24.haftada geçmeyen bulantı kusma panikatak,bebeği bile isteyemiyorum....

yuvarlaginkoseleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
187
3
46
Konya
aşlık ve açtığım konular her seyi anlatıyor zaten.tüm günüm yatarak sıkılarak boğularak ağlayarak kusarak elim ayağım titreyerek uyuşarak nefes bile alamayarak geçiyor.dua ediyorum ya iyi olayım ya bebek erken doğsun diye.annemlerdeyim herkes perişan oldu sürekli acil hastane serum.annemin gözbebeinde uçuk çıktı.dayanamıyorum.ne olur bana benim gibilere dua edin.doktorlar ebebeği erken alır mı ki??
ya da şimdiye kadar geçmedi diye 9 ay sürecek demek mi bu?
dünya gözüme o kadar değişik geliyor ki anlatamam.
ne olur dua edin ne yapcam ben

Allah yardımcın olsun.Çok zordur eminim.Ama bebeği erken aldırmak gibi bir düşüncen asla olmasın.Şuan canından bezdin anlayabiliyorum ama doğanın bir düzeni var.38-40 haftaya gerek olmasa herkes erkenden doğurur.38. haftaya kadar bebeğin akciğer gelişimi anca tamamlanmış oluyor.Benim bilmediğim daha birsürü şey var bunun gibi.Yani erken doğumla sağlıksız belkide kalıcı rahatsızlığı olan bir bebek mi yoksa çektiğin sıkıntıların mükafatı olarak nurtopu gibi bir evlat mı?Bence böyle düşün.Evet şuan çok sıkıntı çekiyorsun ama mükafatın dünyada hiçbirşeyle kıyaslanamayacak güzellikte ve pahada olan bir evlat olacak.Allah tekrar yardımcın olsun.Ha şuana kadar geçmemesi doğuma kadar geçmeyeceği anlamına gelmiyor.30 haftada bulantısı kesilenlerde var.

6 aylık olmuş bebişin maşallah canım.sen neden böylesin önce onu söylesen yani hep mi panik ataksın yoksa gebelik dolayısıyla mı yoksaaa gebelikte arttı mı..önceden ilaç kullanıyor muydun? doktor değilim ama merak ettim ben de arada bi garip düşüncelere kapılıp boğulacak gibi oluyorum ama yenmeye başladım galiba.ne hissediyorsun ki böyle boğuluyorsun ve bebek doğunca geçeceğini mi düşünüyorsun..onun orda olması seni rahatsız mı ediyor??ama şunu söyliyim ben ikizlerimi 36 haftalık doğurmuştum büyük problem yaşamadık ama o kadar küçüklerdi ki eğer kalabilselerdi keşke 40 hafta bekleseydim...hala bunun etkisini yaşıyorlar.kendinden küçük çocuklar bile onlardan büyük duruyor.onun için anne karnında 1 gün bile çok değerli.ama umarım atlatırsın..ve bu yaşadıklarının hepsini sen üretiyorsun biliyorsun değil mii.beyin insana neler yapar neler..sabret az kalmış kendini sıkma hepsi geçer merak etme..yazık anneciğine de..

arkadaslar bende 27 haftalık hamıleyım ama benımde hala bulantımlarım gecmedıı gecmıoyrda o yuzden senı çok ıı anlıyorum hastamısın hamıle mıyım bellı deıll. sureklı yatakda hastanede serularla gecıo gunlerımm daha dogrusu gecmıoooo.vee daha 27 haftalıgımmm

canım Allah yardımcın olsun gebe kalmadan bende de vardı panik atak tedavi ile geçti.şu an bende 24.haftamdayım eşimle ailesiyle o kadar sıkıntılıyımki belkide doğumdan önce boşanma ararı ble alırız.ama hiç kimse hiçbirşey umrumda değil ben hayatımı oğluma adadım.hep onu elinden tutp parka götüreceğim günleri düşünüp sonsuz mutlu oluyorum.Allah hepimize ve evlatlarımıza sağlık sıhhat versin.eğer bir sorun yüzünden bu haldeysen lütfen ypma bunu bebeğine.kimse ondan önemli değil.ama sebepsiz bir sıkıntıysa (ki psikoloğum herşeyin temelinde bir problem yatar sebepsiz panik atak yoktur derdi) lütfwn toparlan.duanı eksik etme namaz kıl.günde 5 defa o hzuuru hisset.maneviyat önemli bir tedavi yöntemi.rahat ol nolur kıyamam bebeğinede sanada.babasıyla beraber atlamaya çalış.onların desteği önemli

öncelikle geçmiş olsun. ben senden daha zor zamanalr geçirdim. üstelik doğurana kadar hatta doğum masasında bile kustum. serum yiyordum arkaasında tekrar çıkarıyodum. hamileliğin bütün aşamalrını yaşadım. sabretceksin başka çare yok.ve benim yanımda kimse yoktu eşimden başka ailemden uzakta gurbetteyim. bişey yiyem içemem. herşeyden midem bulanır kusarım. kimselere gidemem evler kokari ah zor günlerdi.ama geçti annem sağolsun geldi ilk zaman bir ay kaldı. daha sonrasında da bir kaç kez geldi. onun dışında tek başıma savaş verdim. hepsi geçiyor. doğum yaptıktan sonra unutuyosun. şu an çok zordasın anlıyorum ama 3 ay sabret sakın bebeği erken aldırıyım deme. onun suçu ne. sen istedin ve o şuan senle. allah yardımcın olsun. geçecek sabret.

Arkadaşım, Allah yardımcın olsun, ruhuna esenlik rahatlık versin. Allah'a şükret kardeşim benim, ne güzel bir bebeğin var karnının içinde, şimdi çektiğin zorluklara karşılık, ileride zorluklarını sevinçlerini seninle paylaşacak, herşeyi karşılıksız yapacak, seni bambaşka sevecek olan minicik bir bebeğin var içinde. Sen ilerde, nasıl ki şimdi anneciğine kıyamıyorsan ;

Lokman suresi / ayet 14 : İnsana anne ve babasına iyi davranmasını tavsiye ettik. Annesi onu sıkıntıdan sıkıntıya düşerek karnında taşıdı. Sütten kesilmesi de iki yılı buldu. Şükret bana ve anne ve babana. Bana’dır dönüş!

Bak, Allah biliyor, gördün mü en güzel tesellin bu olsun, Rabbin senin çektiğin sıkıntıdan haberdar, daha evvel anneciğinin de çektiğinden haberdardı. Sen bebeğini sev, güzel duygular hisset , onu içinde hissetmenin zevkine var ki, bebeğin de güzel güzel sevsin seniiii, öpsün annesiniiii, mutlu mutlu ol.
Elbette olabilir bazı sorunlar, aşmak zormuş gibi gelebilir, güzel kardeşim Allah'a sığın, Allah herşeyin en yücesi en iyisi en merhametlisidir,muhakkak yardım edecektir. Bak sana bunun garantisini vermiştir ;

Bakara Suresi / ayet 186 : Kullarım sana, beni sorduğunda (söyle onlara): Ben çok yakınım. Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm. O halde (kullarım da) benim davetime uysunlar ve bana inansınlar ki doğru yolu bulalar.

Bak dua ettiğin,Allahtan dilediğin zaman o muhakkak ki seni duyuyor, bunun rahatlığını tat, asla başıboş ve yalnız değilsin.

Allah, bazı kimselere bir şeyleri vererek, bazılarına ise vermeyerek imtihan eder, muhakkak ki doğru ve hayırlı olanı o bilir. Rabbim onca yıl evlat hasreti çeken insanların sıkıntılarını yaşatmadan, sana ne güzel bir evlat vermiş, demek ki hakkında hayırlı olan, güzel olan buymuş. Sana hürmetle sevgiyle bağlanacak yavrunu vermiş, canından can ; mutlu mutlu sevin birbirinizi inşallah ; küçücüük mucizen o senin.

Rad Suresi / ayet 28 : 28.
Onlar, inananlar ve kalpleri Allah’ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.

MUNTAZAMAN arkadaşım yazından dolayı beğen butonuna bastım ama yetmez yetmedi sana kendi adıma teşekkür etmek istiyorum beni büyük bir huzura ve utanca sürükledin.seninle bu konularda konuşmayı çok isterdim..yeter ki isteyelim Allah bize her şeyi veriyor Güzel Allah ım..

Estağfurullah efendim, benim bilgim benim söyleyebileceğim Kur'anda yazandan başka bir şey değildir. Muhakkak ki kitabımızı okuduğumuz zaman, Allahın bizlere verdiği güzelliğin ne kadar büyük ne kadar güzel olduğunu görebiliriz.

Kendimden misal vereyim, konuyu açan arkadaşım sen de bunu kulağına bir ibret olarak iliştir ne olur ; bana bebeğin olmaz dediler, polikistik overliydım, çok ağlattılar beni, moralimi bozdular. Sonra Allah'ı ve gönderdiği kitabını tanıdım işte,
(Meryem Suresi/8-9 : Rabbim! dedi, karım kısır olduğu, ben de ihtiyarlığın son sınırına vardığım halde, benim nasıl oğlum olabilir?
9. Allah: Öyledir, dedi; Rabbin: O bana kolaydır. Daha önce, sen hiçbir şey değilken seni de yaratmıştım, buyurdu.
)

Allah'a gerçekten güvenmenin farkına vardım, onun huzuruna... Çünkü yalnızca Allah'ı anan onun ayetlerini yerine getiren kalpler huzur bulurdu. O andan sonra dedim ki ; vermiyorsa Rabbim, olmayacaksa ne yapayım ya, hakkımda hayırlısını bildiğine güvenerek bir daha üzmedim hiç kendimi, daha çok dua ettim daha çok okudum...

Bakara Suresi / ayet 45 : Bir de sabır ve namazla yardım isteyin. Allah'a saygı duymayanlara bu elbette zor gelir.

Şimdi bir kaç güne bebeğimi bekliyorum inşallah, kendiliğinden oluverdi,Rabbim verdi, çünkü onun gücü herşeye yeter.
Hamileliğim de pek kolay geçmedi, senin dediğin gibi sıkıntılarım olmadı mı zannediyorsun? Üstelik astım hastasıyım, nefes alamayabilirdim, ilaçlar kullanmam gerekirdi tehlikeli olabilirdi, velhasıl derkeeen sona geldik ; Allahım yine güzeller güzeli merhameti ile bana bu sabrı verdi sağlığı verdi.

Sen de öyle düşün kardeşim benim, sağlığını vermiş ki hamile kalabilmişsin, sağlığın aklın var ki oturup yazabilmişsin anlatabilmişsin derdini ; Sen Rabbini an, onun ayetlerine uy, huzura elbette kavuşursun inşallah. Sabırla iste, sabret, Allah elbette sabredenlerle birliktedir. Yüreğini sevinçle doldur.

2:153 -Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım isteyin. Şüphe yok ki Allah, sabredenlerle beraberdir.

Bunun için ne kimselere ne de kimsecilere, birilerine ihtiyacın yok ; eğer okuman yazman varsa, Kur'an ı okuyabilir anlayabilirsin. Birilerinin "kuran ı herkes anlayamaz" oyunlarına gelmeyelim. Yukarda ayetleri yazdım işte, anlamadık mı? o söylentiler, huzurdan uzak tutmak ve böylece insanları huzursuz yürekleri himaye altına almanın en güzel yoludur. Siz özgürlüğünüzün tadını çıkarın, anne olmanın keyfine varın oh :)))

dırıdım dırıdım dırıdım :)) hepimiz mutlu olmaya layıkız, şerefli varlıklarız, anne oluyoruz olacağız, bebeklerimiz olacak misler gibi kokacaklar inşallah. İleride hayırlı evlatlar olup, bizlerin yanında sevgileri saygılarıyla duracaklardır inşallah ; hadi bakalım gülsün yürekleriniz.

selam canım
panikatak gebelik dolayısıyla ortaya çıktı.iğne fobisi olan birisiydim her gün ama her gün acile gitmekten ve metpamid adlı ilacın yan etkisinden ortaya çıktı diye düşünüyorum.sürekli 3 ayda 4 ayda 5 ayda geçecek derken bu kadar uzun sürmesi sürekli yatmak vs.beni mahvetti.sabah oluyor başlıyorum akşam nasıl olcak demeye..
RABBİM kimseyi böyle etmesin beni ve ben gibileri kurtarsın bir an önce ... AMİNNNNNN

evet anladımmm.. bulantından dolayı her gün iğne vurulmak psikolojini bozdu sanırımm..o zaman bunu yenmen daha kolay bana göre.benim çeşitli manyak düşüncelerim olmuştu çok kötü ama anlatmıyim etkilenen olmasın diye.fakat atlattım şimdi.çünkü saçmaydı ve atlatmak zorundaydım kendim ve bebeğim için.seninki de çok yakında geçer inşallah bulantın kalmazsa sorun olmaz sanırım..bebeğin de etkileniyor annesi bu durumundan tabiki elinde değil ama inan çok büyük bir yara vermez sana geçecek inşallah..ben emedur kullanmıştım iğnesini çok iyi gelmişti..iyi bak kendine:92:

Güzel arkadaşlarım benim, sizi çok iyi anlıyorum, ayetleri de biraz daha rahatlayın huzur bulun diye, hatırlamanız için yazdım.

Bulantı kusma durumu ; 76 kilo ile hamile kaldım, 66 kiloya düştüm, yemek yiyemedim, yararlı olan herşey reflü yaptı yatıp uyuyamadım, suçluluk duydum, bebeğimi besleyemiyorum diye çok korktum,astım hastasıyım, bebeğim 3 hafta geriden takip ediyor, kordonu dolanmış vs vs
Ama Allah onu rahmime yerleştirmişse eğer ve yine doğumunu yaşamasını isterse eğer, bunların hepsi gelip geçecek...

neredeyse dediğiniz sıkıntılara, paniğe düşmeye başlamıştım ki ;

Fatır Suresi / ayet 11 : Ve (hatırlayın) Allah sizi(n her birinizi) topraktan yaratır, sonra da bir damla spermden ve sonra sizi iki cinsten biri şekline sokar.
Hiçbir dişi O'nun bilgisi olmadan ne hamile kalabilir, ne de doğum yapabilir
ve (Allah'ın) fermanında öngörülmedikçe hiç kimse ömrünü uzatamaz ve hiç kimse de onu kısaltamaz; ama bunlar, kuşkusuz, Allah için kolaydır.

Daha Allah ne desin, yüreklerimizin huzuru için daha ne desin ki... Bizim elimizde miydi gebe kalabilmek? Şimdi de doğum yapacağız inşallah, yine onun izni ile olacak, Allah herşeyi görür bilir, anne olacağımız şu sürelerde çektiğimiz sıkıntıları da bilir. Hiç üzülmeyin güzel kardeşlerim, geçecek hepsi ; ne güzel olacak bebeklerimiz...

Lokman Suresi / ayet 14 : İnsana anne ve babasına iyi davranmasını tavsiye ettik. Annesi onu sıkıntıdan sıkıntıya düşerek karnında taşıdı. Sütten kesilmesi de iki yılı buldu. Şükret bana ve anne ve babana. Bana’dır dönüş!

Hiç merak etmeyin, Allah hepimizden, hepimizin yaşadığından haberdar, sabırla dua edin ne olur, geçecek hepsi : )

MUNTAZAMAN çok teşekkür ediyorum sana tekrar ayetleri okumak mutlu ediyor beni.ben de Kur an ı Kerim in türkçesini okumayı çok istemişimdir hep.birkaç kez başladım ama hiç sonunu getiremedim.ben de hamileyim 3. bebeğime ilki ikizdi 3 yaşındalar şimdi.bu da beklenmedik bir anda oldu.o sıralar hep eşime şaka yapıyordum hamileyim aşkım,bebeğimiz olcak bi daha ne güzel olur filan diye.meğer gerçekmiş.öğrenince şok oldum 2 ay kadar ağladım..ne yapacam nasıl bakacam,öğretmenliği bitirdim atanamadım dersaneye gidiyordum bunu öğrenince tüm hayatım alt üst oldu gibi geldi..böyle düşünürken bir yazı gördüm BELKİ HAYATINIZIN ALTI ÜSTÜNDEN DAHA İYİDİR diye...çok etkielndim..artık bebeğim doğsun onu istiyorum.5 aylık oldu ekimi iple çekiyorum.Allah ın bi bildiği var ki verdi bunu bana ben istemeden diyorum hep.çok şükür rahat geçiriyorum yorgunluk dışında.Allah çekemeyeceği yükü yüklemezmiş insanlara buna inandım hep.3 tane oğlum olacak şimdi Alllah her isteyene versin.darlıkları bol etsin.hepinize dayanma gücü versin her şey gelip geçiyor her şeyy

arkadaşlar doktorum hamileliğimin bu şekilde devam etmesi halinde 3 hafta önce bebeği alacağını söyledi.bu çok problem olur mu?ya saniyeler geçmek bilmiyor sürekli yatıyorum ağlıyorum ne yapcam ben???

arkadaşlar doktorum hamileliğimin bu şekilde devam etmesi halinde 3 hafta önce bebeği alacağını söyledi.bu çok problem olur mu?ya saniyeler geçmek bilmiyor sürekli yatıyorum ağlıyorum ne yapcam ben???
olmaması lazım canım benimkiler 4 hafta önce doğdu şimdi zıpkın gibi delikanlılar 3 yaşındaolsa alır mı hiç doktor yani sen de şimdi de bunu takma kafana..bak doğunca karnındaki o hareketleri özleyecen demedi deme

Son düzenleme:

Doktorun söylediyse bunu demek ki 3 hafta önce alınması ikiniz açısından daha iyi olacağı için böyle bir karar vermiştir. Bu kadar stresle karnında 2 gün fazla dursun diye inat etmenin bir anlamı yok. 2 ay erken doğan bebekler gayet sağlıklı yaşıyor. 4 hafta önce bebeği aldıranalr biliyorum. Şu anda gayet sağlıklı çocuklar.

Bu arada emin ol yalnız değilsin. Çalıştığım yerde bir arkadaşım resmen beni hamilelikten soğutmuştu o kadar kötü bir hamilelik geçirmişti. Gerçi şu anda hamileyim Sürekli hastaneye acile taşıyorduk, 20 gün kadar hastane de yattı, doğurana kadar sürekli midesi bulandı. Kusmaktan bayılıyordu. Ama şimdi maşallah dobalak pembiş bir kızı var. Şimdi o zamanları hatırlamıyor bile .Sen de kendini telkin et bitecek bunlar diye düşünmeye çalış. Zor ama umutsuz olursan her şey daha zor gelir.

arkadaşlar ben gibi olanlara çevresinde olanlara soruyorum bu kadar uzun sürüp 6 ay dolunca falan yada daha sonra iyileşen var mı?dayanamıyorum ölmek istiyorum
benim vaaar arkadaşım da senin gibiydi ama 6 ay civarlarında iyileşti..senin de öyle olur inşallah sürekli şu zaman mı iyileşecem deme kandine iyileşiyorum de bence.hala bulantın var mı

Benim gibi mide problemine dönüşmüş olmasın, sadece serum mu veriyorlar yoksa serumla ilaç da veriyorlar mı?
Ben mide ilaçları bile kullandım, 6. aydan sonra rahatladım şükür, reflüm hala devam ediyor ama o zor günleri atlattım
ve ilaçların bayağı faydası oldu.
Doktorun ne diyor, bebek önemli ama annenin de bu dönemi mümkün olduğunca rahat atlatması önemli,
gerekirse doktor kontrolünde gerekli ilaçları mutlaka kullanın.
Rabbim yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…