Ben de 23 yaşımda evlendim, 6 senelik evliyim, bence 27-28 den öncesi erken, ben pişman oldum mu hayır, ama durumum farklıydı, üniversiteden beri 5 yıldır birlikteydik, aileler farklı şehirlerdeydi ve zaten birlikte yaşıyorduk, ailelerin gönlü olsun diye bir nikah yaptık yani, şimdi de evli bir kadının kısıtları yoktur hayatımda, bekarlıkta doyamadıklarımı hala rahatça yapabiliyorum, kız arkadaşlarımla tatile gidebiliyorum mesela, ev işlerinde de hiç bir zaman sorumluluğu tek başıma üstlenmedim, eşimle her konuda iş bölümü yaptık, okulu bitireli 1 yıl olmuştu ve işim vardı, yani çalışıp kendi paramı kazanıyordum ama bunlar olmasaydı eminim bu evlilik yürümezdi, çünkü her şey içimde, gözümde kalmış olacaktı.
Eğer eşiniz kafa denginizse, diğer arkadaşlarınızla vakit geçirmeniz, giyim kuşamınız gibi konularda sizi kısıtlamayacaksa, tek başınıza evin sorumluluğunu size yıkmayacaksa ve evlilikle kpss hazılığı bir arada yürüteceğinize de inanırsanız olur, ama bu kısıtlar varsa bir kez daha düşünün derim, özellikle çalışan kadınlar için sıkıntı oluyor ve erkenden bunalıyorlar, iş çıkışı hadi sinemaya gidelim, ya da ne bileyim kahve içelim v.s. dediğimizde eş nedeniyle bize katılamayan genç evli arkadaşlarımdan biliyorum, genellikle huzursuz ve pişman oluyorlar, keşke gençliğimi yaşasaydım gibi kaygıları oluyor, evlilik zaten büyük sorumluluk, insanın nefes alabilmesi lazım.