• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 24aylik ogluma 15 gundur tuvaleti ogretemedim

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Lazımlık alıp başta ona alıştırın. Gidip kendi oturup yapsın. Siz yaptırınca belki bir şeyleri başarmış hissiyadı alamıyordur.
Çocuklar genelde kendi başlarına başarmak istiyorlar her şeyi...

Cn
arkadaslar oglum 24aylik 15 gundur tuvaleti ogretemedim gece hic yapmiyor hatta gecen gun sıkıştıgi halde uydudayken cis dedi goturdum yapti ama gunuzun ben goturmesem soylemiyor yaptikdan sonra cis yapti diyor baxen oyunu birakip gitmek isdemiyor yapinca odulde veriyorum konusuyorum kakasi ni nadir olarak tuvalete yapti onuda tuvalete yapmak isdemiyor nasil ogreticem herkez bir haftada falan ogrendi diyor benimki gec kaldi gelisimi gayet iyi sukur bir sikintisi yok nofmal bizim gibi konusuyor nerdeyse herseyi soyluyor ne yapayim kizmiyorum sma arada da oluyor fikirlerinizi bekliyorum
cnm 15 gun uzun bı zamn degıl 3 ay ıgrasıp başarılı olamayanlar var belkı hazır degıldır cısını yaptıktan sonra soylemesı cok normal su an ıcın cunku daha salısma aşamasında ve oyuna vs.dalıp farkına varmadan yapıyordur muhtemelen daha tutmayı ogrenıcek annesı:)sadece bıraz sabır ama sakın vazgecmeyın tuvalet egıtımıyle ılgılı kıtaplar alın yaşıtlarını tuvaletını yaparken gormesını sağlayın cunku mınıklerde ozentı cok ya hanı:)sız oglusunuzu başkalarıyla kıyaslamayın hepsı farklı su an sızınkının yaptığını benımkı yapamaz benımkının yatıgını senınkı ama netıcede hepsı herseyı cok guzel öğrenıyorlar zamanla :)

V
bende erkek cocuklarinin kiz çocuklarına gore herseyi daha gec ogrendikleri kanısındayım ama 15 gunde cok gibi
Cnm mrhb bende senın gıbı düşünüyordum ve goruyodum takıı kendı cocuğum olana kadar benımde oglum var 1,5yadında butun hayvan ısımlerıneçı bılıp soyluyodu ıkı yasını doldurmasına yakın uc kelımeyı aynı anda konusuyodu ve ıkı gun once tam 2,5yasını doldurdu su an bı kaos evde bı kaynana bana herseyı konusuyo bıt bıt susmuyo tuvaletede cabuk alıştık vb.seyler bence cocugu cocuk görüp ona gore muamele yapıldığından o ben daha oğluma bır kez olsun bebek gıbı konuşmadım hep büyük bırı varmış gıbı konuşurum ve kelıme telaffuzu mükemmel turkceyı gectık artık ıngılızce şarkılar söylüyoruz :)) bu mıklerle hep dıyalog ıcınde olmak lazım bence

arkadaslar oglum 24aylik 15 gundur tuvaleti ogretemedim gece hic yapmiyor hatta gecen gun sıkıştıgi halde uydudayken cis dedi goturdum yapti ama gunuzun ben goturmesem soylemiyor yaptikdan sonra cis yapti diyor baxen oyunu birakip gitmek isdemiyor yapinca odulde veriyorum konusuyorum kakasi ni nadir olarak tuvalete yapti onuda tuvalete yapmak isdemiyor nasil ogreticem herkez bir haftada falan ogrendi diyor benimki gec kaldi gelisimi gayet iyi sukur bir sikintisi yok nofmal bizim gibi konusuyor nerdeyse herseyi soyluyor ne yapayim kizmiyorum sma arada da oluyor fikirlerinizi bekliyorum

çokta geç kalmamış çocuktan coçuğa değişiyor 24 36 ay arası öğreniyor

Ogretebildinizmi 9 gündür uğraşıyorum bende oğlum 22 aylık ama hala kendi söylemiyor her goturmemde yapıyor cisini nadirende kakasini kakayi tuvalete yapmak istemiyor cogu zaman altına kaçırıyor iyice gerildim bagirdm bugün ne yyapmalyms şaşırdım artık pes etmek istemiyorum ama cok yoruldum artk

Tuvalet eğitimi için yaz aylarını seçmeniz daha uygun olur. Bir sürü çamaşır alın. Kendi beğeneceği güzel bir lazımlık alın. Bez bağlamayın eğitim süresince. Halıları kaldırın. İlk günler yarım saatte bir götürün. Çişini her yaptığında ödüllendirin mesela çıkartma olabilir. Otururken oyalanması için eline müzikli kitaplardan verin ya da sevdiği bir oyuncağı, sıkılmasın. Yanından ayrılmayın...

İlk başlar çok zor olacak etraf batacak ama öğrenecek. Tabi çocuk fiziksel ve psikolojik olarak hazırsa. 2 yaşını dolduran her çocuk illa tuvalete alışacak diye bir kaide yok. Eğitime geçmeden önce de bir müddet çocuğu tuvalet fikrine alıştırmanız lazım. Külot giymenin ne kadar rahat olacağına bez için artık büyüdüğüne falan. Mesela bezi küçük kardeşi ya da tanıdığı bir bebeğe hediye etmeyi falan önerin. Uygun sinyalleri aldığınızda başlayın başarısız olmazsınız. Çok sabırlı olmanız lazım yapacağınız yanlışlar çocuğu korkutup vazgeçirebilir. Eninde sonunda öğrenecek zaten. Kendinizi de çocuğunuzu da germeyin ha bir de etraftan gelen eleştirilere de kulağınızı tıkayın. Kimi çocuk çabuk alışır kimisi daha zor alışır. Ama gerçekten hazır olan çocuk 1 hafta ya da 10 günde alışır...

Back
X