23 yaş ve tükenmek

Enerjinin bittiği ve mutsuz olduğun dönem tamamen koronadan kaynaklı yapılacak aktiviteler sınırlı bir de ilacını neden doz azaltmadan bıraktın canım?
Orada bir yanlış anlaşılma oldu. Bıraktım diyip uzun uzun yazmadım ama tabii ki doz azaltarak bıraktım. Önce yarıma, sonra çeyreğe düşürdüm ve en az bir hafta o şekilde devam ettim. Zaten en düşük dozu kullanıyordum. Belirgin bir değişim fark etmedim kendimde, en azından o zaman. Bırakmaya başlayalı 1 ay olmuştur. Ailem sağlık sektöründe öyle pat diye bırakılmayacağını biliyorum bu ilaçların.

Orada bir yanlış anlaşılma oldu. Bıraktım diyip uzun uzun yazmadım ama tabii ki doz azaltarak bıraktım. Önce yarıma, sonra çeyreğe düşürdüm ve en az bir hafta o şekilde devam ettim. Zaten en düşük dozu kullanıyordum. Belirgin bir değişim fark etmedim kendimde, en azından o zaman. Bırakmaya başlayalı 1 ay olmuştur. Ailem sağlık sektöründe öyle pat diye bırakılmayacağını biliyorum bu ilaçların.
Tamam canım o zaman ilaçtan kaynaklı değil

İki üç ay evde kalmak, önceden yaptığınız aktiviteleri yapamamak, illa ki şu anki motivasyonsuzluğunuzu etkilemiştir. İnsan doğasına uygun değil şu an yaşadığımız.
Tebdil-i mekanda ferahlık vardır derler, imkanlar doğrultusunda ufak bir yer değişikliği, minik bir risksiz tatil, belki memlekete gitmek, belki doğaya kaçmak, sizi tekrar merkezinize döndürebilir. Bunları yapamıyorsanız yaşamınızda yapacağınız bir değişiklik, genel rutininizde bir değişikliğe gitmek ölü toprağını atmanıza vesile olabilir.
Hayatınızın bundan sonraki dönemini sağlık problemleriniz minimumda geçirmenizi dilerim. Umarım daha güzel olur sizin için her şey.
Ağustos-Eylül gibi şu tatil bölgelerindeki kişiye özel villalardan kiralayıp kaçalım istiyorum. Yüzmeyi de çok özledim. Olur mu hiç bilmiyorum inşallah diyelim.

Bugün kardeşimin doğum günü. Akşam hava serinleyince tanıdık birkaç kişiyle beraber (mesafeli olarak) park/bahçe gibi bir yerde kutlayacağız. Ve ben aylardır ilk kez gerçek anlamda dışarıya çıkıp sosyalleşmiş olacağım. Bana sorsanız gitmek istiyor muyum diye? Hayır. Ama daha önce de bu tarz ortamlara çağırdı ve gitmedim. Doğum gününde de olmazsam fena bozulur, bu yüzden zorla da olsa çıkacağım. Umuyorum eve döndüğümde kendimi daha iyi hissederim.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. ❤️

Ağustos-Eylül gibi şu tatil bölgelerindeki kişiye özel villalardan kiralayıp kaçalım istiyorum. Yüzmeyi de çok özledim. Olur mu hiç bilmiyorum inşallah diyelim.

Bugün kardeşimin doğum günü. Akşam hava serinleyince tanıdık birkaç kişiyle beraber (mesafeli olarak) park/bahçe gibi bir yerde kutlayacağız. Ve ben aylardır ilk kez gerçek anlamda dışarıya çıkıp sosyalleşmiş olacağım. Bana sorsanız gitmek istiyor muyum diye? Hayır. Ama daha önce de bu tarz ortamlara çağırdı ve gitmedim. Doğum gününde de olmazsam fena bozulur, bu yüzden zorla da olsa çıkacağım. Umuyorum eve döndüğümde kendimi daha iyi hissederim.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. ❤
Çok güzel canım mutlaka katıl iyi olacaksın inşallah bu bir süreç ve geçecek inşallah

Farklı bir açıdan bakın belki iyi gelir. Dünyaya imtihan için geldi herkes ve herkes illaki kendi imtihanını yaşayacak. Sizinki erken başlamış, belki bundan sonraki kısmını da siz daha rahat geçirirsiniz.
Eskiden bir örnek verirlerdi. Mesela bir sıkıntı yaşayıp sabrettiniz ya da iyi bir iş ortaya koydunuz. Bunun karşılığında cennette sizin için bir bahçe hazırlandı, baska bir durumda o bahçedeki koskunuz için bir tuğla koyuldu gibi. İşte insan diğer taraftaki ortamını kendi hazırlıyor gibi. Zor ama geçici sıkıntılariniz sonsuz hayatınızin güzel gecmesinin anahtarı olur inşallah.
İnsan zayıftır, tabii ki zor gelir hastalık, yoksulluk, savaş, göç vs. Tükenmiş hissetmeniz normal, ilaciniza devam edin. Bir de şunu mutlaka söyleyeyim, güzel anı biriktirin. Mutluluk depolarsaniz zor anlarda onlarin birikimini kullanırsınız. Ne zaman ki karamsar bakarsanız, sizi ayakta tutacak olumlu bir şey bulamazsınız. Gececek
İnançlı biriyim ve bahsettiklerinizi duymuştum. Hiç neden ben diye sormadım bugüne kadar, hala da sormuyorum çünkü her şeyin bir sebebi olduğuna ve bir şeyleri yaşıyorsak biz bunun üstesinden gelebilecek kadar güçlü olduğumuz için buna seçildiğimize inanırım. Ama işte bir noktada zorlanıyorum artık sanırım.

Umuyorum dediğiniz olur, benim sınanmam buraya kadardır ve yakında şu ana kadar olandan daha mücadelesiz bir hayat yaşamaya başlarım. Teşekkür ederim.

Evet, kullanıyorum ama her şeyin oradaki gibi olmadığını biliyorum. Çalışmıyorum. Eğitim hayatım devam ediyor. Maalesef bununla ilgili geçirdiğim süreç de kolay olmadı/değil. Diyorum ya hep bi mücadele. Bunun yanında birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alıyorum zaten.
Şu an pandemiden dolayı eve kapanmanin mutsuzluğunuzun arttigini düşünüyorum. Hayat hep bir mücadale ben de her sey icin tek başıma çok mücadele ettim, asla vazgeçmedim pes etmedim bir an durup dinlenmedim. Buradaki bircok kadın da böyledir. Bugünler geçmeyecek gibi geliyor ama emin olun geçiyor üretkenlik hayaller insanı dinç tutar. Baskalarinin hayatlari yerine kendi hayatiniza bakın ne kadar yol aldım diye. Hele bir pandemi gecsin gene sosyal sorumluluk projelerine yönelirsiniz sağlığınız el veriyorsa spor yaparsınız. 🌸

ben 23 yaşında 3 yıldır özel sektörde çalışan biriyim kendini biraz seviyorsan kpssden vazgeçme.
hayat sen haftada 60 saat çalışırken bu pandemi döneminde evde oturan,gezen, tatil yapan memurlar için akıyor. emin ol devlet kadar iyi bir yer yok. küçüğünden bi öneri...
Kesinlikle öyle ama insan sosyal medyadaki heleki cocukluk arkadaslarinin hayatlarını görünce özeniyor. Cocukluk arkadasim 1 yillik ilaç mümessili muhtemelen ya asgari ücretli ya primli çalışıyor. Cok güzel bir evde kalıyor. Altında arabası var sürekli geziyor. Cok güzel giyiniyor kendi de cok güzel bir kız mesela. Ya da bir dönem calisip birakmis arkadaslarim da nerede aksam orada sabah usulü bu insanların bu hayatlari yaşadığını görünce cogu insan hayata geç kaldigini düşünüyor. Bu yüzden sosyal medyami kapsttim

Back
X