• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 24aylik ogluma 15 gundur tuvaleti ogretemedim

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

mavusbebek

annesinin bali
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
2.101
106
163
arkadaslar oglum 24aylik 15 gundur tuvaleti ogretemedim gece hic yapmiyor hatta gecen gun sıkıştıgi halde uydudayken cis dedi goturdum yapti ama gunuzun ben goturmesem soylemiyor yaptikdan sonra cis yapti diyor baxen oyunu birakip gitmek isdemiyor yapinca odulde veriyorum konusuyorum kakasi ni nadir olarak tuvalete yapti onuda tuvalete yapmak isdemiyor nasil ogreticem herkez bir haftada falan ogrendi diyor benimki gec kaldi gelisimi gayet iyi sukur bir sikintisi yok nofmal bizim gibi konusuyor nerdeyse herseyi soyluyor ne yapayim kizmiyorum sma arada da oluyor fikirlerinizi bekliyorum

gündüz oyuna, yada çizgifilme dalıyordur, ara ara siz ona hatırlatın, "hadi gel çiş yapalım" deyin, tuvalete gitmek istemezse, tuvalete oyuncaklar koyun, kitaplar koyun onu oturtup kitap okuyun, sevdiği bir ayıcığı bir kabın üzerine oturtun "bak o da çiş yapıyor" gibi oyunlar yapın, kalem defter alın bir şeyler çizmesini isteyin..

en fazla 2-3 dk içinde yapmazsa kaldırın, "çiş yokmuş hadi gel gidelim, sonra yine geliriz "deyin, giderken "hoşçakal tuvalet bye bye, " falan diyerek olayı sevimli hale getirin

kızmıyor olmanız güzel, tavsiyem altına yaptığında dahi tuvalete götürüp oturtun, nereye yaparsa yapsın tuvalete oturması gerekeceğini bilmesi onu en baştan tuvalete gitmeye koşullandırır.. altına yaptığında bir telaşla "aaaaa yanlış olduuu, tuvalete yapıcaktık, hadi koş koooş " diye oyun yaparak tuvalete götürün..

tuvalete yaptığı zamanlarda ödüllendirmekten daha önemli bir şey varsa o da büyük tepkiler vermek "kocaman bir gülümsemeyle aferin sanaaaa, buraya yapmayı başardın, seni çok seviyorum canım oğlumm" deyin sarılıp öpün, çak hareketi yapın, alkışlayın.. akşam babası geldiğinde onun yanında heyecanla anlatın " babası bugün tuvalete yaptı benim oğlum, hem de 2 kere" gibi.. yapmadıklarından ise hiç bahsetmeyin, oğlunuz bahsederse de "olsun yanlışlık oldu ama sonra hemen tuvalete koştuk" dersiniz.. babası dışında başka birisini de görseniz yanında öve öve anlatın..

ve 15 gün uzun bir süre değil.. kakasını daha geç öğrenmesi normaldir, yemeklerden 10 dk sonra kaka için tuvalete oturtabilirsiniz.. zaten siz çişi halledin diğeri kendiliğinden olur..

sevgiler..

canim saol soylediklerinin hepsini yapiyorum sadece altina kavirdikdan sonra tuvalete oturtmuyorum ve babasina yaptiklarini anlatiyotum sma sonra altina kacirdiginida soyluyordum bunu soylemeyeyim o zaman

Benim oglumda gitmek istemio naparsam yapayim galiba erkek cocuklari gec ogreniomus biraz ben pna yapmasi gerektigini solerken o bqna pgretio anne sen yap ben yapmam dio :-)ayrica suyla oynamayi cok sevio tuvalette pynuo hadi yapalim flqn cisimizi diorum oyuncqklarimizida gpturuyorum ama insallah alisacak oylelikle zor olqcak ama bizde alisacagizzama sonu aydinlik olacak insallah miniklerimiz bizi yormadan alisacaklar boylelikle

bende erkek cocuklarinin kiz çocuklarına gore herseyi daha gec ogrendikleri kanısındayım ama 15 gunde cok gibi

beze geri donersem ogrensi saha uzar diyolar canim bu kadar zaman sonra kotu olmazmi kafasi karismazmi

Ogluma tuvalet egitimine ara verdimbezledim geri altini en azindan bir hafta oda bende dinlensek iyi olacak cunki sirf inad icin altina yapiyor artik lazimlikdan kalkip yapiyor yoruldum bende her dakka camasir dan ınşallah diger sefer basladigimizda daha kolay olur

hala wcyi ogretemedim ogluma ben goturmesem gitmiyor soylemiyor yapınca yaptı diyor bunu öğrendi sadece bbıktım artık ya bunu kolayı yokmu ya

arkadaslar oglum 24aylik 15 gundur tuvaleti ogretemedim gece hic yapmiyor hatta gecen gun sıkıştıgi halde uydudayken cis dedi goturdum yapti ama gunuzun ben goturmesem soylemiyor yaptikdan sonra cis yapti diyor baxen oyunu birakip gitmek isdemiyor yapinca odulde veriyorum konusuyorum kakasi ni nadir olarak tuvalete yapti onuda tuvalete yapmak isdemiyor nasil ogreticem herkez bir haftada falan ogrendi diyor benimki gec kaldi gelisimi gayet iyi sukur bir sikintisi yok nofmal bizim gibi konusuyor nerdeyse herseyi soyluyor ne yapayim kizmiyorum sma arada da oluyor fikirlerinizi bekliyorum
merhaba;
benim kızımda 28 aylık ama ben de hala tuvalet eğitimi vermedim suan hazır değil yapmıycam anne hayır anne diyip duruyor bence biraz daha hava ısınsın çok zorlamayın hem havalar ısınınca altlarına kaçırsalar bile üşüyüp hasta olmazlar hemde daha iyi anlıyo olurlar diye düşünüyorum :)

="dmira, post: 39647661, member: 663139"]merhaba;
benim kızımda 28 aylık ama ben de hala tuvalet eğitimi vermedim suan hazır değil yapmıycam anne hayır anne diyip duruyor bence biraz daha hava ısınsın çok zorlamayın hem havalar ısınınca altlarına kaçırsalar bile üşüyüp hasta olmazlar hemde daha iyi anlıyo olurlar diye düşünüyorum :)[/QUOTE]
zaten vazgectim canım bekliyorum ama şimdide cis yapti kaka yapti diyor hatta dün akşam yeni beze miydim cis geldi dedi bende çıkardım belini oturdum wwcde yaptı cis ini sonra biraz zaman gecince kaka geldi dedi goturdum gene yaptı ama daha zorlami cam bir iki ay daha geçsin bakalim

Eger geldi falan diyorsa baya basarili olmussun cnm bnm kizimdan hic umudum yok kesinlikle istemiyor Allah yardimcimiz olsun:110: nisan gibi beraber baslariz artik

nisan a ="dmira, post: 39654859, member: 663139"]Eger geldi falan diyorsa baya basarili olmussun cnm bnm kizimdan hic umudum yok kesinlikle istemiyor Allah yardimcimiz olsun:110: nisan gibi beraber baslariz artik[/QUOTE]
nisana kalmayi dusunmuyom cunki memlekete gitcez insaallah orda bez baglamak istemiyorum simdiden laf sokuyolar ogrenemedimi diye

once bir iki ay yazdım şimdi bir kaç hafta yazdım cunki akşam esim senelik iznini nisanda alanı soyledi

Hmm o zmn hic birakma bence devam et madem söylüyor unutturma su herseye bi lafi olanlara cok uyuz oluyorum zaten sen bosver cnm sıkıntı yapma stres yaptıkca daha zor olur ve uzar sürec kolay gelsin sana ve oglusuna

[QUOTE="dmira, post: 39657785, member: anlatırım bu donemimm o zmn hic birakma bence devam et madem söylüyor unutturma su herseye bi lafi olanlara cok uyuz oluyorum zaten sen bosver cnm sıkıntı yapma stres yaptıkca daha zor olur ve uzar sürec kolay gelsin sana ve oglusuna[/QUOTE]
saol canim insaallah ikimizde sorunsuz atlatiriz bu dönemi bebeğin nasıl neler yapıyorsunuz güniiçinde

Hasta 2 gündür antibiyotik kullaniyoruz bogaz enfeksiyon salgini varmis dikkat et cnm sende ben calisiyorum aksam oynuyoruz ebelemece bazen boyama bazende ciftetelli:KK48:

him çalışan annelerin isi zor canım ya çocuğa fazla zaman kalmıyor hem anne hem çocuk üzülüyor bdn evde olduğum için rrahatiz her telden çalıyor saklamBac top yapboz boyama hamur ev isi yapmamız zamanda getir götür yaptırıyor oyun gibi oluyo bizimki yabancı bi şarkısı var onu çoksSeviyo best day o my life onu acıyor oyuncakları diliyor dans ediyor bolca

=Olsun canım canım st: 39657976, member: 663139"]Hasta 2 gündür antibiyotik kullaniyoruz bogaz enfeksiyon salgini varmis dikkat et cnm sende ben calisiyorum aksam oynuyoruz ebelemece bazen boyama bazende ciftetelli:KK48:[/QUOTE]
gecmis olsun canim

Sorma cnm haftasonu misafir gelsin istemiyirum nerdeyse is yapinca onun zamanindan gidiyor diye

Back
X