25 Haziran 2025 Yengeç Yeniayı: GÜVEN Mİ, HAPİSHANE Mİ?
Yükselen Koç için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Kırılganlıkla Cesaret Arasında
“Evinde misin gerçekten, yoksa sadece yıllardır orada mısın?”
Yengeç burcundaki bu Yeni Ay, senin için tam anlamıyla
iç dünyana ve aile köklerine ışık tutuyor sevgili Yükselen Koç. Haritanın 4. evinde gerçekleşen bu Yeni Ay, “ev” kavramını hem fiziksel hem de duygusal düzlemde yeniden düşünmeni istiyor. Artık dışarıdan sağlam görünen yapılar içinde bile kırılganlıklar barınıyor olabilir.
Bu dönemde çocukluk anıların, ailene dair bastırdığın duygular, yaşanmış ama konuşulmamış acılar gündemine gelebilir. Belki de uzun zamandır içinde tuttuğun bir kırgınlık, artık yerinde durmak istemiyor. Özellikle ebeveynlerle, özellikle de anne figürüyle ilgili meseleler görünürlük kazanabilir. “Ben bu evdeyim ama gerçekten ait miyim?” diye sorabilirsin kendine.
Yeni Ay’ın Jüpiter ile kavuşumu, bu sorgulamayı büyütüyor. Ya kendi evini kurmak ya da mevcut yapının içinde hak ettiğin yeri almak üzere içsel bir dürtü yükseliyor. Ancak dikkat: bu içsel dürtü ilk bakışta özgürlük isteği gibi görünse de, altında uzun süredir görmezden gelinen bir
güvende hissetme ihtiyacı yatıyor olabilir.
Bu Yeni Ay’a Satürn ve Neptün’den gelen kare açı, bastırılmış korkuları ve belirsizlikleri tetikliyor. Yalnız kalma korkusu, maddi güvensizlik, duygusal bağımlılık gibi konular kararlarını etkileyebilir. Ancak gerçek şu: Eğer şu anda bulunduğun yer seni beslemiyor, hatta tüketiyorsa, bu Yeni Ay sana “artık harekete geç” diyor.
Bu Yeni Ay’da şu konular öne çıkabilir:
- Aileyle yaşanan gerginlikler ya da duygusal yüzleşmeler
- Taşınma, ev değiştirme, köklerinden uzaklaşma ya da yeniden köklenme arzusu
- Aile bireyleriyle sınır koyma ya da yeniden bağ kurma
- Geçmişte bastırılmış duyguların yüzeye çıkması
- Ev, mülk, miras gibi konularda kararlar veya gelişmeler
Aynı zamanda Terazi burcunun yükseliyor olması ve Venüs’ün haritanın 8. evinde Boğa’da yer alması, seni
başkalarının kaynaklarına bağlı olduğun ilişkileri sorgulamaya yönlendirebilir. Bir ilişkide, bir evde ya da bir düzende sadece ekonomik güvenceden dolayı kalıyorsan, bu Yeni Ay bunun duygusal bedelini göz önüne sermek isteyebilir. Özellikle “maddi konfor” uğruna bastırdığın duygular varsa, şimdi o duygular sesini yükseltebilir.
Yükselen Koç için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?
Köklerini sorgula: Nereden geldiğini hatırla, ama oraya zincirlenme.
Evini yeniden tanımla: Burası hala senin yuvansa, neden? Değilse, nereye gitmek istiyorsun?
Duygusal patlamalara dikkat et: Bastırılmış duygular aniden yüzeye çıkabilir. Öfke yerine dürüstlükle yaklaş.
Ekonomik bağımlılıkları gözden geçir: Güvenlik ihtiyacın seni esir alıyor mu, yoksa gerçekten destekliyor mu?
Aileyle sınır koymaktan korkma: Sevgiyle ama net ol.
Kısacası;
Sevgili Yükselen Koç, bu Yeni Ay sana “cesur ol” demiyor —
“gerçek ol” diyor. Cesaret zaten sende var. Ama bu sefer, o cesareti içten içe bastırdığın duygularla yüzleşmekte kullanmalısın. Ev senin için bir duvar değil, bir yuva olmalı. Bu da bazen, kendi iç evini yeniden inşa etmekle mümkün olur.
Yükselen Boğa için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Sessizce Bildiklerini Söyleme Zamanı
Sevgili Yükselen Boğa, bu Yeni Ay senin için zihninin en meşgul olduğu alanı, yani
iletişimi, yakın çevreyi ve düşünce kalıplarını aydınlatıyor. Yengeç burcunun 4°’sinde gerçekleşen bu Yeni Ay, haritanın 3. evinde doğuyor. Bu da demek ki artık iç sesin dışarı çıkmak istiyor. Ama bu sıradan bir konuşma değil. Bu kez kelimelerin ardında yılların birikimi, bastırılmış duygular ve özlemler var.
Uzun zamandır birine anlatmak istediklerini söyleyememiş olabilirsin. Belki kardeşinle, yakın bir arkadaşınla, bir komşunla aranda mesafe oluştu. Belki de kendi kendine sürekli tekrar ettiğin düşünceler artık zihnini yormaya başladı. Şimdi bu Yeni Ay sana diyor ki: “O kelimeleri söylemenin zamanı geldi.”
Yeni Ay’ın Jüpiter’le kavuşumu, zihinsel alanını büyütüyor. Bu dönemde bir fikirden yola çıkıp yeni bir öğrenme sürecine girebilir, eğitim kararı alabilir ya da yazmaya başlayabilirsin. Ama bu büyüme aynı zamanda kafa karışıklığını da artırabilir. Çünkü Satürn ve Neptün kare açı yapıyor: bir yandan düşüncelerini netleştirmek isterken, bir yandan neye inanacağını bilemeyebilirsin. Hatta sosyal çevrende kimin yanında olduğunu, kimin sadece göründüğü gibi davrandığını da bu dönemde fark edebilirsin.
Bu Yeni Ay seni içsel olarak şu soruyla karşı karşıya bırakabilir:
“Ben neyi, neden söylüyorum? Duygularımı paylaşırken samimi miyim, yoksa sadece onay mı arıyorum?”
Yani bu süreçte sadece iletişim kurmak değil,
iletişimin kalitesi de sınanacak.
Finansal ve İlişkisel Etkiler:
Haritanın yükseleni Terazi, yöneticisi Venüs ise senin burcunda, Boğa’da ve 8. evde yer alıyor. Bu da maddi ve duygusal bağların, ortak kaynakların, eşin ya da ailenle olan parasal ilişkilerin önem kazanacağı bir dönemi işaret ediyor. Kendi ekonomik alanını başkalarından ayırmak, bağımsızlaşmak ya da ilişkideki maddi dengeyi konuşmak gerekebilir.
Eğer maddi olarak biriyle iç içe geçmişsen, bu Yeni Ay sana “Kendi sesin kadar kendi kazancını da duy” diyor.
Yükselen Boğa için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?
Konuşmadığın şeyleri konuş: Özellikle geçmişten kalan duygusal konuları bastırma, ifade et.
Yakın çevreni gözden geçir: Kimlerle gerçekten bağ kuruyorsun, kimlerle sadece alışkanlıktan iletişimdesin?
Öğrenmeye açık ol: Bu dönemde zihinsel gelişim için harika bir başlangıç yapabilirsin.
Maddi-duygusal bağımlılıkları ayırt et: Birlikte olduğun kişilerle arandaki ekonomik dengeyi netleştir.
Yazmaya başla: İçinde birikmiş olanı dışa vurmak için kelimeler en iyi dostun olabilir.
Kısacası:
Sevgili Yükselen Boğa, bu Yeni Ay sana şunu fısıldıyor:
“Gerçek bağ, samimi kelimelerle başlar.”
Artık içinde tuttuğun sözcükler seni daraltmasın. Konuş, yaz, ifade et. Ama önce kendine dürüst ol. Bu süreçte her cümle, içsel duvarlarını yıkmana yardım edebilir. Ve bazen, en güçlü kökler, en derin sessizliklerin ardından filizlenir.
Yükselen İkizler için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Değerinin Farkında Mısın?
Sevgili Yükselen İkizler, bu Yeni Ay senin için çok temel bir soruyla geliyor:
“Gerçekten değerli olan ne? Ve sen kendine ne kadar değer biçiyorsun?”
Yengeç burcunun 4. derecesinde doğan bu Yeni Ay, haritanın
2. evinde, yani değerler, para, güvenlik ve özdeğer alanında gerçekleşiyor. Kısacası bu dönem senin için sadece finansal değil, aynı zamanda içsel anlamda “ben neye değerim?” sorusunun cevabını bulmakla ilgili. Ve belki de bu soruya ilk kez bu kadar dürüstçe yaklaşacaksın.
Yeni Ay’ın Jüpiter’le kavuşumu sana bazı maddi fırsatlar getirebilir; bir iş teklifi, bir satış, bir yatırım, belki bir zam ya da yeni gelir modeli… Ancak Jüpiter’in getirdiği genişleme her zaman huzurla gelmez; bazen harcamalar büyür, bazen beklentiler… Özellikle içsel güven ihtiyacın bu günlerde daha çok öne çıkabilir. Maddi güvende olmadığında, duygusal olarak da eksik hissediyor olabilirsin.
Ama dikkat: Satürn ve Neptün bu Yeni Ay’a kare açı yapıyor. Yani bu dönemde bir yandan güvence ararken, bir yandan neye dayanacağını bilemeyebilirsin. Özellikle kariyerinle, toplum önündeki rolünle veya hedeflerinle ilgili belirsizlikler seni yavaşlatabilir. Belki de “Bunu hak ediyor muyum?” gibi kendine yönelttiğin içten içe yıpratıcı sorularla yüzleşiyorsun. İşte bu Yeni Ay, bu iç sesi duyup dönüştürmek için bir çağrı niteliğinde.
İlişkisel ve Finansal Temalar:
Terazi yükselenli haritada Venüs Boğa burcunda ve 12. evde. Bu da seni perde arkası konularla yüzleştirebilir. Belki görünmeyen bir harcama, gizli kalmış bir borç ya da bastırılmış bir öz-değer yarası gündeme gelir. Bu dönemde şu tür düşünceler aklından geçebilir:
- “Onca şey yaptım ama hâlâ takdir edilmiyorum.”
- “İlişkide maddi olarak hep ben mi veriyorum?”
- “Neden hak ettiğim geliri kazanamıyorum?”
İşte tam burada, Yeni Ay sana diyor ki:
“Belki de önce sen, kendine değer vermelisin.”
Önce sen, emeğini, zamanını, bilgini ciddiye al ki, başkaları da alsın.
Yükselen İkizler için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?
Harcamalarına dikkat et, ama asıl içsel değeri sorgula: Sadece cüzdanını değil, kalbini de tart.
“Ben buna değer miyim?” sorusuna artık farklı bir yanıt ver: Evet, çünkü sen varsın.
Kendini sürekli başkalarıyla kıyaslamayı bırak.
İş ve kazançla ilgili belirsizlikleri netleştirmek için profesyonel destek almayı düşün.
Sakin ol: Bu Yeni Ay, duygusal güvenle maddi güveni dengeye getirmek için seni yavaşlatıyor.
Kısacası:
Sevgili Yükselen İkizler, bu Yeni Ay sana şunu hatırlatıyor:
Kendine verdiğin değer, başkalarının sana biçtiği değeri belirler.
Eğer içindeki değeri fark edersen, dış dünyada da bunun karşılığı gelecektir. Belki artık dışsal güvenlik peşinde koşmak yerine, kendine ait o sağlam zeminini inşa etme zamanı gelmiştir. Çünkü bu sefer sadece para değil,
senin değer hikâyen yeniden yazılıyor.
Yükselen Yengeç için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Kendinle Yeniden Tanışıyorsun
Sevgili Yükselen Yengeç, bu Yeni Ay tam da
senin burcunda gerçekleşiyor. Ve sadece senin burcunda değil — haritanda
1. evinde, yani benliğinde, kimliğinde, görüntünde ve “ben kimim?” dediğin yerde doğuyor. Bu da demek oluyor ki:
Yeni bir sen doğuyor. Ama önce, eski senle vedalaşmalısın.
Yengeç, güvenliği, aileyi, içsel huzuru ve duygusal kökleri temsil eder. Bu Yeni Ay’da tüm bu temalar seni derinden sarsabilir. Belki yıllardır sana “bu sensin” denilen rolleri artık taşımak istemiyorsun. Belki de görünürde her şey aynı olsa da, içinde çoktan başka biri olmaya başladın. Artık kabuğundan çıkma zamanı…
Güneş ve Ay’ın Jüpiter’le kavuşması seni daha fazla
kendine dönmeye, büyümeye ve genişlemeye çağırıyor. Ama bu büyüme, dış dünyada başarıdan önce iç dünyanda bir
farkındalık olarak başlıyor. Belki de bu Yeni Ay’la birlikte şu soruyu daha çok soruyorsun:
“Ben gerçekten kimim, ve neye ihtiyacım var?”
Ama bu yolculuk kolay değil. Çünkü Satürn ve Neptün bu Yeni Ay’a kare yapıyor. İçinde olduğun değişim isteği, dış koşullarla çatışabilir. Taşınmak isteyip maddi engellerle karşılaşabilirsin. Yeni bir ilişkiye adım atmak isteyip, geçmişin izlerini hala kalbinde hissedebilirsin. Ya da sadece saçını kestirmek, tarzını değiştirmek isteyebilirsin ama çevrendeki insanların buna verdiği tepkiler seni sorgulatabilir.
İşte bu yüzden bu Yeni Ay sana bir kimlik dönüşümünün sancılarını getiriyor. Çünkü büyümek, kabuğu çatlatmakla başlar.
İlişkiler ve Görünürlük:
Terazi yükselenli haritada Venüs Boğa’da, 11. evde. Bu da senin için ilişkilerde sosyal çevre, arkadaşlıklar ve ait olduğun grupların çok etkili olduğunu gösteriyor. Belki de artık kendini ait hissetmediğin ortamlarda bulunuyorsun. Veya sadece başkaları seni sevsin diye kendi isteklerinden vazgeçiyorsun.
Bu Yeni Ay’da şu gerçekle yüzleşebilirsin:
“Ben kendim olamazsam, kim beni sevecek ki?”
Yani artık birilerinin onayı için kendini bastırma döngüsünü fark etmen gerekiyor. Ve eğer o çevre seni küçültüyorsa,
orada kalma cesaretini değil, oradan gitme cesaretini göstermen gerekiyor.
Yükselen Yengeç için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?
Kendini yeniden tanımla: Adeta bir “ben kimim?” çalışması gibi düşün bu süreci.
Fiziksel görünümünde değişim isteğin varsa cesaret göster, ama sebebini sorgula: Gerçekten senin için mi?
Kabuğundan çık: Artık seni kısıtlayan, seni tanımlamayan rolleri bırak.
Destek aramaktan çekinme ama onay bağımlılığına da dikkat et.
Yeni başlangıçlar yap, ama önce vedalaşman gereken kimliğe teşekkür etmeyi unutma.
Kısacası:
Sevgili Yükselen Yengeç, bu Yeni Ay sana şunu söylüyor:
“Kendine ait bir hayat kurmanın ilk adımı, artık kim olmadığını anlamaktan geçer.”
Bu seferki dönüşüm dışarıdan değil, içeriden başlıyor. Duygularının seni savunmasız hale getirdiğini sanıyorsun belki. Oysa en büyük gücün orada:
hislerinde.
Şimdi cesaretin, kalbinden geçiyor. Ve o kalp, artık sadece başkaları için değil,
kendin için atmalı.
Yükselen Aslan için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Sessiz Alanların Gücü
Sevgili Yükselen Aslan, 25 Haziran’daki Yengeç Yeni Ay’ı senin için görünmeyeni görünür kılan bir yerde gerçekleşiyor:
12. evinde.
Bu alan, bilinçaltını, rüyaları, ruhsal arka planı, kapanışları ve içsel yalnızlığı temsil eder. Yani bu Yeni Ay senin dış dünyadaki sahnende değil, iç dünyandaki sessizlikte gerçekleşiyor.
Dışarıdan bakıldığında her şey “normal” gibi görünebilir ama içten içe bir şeyler seni içe çekiyor olabilir. Belki yorgunluk, belki bir kapanma ihtiyacı, belki geçmişe dair kırık ama konuşulmamış bir hikâye… Belki de artık seni tutmayan bir yükü bırakma zamanı geldi.
Bu Yeni Ay’da, zihninin en derin köşeleri fısıldamaya başlayabilir:
“Hep güçlü görünmek zorunda mıyım? Sessiz kaldığımda bile hâlâ değerli miyim?”
İşte bu noktada, asıl dönüşüm başlıyor.
Jüpiter’in Yeni Ay’la kavuşumu, seni ruhsal anlamda büyütmeye çağırıyor. İçsel bir temizlik, manevi bir farkındalık ya da kendi başına kalma ihtiyacı büyüyebilir. Ama bu süreçte duygular büyürken, zaman zaman yönünü kaybetmiş gibi hissedebilirsin. Çünkü Satürn ve Neptün bu Yeni Ay’a kare yapıyor:
Bir yanda bitirmeye çalıştığın şeyler, bir yanda “ya yanlış yaparsam?” korkusu…
Bu nedenle bu süreç, hızlı kararlar değil,
derin bir içgörü gerektiriyor.
İlişkisel ve Maddi Etkiler:
Haritanın yükseleni Terazi, yöneticisi Venüs Boğa burcunda ve 10. evde. Yani iç dünyanda yalnız kalmak isterken, dış dünyada seni sorumlu ve güçlü görünmeye iten bir baskı olabilir. İş hayatı, toplum önündeki roller, özellikle kadın figürleriyle ilgili meseleler bu dönemde önem kazanabilir. Ama dikkat: Bu dışsal başarı arayışı, içsel yorgunluklarını örtmek için bir kaçış hâline gelmesin.
Ayrıca geçmişte bastırdığın bir duygu, seni hiç beklemediğin bir anda bulabilir.
Bir ayrılık, bir yas, bir pişmanlık yeniden gündeme gelebilir. Ama bu kez o duyguyu bastırmak yerine, kabul etmek ve içsel olarak dönüştürmek mümkün.
Yükselen Aslan için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?
Kendinle kalmaktan korkma: Sessizlik, bu kez yalıtılmışlık değil; şifa alanı.
Rüyalarına dikkat et: Bilinçaltın seninle konuşuyor olabilir.
Eskimiş yükleri bırak: Bu ister bir ilişki, ister bir suçluluk hissi olsun, artık seninle gelmemeli.
İşte ya da sosyal hayatta fazla efor sarf ediyorsan, biraz geri çekil.
Spiritüel ya da yaratıcı alanlara yönelmek bu dönemde çok şifalı olabilir.
Kısacası:
Sevgili Yükselen Aslan, bu Yeni Ay sana sahneden bir adım geri çekilme daveti sunuyor.
Görünmeyen yerlerde de güç olduğunu, sessizliğin içinde bile bir ışık yandığını fark etme zamanı.
Bu dönem, ruhunun sana söylediklerini dinlemek için eşsiz bir kapı açıyor.
Ve unutma: Bazen en büyük cesaret, görünmeden de var olmayı seçebilmektir.
Yükselen Başak için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Kimlerle Yürüyorsun?
Sevgili Yükselen Başak, bu Yeni Ay senin için
arkadaşlıklar, sosyal çevre, gelecek planları ve ait olduğun gruplar gibi temaları aydınlatıyor. Yani bu dönem, sadece kiminle arkadaş olduğun değil,
neden onlarla yürüdüğün sorusuyla da yüzleşme zamanı.
11. evinde gerçekleşiyor. Bu da demek ki geleceğe dair umutlarını, içinde yer aldığın toplulukları ve uzun vadeli hayallerini gözden geçiriyorsun. “Ben artık bu insanlarla aynı yöne mi bakıyorum?” diye sorabilirsin.
Jüpiter’in etkisiyle bu Yeni Ay, seni büyük hayaller kurmaya teşvik ediyor. Belki yeni projeler, yeni gruplar ya da “birlikte üretmek” fikri seni heyecanlandırıyor. Ama hemen yanında Satürn ve Neptün’ün kare açıları var; bu da diyor ki:
Hayal kur, ama gerçeklerle bağlantını koparma.
Güvendiğin biri hayal kırıklığı yaratabilir. Ya da çok hevesle başladığın bir ekip çalışması, ilerledikçe seni tüketmeye başlayabilir.
Bu nedenle bu Yeni Ay’da dikkat etmen gereken şey,
kime ne kadar güveneceğini ve kimle nereye kadar yürüyebileceğini netleştirmek.
İlişkisel ve Finansal Etkiler:
Haritanın yükseleni Terazi, yöneticisi Venüs Boğa burcunda ve 9. evde yer alıyor. Bu da demek ki bu dönemde hem düşünsel hem de inançsal anlamda
yeni bir bakış açısı kazanmak üzeresin. Belki yurt dışı bağlantılı bir konu, akademik bir süreç, uzak bir yolculuk ya da hayat felsefeni dönüştürecek bir gelişme kapıda.
Ancak dikkat: Sosyal çevrende ya da arkadaşlarınla olan etkileşimlerin bu düşünsel dönüşümünü ya destekleyecek, ya da yavaşlatacak. Bu yüzden bu Yeni Ay aslında sana bir
eleme yapman gerektiğini söylüyor.
Yükselen Başak için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?
Gerçekten kimlerle benzer yolda olduğunu gözden geçir.
Birlikte çalıştığın ya da hayal kurduğun kişilerle sınırlarını netleştir.
Arkadaşlık adı altında seni yoran ilişkilerden uzaklaşmaktan korkma.
Geleceğe dair hedeflerinde netlik kazan: “Herkesle” değil, “sana uygun olanlarla” yürümelisin.
Daha büyük bir şeyin parçası olma arzun varsa, önce kendi yerini tanımla.
Kısacası:
Sevgili Yükselen Başak, bu Yeni Ay sana ait olduğun yeri değil,
artık ait olmadığın yerleri gösteriyor olabilir.
Belki bir grubun içinde yalnız hissettiğini fark edeceksin. Belki birlikte bir şeyler üretmek istediğin insanların aslında seni anlamadığını göreceksin.
İşte o an, Yeni Ay sana şunu fısıldıyor:
“Doğru çevre, seni daha çok sen yapar.”
Şimdi kendine şu soruyu sor: Kiminle yürümek, beni ileri taşır?
Yükselen Terazi için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Hedefinle Yüzleşiyorsun
Sevgili Yükselen Terazi, bu Yeni Ay senin için
kariyer, toplum önündeki duruşun, statün ve uzun vadeli hedeflerin konusunda yepyeni bir dönemi başlatıyor.
Yengeç burcunun 4°’sinde gerçekleşen bu Yeni Ay, haritanın
10. evinde, yani zirve noktasında doğuyor. Göz önünde olman gereken bir zamandasın ve artık “görünmekten” kaçamazsın.
Bu Yeni Ay sana soruyor:
“Yıllardır bu yolda yürüyorsun ama gerçekten oraya mı ait hissediyorsun?”
Belki de kariyerin, senin için artık bir yuva hissi vermiyor. Belki toplumun senden beklediği rol, senin içsel ihtiyaçlarınla uyuşmuyor. Belki de dışarıdan başarılı görünen şey, içeride seni yavaş yavaş tüketiyor.
İşte bu Yeni Ay,
dışsal başarı ile içsel tatmin arasındaki farkı fark ettiriyor.
Jüpiter’in desteğiyle büyük hedefler koyabilir, görünürlük kazanabilir, hatta terfi, iş değişikliği ya da yeni bir statü sahibi olabilirsin. Ancak hemen yanı başında Satürn ve Neptün’den gelen kare açılar, bu yükselişin altında bastırılmış bir huzursuzluk olabileceğini söylüyor.
Örneğin:
- “Bu terfi güzel ama artık hiç özel hayatım kalmadı.”
- “Başarıyı kazandım ama ben hâlâ huzursuzum.”
- “İşimde tanınıyorum ama kim olduğum unutuluyor.”
Bu yüzden Yeni Ay sana sadece “yüksel” demiyor.
“Yükselirken kendini unutma.” diyor.
Bu haritada Yükselen’in kendi burcun olması (Terazi), yöneticin Venüs’ün Boğa’da ve
8. evde yer alması, özellikle
ortaklaşa para, borçlar, vergiler, eşin ya da ailenin kaynakları gibi alanlarda hassasiyetleri gösteriyor. Belki ekonomik olarak birine bağlısın ya da birlikte yürüttüğün bir iş ya da proje seni baskılıyor.
İşte burada Yeni Ay sana şunu soruyor:
“Gerçek gücün senin mi, yoksa başkasının elinde mi?”
Ve eğer değilse, şimdi o gücü geri alma zamanı.
Yükselen Terazi için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?
Hedeflerini gözden geçir: Seni gerçekten mutlu eden ne, sadece statü mü yoksa içsel tatmin mi?
Kariyer ve özel hayat dengeni yeniden kur.
İş ilişkilerinde duygusal ihtiyaçlarını bastırma.
Ortak para meselelerinde kontrolü devretmeden önce güveni sorgula.
Görünürlük kazanmak için değil,
otantik olmak için kendini göster.
Kısacası:
Sevgili Yükselen Terazi, bu Yeni Ay sana toplumda daha fazla görünür olma fırsatı sunuyor.
Ama içten içe biliyorsun ki;
başarılı olmak başka, tatmin olmak başka.
Şimdi hedefinle kalbin, statünle özün arasında denge kurma zamanı.
Ve o denge, en çok sana yakışıyor.
Yükselen Yay için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Kontrol Değil, Dönüşüm Zamanı
Sevgili Yükselen Yay, bu Yeni Ay senin için öyle yüzeyde kalacak bir konuya dokunmuyor.
Yengeç burcunun 4. derecesinde gerçekleşen bu Yeni Ay, haritanın
8. evinde doğuyor. Yani en derinlerde, kontrol edemediğin alanlarda, krizlerde, duygusal bağlarda, ortak kaynaklarda ve psikolojik çözülmelerde…
Bu Yeni Ay sana “güvende misin?” diye sormuyor.
“Kontrol etmeye çalışırken neyi kaybettin?” diye soruyor.
İçsel olarak şu temalarla karşılaşabilirsin:
- Bir ilişkinin ya da bir bağın seni ne kadar etkilediğini fark ediyorsun.
- Ekonomik olarak başkasına bağımlı olduğunu ve bu durumun seni nasıl hissettirdiğini sorguluyorsun.
- Bir miras, borç, kredi ya da ortak para meselesi gündeme geliyor.
- Veya sadece kontrolü bırakman gereken bir duyguyla yüzleşiyorsun: kıskançlık, korku, kayıp, suçluluk ya da utanç.
Jüpiter’in bu Yeni Ay’la kavuşumu, duygularını büyütüyor.
İçsel olarak ya bir yara kabarıyor ya da bir bağ güçleniyor. Ama bu dönemde
ya çok sahiplenici olabilirsin, ya da her şeyden kaçmak isteyebilirsin.
Ve unutma: Satürn ile Neptün’den gelen kare açı,
gerçekle yüzleşme ile hayal kırıklığından korunma arzun arasında seni sınayabilir.
Bu süreçte en büyük tuzak: kendini manipüle etmek ya da “güçlü görünmek” adına gerçek duygularını bastırmak olur.
Venüs’ün Boğa burcunda ve senin haritanda
6. evde yer alması, gündelik yaşam, sağlık ve çalışma ortamında da bir “düzen kurma” ihtiyacını vurguluyor.
Aynı zamanda bir ilişki içinde “ben ne veriyorum, karşılığında ne alıyorum?” sorusu büyüyebilir.
Eğer sadece ekonomik nedenlerle devam eden bir düzen varsa, bu Yeni Ay seni
“duygusal ve maddi güvenliği yeniden tanımlamaya” itebilir.
Yükselen Yay için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?
Kontrolü bırak: Her şeyin sende olması gerektiğini düşünme, bazı şeyler zaten çözülmek için dağılır.
Ortak kaynaklar, borçlar, miras gibi konularda şeffaflık ve netlik sağla.
Bir bağ seni tüketiyorsa, yüzleşmekten korkma.
Psikolojik olarak derine inmekten çekinme: Bu bir terapi süreci, içsel arınma ya da bir sonlandırma olabilir.
Güvenlik ihtiyacını dış dünyada değil, kendi gücünde bul.
Kısacası:
Sevgili Yükselen Yay, bu Yeni Ay seni dönüşümün eşiğine getiriyor.
“Yaşamı kontrol etmek yerine, onunla işbirliği yapmayı seç” diyor.
Bırakmak, kaybetmek demek değil. Bazen kaybettiğini sandığın şeyler, aslında seni özgürleştiren şeylerdir.
Şimdi derinlere iniyorsun. Ama oradan çıktığında, sadece daha hafif değil, daha güçlü de olacaksın.
Yükselen Oğlak için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Aynaya Birlikte Bakmak
Sevgili Yükselen Oğlak, bu Yeni Ay senin için “biz” olmanın sınavını getiriyor.
7. evinde, yani evlilik, ortaklık, ikili ilişkiler ve sana birebir ayna tutan her türlü bağ alanında gerçekleşiyor.
Yengeç teması bu evde ortaya çıkınca, güven duygusu, bağlılık ihtiyacı, korunma arzusu ve duygusal sadakat sorgulanır.
Ve şimdi Yeni Ay sana diyor ki:
“Bu ilişkide gerçekten güvende misin, yoksa sadece alıştığın için mi oradasın?”
İster evli ol, ister sevgilin, ortağın, danışanın ya da işbirliğinde olduğun biri olsun… Bu Yeni Ay bu kişiyle olan
duygusal dengeni, karşılıklı sorumluluklarını ve içsel ihtiyaçlarını gündeme getiriyor.
“Ben bu ilişkide ne veriyorum, ne alıyorum?”
“Gerçekten anlaşılmak istiyor muyum, yoksa sadece uzlaşmak mı?” gibi sorular zihnini meşgul edebilir.
Jüpiter’in etkisiyle ilişki alanın büyüyor. Bir yandan ilişkini büyütmek, derinleştirmek, ilerletmek isteyebilirsin. Ama Satürn ve Neptün’ün kareleri, bu büyümenin ne kadar sağlıklı olduğunu sorgulatıyor.
Özellikle iletişim sorunları, beklentiyle gerçek arasında oluşan fark, ya da birlikte kurulan hayallere duyulan güvensizlik seni içten içe zorlayabilir.
Bu Yeni Ay’ın yöneticisi Venüs, Boğa burcunda ve senin haritanda
5. evde.
Bu yerleşim ilişkilerde sevgi, aidiyet, tutkuyla bağ kurma, çocuklar, romantizm ve yaratıcılık gibi temaları da ön plana çıkarıyor.
Eğer ilişkinde sevgiyle birlikte
güven ve paylaşım eksikse, bu Yeni Ay o boşluğu çok belirgin hale getirebilir.
Eğer bir ilişki yoksa, bu Yeni Ay birinin kalbine girme isteğini büyütebilir.
Ama dikkat: Bu dönem sadece hislere göre değil, gerçek temellere göre ilerlenmeli.
Yükselen Oğlak için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?
Partnerinle veya ortaklık içinde olduğun biriyle duygusal ve pratik beklentilerini netleştir.
Güvende hissetmediğin halde sustuğun noktaları gözden geçir.
Yeni bir ilişkiye başlama kararı alacaksan, duygusal derinlik ve zaman testinden geçmesine izin ver.
Duygusal olarak fedakârlık ettiğin alanlarda artık sınır çizmeyi düşün.
“Birlikte olalım” isteğiyle “kendim olmaktan vazgeçmek” arasında denge kur.
Kısacası:
Sevgili Yükselen Oğlak, bu Yeni Ay sana “sorumluluk” kelimesini yeniden tanımlatıyor.
Sadece görev gibi yürüyen ilişkiler değil,
gerçekten duygusal bağ kurduğun, kalbinle içinde olduğun ilişkiler artık öncelik kazanmalı.
Yeni Ay sana şunu soruyor:
“Birlikte yürüdüğün kişi, seni sen yapan kişi mi?”
Ve bu soruya dürüstçe vereceğin cevap, ilişkilerinin yönünü değiştirebilir.
Yükselen Kova için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Günlük Hayatının Sessiz Çığlıkları
Sevgili Yükselen Kova, bu Yeni Ay senin için tam anlamıyla “görünmeyeni düzenleme” zamanı.
6. evinde, yani
çalışma koşulların, sağlık durumun, gündelik rutinlerin ve hizmet ettiğin alanlarla ilgili gerçekleşiyor.
Bu alan, hayatın temel taşları gibidir.
Bir yerde aksama varsa, küçük görünse bile etkisi tüm sisteme yayılır.
İşte şimdi, Yeni Ay sana şu soruyu yöneltiyor:
“Gerçekten iyi misin? Günlük hayatının içinde kaybolurken duyguların nerede kaldı?”
Bu dönemde:
- İş ortamındaki stresler artabilir,
- Sorumluluklar ağırlaşabilir,
- Sağlıkla ilgili hassasiyetler (özellikle mide, sindirim, stres kaynaklı) tetiklenebilir.
Ama tüm bunların altındaki temel mesaj:
“Duygusal yüklerin artık bedensel sinyallere dönüşüyor olabilir.”
Jüpiter’in Yeni Ay’la kavuşumu bu alanda büyüme vadediyor: Yeni bir iş, yeni bir düzen, daha sağlıklı alışkanlıklar kurma isteği artabilir.
Ancak Satürn ve Neptün’ün kare açıları, özellikle
maddi güvensizlikler, belirsiz kazançlar ya da değer görmeme hissi nedeniyle bu değişiklikleri uygulamada zorlanabileceğini gösteriyor.
Yani istiyorsun ama bir şey seni yavaşlatıyor.
Ve o “bir şey” belki de kendi kendine yüklediğin sorumluluklar.
Yeni Ay haritasının yükseleni Terazi, yöneticisi Venüs ise Boğa burcunda ve senin haritanda
4. evde.
Bu da ev, aile ve geçmişle ilgili konuların seni duygusal anlamda etkilediğini gösteriyor.
Belki yaşadığın ortamda seni beslemeyen bir yapı var.
Ya da ailene karşı duyduğun sorumluluklar, kendi düzenini kurmana engel oluyor.
Bu Yeni Ay sana diyor ki:
“Sadece başkalarının ihtiyaçlarını düşünme, artık kendini de hesaba kat.”
Yükselen Kova için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?
Gündelik hayatını düzenlerken “ben ne hissediyorum?” sorusunu göz ardı etme.
İş ortamındaki ilişkileri gözden geçir: Sessizce yük taşıdığın yerleri tespit et.
Sağlığını ciddiye al: Özellikle stres kaynaklı fiziksel sinyalleri önemse.
Ailevi sorumluluklar ve ev hayatındaki düzenlemeleri tekrar değerlendir.
Hizmet verdiğin alanlarda kendini yok sayma; sen de varsın.
Kısacası:
Sevgili Yükselen Kova, bu Yeni Ay sana “daha fazla ver, daha fazla dayan” demiyor.
Aksine şunu fısıldıyor:
“Hayatın sistemini iyileştirmek için önce kendini önemse.”
Bazen en büyük reform, sabah rutinin değiştiğinde başlar.
Bazen de “iyiyim” demeyi bırakıp, gerçekten iyi olmaya karar verdiğinde…
Yükselen Balık için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Kalbini Ne Besliyor?
Sevgili Yükselen Balık, bu Yeni Ay senin için sadece bir ay fazı değil;
kalbinle kurduğun bağın yenilendiği bir dönüm noktası.
Yengeç burcunun 4°’sinde gerçekleşen bu Yeni Ay, haritanın
5. evinde doğuyor.
Bu ev; aşk, çocuklar, yaratıcılık, sahne, görünürlük, sevinç ve kendini ifade etmekle ilgilidir.
Kısacası bu Yeni Ay sana şöyle sesleniyor:
“Gerçekten neyi severek yapıyorsun? Ve kim olduğunda, sevildiğini hissediyorsun?”
Belki bir aşk hikâyesinin içindesin ama karşılık alamıyorsun.
Belki yaratıcı bir işle uğraşıyorsun ama değer görmediğini düşünüyorsun.
Belki de sadece “kendin gibi” olmanın yeterli olmadığını sandığın için, sevgiye hep bir bedel ödemişsin gibi hissediyorsun.
İşte şimdi bu Yeni Ay, seni bu duygularla yüzleştirebilir.
Jüpiter’in bu Yeni Ay’la yaptığı kavuşum, bu konularda büyüme arzunu artırıyor:
Daha çok sevilmek, daha çok yaratmak, daha çok yaşamak istiyorsun.
Ama Satürn ve Neptün’ün bu Yeni Ay’a yaptığı kare açılar sana şunu hatırlatıyor:
Hayal ile gerçek, beklentiyle karşılık, arzuyla sorumluluk arasında netleşme zamanı.
Örneğin:
- Yeni bir aşka yelken açmak istiyorsun ama karşındaki kişi belirsiz davranıyor olabilir.
- Çocuk sahibi olmak gibi bir düşünce varsa, bu dönemde bu konu hassaslaşabilir.
- Sanatsal bir üretim sürecindeysen, “Acaba bu yeterince değerli mi?” sorusu seni durdurabilir.
Venüs’ün Boğa burcundaki konumu senin haritanda
3. evde, yani iletişim, ifade ve yakın çevre alanında.
Sevgiyle, değerle, sözcüklerle ve yakın ilişkilerde kurduğun iletişim şekli bu dönemde çok önemli hale geliyor.
Birinden sevgi bekliyor ama duygularını dile getiremiyorsan, bu Yeni Ay seni artık konuşmaya çağırıyor olabilir.
Ayrıca eğitim, yazarlık, konuşma ya da bir fikrini duyurma konularında da yeni başlangıçlar gündeme gelebilir.
Yükselen Balık için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?
Sevgi almak için değil,
kendin olmak için adım at.
Bir ilişkin varsa, beklentilerini net olarak ifade et.
Yaratıcılığını küçümseme, içinden gelen sesi duy ve üret.
Kalbini yormayan insanlarla birlikte olmayı seç.
Karşılıksız verdiklerinin artık seni eksilttiğini fark et.
Kısacası:
Sevgili Yükselen Balık, bu Yeni Ay sana
“önce kendini sev” demiyor.
“Kendini ifade ettiğin yer, seni sevmeye devam ediyorsa, işte orası senin kalbinin yuvası” diyor.
Artık kendi ışığını kısmadan, içindeki çocuğu susturmadan, olduğun gibi parlamak zamanı.
Çünkü bu kez sevgi, bastırarak değil;
açılarak büyüyecek.