24 haftalık Servikal Kısalık

mlzdmr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2021
644
391
53
27
Merhaba kızlar. 24 haftalık hamileyim, bugün doktoruma gittim, çatı ağrısı ve su gibi akıntı şikayetlerim vardı. Suyumun gelip gelmediğini anlamak için alttan membran yırtığı testi yaptı, negatif çıktı test yani suyum gelmiyormuş. Hazır çatala çıkmışken bir de alttan ultrasonla servisk uzunluğuna bakalım dedi, 28 cm çıktı yani rahim ağzım kısalmış çok şaşırdım çünkü 2 hafta önce detaylıda göbekten ölçüldüğünde 39, bir hafta önce de doktorum göbekten ölçmüştü onda da 37 çıkmıştı. Ama hocam geçen hafta 37 ölçmüştünüz nasıl olabilir dedim ama o göbektendi bu en güvenilir olan sonuç dedi. Korkmana gerek yok benim de senin haftalarındayken 25 e düşmüştü yatmıştım bir sorun yaşamadım dedi. 34. Haftaya kadar progestan kullanacaksın ve dinleneceksin bol bol dedi. Yine de çok korkuyorum birsey olacak diye. Böyle birsey yaşayan var mı ? Şimdi hangi ölçüm doğru ben bilemedim, ya da bir anda kısaldı mı acaba, ben mi yanlış birsey yaptım bilmiyorum. Böyle birsey yaşayıp vaktinde sağlıklı doğum yapan var mı ? Nelere dikkat ettiniz yardımcı olur musunuz?

Merhaba ben 22 haftalık detayli usg de öğrendim hatta rahim den kese gorunuyor dedi doktor serklaj yaptı ve rahim boyu sadece 8 mm di iş vs yapmadım evden çalışıyordum sadece ağır kaldırmadim sürekli yatmaya çalıştım sukur 35. Haftadayim didkisten bu yana da 20 mm in üstüne cikmadi seninki çok dikkat et ağır kaldirma

35. Hafta gerçekten çok iyi Allah tam vaktinde sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah Ben de yatmayı düşünüyorum bu günden sonra inşallah sağlıkla ilerler hamileliğim

Çok stresli haklısınız ama progestan vs çok işe yarıyor mutlaka dinlenin zaten doktorunuz gerek görürse dikiş atarlar sizde insallah zamanında sağlıkla kucağınıza alirsiniz

Çok stresli haklısınız ama progestan vs çok işe yarıyor mutlaka dinlenin zaten doktorunuz gerek görürse dikiş atarlar sizde insallah zamanında sağlıkla kucağınıza alirsiniz
Amiin inşallah

25 mm nin altına düşünce dikiş atıyorlar. Sınır 25 diye biliyorum , sizinki 25 ten büyük olduğu için , yorulmamanız gerekiyor. Özellikle merdiven çıkmayın, çok ayakta kalmayın, ağır işler yapmayın, çömelmeyin. Dinlenin bol bol. Progesteron kullanın düzenli magnezyum da iyi geliyor. Geçmiş olsun

8 mm ile 35. Haftaya ulaşman çok umut verici benim de 12 mm düştüğünde serklaj yapılmıştı , 32ye çok az kaldı :) Allah inş 37 leri de geçmeyi nasip etsin :)

Çok teşekkür ederim bunlara dikkat edeceğim inşallah bundan sonra

8 mm ile 35. Haftaya ulaşman çok umut verici benim de 12 mm düştüğünde serklaj yapılmıştı , 32ye çok az kaldı :) Allah inş 37 leri de geçmeyi nasip etsin :)
Amiin inşallah tam vaktinde sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi

Doktor da mucize diyor ama 3 günde bir 100 ml progestan aliyorum ondan kaynaklı bence şükürler olsun zor süreç ama geciyor daha iyi olacak insallah

benim de 18 haftada 44mmden 30mm e düştü adet ağrısı ve kanamam oldu öyle öğrendim 24 haftada 31 mm çıktı ama 29 haftamda 25mme düşmüş ve hunileşme vardı en son da 34 hafta kontrolünde 16mm dedi artık her an her şey olabilir dedi yatıyorum 4aydır öyle öyle geldik buraya kadar serklaj işlemi yapılmadan

Ay hep sizin yorumlarınızı görüyorum, çok güzel bu haftalara kadar geldiniz , inş daha da gideceksiniz

Peki diğer gebelik düşünmeniz durumunda doktorunuz serklaj öneriyor mu ?

Peki diğer gebelik düşünmeniz durumunda doktorunuz serklaj öneriyor mu ?
bilmiyorum cnm sormadım ben bunu bi sağlıkla duğurayım da bidaha düşünürmüyüm bilmiyorum çok sorunlu bi hamilelikti bnö için başından beri kanamalar hastaneler falan biraz travma kaldı , Allah ne gösterir bilemem tabiki ama kısmet

ay çok iyi anlıyorum ben de zorlu süreçler geçirdim, yine de sizinki 36yı geçebilirse süper olur. İnş da gidersiniz o zamana kadar

Merhaba kızlar. Ben 21+3’teyim. Perinatoloji bölümü takipliyim. Bu zamana kadar serviks uzunluğu ölçülmedi mi yoksa ölçülse bile bana mı söylenmedi bilmiyorum. Geçen ay memleketteyken özeldeki bir doktor ölçmüştü ve çok iyi olduğunu söylemişti. Dün yaşadığım şehirde acile gittim. Serviksi 12 mm ölçtüler. NST’de sancım çıkmadı. Pazartesi günü polikliniğe gideceğim ama çok endişeliyim. Yanlış ölçüm yapılmış olma ihtimali var mı? Ya da doğruysa sonraki süreçte beni neler bekliyor?

Canım bence Perinatolog ölçsün tekrar. Eğer bu kadar kısaldıysa progestan tedavisi ve istirahat verecek büyük ihtimalle. Takip için bir süre hastaneye yatış da verebilir

Canım bence Perinatolog ölçsün tekrar. Eğer bu kadar kısaldıysa progestan tedavisi ve istirahat verecek büyük ihtimalle. Takip için bir süre hastaneye yatış da verebilir
6. haftamdan beri Progestan kullanıyorum zaten canım. Ne yapacağımı şaşırdım. Pazartesi günü inşallah hayırlı haberler alırım.

6. haftamdan beri Progestan kullanıyorum zaten canım. Ne yapacağımı şaşırdım. Pazartesi günü inşallah hayırlı haberler alırım.
İnşallah canım haber ver bize de. Pazartesiye kadar bir iş yapma yat dinlen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…