüldü ancak çok minik bir çentik görüldü rahim ağzında bu yüzden yatmayı daha da ciddiye almam gerektiğini sadece lavaboya kalkmamı söylediler o yüzden bir haftadır çok dikkat ediyorum hep yattım sadece yemek yerken hafif oturdum ve de lavaboya gittim bugün gittiğimde 23 haftalık olarak 29 mm ölçüldü çentik tede herhangi bir açılma vs görülmedi aynı şekilde devam etmemi söylediler. Ve bazı günler bugün de bebeğim çok aşağıda duruyor bazı ultrasonlarda çıkarabiliyor ama hareketlerinden de aşağıda olduğunu hissedebiliyorum henüz baskısı yok ama aşağılarda genellikle. İlk gebeliğim. Çok fazla konu başlığı var okudum hala da okuyorum dikiş için haftam ileride ve 25 -20 mm altına düşünüyor doktorum. Aynı durumu yaşayanlar nasıl ilerlediniz nasıl sonuçlandı moraliniz her şeyiniz nasıl gitti gün içinde yaptıklarınız vs gerçekten moralim bozuldu halbuki kontrole kadar iyiydim

Merhaba
Ben 23. Haftada 12 mm kısalık ile acil serklaj oldum ve 39+2 de doğurdum.
Benim gebeliğin başından beri rahim ağzı uzunluğum 30 mmdi hep. Ama doktorum bana hiç bu tehlikeli dikkat et dememişti , keşke 35 40 olsaydı demişti o kadar. Beni strese koymamak için mi yaptı bilmiyorum. Ben aylarca ilerde kısalma olacağını bilmeden devam etmiştim. Ama hep hamileyim diye hızlı hareket etmiyordum zaten. Merdiven çıkmam gerekse hamileyim yavaş çıkayım derdim mesela.

Ama 21. Hafta gibiydi sanırım, çok kilo aldığımı düşünmeye başlamıştım, artık yürümeliyim hareket etmeliyim demiştim. O ara yürüyüşlerimi artırdım, 30 40 dakika yürüdüm eşimle. Normalde merdiveni yavaş çıkarım o hafta bir kere merdivenleri hızlı çıktım okulda. Alakası var mı bilmiyorum 22. Haftada doktora gidince birden 12 mm olmuş acil serklaj yaptırman lazım dedi doktor.

Yani sizin yazdığınızı okuyunca, serklajsız ilerleyen haftalara giden çok kişiyi okudum. Ama sürekli kontrol ettirmeniz, kendinize iyi bakmanız , yorulmamanız gerekiyor. Bir de bazı doktorlar 28. Haftaya kadar insiyatif alıp serklaj yapabiliyorlar. Ama serklaj için normalde 24. Haftayı geçmemiş olmak ve 25 mm in altında bi kısalığa gerek duyuluyor diye biliyorum.

2 hafta önce detaylı ultrasona gittiğimde (21 haftalıktım tam) rahim ağzı uzunluğum 31 mm olarak ölçüldü dinlenme ve progestan sabah akşam 100 mg söylendi ve her hafta kontrol. Geçen hafta gittiğimde de 31 mm ölçüldü ancak çok minik bir çentik görüldü rahim ağzında bu yüzden yatmayı daha da ciddiye almam gerektiğini sadece lavaboya kalkmamı söylediler o yüzden bir haftadır çok dikkat ediyorum hep yattım sadece yemek yerken hafif oturdum ve de lavaboya gittim bugün gittiğimde 23 haftalık olarak 29 mm ölçüldü çentik tede herhangi bir açılma vs görülmedi aynı şekilde devam etmemi söylediler. Ve bazı günler bugün de bebeğim çok aşağıda duruyor bazı ultrasonlarda çıkarabiliyor ama hareketlerinden de aşağıda olduğunu hissedebiliyorum henüz baskısı yok ama aşağılarda genellikle. İlk gebeliğim. Çok fazla konu başlığı var okudum hala da okuyorum dikiş için haftam ileride ve 25 -20 mm altına düşünüyor doktorum. Aynı durumu yaşayanlar nasıl ilerlediniz nasıl sonuçlandı moraliniz her şeyiniz nasıl gitti gün içinde yaptıklarınız vs gerçekten moralim bozuldu halbuki kontrole kadar iyiydim
Canım aynı şekilde dikkat etmeye devam et. Benim 14. Haftamda 33 olarak ölçüldü. 19. Haftada 30 inmişti. Hep yatarak geçirdim tüm hamileliğimi. Annemde kaldım hatta. Ben 34. Haftada doğum yaptım ama kısalıktan değil başka sebeplerden. Yani sonuna kadar gidebilirdi başka sorun olmasa. Moralini yüksek tut. Progestan ve yatak istirahatine devam.

Bende 21+5 da detayliya gittim yani dün ve perinatolog rahim agzindan hic bahsetmedi ama elime ultrason kagitlarini verdiler eve gelince kagitlari inceledim ki rahim agzim 28.5 yaziyor haftaya randevu aldim o zamana kadar yaticam bol bol fitil zaten kullaniyordum baska napicam bilmiyorum

Bende 21+5 da detayliya gittim yani dün ve perinatolog rahim agzindan hic bahsetmedi ama elime ultrason kagitlarini verdiler eve gelince kagitlari inceledim ki rahim agzim 28.5 yaziyor haftaya randevu aldim o zamana kadar yaticam bol bol fitil zaten kullaniyordum baska napicam bilmiyorum
Alttan mı ölçü canım detaylıda? Benim detaylıda alttan ölçmediler neden ölçmediler ki

Nasılsınız herşey yolunda mı ? :)

22+3 de gttım 30 cm servikal uzunluk 7mm de ü seklinde acılma var bebeğimde çok asagı yerleşmiş... Şimdilik uzunluk iyi olduğu için haftaya yeniden degerlendirecekmş ama ben ptasi ye başka doktora da aldım randevu

27. Haftamdayım ikiz gebelik. Bugün uzunluk 18mm ölçüldü. Progestan gebelik başından beri günde 3*2 kullanıyorum. Kasılmalarım cok oluyor. Doktor istirahat dedi ama çok tedirginim

27. Haftamdayım ikiz gebelik. Bugün uzunluk 18mm ölçüldü. Progestan gebelik başından beri günde 3*2 kullanıyorum. Kasılmalarım cok oluyor. Doktor istirahat dedi ama çok tedirginim
Benımde 16mm düştü hastanedeyım hunilesme de var ve daha 26+0ım . Allah yardımcımuz olsun bende Protestan 2 kere aabah akşam alıyorum

Hanımlar benim yanlış hatırlamıyorsam 20li haftaların başında 26mm ölçüldü ve hunileşme başlamıştı. Zaten riskli gebelikti. Hareketlerim kısıtlıydı. Bunu öğrenince hemen progestan fitile başladık. İşe gidemedim sürekli rapor aldım. 5 ay full yattım ama pıhtılaşma olduğu için hareket etmem de gerekti ve 9 ay oksapar kullandım. Her hafta doktora gittim. Rahim ağzım ölçüldü. 30ların başında progestan iğneye de başladım bebek iyice büyüdüğü için. Hep 23-25 mm arası gitti geldi. Bazen 29a uzadı iğne ile. Hem fitil hem iğneler ile 38+3te doğum yaptım sezeryan. Yazın sıcağında full yattım varis çorabı giydim iğneler vurdum vs derken hamileliğin tadını çıkaramadım hep korktum. Çok şükür sağlıcakla kuzumu kucağıma aldım. İçinizi ferah tutun kötüyü çekmeyin ve hakikaten ağır kaldırmayın eğilmeyin merdiven mümkün olduğunca çıkmayın.. Ama hep konuşun bebişinizle hayata tutunuyorlar ❤️

Benımde 16mm düştü hastanedeyım hunilesme de var ve daha 26+0ım . Allah yardımcımuz olsun bende Protestan 2 kere aabah akşam alıyorum
Bende progestanı artırdılar. Günde 3 ve 2 tane 200mg. Ama kasılmalarım fazla diye. Allahım yardımcımız olsun inşallah 🙏🏻

Bende progestanı artırdılar. Günde 3 ve 2 tane 200mg. Ama kasılmalarım fazla diye. Allahım yardımcımız olsun inşallah 🙏🏻
Endol vermiyor mu? Kasılmalarınhafifletiyor o, ama dvamlı kullandırmıyor

Back
X