24. Haftada 11 gün geriden geliyor. Bu konuda tecrübesi olan var mı?

pebbles22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2022
1.347
3.139
83
45
22. Haftaya kadar herşey yokunda gidiyordu. Detaylı ultrasonda 9 gün geride çıktı günü. Amniyo sıvısında çok az bir fazlalık var. 24. Haftada fark 11 güne çıkmış. Beslenme ile ilgili sorunumuz yok çok ciddi protein beslenmesi yapmama rağmen yine artış devam etti. Sebep olabilecek hiç bir şey bulunamadı. Bebeğin genel sağlığı gayet iyi , damar kan akışları her şey sağlıklı. Doktor yapısal olabileceğini söylüyor. Eşim ve ben de minyonuz zaten. Endişem bu farkın artması. Buna benzer hikayesi olanlar var mı?

Tansiyonunuz ne alemde ayrıca kan sulandırıcı kullanıyor musunuz

Merhaba. Bizimde 1 hafta geriden gelıyordu sonra 2 hafta oldu sonra fark azaldı sürekli duru degısıyordu.hersey normaldi.doktordan doktora degısıyor olcumler vaşka doktora gitseniz 4 5 gün geri cıkar belki yada hiç geri olmayabilir.cok hassas ölçüm gerekiyor.
Hatta şöyle soyleyim aynı doktorda bile ertesi gün cok baska sonuclar aldım.37.haftada dogum oldu bizim. 2 hafta gerilik varken. Biraz zayıf dogdu kızım şuan 6 aylık maşallah kilosu boyu yerinde..

Benim kan akışımda ve tansiyonumda problem olmuştu o yüzden geriden geldi hep 2200-2500 gibi beklerken 2700 gram doğmuştu yine de iyidi. Ama sizinki dediğiniz gibi genetik olabilir.

Kafam karışmasın diye hiç doktor değiştirmedim. Hatta perinatologdan sonucu alır almaz kendi doktoruma gitttim bir de sen ölç diye. Sonuçlar aynı. Zamanında doğsun zayıflık önemli değil aslında. Ben de hep zayıftım. Teşekkür ederim cevabınız iÇin iyi geliyor bunları okumak.

Benim kan akışımda ve tansiyonumda problem olmuştu o yüzden geriden geldi hep 2200-2500 gibi beklerken 2700 gram doğmuştu yine de iyidi. Ama sizinki dediğiniz gibi genetik olabilir.
Belirli bir problem olmaması da ayrı gerginlik bana. Bir şey çıksa dert çıkmasa dert. Sanırım belirsizlik paniği içindeyim

Belirli bir problem olmaması da ayrı gerginlik bana. Bir şey çıksa dert çıkmasa dert. Sanırım belirsizlik paniği içindeyim

Yani öyle demeyin bebeğin beslenemiyor oluşu da aşırı stresli bir şey. Kan sulandırıcılar kullandım. Hep kilo aldıran şeyler yedim bebeğe göre. Yine gidiyorum yine aynı kalıyor karın çevresi
Bence sorun gözükmediyse sevinin ya

Karın çevresi sıkıntı mı

Haklısın diyorum ya sebebini bilsem derdinde olunca ne düşüneceğini şaşırıyor insan. En büyük şükrettiğim konu sağlıklı bebek onu biliyorum. Bizim ki simetrik küçüklük.

Kaç hafta gerideydi bir tanıdığın 3 h ye yakın erken alınabilir denmiş ama o kişi biraz yalancı ve ilgi arsızı ben yaşan söylediği kanısındayım

Biz 32. Haftada takılı kaldık. Doktor alalım dedi. Ben istemedim. Karnımda durmasının bir zararı var mı dedim. Yok ama strese giriyorsun alalım dışarıda büyüsün dedi. Ben gittiği yere kadar gitmesi konusunda inatlaştım doktorla. Son hafta her gün hastanedeydim. En sonunda 37.de sancım geldi beklenenden erken.Doğuma girmeden 33le uyumluydu karın çevresi. ama küçük olduğu için sağolsun normal yoldan gelmeye teşebbüs etmiyordu. Sezaryene girdim acil. Bi çıktı 2700 dediler. Şaşırdı doktor da. Beklediğimizden iyi geldi kilosu.

Yani birşey yok bencede ….

Bana da saçma geliyor böyle şeyler benimde oğlanın göbek öndeydi ama şükür birsey olmadı

O haftalara gelsem daha rahatlayacağım sanırım. Henüz 23. Haftaya uyumlu. 2500 üzeri zaten normal aralıkta kilo olarak.

O haftalara gelsem daha rahatlayacağım sanırım. Henüz 23. Haftaya uyumlu. 2500 üzeri zaten normal aralıkta kilo olarak.
Ne takılıyorsun yahu bırak takma söyle şeyleri sen gebeliğini yaşa

Evet haklısınız benim de 20. Hafta detaylıda minnak biraz demeye başladılar. 32ye kadar iyi kötü geldik şükür. Ben de 30u görünce rahatladım. 20ler daha stresli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…