35. Hafta gerçekten çok iyi Allah tam vaktinde sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahMerhaba ben 22 haftalık detayli usg de öğrendim hatta rahim den kese gorunuyor dedi doktor serklaj yaptı ve rahim boyu sadece 8 mm diiş vs yapmadım evden çalışıyordum sadece ağır kaldırmadim sürekli yatmaya çalıştım sukur 35. Haftadayim didkisten bu yana da 20 mm in üstüne cikmadi seninki çok dikkat et ağır kaldirma
Amiin inşallahÇok stresli haklısınız ama progestan vs çok işe yarıyor mutlaka dinlenin zaten doktorunuz gerek görürse dikiş atarlar sizde insallah zamanında sağlıkla kucağınıza alirsiniz
8 mm ile 35. Haftaya ulaşman çok umut vericiMerhaba ben 22 haftalık detayli usg de öğrendim hatta rahim den kese gorunuyor dedi doktor serklaj yaptı ve rahim boyu sadece 8 mm diiş vs yapmadım evden çalışıyordum sadece ağır kaldırmadim sürekli yatmaya çalıştım sukur 35. Haftadayim didkisten bu yana da 20 mm in üstüne cikmadi seninki çok dikkat et ağır kaldirma
Çok teşekkür ederim bunlara dikkat edeceğim inşallah bundan sonra25 mm nin altına düşünce dikiş atıyorlar. Sınır 25 diye biliyorum , sizinki 25 ten büyük olduğu için , yorulmamanız gerekiyor. Özellikle merdiven çıkmayın, çok ayakta kalmayın, ağır işler yapmayın, çömelmeyin. Dinlenin bol bol. Progesteron kullanın düzenli magnezyum da iyi geliyor. Geçmiş olsun
Amiin inşallah tam vaktinde sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi8 mm ile 35. Haftaya ulaşman çok umut vericibenim de 12 mm düştüğünde serklaj yapılmıştı , 32ye çok az kaldı :) Allah inş 37 leri de geçmeyi nasip etsin :)
Hepimiz alalım hayırlısı ileAmiin inşallah tam vaktinde sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi
Doktor da mucize diyor ama 3 günde bir 100 ml progestan aliyorum ondan kaynaklı bence şükürler olsun zor süreç ama geciyor daha iyi olacak insallah8 mm ile 35. Haftaya ulaşman çok umut vericibenim de 12 mm düştüğünde serklaj yapılmıştı , 32ye çok az kaldı :) Allah inş 37 leri de geçmeyi nasip etsin :)
Ay hep sizin yorumlarınızı görüyorum, çok güzel bu haftalara kadar geldiniz , inş daha da gideceksinizbenim de 18 haftada 44mmden 30mm e düştü adet ağrısı ve kanamam oldu öyle öğrendim 24 haftada 31 mm çıktı ama 29 haftamda 25mme düşmüş ve hunileşme vardı en son da 34 hafta kontrolünde 16mm dedi artık her an her şey olabilir dedi yatıyorum 4aydır öyle öyle geldik buraya kadar serklaj işlemi yapılmadan
bilmiyorum cnm sormadım ben bunu bi sağlıkla duğurayım da bidaha düşünürmüyüm bilmiyorumPeki diğer gebelik düşünmeniz durumunda doktorunuz serklaj öneriyor mu ?
ay çok iyi anlıyorum ben de zorlu süreçler geçirdim, yine de sizinki 36yı geçebilirse süper olur. İnş da gidersiniz o zamana kadarbilmiyorum cnm sormadım ben bunu bi sağlıkla duğurayım da bidaha düşünürmüyüm bilmiyorumçok sorunlu bi hamilelikti bnö için başından beri kanamalar hastaneler falan biraz travma kaldı , Allah ne gösterir bilemem tabiki ama kısmet
Canım bence Perinatolog ölçsün tekrar. Eğer bu kadar kısaldıysa progestan tedavisi ve istirahat verecek büyük ihtimalle. Takip için bir süre hastaneye yatış da verebilirMerhaba kızlar. Ben 21+3’teyim. Perinatoloji bölümü takipliyim. Bu zamana kadar serviks uzunluğu ölçülmedi mi yoksa ölçülse bile bana mı söylenmedi bilmiyorum. Geçen ay memleketteyken özeldeki bir doktor ölçmüştü ve çok iyi olduğunu söylemişti. Dün yaşadığım şehirde acile gittim. Serviksi 12 mm ölçtüler. NST’de sancım çıkmadı. Pazartesi günü polikliniğe gideceğim ama çok endişeliyim. Yanlış ölçüm yapılmış olma ihtimali var mı? Ya da doğruysa sonraki süreçte beni neler bekliyor?
6. haftamdan beri Progestan kullanıyorum zaten canım. Ne yapacağımı şaşırdım. Pazartesi günü inşallah hayırlı haberler alırım.Canım bence Perinatolog ölçsün tekrar. Eğer bu kadar kısaldıysa progestan tedavisi ve istirahat verecek büyük ihtimalle. Takip için bir süre hastaneye yatış da verebilir
İnşallah canım haber ver bize de. Pazartesiye kadar bir iş yapma yat dinlen6. haftamdan beri Progestan kullanıyorum zaten canım. Ne yapacağımı şaşırdım. Pazartesi günü inşallah hayırlı haberler alırım.
Veririm tabii ki. Siz de mi böyle bir şey yaşadınız? Deneyimleriniz varsa anlatır mısınız?İnşallah canım haber ver bize de. Pazartesiye kadar bir iş yapma yat dinlen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?