24 yaşındayım mesleğim ne peki :((( bilmiyorum

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.396
373

herkese merhaba
kızlarr
kendimden bahsediyim. 2 yıllık bilgisayar tenk.ve prog. mezunuyum. Üniversiteyi bitireli 2 yıl oldu 2010 mezunuyum.
üniverciteden önce ön muhasebecilik yaptım... muhasebedende az çok anlarım yaniii
şuan yaptığım iş bir şirkette çalışıyorum
son zamanlarda özellikle hiç mutlu değilim... sürekli bir problem problemin kaynağı benden değil üretim aksaklığı ama sürekli yalan söylemekten artık müşteriler patlıyor sonra diyorlar k.bakmayın tamam sizden kaynaklı değil ama en çok sattığım ürün, sözüm size değil ama yani sizin elinizden geldiğini yaptığınıza eminim ama firmam vs vs
üeritimle ayrı konuşup tatlı dille halletmeye çalış müşteriyi ikna etmeye çalış.... boğuluyorum buaralar..maaşımda az
ve son 1 aydır düşündüğüm sonuçta özel sektör ben buradan çıktığımda ne yapabilirim.... yaşım oldu 24 :14:
ben buradan çıkarılsam neler yapabilirim ve cevap bulamıyorum.... diyorum muhasebe yüzüne bile bakmadım uzun zamandır....
ama rahatlığa alışmışım zor geliyor... evime çok yakın... yemek için sodexo ım var (sürekli yemek seçen biriym başka bir işyerine gitsem yemeğe de ayrı ücret harcamam gerekir)
maaşımı hiç düşünmüyorum haftasonuna gelirse önceden yatırılıyor bile....

ama işte insandaki özel sektör korkusu... ayrıca şuan yaptığım iş öyle heryerde olabilecek bir iş değil büyük şirketlerde olan bir iş sadece

siz olsanız ne yaparsınız

Son düzenleme:
Ben ne yaptım biliyor musun?bende 24 yaşındayım şuan hatta 25 e girmeme sayılı günler var.
6 sene özel sektörde hemde aynı şirkette çalıştım.Ayrılalı 2 sene oluyor.
Bu 6 sene boyunca hem müşterileri hem çalıştığım yeri memnun etmekten sinirlerim yıprandı gitti.
ALdığım ücret hele piyasının çok altındaydı.17 yaşında girmiştim işe tabi piyasayıda bilmiyordum.Evime yakında çevreyi biliyordum diye dayandım sabır gösterdim.Bir gün tak etti.
İşi bıraktım hemde kimseye bi şey demeden.2 sene üniversite okudum.Kpss çalıştım 84 küsür puan aldım şimdide atanmayı bekliyorum.Senin okudğun bölümü okusaydım şimdi atanmış memurdum çünkü bölümün ilk atamayı 82 ile kapattı.

Yani yaşadıklarının aynısını yaşadım benim verdiğim karar bu.Sen ne yapmak istersin bunada sen karar vereceksin

şartları iyi aslında,ticket ın var,evine yakın,işini ve ortamı seviyorsan devam et derim ben.maaşın az diyorsun ama,özel sektör vasfın çok iyi deilse süper maaş vermiyor maalesef.

yalan söyleme konusuna gelince maalesef özel sektörün başlıca sorunu bu.telefonlara sen cevap verdiğin için,herşeyi bi kılıfa sokmak zorunda kalıyorsun.aynı dertten bende muzdaribim maalesef 30 kişinin telefon trafiğini yönlendiriyorum.söylediğim yalanın haddi hesabı yok,karşımdaki adamdan küfür yediğim zamanlarda oldu ne yazıkki..bazen söylediğim yalanı toparlayamıyorum aptal durumada düşüyorum..

aman aman bi maaşım yok benimde ama iş yerimi ve ortamı seviyorum.çalışma saatlerin çok iyi,evime otobüsle 50 dak mesafede..

aslında bir önceki kpss ye girmiştim çalışmadım 69 almıştım....
bende bu sefer hiç bulaşmadım kpss ye çünkü ders açlışmam gerekiyordu... meslek lisesi çıkışlıyım matematik türkçe sosyal yok...
matematikte hep 5 alırdım.. ama kpss ye girerken mesela o sene çalışmadım dediysemde kasımdaydı bayram haftası çalışıp 1 hafta sonra girmiştim...

ama kpss de hevesimin kırılmasının asıl sebebi
genel yetenekteki yanlış doğru sayım tutuyordu genel kültürde faklıydı benim beklediğim doğru adedi yanlışda, yanlış adedi doğruda yazıyordu....
çok sinir olmuştum birebir aynı sayılar ama yerleri farklı ağlamıştım :14: çalışmadıysamda 1 hafta genel kültür ağırlıklı çalışmıştım yanlış sapma katsayısı daha yüksek diye :14::14::14:

Aynı yaştaymışız ikimizde :)
Bende ön muhasebede çalıştım , mobilyacıda satış temsilcisi yaptım,fabrikada çalıştım ...dahada çalıştığım çok yer var...ne kadar farklı işte çalışırsan iş ararken seçeneğin artıyo :)))
Çok az parayada çalıştım ,askeri ücretede ,biraz üstünede ...
Özel sektörde her an işten çıkarılma ihtimalin var memur alımlarını kontrol et başvurabileceğin yerler varsa başvur ...
İş bakarsın daha iyi bir iş bulunca çıkarsın bulamazsan devam edersin sıkma canını çalıştığın iştede kendini geliştirmeye bak ,hafta sonu kurslara gidip sertifika almaya çalış iş ararken cv daha güzel olur.
(bu zamanda da iş bulmak zor )

şartları iyi aslında,ticket ın var,evine yakın,işini ve ortamı seviyorsan devam et derim ben.maaşın az diyorsun ama,özel sektör vasfın çok iyi deilse süper maaş vermiyor maalesef.

yalan söyleme konusuna gelince maalesef özel sektörün başlıca sorunu bu.telefonlara sen cevap verdiğin için,herşeyi bi kılıfa sokmak zorunda kalıyorsun.aynı dertten bende muzdaribim maalesef 30 kişinin telefon trafiğini yönlendiriyorum.söylediğim yalanın haddi hesabı yok,karşımdaki adamdan küfür yediğim zamanlarda oldu ne yazıkki..bazen söylediğim yalanı toparlayamıyorum aptal durumada düşüyorum..

aman aman bi maaşım yok benimde ama iş yerimi ve ortamı seviyorum.çalışma saatlerin çok iyi,evime otobüsle 50 dak mesafede..

ama işte insan korkuyor, özel sektör ben buradan çıkarsam iş bulabilir miyim diye :14:
sıfırdan başlamak ileride daha zor gelir diye düşünüyorum
ben yürüyerekde gelebiliyorum....fazla mesai derdim yok... bir sonraki güne iş bırakmamaya özen gösteriyorum çok çok nadirdir mesaide kalmam

aslında bir önceki kpss ye girmiştim çalışmadım 69 almıştım....
bende bu sefer hiç bulaşmadım kpss ye çünkü ders açlışmam gerekiyordu... meslek lisesi çıkışlıyım matematik türkçe sosyal yok...
matematikte hep 5 alırdım.. ama kpss ye girerken mesela o sene çalışmadım dediysemde kasımdaydı bayram haftası çalışıp 1 hafta sonra girmiştim...

ama kpss de hevesimin kırılmasının asıl sebebi
genel yetenekteki yanlış doğru sayım tutuyordu genel kültürde faklıydı benim beklediğim doğru adedi yanlışda, yanlış adedi doğruda yazıyordu....
çok sinir olmuştum birebir aynı sayılar ama yerleri farklı ağlamıştım :14: çalışmadıysamda 1 hafta genel kültür ağırlıklı çalışmıştım yanlış sapma katsayısı daha yüksek diye :14::14::14:

Ben düz lise çıkışlıyım öyle matematiğim 5 felanda değildi,matematikle uğraşmayı sevmezdim.Sürekli düşük not alırdım 2-3 gibi.
6 ay çalıştım bunun 2 ayı sadece matematikti.Yapınca oluyor zaten mat1 soruyorlar.
Bende ilk girdiğimde 72 almıştım.Ama özel sektörden öyle bi canım yandı ki hırs yaptım.
Çalışırsan olur arkadaşım vazgeçmemek olacağına inanmak gerek.

İş hayatından korkuyodum yazdıklarınızı görünce iyce tırstım
yaaa kızlar ben 27 yaşındayım hiç çalismadim çok istiyorum aslinda ama bi yandanda korkuyorum tabi işte bulamıyorum o da ayrı bi konu herkes deneyim istiyo yaa sanki deneyim bakkalda satılıyo da gidip alıcam 0fff yaa:43:

bende hıc ozel sektorde calısmadım yasım 26. okulda projede calıstım.. projede bıttı sımdı ne halt edıcem bılmıom :D

İş hayatından korkuyodum yazdıklarınızı görünce iyce tırstım
yaaa kızlar ben 27 yaşındayım hiç çalismadim çok istiyorum aslinda ama bi yandanda korkuyorum tabi işte bulamıyorum o da ayrı bi konu herkes deneyim istiyo yaa sanki deneyim bakkalda satılıyo da gidip alıcam 0fff yaa:43:

herkese merhaba
kızlarr
kendimden bahsediyim. 2 yıllık bilgisayar tenk.ve prog. mezunuyum. Üniversiteyi bitireli 2 yıl oldu 2010 mezunuyum.
üniverciteden önce ön muhasebecilik yaptım... muhasebedende az çok anlarım yaniii
son zamanlarda özellikle hiç mutlu değilim... sürekli bir problem problemin kaynağı benden değil üretim aksaklığı ama sürekli yalan söylemekten artık müşteriler patlıyor sonra diyorlar k.bakmayın tamam sizden kaynaklı değil ama en çok sattığım ürün, sözüm size değil ama yani sizin elinizden geldiğini yaptığınıza eminim ama firmam vs vs
üeritimle ayrı konuşup tatlı dille halletmeye çalış müşteriyi ikna etmeye çalış.... boğuluyorum buaralar..maaşımda az
ve son 1 aydır düşündüğüm sonuçta özel sektör ben buradan çıktığımda ne yapabilirim.... yaşım oldu 24 :14:
ben buradan çıkarılsam neler yapabilirim ve cevap bulamıyorum.... diyorum muhasebe yüzüne bile bakmadım uzun zamandır....
ama rahatlığa alışmışım zor geliyor... evime çok yakın... yemek için sodexo ım var (sürekli yemek seçen biriym başka bir işyerine gitsem yemeğe de ayrı ücret harcamam gerekir)

ama işte insandaki özel sektör korkusu... ayrıca şuan yaptığım iş öyle heryerde olabilecek bir iş değil büyük şirketlerde olan bir iş sadece

Ne demek mesleğim ne teknikersin. Kendini vasıfsız biri gibi görmen çok yanlış ayrıca yaşın çok geç devlette tekniker maaşları çok iyi ben 30 yaşımdayım yeni araştırma görevlisi oldum. senin yerinde olsam mis gibi kpss çalışır devlette teknik kadroya geçmeye çalışırdım

inşşallah hayırlısıyla bende başlayacağım yazın kppss ye :49:
şuan kpss en mantıklı görünen gibi

bende bilg. ve programcılık çıkışlıydım... bir çok iş denedim. torpil vardır dedim çalışmadım kpssye. 2004 de 68 aldım. aman dedim beceremem, 2. yıl kafama dank etti. 2005 dershaneye yazıldım. hem iş hem dershaneye devam ettim. işim hafifti. hatta çok cüzzi paraya çalıştım. 2006da kpssye girdim. 81,5 puan aldım. o dönemde açık öğretimide zorladım 2006-2007de 4. sınıftaydım.. hem dgs hemde alese girdim. nasılsa atanamıyacaktım. dgs olmadı. fizik felan yazmamıştım. hepsi mühendislikti (274 puanla olmadı...). ders çalışırken atanmak için tercih yaptım. 2007-5 atamasıyla atandım. alestende 71 puan aldım. aofden mezun oldum. sonra yüksek lisans:1:. şimdi yüksek lisanslı memurum. başarılmayacak birşey yok emin ol.....

herkese merhaba
kızlarr

valla canım sodxon var evine yakın ama maaşm az diosun ve yalan var diosun. maaş için bişe diemem ama yalan hemen hemen heryerde var diyebilirim:) büyük avmleerdeki elektronk ürünlerin satldğı yerlere basvur mesela, ticari sitelerini yönetrsin pc bası.. fiyat ekle kaldır vs.. nebiliyim kooperatiflere basvur mesela pcde yazılar yazarsn evraklar hazırlarsn edersin. yani pc bildiğin için iş çok aslnda ama dvlt işi ve yüksek maaş biraz zor :25:

bende bilg. ve programcılık çıkışlıydım... bir çok iş denedim. torpil vardır dedim çalışmadım kpssye. 2004 de 68 aldım. aman dedim beceremem, 2. yıl kafama dank etti. 2005 dershaneye yazıldım. hem iş hem dershaneye devam ettim. işim hafifti. hatta çok cüzzi paraya çalıştım. 2006da kpssye girdim. 81,5 puan aldım. o dönemde açık öğretimide zorladım 2006-2007de 4. sınıftaydım.. hem dgs hemde alese girdim. nasılsa atanamıyacaktım. dgs olmadı. fizik felan yazmamıştım. hepsi mühendislikti (274 puanla olmadı...). ders çalışırken atanmak için tercih yaptım. 2007-5 atamasıyla atandım. alestende 71 puan aldım. aofden mezun oldum. sonra yüksek lisans:1:. şimdi yüksek lisanslı memurum. başarılmayacak birşey yok emin ol.....

çok karışık olmuş ya :44:
ama tebrik ediyorum :46:

canım yanlış anlama da 1 hafta çalışıp düşük aldım diye niye kpss ye küsüyorsun ki.
millet aylarca çalışıyor dersanelere gidiyor.
onlar ne yapsın.
ben sana benzer sıkıntılar yaşadım sonra devlete geçtim.
aynı seninki gibiydi durumum hem müşteriyle uğraş hemde üretimle.

bende bilg. tek ve proglamlama mezunuyum 2007 de mezun oldum,ist da otururken bi yazılım firmasında çalıştım esk e taşındık iş bulamadim kasiyerlik yaptım,pastahanede filan çalıştım herkes boşuna mı okudun dedi ;( çalışmaya devam ettim para biriktirdim kpss kursuna yazıldım daha önceden kpss ye çalışmadan girmiştim 60,61 gibi puanlar aldım çalıştım 72 aldım yine olmadı katipliğe çalışıyorum bilmiyorum yaa ;(

Ozel sektorde calismak gercekten zor ya hele bayansan sana birde cayci bulasikci temizlikci gozuylede bakan cikar. Ssatinde ciksan goze batarsin. Maasin gec yatsa sesini cikaramazsin vs. Vs.
Ben evlendikten sonra mecburen isten ayrildim evime esime daha cok vakit ayirabilmek icin. Hamileyken kpss ye hazirlanmaya karar verdim. Yaklasik 7 8 ay calismamla ve sinava 2 ay kala hic kitap yuzune bakmadigim halde 78 aldim onlisanstan. Ama gel gorki benimde bolumden alim yok :( simdi hedefim 2014 kpss ve en az 85 almak. Bence sende biran once kendine hedef koymalisin ozelde geleceginin olmasi cok zor :(

inşşallah hayırlısıyla bende başlayacağım yazın kppss ye :KK49:
şuan kpss en mantıklı görünen gibi
hiç aklıma bile gelmedi çalışmak :KK51:
bir etiketim olamadı

buarada özeldeyim ama çay vs. getir götür hiç yapmıyorum isteyen dahil yok çünkü benim yerimde oturanlar en fazla 4-5 yıl içinde kaçıyor

Özel sektor korkunuz varsa Oturup KPSS ye calısın ve memurluk ıcın sınavlara gırın.Tam zamanı bence..

Back
X