25 Haziran 2025 Yengeç Burcunda Yeniay - Burçlara Etkileri

Yengeç Yeniayı – “Bir yerden başlamak gerekiyordu…”
25 Haziran 2025 | 13:31 | ☽ 4° Yengeç

Şimdi gökyüzü başka bir sayfa açıyor.
Yengeç burcunda bir yeniay doğuyor.
Ve bu yeniay yalnız değil. Yanında Jüpiter var.
Sanki gökyüzü elini uzatıp şöyle diyor:
“Kalk. Hadi… Oraya değil, buraya bak. Kalbine.”

Bu yeniay bir iyileşme romanının ilk cümlesi olabilir.
Dizlerinin üstünde kalmış ne varsa,
“ben bunu hep böyle taşıyacağım herhalde” dediğin ne varsa, şimdi orası ışık alıyor.

Jüpiter…
O gökyüzünün büyük umut meşalesi gibi,
tam omzuna dokunup şöyle diyor:
“Bu sefer farklı. Bu sefer kendin için.”

Belki uzun süredir ağlamamıştın.
Belki herkes iyi sandı seni.
Belki de sen bile kendini unuttun.

Ama kalbin, o bildiğin eski kalbin,
şimdi yeniden bir şeyler istiyor:
Bir ev hissi.
Bir güven alanı.
Bir “ben buradayım” diyebileceğin yer.

Ve sen şimdi
çok uzun süredir yarım kalan bir duayı
yeniden söyleyebilirsin içinden:

“Artık iyileşmek istiyorum.”
“Bu sefer kendim için.”

Son düzenleme:

25 Haziran 2025, YENGEÇ Burcu’nda YENİAY; Korumak ve Korunmak Hakkında Her Şey!​

25 Haziran 2025 günü, İstanbul’a göre 13:31’de, YENİAY adını verdiğimiz Güneş – Ay kavuşumu tam halini alıyor. YENİAY haritasını yorumlarken aşağıdaki göstergeleri dikkate alıyorum;
  • Ay ve Güneş Yengeç Burcu’nun 4 derecesinde ve haritanın 9’uncu evinde kavuşuyorlar. Jüpiter bu kavuşuma eşlik ediyor.
  • YENİAY, Başak’taki Mars’tan 60 derece, Koç’taki Neptün-Satürn kavuşumundan 90 derece, Kova’daki Pluto’dan 150 derece açı alıyor.
  • Haritanın Yükselen Noktası 8 derece Terazi. Yöneticisi Venüs, 8’inci evde ve Boğa Burcu’nda.
”Dünya nereye gidiyor?” sorusunu tüm sıradan insanlara sorduran, herkesi en geniş -dünya, insanlık, ülke, toplum- ve en yakın düzlemde -aile, ev, konfor alanı- aidiyetleri için kaygı duyar hale getiren bir süreçten geçiyoruz. Alıştığımız güvenlik sınırları, toplum kurguları, insanlık kuralları, fanatik ve nerede duracağı belli olmayan güçler tarafından sürekli aşılıyor. Aslında çok daha derin ve kapsamlı bir değişime giden yol döşeniyor. Satürn ve Neptün, insanlığı Pluto’nun Kova’ya girmesiyle birlikte başlayan ve önümüzdeki 20 yıl içinde adım adım yaşanacak dönüşüme hazırlıyorlar. İnsanın yaşadığı toplumla bütünleşmek ve kendini sosyal bir varlık olarak tanımlamak için kullandığı referanslar, kimlikler ve tutunma noktaları radikal bir dönüşüm geçirecek. Bunun için de şimdi tutunduğumuz tanım ve konumların büyük bölümü; devletin güvenilirliği, vatandaş olmak, kutsallık ve aidiyet getiren etnik ve dini ayrımlar, siyasal kurgular ve sınırlar sorgulanıp anlam değiştirecek. Bu sürece hızlı bir giriş yaptık ve hala sersem gibiyiz!

Dünyada olan bitene, yargısız bakmamız, çok dikkatle gözlememiz, denileni değil yapılanı fark etmemiz, tanımların ve iddiaların içinin boşaldığını fark etmemiz şart. Yoksa etrafımızda birileri ”aziz tutulan” bütün sınırları aşarken bizi eskiden beri hiç düşünmeden ve sorgulamadan tutunduğumuz sınırlara sadık kalmak için zorlayacak. Biz korunduğumuzu ve kıymetli olanları koruduğumuz zannederken, büyük yalanlardan oluşan kocaman bir dalganın önünde sürükleneceğiz.

Bu YENİAY bize dünyaya, güvenlik, kimlik ve aidiyet hissi veren tanım ve konumlara, eskiden baktığımız yerden bakmanın, bizi korumayacağı hakkında ipuçları veriyor. Gökler bizi bebek bilinciyle yaşamaktan kurtulup, hayatımızı sahiplenmeye çağırıyor! Kendimizi korumak için korunaklı olduğunu sandığımız şeylere tutunmak değil, hayata dürüstçe bakmak lazım artık. Alışkanlıklara sığınmamak, ezberlere takılmamak lazım. Kendimize ve bizimle olmasını istediğimiz şeylere, vazgeçilmez bulduğumuz maddi ve manevi değerlere bizzat sahip çıkmalıyız.

Sosyal düzlemden daha bireysel bir perspektife çekersek, hangi soruları soralım kendimize bu YENİAY’da;
  • Güvenli ve huzurlu bir hayat sürmekten ne anlıyorum? Bununla ilgili tanımlarım fazla katı ya da gerçek-dışı beklentilerle örülü olabilir mi? Kendimi güvende tutmak adına esneklikten yoksun davranıyor veya hayatın dayattığı önceliklere uymayan bazı kalıplara sıkışıp kalıyor olabilir miyim? Neyi görmeyi reddediyorum?
  • Güvenlik alanımın, kime ve neye bağımlı olduğunu zannediyorum? Bağımlı olduğumu düşündüğüm bu unsur benim üzerimde bir baskı unsuruna, beni kısıtlayan bir çerçeveye ya da bir riske dönüşmüş olabilir mi?
  • Kendimi korumak ve hayatım için sorumluluk almak yerine, beni kendi kurallarına ve sınırlarına mahkum eden bir sisteme, zemine, aidiyete ya da insana, fazla yaslanıyor olabilir miyim?
  • Güvendiğim sistemlerin ya da kişilerin samimiyetinden emin miyim? Güvendiğim sistemlerin ya da kişilerin kapasitesinden emin miyim? Kendimi neye emanet ettiğimin ve bağımlı kıldığımın, bunun nasıl riskler taşıdığının farkında mıyım?
  • Benim için önemli ve değerli olanları güvende tutmaktan ne anlıyorum?
  • Bir şeyleri ya da birilerini korumak adına, onları kısıtlıyor ya da kendi kurallarıma, sınırlarıma, kapasiteme bağımlı ve mahkum kılıyor olabilir miyim?
  • Olayları, ilişkileri, insanları doğal akışlarına, gelişme çizgilerine saygı duyarak karşılamak ve hayatımda uygun bir yere koymak yerine, sürekli belirlemeye çalışıyor olabilir miyim?
  • Kaynaklarım, enerjim, duygularım ve emeklerimle beslemediğim takdirde dağılıp gidecek şeyleri, ısrarla ayakta ve belli bir formatta tutuyor olabilir miyim?
  • Bir şeyleri ya da birilerini korumak adına, kendimi fazla kısıtlıyor, bazı ihtiyaçlarımı göz ardı ediyor, önceliklerimi belirlerken gerçekçi olamıyor, sınırlarımı fark ve kabul etmiyor, kapasitemi zorluyor ya da verimsiz kullanıyor olabilir miyim?
  • Sınırlarımı bilmediğim için kendimi fazla zora sokuyor ya da birilerinin beni fazla zorlamasına, sınırlarımı ihlal etmesine izin veriyor olabilir miyim? Bunun bana gerçekten faydası var mı?
  • Eğer bir şeyleri korumak, sabit tutmak, alışkanlıklardan feragat etmemek, eksiklik yaşamamak ve yaşatmamak adına kendime zarar veriyorsam, bu çok daha büyük bir sorun yaratmaz mı? Bunu ne kadar böyle sürdürebilirim ya da gerçekten sürdürmek zorunda mıyım? Daha makul ve sürdürülebilir çözümler bulunamaz mı?
  • Beni korumasını istediğim şeyleri besleyip ayakta tutayım derken, kendimi fazla ihmal ediyor olabilir miyim? Bir gün sıra bana da gelir umuduyla, beklentimi karşılaması mümkün olmayan işlere, zeminlere, insanlara sürekli yatırım yapıyor olabilir miyim? Kaynaklarımı ve enerjimi doğrudan kendimi beslemeye yöneltsem çok daha iyi olmaz mıyım?
  • Kendimi duygusal, zihinsel ve fiziksel olarak nasıl besliyorum? Hangi alanlarda hep açım? Kendime hangi alanda fazla mahrumiyet yaşatıyorum? Hangi alanlarda doyumsuzum? Hangi konularda ne yapsam da neyi elde etsem de ne kadar çok şeye sahip olsam da bir türlü yetmiyor?
  • Hayatımda hangi alanlardaki eksikliği neyle kapatmaya, hangi açlığımı neyle doyurmaya çalışıyorum?
  • Dünyadan ve insanlardan neyi alamadığımı düşünüyorum?
  • Neden dışarıdan alamadıklarımın sorumluluğunu üstlenip bunları kendim için ben yapmıyorum?
  • Kendime iyi bakmaktan ne anlıyorum? Kendime hangi konularda iyi bakmıyorum?
  • YETERİNCE ne demek?
Kendimize güvenli ve keyifli bir zemin oluşturmak istiyorsak, öncelikle yaşadığımız dünyaya, çevreye, bizi kuşatan koşullara, insanlara çok dikkatle ve gerçekçi gözlerle bakmalıyız. Sonra aynı özenli ve gerçekçi bakışı kendi kapasitemize, imkanlarımıza, faaliyetlerimize çevirmeli, neyi ne kadar verimli kullandığımızı, neyi göz ardı ettiğimizi, neyi atıl bıraktığımız, neye fazla abandığımızı fark etmeliyiz. Dış ve iç koşulların kesişme kümesini tanımladıktan sonra da, önceliklerimizi ve olmazsa olmazları saptamalıyız. Hayatımızı güvenli ve hoşnut bir şekilde devam ettirmek için neler öncelikli ve neleri feda edebiliriz, neleri ise asla bırakamayız? Bizim için neler gerekli ve neyin ne kadarı yeterli?

”Çok” ille de iyi değildir. Çok güvenlik ihtiyacı, çok korumacılık, çok vericilik, çok alıcılık, çok merhamet, çok bağımlılık, çok tüketmek, çok harcamak, çok kısmak, çok planlamak, çok salmak… Çokluk daima yokluk getirir! Bolluğu korumak için sınırları görmek, bilmek, dikkate almak ve şükür içinde olmak gerekir.

Hayat değişir ve beklentilerimizin çok ötesinde imkanlar ve kısıtlamalar getirir önümüze. Korunmak ve bizim için değerli olanları korumak adına alışkanlıklara saplanıp kalmak, şekle şemale ve kalıplara fazla tutunmak, DİRENÇ yaratır. Direnç de daima acıyı arttırır ve sürece zarar verir.

Kendimizi korumak için benimsediğimiz psikolojik kalıplar, davranış şekilleri, duygusal kurgular bile, bilinçsizce ve abartılı şekilde kullanıldıkları zaman bize zarar veren hale dönüşürler.

Güvenlik, özümüzdeki bolluğa inanmak ve hayatın kapattığı kapılarla değil açtığı yollarla ilgilenmek sayesinde, an be an yakalanır. Süreklilik katılık değil, esneklik, uyanıklık, çeviklikle sağlanır.

DOYUM ise yaşadığın anın barındırdığı güzellikleri, lezzetleri takdir etmek ve onların tadını çıkartmakla mümkündür.

Hayatı kurgulamayın, baskılamayın, ertelemeyin! Sınırları da sınırsızlığı da abartmayın. Yaşadığınız her anın sorumluluğunu alın ve kendinizden şüphe etmeyin. Hayat içinde büyüdüğümüz bir rahimdir. Ondan korkmayın, onu anlayın ve yolunuzu ayak sürüyerek değil, her adımın anlamını, değerini bilerek yürüyün.

Junoastroloji

KOÇ veya Yükselen KOÇ : Güvende olma ve sevdiklerinizi güvende tutma ihtiyacınızın çok yüksek olacağı bir YENİAY. Aidiyetlerinize yaklaşımınız konusunda kendinize dürüst olun. Ailenizle ilgili sorumluluklar üstlenmek, aile kurmak ya da aileyi büyütmek, ev almak, ev tutmak, evinizi ya da yaşam alanınızı düzenlemek gibi konular gündeminize oturabilir. Ama bunları hakkıyla ve verimli bir şekilde kucaklayabilmek için, kendinize dair varsayımlarınızı, zanlarınızı, kurallarınızı, katılıklarınızı ve sınırlarınızı fark etmeniz gerekir. Yapmak istediklerinizi bir baskı unsuru değil bir sevgi girişimi olarak görmeniz, yüreğini hafifletir. Öte yandan mutlu ve güvenli bir ortam yaratmak adına fazla görev üstlendiyseniz bunların abartılı yükünü taşıyorsanız, bunu da fark edip kendinize anlamlı çerçeveler belirlemeniz yerinde olur.

BOĞA veya Yükselen BOĞA : Rahat etme arzunuz ile kapasiteli, cömert, herkese ve her şeye yeterli görünme çabanız arasında sıkışmış olabilirsiniz. Uzun vadede tutamayacağınız sözleri vermeyin. Tutarlı bir şekilde yapmaya devam edebileceğiniz şeylere aday olun. Öte yandan rahatınıza düşkünlük nedeniyle birilerinin kolunun kanadının altına fazlaca girdiyseniz, bazı sorumlulukları alamaz gibi hissettiğiniz için sizi sıkabilecek ortamlar ve insanlara takılı kaldıysanız, bunu da fark edin. Ufkunuzu açacak insanlarla görüşün ve yeni fikirlere açık olun. Zihninizi besleyin. Sizi fikirleri, kuralları, iddiaları ile boğanları fark edin. Bakış açınızı değiştiremediğiniz için etrafınızı ve kendinizi boğan sizseniz, zihinsel ve fiziksel olarak atalete düştüyseniz, bunu da görün ve değiştirin.

İKİZLER veya Yükselen İKİZLER : Maddi güvence ihtiyacınızın yoğun olduğu bir zaman. Para kaynaklarınızı korumak ve geliştirmek kadar saygınlığınızı pekiştirmek ve kapasitenizi ortaya koymak için de arzulu olacak ve yeni planlar yapmak isteyeceksiniz. Dikkat etmeniz gereken konu, risk anlayışınızı makul ve gerçekçi seviyede tutmak. Yapamadı dedirtmemek için fazla riske girmek ihtimalinize dikkat edin. Kendi rahatınızı kendiniz sabote etmeyin. Neyin gerekli ve ne kadarının yeterli olduğuna sadece siz karar verebilirsiniz. Koşullarınızı iyi değerlendirin. Eğer yaptığınız iş, gelir kaynaklarınız risk altında ise, buna dair işaretleri görmezden gelmeyin. Planlarınızı değiştirmeniz gerekiyorsa bunu ertelemeyin.

YENGEÇ veya Yükselen YENGEÇ : Hayatın önünüze bereket kapıları açtığı bir zaman. Ama bu fırsatı değerlendirmek için, kendinize dürüst olun. Öncelikle kendi sorumluluğunuzu taşımak için istekli ve gayretli olun. Taşımanız gerekmeyen sorumlulukların yükünü de üstlenmeye çalışmayın. Sınırlarınızı kontrol edin. Eğer kendinizi fazla korumaya alıyorsanız, bunun size zarar verdiğini bilin. Eğer başkalarını korumak ya da ilişkileri ve konumları muhafaza etmek adına kendi sınırlarınıza zarar veriyorsanız bunun sürdürülebilir olmadığını da görün. En iyi bakmanız gereken çocuk, SİZSİNİZ! Kaybetme korkularınızın, mahrumiyet kaygınızın size kendinizi kaybettirmesine izin vermeyin.

ASLAN veya Yükselen ASLAN : Dünya ile kavgalı ve içe dönük olduğunuz bir zaman. Sürekli eksikliğe, yoksunluğa, tehlikeye, tehditlere, imkansızlıklara takılıyor olabilirsiniz. Aslında yaşadığınız şey, daha önce yaptığınız planların işlemeyeceğine dair farkındalığınız. O zaman yeni planlar yapmaya cesaret edin. Şayet ne yaparsanız yapın değiştiremeyeceğiniz şeyler varsa onları saptayın, olduğu gibi kabul edin. Kendinizi tutsak gibi görmek yerine, yapmanız, çözmeniz, tamamlamanız gerekenlerin içinde sakinlikle kalmayı öğrenin. Eğer kendinizi hiç girmemeniz gereken sıkıntılara mahkum eden sizseniz, bunu da görün ve sizi orada tutan şeylere yeni bir gözle bakın. Neyi kaybetmemek için neyi feda ediyorsunuz? Buna gerçekten değer mi? Bu sizi sandığınız kadar besleyecek mi?

BAŞAK veya Yükselen BAŞAK : Kontrol edemeyeceğiniz koşullara dair hassasiyetinizin yüksek olduğu bir zaman. Dünyayı kurtaramıyor olabilirsiniz. Siz önce kendinizi ayakta tutun. Yapabilirim ya da yapmam lazım dediğiniz şeylerin gerçekten mümkün olup olmadığını iyice düşünün. Yapamam dediklerinizin de arkasında yatan algı ve kurgularınızı samimiyetle sorgulayın. Fazla mükemmeliyetçi olmak veya her şeyin sizin istediğiniz, alıştığınız gibi olmasında ısrar etmek yüzünden, akışta tıkanıklık yaratıyorsanız, bunu da fark edin. Son tahlilde bilmediği ve kontrol edemediği bir denize açılan her gemi, aynı suda yüzer ama bazıları batar, bazıları istemediği bir kıyıya çıkar, bazıları ise ummadığı kadar güzel imkanlara kavuşur. Bunu belirleyen kaptanın aldığı anlık kararlardır. Sürekli denizi öngörmeyi bırakıp, gemiyi yüzdürmeye bakın.

TERAZİ veya Yükselen TERAZİ : Herkes sizden bir şeyler bekliyor, her iş sizin üstünüze yığılıyor ya da sağdan soldan ilginç iş teklifleri geliyor olabilir. Siz neyin yapılabilir, neyin yapılması gerekli, neyin anlamsız ve abartılı olduğunu ölçmek zorunda kaldığınız için sıkışmış hissedebilirsiniz. Olduğunuz yerde ölçüp biçmekle yetinip, sonra yine en rahat ettiğiniz ve alıştığınız köşede kalmak gibi bir eğilim de gösterebilirsiniz. Ammann buna dikkat edin! Eğer hayatınızı zorlaştıran insanların yükünü ısrarla taşıyor ve bunu da sevgi, merhamet ya da görev bilinci adı altında yapıyorsanız, kendinizi ihmal ettiğinizi fark edin. Zor ortaklıklar, zor partnerler ya da sürdürülmesi güç kontratlar geliyorsa önünüze, sınırlarınızı belirlemeyi becerin. Hepten kaçmak ya da yığılanı kabul etmek ikilemine sıkışmayın. Sizi neyin gerçekten mutlu edeceğini bilmediğinizi ya da tatminsiz bir yapınız olduğunu da fark edin!

AKREP veya Yükselen AKREP : Almanız gereken kararlar, çıkmanız gereken yollar, değiştirmeniz gereken fikirler ya da bakış açıları, öğrenmeniz ya da idrak etmeniz gereken gerçekler, fark edip korumanız gereken sınırlar var! Bunların hepsi de sizi konfor alanınızdan çıkmaya, rahatınızı bozmaya, düzeninizi değiştirmeye mecbur bırakacak türden şeyler. Yahut da zaten konfor alanınız artık konforlu olmadığı için siz durumunuzu, bakış açınızı, yerinizi, planlarınızı değiştirmek zorunda olduğunuz bir yere gelip dayandınız. Ölçün, biçin… Ama bilin ki önünüzdeki yolda hiç bir şey alıştığınız ya da beklediğiniz gibi olmayacak. Huzur ve hoşnutluk, kapının önüne bağlanan bir köpek değil omuzunuza konan bir kuştur. Onu hissettiğiniz anın kıymetini bilin. İlle de benim istediğim gibi olacak diye zincire vurmayın ya da uçup gider az sonra diye kendinizi keyiflenmekten alıkoymayın.

YAY veya Yükselen YAY : Yine keyif aldığınız, arzu duyduğunuz şeyler, kaybetmeme hırsınız ve elde etme ısrarınız ya da tutkularınız yüzünden abartılı bir işlere kalkışmak ve mahrumiyete düşmek üzeresiniz! Kendinizi fark ve kontrol edin. Sevilmeme korkusu, sevdiğiniz bir şeyi kaybetme kaygısı, bir arzunuza erişememe endişesi, yetersiz görülmeme çabası gibi nedenlerle gereksiz fedakarlıklar yapmaktan, yersiz masraflara girmekten kaçının. Ne yapsam sevilmiyorum, ne versem yetmiyor türü iç çalkantıları, yoksunluk hisleri yaşıyorsanız, lütfen kendi kıymetinizi, başkalarının tepkileri ile ölçmekten hele de manipülatif ve şuursuz insanların çekim alanına düşmekten, KORUNUN! Kendinize sınır koyamadığınız için maddi, fiziksel, duygusal açıdan zarara girdiğiniz yerleri fark edin. Olmayacak işe girmekten, olmayanlara kafayı takıp ısrarla onların etrafında dönmekten vazgeçin. Enerjinizi verimli ve tutarlı kullanmaya lütfen özen gösterin. Bir şeyleri tüketmekten, tükenmiş şeylerin dibini kazımaktan ve anlamsızca tükenmekten uzak durun.

OĞLAK veya Yükselen OĞLAK : Uzun süreli ilişkiler, ortaklıklar, kontratlar, hayatla ve insanlarla kurduğunuz bağlar üzerine yeni bakış açıları geliştireceğiniz bir zaman Beslediğiniz ve beslendiğiniz ilişkilere iyi bakın. Neyi almak için neyi vermeye çalışıyorsunuz? Belki geçmişte önemsediğiniz şeyleri artık o kadar da önemli bulmuyorsunuz? Doymadığınız ilişkilerde, beslenemediğiniz bağlarda insanları doyurmaya, korumaya çalışıyorsanız, bunun faydası olmadığını görün. Sizi güvende tutmayan ya da üzerinizde baskı oluşturan zeminleri ve aidiyetleri, sırf merhamet, özlem veya alışkanlık hissi yüzünden korumayın. Değerlerinizle örtüşmeyen, verdiğiniz değerin içini doldurmayan, size hak ettiğiniz değeri vermeyen insanları, bağlantıları, ortaklıkları ve kontratları hayatınızda tutmayın. Tatminsizlik hissettiğiniz, alma verme dengesinin oturmadığını bildiğiniz ya da belki sizin hakkını veremediğiniz ve kıymetini bilmediğiniz, bedelini ödemek istemediğiniz bağlara, tekrar bakmaya ve dürüstçe değerlendirmeye cesaret edin.

KOVA veya Yükselen KOVA : Düzeninizi, gündelik akışınızı, görevlerinizi yerine getirme şeklinizi, başka bir gözle değerlendirme zamanı gelmiş. Birilerinin ya da bazı işlerin sorumluluğu üzerinize kalabilir. Siz merhamet, iyi niyet, cömertlik gibi nedenlerden, onlara sınır çekmiyor olabilirsiniz. Hizmetinizi ya da yardımınızı, asli düzeninize, huzurunuza, sağlığınıza zarar vermeyecek sınırlar içinde şekillendirmek için bir daha plan yapın. Ya da birileri size çok cömert, sevecen, koruyucu davranıyor olabilir ama siz bu yakınlığı, sınırlayıcı buluyor ve getirdiği talepleri karşılamak istemiyor olabilirsiniz. Bazı şeylere evet demeden, bunun size sonradan getireceği yükleri ve bunların ne kadarının size uygun olduğunu değerlendirin.

BALIK veya Yükselen BALIK : Dikkat dikkat! Yine bir şeyleri fazla idealize edip, eksiklerini görmemek, yanlış beklentiler içine girmek üzere olabilirsiniz. Yahut da siz kendinizi birilerine fazla ideal, fazla iyicil göstermiş olduğunuz için şimdi taşımak istemediğiniz ya da gücünüzün yetmeyeceği bir ağırlık altında eziliyor gibi de hissedebilirsiniz. Değerleriniz, kapasiteniz, sınırlarınız ve arzularınız arasındaki dengeyi tutturamamak konusunda kafa yoracağınız bir YENİAY yaşayacaksınız. Değerleriniz, öncelikleriniz değiştiyse ya da maddi koşullarınız veya kaynaklarınız bazı şeyleri eskisi gibi yapmaya uygun değilse, ezilip büzülmeyin. Olanı olduğu gibi kabul edin ve gereğini yaşayın. Eğer hep imkanlarınızın ötesinde olanlara arzu duyuyorsanız, siz de eksiklik hissi uyandıran şeylere çekiliyorsanız ya da bir şey sizin olduğunda eksiklerini görmeye başlıyor ve değersizleştiriyorsanız, bunu da fark edin. Öz değer hissinizi bütünlerseniz, önceliklerinizi daha rahat saptar ve keyiflerinizi, arzularınızı, heyecanlarınızı da kendinizle iç savaşa düşmeden tatmin edebilirsiniz.

Junoastroloji

Önemli olan dönülecek kadar yol gelmiş olmamız,emeğimize yanacak,bir terk edişin ardından yok olacak kadar kendimizden vazgeçmemeliyiz. Her başlangıcın öncesi keskin bir bitiş,her doğumun öncesi müthiş bir vazgeçişdir..

25 Haziran 13:31 civarı Yengeç burcunun 4° Güneş/Ay/Jüpiter Yanyana gelip bir sistemi yeniden başlatırken,öncesinde içimizde öldürdürklerimizin yasından uzaklaşıp; hayattaki amaçlarımıza,yeniden oldurmak istediklerimize,kendimizi güvende hissettiğimiz alanlara yer açmalıyız.

Sezgilerin yükselişi,içinizdeki özlemin büyümesi,esaret gibi hissedilen o çok sevişlerimizi şifalandırıp,hayata yeniden inanma sebepleri yaratacağız. Geldiğimiz yolun zorluğundan ise,vardığımız baharam mis kokan bahçelerine odaklanacağız. Gidenlerle dolu yasla kalbimizi,yeniden kendi ilham ve yaratım kaynaklarımıza açacağız.

Belki bir hayale varış,olmaz dediğin bir şeye uyanış,hayatla kavgadan uzaklaşıp temelli barış haline ulaşacağız. Varım! Var olmak benim fıtratım,hayallerim yaşanması gereken potansiyellerim deyip hayata sımsıkı sarılacağız.

Her masada olmaktansa,kıymetli ve seçtiğimiz masalara oturacak,seçilmiş bir çaresizlik değil de,seçilmiş olan bilinçli bir varoluşa ilerleyeceğiz.

Ve en önemlisi; Yeniden seveceğiz. Bebek kokusu ferahlığında sevgilerde dinleneceğiz.. Yeterki sen,sana verilen yaşam umudundan,her yeni doğuşun güzel olasılıklar ve mucizeler getirdiği inancından vazgeçme

Yengeç Yeniayı ile ; duygularımıza, ilişkilerimize ve hedeflerimize yeni bir yön verme zamanı.
Özellikle ilişkilerde hayal ettiklerimizle gerçekler arasında bir denge kurmamız ve kendimizi pozitif de kalmaya zorlamamız alışa yeni fırsatlar getirecek …

25 Haziran 2025 Yengeç Yeniayı: GÜVEN Mİ, HAPİSHANE Mİ?​

Yükselen Koç için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Kırılganlıkla Cesaret Arasında

“Evinde misin gerçekten, yoksa sadece yıllardır orada mısın?”
Yengeç burcundaki bu Yeni Ay, senin için tam anlamıyla iç dünyana ve aile köklerine ışık tutuyor sevgili Yükselen Koç. Haritanın 4. evinde gerçekleşen bu Yeni Ay, “ev” kavramını hem fiziksel hem de duygusal düzlemde yeniden düşünmeni istiyor. Artık dışarıdan sağlam görünen yapılar içinde bile kırılganlıklar barınıyor olabilir.

Bu dönemde çocukluk anıların, ailene dair bastırdığın duygular, yaşanmış ama konuşulmamış acılar gündemine gelebilir. Belki de uzun zamandır içinde tuttuğun bir kırgınlık, artık yerinde durmak istemiyor. Özellikle ebeveynlerle, özellikle de anne figürüyle ilgili meseleler görünürlük kazanabilir. “Ben bu evdeyim ama gerçekten ait miyim?” diye sorabilirsin kendine.

Yeni Ay’ın Jüpiter ile kavuşumu, bu sorgulamayı büyütüyor. Ya kendi evini kurmak ya da mevcut yapının içinde hak ettiğin yeri almak üzere içsel bir dürtü yükseliyor. Ancak dikkat: bu içsel dürtü ilk bakışta özgürlük isteği gibi görünse de, altında uzun süredir görmezden gelinen bir güvende hissetme ihtiyacı yatıyor olabilir.

Bu Yeni Ay’a Satürn ve Neptün’den gelen kare açı, bastırılmış korkuları ve belirsizlikleri tetikliyor. Yalnız kalma korkusu, maddi güvensizlik, duygusal bağımlılık gibi konular kararlarını etkileyebilir. Ancak gerçek şu: Eğer şu anda bulunduğun yer seni beslemiyor, hatta tüketiyorsa, bu Yeni Ay sana “artık harekete geç” diyor.

Bu Yeni Ay’da şu konular öne çıkabilir:

• Aileyle yaşanan gerginlikler ya da duygusal yüzleşmeler
  • Taşınma, ev değiştirme, köklerinden uzaklaşma ya da yeniden köklenme arzusu
  • Aile bireyleriyle sınır koyma ya da yeniden bağ kurma
  • Geçmişte bastırılmış duyguların yüzeye çıkması
  • Ev, mülk, miras gibi konularda kararlar veya gelişmeler
Aynı zamanda Terazi burcunun yükseliyor olması ve Venüs’ün haritanın 8. evinde Boğa’da yer alması, seni başkalarının kaynaklarına bağlı olduğun ilişkileri sorgulamaya yönlendirebilir. Bir ilişkide, bir evde ya da bir düzende sadece ekonomik güvenceden dolayı kalıyorsan, bu Yeni Ay bunun duygusal bedelini göz önüne sermek isteyebilir. Özellikle “maddi konfor” uğruna bastırdığın duygular varsa, şimdi o duygular sesini yükseltebilir.

Yükselen Koç için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?

Köklerini sorgula: Nereden geldiğini hatırla, ama oraya zincirlenme.
Evini yeniden tanımla: Burası hala senin yuvansa, neden? Değilse, nereye gitmek istiyorsun?
Duygusal patlamalara dikkat et: Bastırılmış duygular aniden yüzeye çıkabilir. Öfke yerine dürüstlükle yaklaş.
Ekonomik bağımlılıkları gözden geçir: Güvenlik ihtiyacın seni esir alıyor mu, yoksa gerçekten destekliyor mu?
Aileyle sınır koymaktan korkma: Sevgiyle ama net ol.

Kısacası;

Sevgili Yükselen Koç, bu Yeni Ay sana “cesur ol” demiyor — “gerçek ol” diyor. Cesaret zaten sende var. Ama bu sefer, o cesareti içten içe bastırdığın duygularla yüzleşmekte kullanmalısın. Ev senin için bir duvar değil, bir yuva olmalı. Bu da bazen, kendi iç evini yeniden inşa etmekle mümkün olur.

Yükselen Boğa için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Sessizce Bildiklerini Söyleme Zamanı

Sevgili Yükselen Boğa, bu Yeni Ay senin için zihninin en meşgul olduğu alanı, yani iletişimi, yakın çevreyi ve düşünce kalıplarını aydınlatıyor. Yengeç burcunun 4°’sinde gerçekleşen bu Yeni Ay, haritanın 3. evinde doğuyor. Bu da demek ki artık iç sesin dışarı çıkmak istiyor. Ama bu sıradan bir konuşma değil. Bu kez kelimelerin ardında yılların birikimi, bastırılmış duygular ve özlemler var.

Uzun zamandır birine anlatmak istediklerini söyleyememiş olabilirsin. Belki kardeşinle, yakın bir arkadaşınla, bir komşunla aranda mesafe oluştu. Belki de kendi kendine sürekli tekrar ettiğin düşünceler artık zihnini yormaya başladı. Şimdi bu Yeni Ay sana diyor ki: “O kelimeleri söylemenin zamanı geldi.”

Yeni Ay’ın Jüpiter’le kavuşumu, zihinsel alanını büyütüyor. Bu dönemde bir fikirden yola çıkıp yeni bir öğrenme sürecine girebilir, eğitim kararı alabilir ya da yazmaya başlayabilirsin. Ama bu büyüme aynı zamanda kafa karışıklığını da artırabilir. Çünkü Satürn ve Neptün kare açı yapıyor: bir yandan düşüncelerini netleştirmek isterken, bir yandan neye inanacağını bilemeyebilirsin. Hatta sosyal çevrende kimin yanında olduğunu, kimin sadece göründüğü gibi davrandığını da bu dönemde fark edebilirsin.

Bu Yeni Ay seni içsel olarak şu soruyla karşı karşıya bırakabilir:
“Ben neyi, neden söylüyorum? Duygularımı paylaşırken samimi miyim, yoksa sadece onay mı arıyorum?”
Yani bu süreçte sadece iletişim kurmak değil, iletişimin kalitesi de sınanacak.

Finansal ve İlişkisel Etkiler:

Haritanın yükseleni Terazi, yöneticisi Venüs ise senin burcunda, Boğa’da ve 8. evde yer alıyor. Bu da maddi ve duygusal bağların, ortak kaynakların, eşin ya da ailenle olan parasal ilişkilerin önem kazanacağı bir dönemi işaret ediyor. Kendi ekonomik alanını başkalarından ayırmak, bağımsızlaşmak ya da ilişkideki maddi dengeyi konuşmak gerekebilir.
Eğer maddi olarak biriyle iç içe geçmişsen, bu Yeni Ay sana “Kendi sesin kadar kendi kazancını da duy” diyor.

Yükselen Boğa için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?

Konuşmadığın şeyleri konuş: Özellikle geçmişten kalan duygusal konuları bastırma, ifade et.
Yakın çevreni gözden geçir: Kimlerle gerçekten bağ kuruyorsun, kimlerle sadece alışkanlıktan iletişimdesin?
Öğrenmeye açık ol: Bu dönemde zihinsel gelişim için harika bir başlangıç yapabilirsin.
Maddi-duygusal bağımlılıkları ayırt et: Birlikte olduğun kişilerle arandaki ekonomik dengeyi netleştir.
Yazmaya başla: İçinde birikmiş olanı dışa vurmak için kelimeler en iyi dostun olabilir.

Kısacası:

Sevgili Yükselen Boğa, bu Yeni Ay sana şunu fısıldıyor:
“Gerçek bağ, samimi kelimelerle başlar.”
Artık içinde tuttuğun sözcükler seni daraltmasın. Konuş, yaz, ifade et. Ama önce kendine dürüst ol. Bu süreçte her cümle, içsel duvarlarını yıkmana yardım edebilir. Ve bazen, en güçlü kökler, en derin sessizliklerin ardından filizlenir.

Yükselen İkizler için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Değerinin Farkında Mısın?

Sevgili Yükselen İkizler, bu Yeni Ay senin için çok temel bir soruyla geliyor:
“Gerçekten değerli olan ne? Ve sen kendine ne kadar değer biçiyorsun?”

Yengeç burcunun 4. derecesinde doğan bu Yeni Ay, haritanın 2. evinde, yani değerler, para, güvenlik ve özdeğer alanında gerçekleşiyor. Kısacası bu dönem senin için sadece finansal değil, aynı zamanda içsel anlamda “ben neye değerim?” sorusunun cevabını bulmakla ilgili. Ve belki de bu soruya ilk kez bu kadar dürüstçe yaklaşacaksın.

Yeni Ay’ın Jüpiter’le kavuşumu sana bazı maddi fırsatlar getirebilir; bir iş teklifi, bir satış, bir yatırım, belki bir zam ya da yeni gelir modeli… Ancak Jüpiter’in getirdiği genişleme her zaman huzurla gelmez; bazen harcamalar büyür, bazen beklentiler… Özellikle içsel güven ihtiyacın bu günlerde daha çok öne çıkabilir. Maddi güvende olmadığında, duygusal olarak da eksik hissediyor olabilirsin.

Ama dikkat: Satürn ve Neptün bu Yeni Ay’a kare açı yapıyor. Yani bu dönemde bir yandan güvence ararken, bir yandan neye dayanacağını bilemeyebilirsin. Özellikle kariyerinle, toplum önündeki rolünle veya hedeflerinle ilgili belirsizlikler seni yavaşlatabilir. Belki de “Bunu hak ediyor muyum?” gibi kendine yönelttiğin içten içe yıpratıcı sorularla yüzleşiyorsun. İşte bu Yeni Ay, bu iç sesi duyup dönüştürmek için bir çağrı niteliğinde.

İlişkisel ve Finansal Temalar:

Terazi yükselenli haritada Venüs Boğa burcunda ve 12. evde. Bu da seni perde arkası konularla yüzleştirebilir. Belki görünmeyen bir harcama, gizli kalmış bir borç ya da bastırılmış bir öz-değer yarası gündeme gelir. Bu dönemde şu tür düşünceler aklından geçebilir:

• “Onca şey yaptım ama hâlâ takdir edilmiyorum.”
  • “İlişkide maddi olarak hep ben mi veriyorum?”
  • “Neden hak ettiğim geliri kazanamıyorum?”
İşte tam burada, Yeni Ay sana diyor ki: “Belki de önce sen, kendine değer vermelisin.”
Önce sen, emeğini, zamanını, bilgini ciddiye al ki, başkaları da alsın.

Yükselen İkizler için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?

Harcamalarına dikkat et, ama asıl içsel değeri sorgula: Sadece cüzdanını değil, kalbini de tart.
“Ben buna değer miyim?” sorusuna artık farklı bir yanıt ver: Evet, çünkü sen varsın.
Kendini sürekli başkalarıyla kıyaslamayı bırak.
İş ve kazançla ilgili belirsizlikleri netleştirmek için profesyonel destek almayı düşün.
Sakin ol: Bu Yeni Ay, duygusal güvenle maddi güveni dengeye getirmek için seni yavaşlatıyor.

Kısacası:

Sevgili Yükselen İkizler, bu Yeni Ay sana şunu hatırlatıyor:
Kendine verdiğin değer, başkalarının sana biçtiği değeri belirler.
Eğer içindeki değeri fark edersen, dış dünyada da bunun karşılığı gelecektir. Belki artık dışsal güvenlik peşinde koşmak yerine, kendine ait o sağlam zeminini inşa etme zamanı gelmiştir. Çünkü bu sefer sadece para değil, senin değer hikâyen yeniden yazılıyor.

Yükselen Yengeç için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Kendinle Yeniden Tanışıyorsun

Sevgili Yükselen Yengeç, bu Yeni Ay tam da senin burcunda gerçekleşiyor. Ve sadece senin burcunda değil — haritanda 1. evinde, yani benliğinde, kimliğinde, görüntünde ve “ben kimim?” dediğin yerde doğuyor. Bu da demek oluyor ki:
Yeni bir sen doğuyor. Ama önce, eski senle vedalaşmalısın.

Yengeç, güvenliği, aileyi, içsel huzuru ve duygusal kökleri temsil eder. Bu Yeni Ay’da tüm bu temalar seni derinden sarsabilir. Belki yıllardır sana “bu sensin” denilen rolleri artık taşımak istemiyorsun. Belki de görünürde her şey aynı olsa da, içinde çoktan başka biri olmaya başladın. Artık kabuğundan çıkma zamanı…

Güneş ve Ay’ın Jüpiter’le kavuşması seni daha fazla kendine dönmeye, büyümeye ve genişlemeye çağırıyor. Ama bu büyüme, dış dünyada başarıdan önce iç dünyanda bir farkındalık olarak başlıyor. Belki de bu Yeni Ay’la birlikte şu soruyu daha çok soruyorsun:
“Ben gerçekten kimim, ve neye ihtiyacım var?”

Ama bu yolculuk kolay değil. Çünkü Satürn ve Neptün bu Yeni Ay’a kare yapıyor. İçinde olduğun değişim isteği, dış koşullarla çatışabilir. Taşınmak isteyip maddi engellerle karşılaşabilirsin. Yeni bir ilişkiye adım atmak isteyip, geçmişin izlerini hala kalbinde hissedebilirsin. Ya da sadece saçını kestirmek, tarzını değiştirmek isteyebilirsin ama çevrendeki insanların buna verdiği tepkiler seni sorgulatabilir.
İşte bu yüzden bu Yeni Ay sana bir kimlik dönüşümünün sancılarını getiriyor. Çünkü büyümek, kabuğu çatlatmakla başlar.

İlişkiler ve Görünürlük:

Terazi yükselenli haritada Venüs Boğa’da, 11. evde. Bu da senin için ilişkilerde sosyal çevre, arkadaşlıklar ve ait olduğun grupların çok etkili olduğunu gösteriyor. Belki de artık kendini ait hissetmediğin ortamlarda bulunuyorsun. Veya sadece başkaları seni sevsin diye kendi isteklerinden vazgeçiyorsun.
Bu Yeni Ay’da şu gerçekle yüzleşebilirsin:
“Ben kendim olamazsam, kim beni sevecek ki?”

Yani artık birilerinin onayı için kendini bastırma döngüsünü fark etmen gerekiyor. Ve eğer o çevre seni küçültüyorsa, orada kalma cesaretini değil, oradan gitme cesaretini göstermen gerekiyor.

Yükselen Yengeç için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?

Kendini yeniden tanımla: Adeta bir “ben kimim?” çalışması gibi düşün bu süreci.
Fiziksel görünümünde değişim isteğin varsa cesaret göster, ama sebebini sorgula: Gerçekten senin için mi?
Kabuğundan çık: Artık seni kısıtlayan, seni tanımlamayan rolleri bırak.
Destek aramaktan çekinme ama onay bağımlılığına da dikkat et.
Yeni başlangıçlar yap, ama önce vedalaşman gereken kimliğe teşekkür etmeyi unutma.

Kısacası:

Sevgili Yükselen Yengeç, bu Yeni Ay sana şunu söylüyor:
“Kendine ait bir hayat kurmanın ilk adımı, artık kim olmadığını anlamaktan geçer.”
Bu seferki dönüşüm dışarıdan değil, içeriden başlıyor. Duygularının seni savunmasız hale getirdiğini sanıyorsun belki. Oysa en büyük gücün orada: hislerinde.
Şimdi cesaretin, kalbinden geçiyor. Ve o kalp, artık sadece başkaları için değil, kendin için atmalı.

Yükselen Aslan için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Sessiz Alanların Gücü

Sevgili Yükselen Aslan, 25 Haziran’daki Yengeç Yeni Ay’ı senin için görünmeyeni görünür kılan bir yerde gerçekleşiyor: 12. evinde.
Bu alan, bilinçaltını, rüyaları, ruhsal arka planı, kapanışları ve içsel yalnızlığı temsil eder. Yani bu Yeni Ay senin dış dünyadaki sahnende değil, iç dünyandaki sessizlikte gerçekleşiyor.

Dışarıdan bakıldığında her şey “normal” gibi görünebilir ama içten içe bir şeyler seni içe çekiyor olabilir. Belki yorgunluk, belki bir kapanma ihtiyacı, belki geçmişe dair kırık ama konuşulmamış bir hikâye… Belki de artık seni tutmayan bir yükü bırakma zamanı geldi.

Bu Yeni Ay’da, zihninin en derin köşeleri fısıldamaya başlayabilir:
“Hep güçlü görünmek zorunda mıyım? Sessiz kaldığımda bile hâlâ değerli miyim?”
İşte bu noktada, asıl dönüşüm başlıyor.

Jüpiter’in Yeni Ay’la kavuşumu, seni ruhsal anlamda büyütmeye çağırıyor. İçsel bir temizlik, manevi bir farkındalık ya da kendi başına kalma ihtiyacı büyüyebilir. Ama bu süreçte duygular büyürken, zaman zaman yönünü kaybetmiş gibi hissedebilirsin. Çünkü Satürn ve Neptün bu Yeni Ay’a kare yapıyor:
Bir yanda bitirmeye çalıştığın şeyler, bir yanda “ya yanlış yaparsam?” korkusu…
Bu nedenle bu süreç, hızlı kararlar değil, derin bir içgörü gerektiriyor.

İlişkisel ve Maddi Etkiler:

Haritanın yükseleni Terazi, yöneticisi Venüs Boğa burcunda ve 10. evde. Yani iç dünyanda yalnız kalmak isterken, dış dünyada seni sorumlu ve güçlü görünmeye iten bir baskı olabilir. İş hayatı, toplum önündeki roller, özellikle kadın figürleriyle ilgili meseleler bu dönemde önem kazanabilir. Ama dikkat: Bu dışsal başarı arayışı, içsel yorgunluklarını örtmek için bir kaçış hâline gelmesin.

Ayrıca geçmişte bastırdığın bir duygu, seni hiç beklemediğin bir anda bulabilir.
Bir ayrılık, bir yas, bir pişmanlık yeniden gündeme gelebilir. Ama bu kez o duyguyu bastırmak yerine, kabul etmek ve içsel olarak dönüştürmek mümkün.

Yükselen Aslan için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?

Kendinle kalmaktan korkma: Sessizlik, bu kez yalıtılmışlık değil; şifa alanı.
Rüyalarına dikkat et: Bilinçaltın seninle konuşuyor olabilir.
Eskimiş yükleri bırak: Bu ister bir ilişki, ister bir suçluluk hissi olsun, artık seninle gelmemeli.
İşte ya da sosyal hayatta fazla efor sarf ediyorsan, biraz geri çekil.
Spiritüel ya da yaratıcı alanlara yönelmek bu dönemde çok şifalı olabilir.

Kısacası:

Sevgili Yükselen Aslan, bu Yeni Ay sana sahneden bir adım geri çekilme daveti sunuyor.
Görünmeyen yerlerde de güç olduğunu, sessizliğin içinde bile bir ışık yandığını fark etme zamanı.
Bu dönem, ruhunun sana söylediklerini dinlemek için eşsiz bir kapı açıyor.
Ve unutma: Bazen en büyük cesaret, görünmeden de var olmayı seçebilmektir.

Yükselen Başak için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Kimlerle Yürüyorsun?

Sevgili Yükselen Başak, bu Yeni Ay senin için arkadaşlıklar, sosyal çevre, gelecek planları ve ait olduğun gruplar gibi temaları aydınlatıyor. Yani bu dönem, sadece kiminle arkadaş olduğun değil, neden onlarla yürüdüğün sorusuyla da yüzleşme zamanı.

Yengeç burcunun 4. derecesinde doğan bu Yeni Ay, haritanın 11. evinde gerçekleşiyor. Bu da demek ki geleceğe dair umutlarını, içinde yer aldığın toplulukları ve uzun vadeli hayallerini gözden geçiriyorsun. “Ben artık bu insanlarla aynı yöne mi bakıyorum?” diye sorabilirsin.

Jüpiter’in etkisiyle bu Yeni Ay, seni büyük hayaller kurmaya teşvik ediyor. Belki yeni projeler, yeni gruplar ya da “birlikte üretmek” fikri seni heyecanlandırıyor. Ama hemen yanında Satürn ve Neptün’ün kare açıları var; bu da diyor ki:
Hayal kur, ama gerçeklerle bağlantını koparma.
Güvendiğin biri hayal kırıklığı yaratabilir. Ya da çok hevesle başladığın bir ekip çalışması, ilerledikçe seni tüketmeye başlayabilir.
Bu nedenle bu Yeni Ay’da dikkat etmen gereken şey, kime ne kadar güveneceğini ve kimle nereye kadar yürüyebileceğini netleştirmek.

İlişkisel ve Finansal Etkiler:

Haritanın yükseleni Terazi, yöneticisi Venüs Boğa burcunda ve 9. evde yer alıyor. Bu da demek ki bu dönemde hem düşünsel hem de inançsal anlamda yeni bir bakış açısı kazanmak üzeresin. Belki yurt dışı bağlantılı bir konu, akademik bir süreç, uzak bir yolculuk ya da hayat felsefeni dönüştürecek bir gelişme kapıda.
Ancak dikkat: Sosyal çevrende ya da arkadaşlarınla olan etkileşimlerin bu düşünsel dönüşümünü ya destekleyecek, ya da yavaşlatacak. Bu yüzden bu Yeni Ay aslında sana bir eleme yapman gerektiğini söylüyor.

Yükselen Başak için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?

Gerçekten kimlerle benzer yolda olduğunu gözden geçir.
Birlikte çalıştığın ya da hayal kurduğun kişilerle sınırlarını netleştir.
Arkadaşlık adı altında seni yoran ilişkilerden uzaklaşmaktan korkma.
Geleceğe dair hedeflerinde netlik kazan: “Herkesle” değil, “sana uygun olanlarla” yürümelisin.
Daha büyük bir şeyin parçası olma arzun varsa, önce kendi yerini tanımla.

Kısacası:

Sevgili Yükselen Başak, bu Yeni Ay sana ait olduğun yeri değil, artık ait olmadığın yerleri gösteriyor olabilir.
Belki bir grubun içinde yalnız hissettiğini fark edeceksin. Belki birlikte bir şeyler üretmek istediğin insanların aslında seni anlamadığını göreceksin.
İşte o an, Yeni Ay sana şunu fısıldıyor:
“Doğru çevre, seni daha çok sen yapar.”
Şimdi kendine şu soruyu sor: Kiminle yürümek, beni ileri taşır?

Yükselen Terazi için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Hedefinle Yüzleşiyorsun

Sevgili Yükselen Terazi, bu Yeni Ay senin için kariyer, toplum önündeki duruşun, statün ve uzun vadeli hedeflerin konusunda yepyeni bir dönemi başlatıyor.
Yengeç burcunun 4°’sinde gerçekleşen bu Yeni Ay, haritanın 10. evinde, yani zirve noktasında doğuyor. Göz önünde olman gereken bir zamandasın ve artık “görünmekten” kaçamazsın.

Bu Yeni Ay sana soruyor:
“Yıllardır bu yolda yürüyorsun ama gerçekten oraya mı ait hissediyorsun?”
Belki de kariyerin, senin için artık bir yuva hissi vermiyor. Belki toplumun senden beklediği rol, senin içsel ihtiyaçlarınla uyuşmuyor. Belki de dışarıdan başarılı görünen şey, içeride seni yavaş yavaş tüketiyor.
İşte bu Yeni Ay, dışsal başarı ile içsel tatmin arasındaki farkı fark ettiriyor.

Jüpiter’in desteğiyle büyük hedefler koyabilir, görünürlük kazanabilir, hatta terfi, iş değişikliği ya da yeni bir statü sahibi olabilirsin. Ancak hemen yanı başında Satürn ve Neptün’den gelen kare açılar, bu yükselişin altında bastırılmış bir huzursuzluk olabileceğini söylüyor.
Örneğin:

• “Bu terfi güzel ama artık hiç özel hayatım kalmadı.”
  • “Başarıyı kazandım ama ben hâlâ huzursuzum.”
  • “İşimde tanınıyorum ama kim olduğum unutuluyor.”
Bu yüzden Yeni Ay sana sadece “yüksel” demiyor.
“Yükselirken kendini unutma.” diyor.

Bu haritada Yükselen’in kendi burcun olması (Terazi), yöneticin Venüs’ün Boğa’da ve 8. evde yer alması, özellikle ortaklaşa para, borçlar, vergiler, eşin ya da ailenin kaynakları gibi alanlarda hassasiyetleri gösteriyor. Belki ekonomik olarak birine bağlısın ya da birlikte yürüttüğün bir iş ya da proje seni baskılıyor.
İşte burada Yeni Ay sana şunu soruyor:
“Gerçek gücün senin mi, yoksa başkasının elinde mi?”
Ve eğer değilse, şimdi o gücü geri alma zamanı.

Yükselen Terazi için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?

Hedeflerini gözden geçir: Seni gerçekten mutlu eden ne, sadece statü mü yoksa içsel tatmin mi?
Kariyer ve özel hayat dengeni yeniden kur.
İş ilişkilerinde duygusal ihtiyaçlarını bastırma.
Ortak para meselelerinde kontrolü devretmeden önce güveni sorgula.
Görünürlük kazanmak için değil, otantik olmak için kendini göster.

Kısacası:

Sevgili Yükselen Terazi, bu Yeni Ay sana toplumda daha fazla görünür olma fırsatı sunuyor.
Ama içten içe biliyorsun ki; başarılı olmak başka, tatmin olmak başka.
Şimdi hedefinle kalbin, statünle özün arasında denge kurma zamanı.
Ve o denge, en çok sana yakışıyor.

Yükselen Yay için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Kontrol Değil, Dönüşüm Zamanı

Sevgili Yükselen Yay, bu Yeni Ay senin için öyle yüzeyde kalacak bir konuya dokunmuyor.
Yengeç burcunun 4. derecesinde gerçekleşen bu Yeni Ay, haritanın 8. evinde doğuyor. Yani en derinlerde, kontrol edemediğin alanlarda, krizlerde, duygusal bağlarda, ortak kaynaklarda ve psikolojik çözülmelerde…

Bu Yeni Ay sana “güvende misin?” diye sormuyor.
“Kontrol etmeye çalışırken neyi kaybettin?” diye soruyor.

İçsel olarak şu temalarla karşılaşabilirsin:

• Bir ilişkinin ya da bir bağın seni ne kadar etkilediğini fark ediyorsun.
  • Ekonomik olarak başkasına bağımlı olduğunu ve bu durumun seni nasıl hissettirdiğini sorguluyorsun.
  • Bir miras, borç, kredi ya da ortak para meselesi gündeme geliyor.
  • Veya sadece kontrolü bırakman gereken bir duyguyla yüzleşiyorsun: kıskançlık, korku, kayıp, suçluluk ya da utanç.
Jüpiter’in bu Yeni Ay’la kavuşumu, duygularını büyütüyor.
İçsel olarak ya bir yara kabarıyor ya da bir bağ güçleniyor. Ama bu dönemde ya çok sahiplenici olabilirsin, ya da her şeyden kaçmak isteyebilirsin.
Ve unutma: Satürn ile Neptün’den gelen kare açı, gerçekle yüzleşme ile hayal kırıklığından korunma arzun arasında seni sınayabilir.
Bu süreçte en büyük tuzak: kendini manipüle etmek ya da “güçlü görünmek” adına gerçek duygularını bastırmak olur.

Venüs’ün Boğa burcunda ve senin haritanda 6. evde yer alması, gündelik yaşam, sağlık ve çalışma ortamında da bir “düzen kurma” ihtiyacını vurguluyor.
Aynı zamanda bir ilişki içinde “ben ne veriyorum, karşılığında ne alıyorum?” sorusu büyüyebilir.
Eğer sadece ekonomik nedenlerle devam eden bir düzen varsa, bu Yeni Ay seni “duygusal ve maddi güvenliği yeniden tanımlamaya” itebilir.

Yükselen Yay için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?

Kontrolü bırak: Her şeyin sende olması gerektiğini düşünme, bazı şeyler zaten çözülmek için dağılır.
Ortak kaynaklar, borçlar, miras gibi konularda şeffaflık ve netlik sağla.
Bir bağ seni tüketiyorsa, yüzleşmekten korkma.
Psikolojik olarak derine inmekten çekinme: Bu bir terapi süreci, içsel arınma ya da bir sonlandırma olabilir.
Güvenlik ihtiyacını dış dünyada değil, kendi gücünde bul.

Kısacası:

Sevgili Yükselen Yay, bu Yeni Ay seni dönüşümün eşiğine getiriyor.
“Yaşamı kontrol etmek yerine, onunla işbirliği yapmayı seç” diyor.
Bırakmak, kaybetmek demek değil. Bazen kaybettiğini sandığın şeyler, aslında seni özgürleştiren şeylerdir.
Şimdi derinlere iniyorsun. Ama oradan çıktığında, sadece daha hafif değil, daha güçlü de olacaksın.

Yükselen Oğlak için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Aynaya Birlikte Bakmak

Sevgili Yükselen Oğlak, bu Yeni Ay senin için “biz” olmanın sınavını getiriyor.
Yengeç burcunun 4. derecesinde doğan bu Yeni Ay, haritanın 7. evinde, yani evlilik, ortaklık, ikili ilişkiler ve sana birebir ayna tutan her türlü bağ alanında gerçekleşiyor.

Yengeç teması bu evde ortaya çıkınca, güven duygusu, bağlılık ihtiyacı, korunma arzusu ve duygusal sadakat sorgulanır.
Ve şimdi Yeni Ay sana diyor ki:
“Bu ilişkide gerçekten güvende misin, yoksa sadece alıştığın için mi oradasın?”

İster evli ol, ister sevgilin, ortağın, danışanın ya da işbirliğinde olduğun biri olsun… Bu Yeni Ay bu kişiyle olan duygusal dengeni, karşılıklı sorumluluklarını ve içsel ihtiyaçlarını gündeme getiriyor.
“Ben bu ilişkide ne veriyorum, ne alıyorum?”
“Gerçekten anlaşılmak istiyor muyum, yoksa sadece uzlaşmak mı?” gibi sorular zihnini meşgul edebilir.

Jüpiter’in etkisiyle ilişki alanın büyüyor. Bir yandan ilişkini büyütmek, derinleştirmek, ilerletmek isteyebilirsin. Ama Satürn ve Neptün’ün kareleri, bu büyümenin ne kadar sağlıklı olduğunu sorgulatıyor.
Özellikle iletişim sorunları, beklentiyle gerçek arasında oluşan fark, ya da birlikte kurulan hayallere duyulan güvensizlik seni içten içe zorlayabilir.

Bu Yeni Ay’ın yöneticisi Venüs, Boğa burcunda ve senin haritanda 5. evde.
Bu yerleşim ilişkilerde sevgi, aidiyet, tutkuyla bağ kurma, çocuklar, romantizm ve yaratıcılık gibi temaları da ön plana çıkarıyor.
Eğer ilişkinde sevgiyle birlikte güven ve paylaşım eksikse, bu Yeni Ay o boşluğu çok belirgin hale getirebilir.
Eğer bir ilişki yoksa, bu Yeni Ay birinin kalbine girme isteğini büyütebilir.
Ama dikkat: Bu dönem sadece hislere göre değil, gerçek temellere göre ilerlenmeli.

Yükselen Oğlak için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?

Partnerinle veya ortaklık içinde olduğun biriyle duygusal ve pratik beklentilerini netleştir.
Güvende hissetmediğin halde sustuğun noktaları gözden geçir.
Yeni bir ilişkiye başlama kararı alacaksan, duygusal derinlik ve zaman testinden geçmesine izin ver.
Duygusal olarak fedakârlık ettiğin alanlarda artık sınır çizmeyi düşün.
“Birlikte olalım” isteğiyle “kendim olmaktan vazgeçmek” arasında denge kur.

Kısacası:

Sevgili Yükselen Oğlak, bu Yeni Ay sana “sorumluluk” kelimesini yeniden tanımlatıyor.
Sadece görev gibi yürüyen ilişkiler değil, gerçekten duygusal bağ kurduğun, kalbinle içinde olduğun ilişkiler artık öncelik kazanmalı.
Yeni Ay sana şunu soruyor:
“Birlikte yürüdüğün kişi, seni sen yapan kişi mi?”
Ve bu soruya dürüstçe vereceğin cevap, ilişkilerinin yönünü değiştirebilir.

Yükselen Kova için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Günlük Hayatının Sessiz Çığlıkları

Sevgili Yükselen Kova, bu Yeni Ay senin için tam anlamıyla “görünmeyeni düzenleme” zamanı.
Yengeç burcunun 4. derecesinde doğan bu Yeni Ay, haritanın 6. evinde, yani çalışma koşulların, sağlık durumun, gündelik rutinlerin ve hizmet ettiğin alanlarla ilgili gerçekleşiyor.

Bu alan, hayatın temel taşları gibidir.
Bir yerde aksama varsa, küçük görünse bile etkisi tüm sisteme yayılır.
İşte şimdi, Yeni Ay sana şu soruyu yöneltiyor:
“Gerçekten iyi misin? Günlük hayatının içinde kaybolurken duyguların nerede kaldı?”

Bu dönemde:

• İş ortamındaki stresler artabilir,
  • Sorumluluklar ağırlaşabilir,
  • Sağlıkla ilgili hassasiyetler (özellikle mide, sindirim, stres kaynaklı) tetiklenebilir.
    Ama tüm bunların altındaki temel mesaj:
    “Duygusal yüklerin artık bedensel sinyallere dönüşüyor olabilir.”
Jüpiter’in Yeni Ay’la kavuşumu bu alanda büyüme vadediyor: Yeni bir iş, yeni bir düzen, daha sağlıklı alışkanlıklar kurma isteği artabilir.
Ancak Satürn ve Neptün’ün kare açıları, özellikle maddi güvensizlikler, belirsiz kazançlar ya da değer görmeme hissi nedeniyle bu değişiklikleri uygulamada zorlanabileceğini gösteriyor.
Yani istiyorsun ama bir şey seni yavaşlatıyor.
Ve o “bir şey” belki de kendi kendine yüklediğin sorumluluklar.

Yeni Ay haritasının yükseleni Terazi, yöneticisi Venüs ise Boğa burcunda ve senin haritanda 4. evde.
Bu da ev, aile ve geçmişle ilgili konuların seni duygusal anlamda etkilediğini gösteriyor.
Belki yaşadığın ortamda seni beslemeyen bir yapı var.
Ya da ailene karşı duyduğun sorumluluklar, kendi düzenini kurmana engel oluyor.
Bu Yeni Ay sana diyor ki:
“Sadece başkalarının ihtiyaçlarını düşünme, artık kendini de hesaba kat.”

Yükselen Kova için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?

Gündelik hayatını düzenlerken “ben ne hissediyorum?” sorusunu göz ardı etme.
İş ortamındaki ilişkileri gözden geçir: Sessizce yük taşıdığın yerleri tespit et.
Sağlığını ciddiye al: Özellikle stres kaynaklı fiziksel sinyalleri önemse.
Ailevi sorumluluklar ve ev hayatındaki düzenlemeleri tekrar değerlendir.
Hizmet verdiğin alanlarda kendini yok sayma; sen de varsın.

Kısacası:

Sevgili Yükselen Kova, bu Yeni Ay sana “daha fazla ver, daha fazla dayan” demiyor.
Aksine şunu fısıldıyor:
“Hayatın sistemini iyileştirmek için önce kendini önemse.”
Bazen en büyük reform, sabah rutinin değiştiğinde başlar.
Bazen de “iyiyim” demeyi bırakıp, gerçekten iyi olmaya karar verdiğinde…

Yükselen Balık için 25 Haziran 2025 Yengeç Yeni Ayı: Kalbini Ne Besliyor?

Sevgili Yükselen Balık, bu Yeni Ay senin için sadece bir ay fazı değil; kalbinle kurduğun bağın yenilendiği bir dönüm noktası.
Yengeç burcunun 4°’sinde gerçekleşen bu Yeni Ay, haritanın 5. evinde doğuyor.
Bu ev; aşk, çocuklar, yaratıcılık, sahne, görünürlük, sevinç ve kendini ifade etmekle ilgilidir.
Kısacası bu Yeni Ay sana şöyle sesleniyor:
“Gerçekten neyi severek yapıyorsun? Ve kim olduğunda, sevildiğini hissediyorsun?”

Belki bir aşk hikâyesinin içindesin ama karşılık alamıyorsun.
Belki yaratıcı bir işle uğraşıyorsun ama değer görmediğini düşünüyorsun.
Belki de sadece “kendin gibi” olmanın yeterli olmadığını sandığın için, sevgiye hep bir bedel ödemişsin gibi hissediyorsun.
İşte şimdi bu Yeni Ay, seni bu duygularla yüzleştirebilir.

Jüpiter’in bu Yeni Ay’la yaptığı kavuşum, bu konularda büyüme arzunu artırıyor:
Daha çok sevilmek, daha çok yaratmak, daha çok yaşamak istiyorsun.
Ama Satürn ve Neptün’ün bu Yeni Ay’a yaptığı kare açılar sana şunu hatırlatıyor:
Hayal ile gerçek, beklentiyle karşılık, arzuyla sorumluluk arasında netleşme zamanı.

Örneğin:

• Yeni bir aşka yelken açmak istiyorsun ama karşındaki kişi belirsiz davranıyor olabilir.
  • Çocuk sahibi olmak gibi bir düşünce varsa, bu dönemde bu konu hassaslaşabilir.
  • Sanatsal bir üretim sürecindeysen, “Acaba bu yeterince değerli mi?” sorusu seni durdurabilir.

Venüs’ün Boğa burcundaki konumu senin haritanda 3. evde, yani iletişim, ifade ve yakın çevre alanında.
Sevgiyle, değerle, sözcüklerle ve yakın ilişkilerde kurduğun iletişim şekli bu dönemde çok önemli hale geliyor.
Birinden sevgi bekliyor ama duygularını dile getiremiyorsan, bu Yeni Ay seni artık konuşmaya çağırıyor olabilir.
Ayrıca eğitim, yazarlık, konuşma ya da bir fikrini duyurma konularında da yeni başlangıçlar gündeme gelebilir.

Yükselen Balık için Mini Rehber – Bu Yeni Ay’da Ne Yapmalı?

Sevgi almak için değil, kendin olmak için adım at.
Bir ilişkin varsa, beklentilerini net olarak ifade et.
Yaratıcılığını küçümseme, içinden gelen sesi duy ve üret.
Kalbini yormayan insanlarla birlikte olmayı seç.
Karşılıksız verdiklerinin artık seni eksilttiğini fark et.

Kısacası:

Sevgili Yükselen Balık, bu Yeni Ay sana “önce kendini sev” demiyor.
“Kendini ifade ettiğin yer, seni sevmeye devam ediyorsa, işte orası senin kalbinin yuvası” diyor.
Artık kendi ışığını kısmadan, içindeki çocuğu susturmadan, olduğun gibi parlamak zamanı.
Çünkü bu kez sevgi, bastırarak değil; açılarak büyüyecek.

Bireysel olarak bu Yeni Ay, “ait olma” ve “güvende hissetme” temalarını dramatik bir şekilde tetikliyor. Yengeç burcu aile, kökler, geçmiş, iç dünya ve aidiyetle ilgilidir. Ama aynı zamanda geçmişten çıkamamak, anneden kopamamak, kendi duygularını bastırarak başkalarını korumaya çalışmak gibi gölgeleri de taşır. Jüpiter kavuşumu bu temaları büyütüyor, abartıyor, görünür kılıyor. Özellikle “ben hep verdim” diyen tarafımız konuşmak istiyor. “Kendi duygusal emeğimin karşılığını aldım mı?”, “Hep ben mi koruyacağım?” soruları zihnimizi kemirebilir. Bu Yeni Ay, bu soruların cevabını dışarda değil, kabuğumuzun içinde aramamızı istiyor.

İlişkiler açısından ise Venüs’ün Boğa’da, 8. evdeki güçlü konumu dikkat çekiyor. Güven, sadakat, tensel bağlılık, maddi paylaşım gibi konular derinleşiyor. Ama bu “bağ” mı yoksa “bağımlılık” mı? Bu çizgi çok ince. Mars’ın destekleyici etkisiyle duygusal cesaret artarken, Plüton’un 150’liği bazı zorlayıcı manevralar gerektirebilir: “Artık eski yöntemin işe yaramadığını fark et.” Ortak para, miras, yatırım, sigorta, cinsellik gibi 8. ev temaları güçlü şekilde tetiklenebilir.

Sağlık açısından ise göğüs bölgesi, mide, sindirim, duygusal yeme eğilimleri, içe çekilme, uykusuzluk, aşırı yorgunluk gibi semptomlar gündeme gelebilir.
Fiziksel beden, iç dünyadaki tıkanıklığın sesi olabilir.

Bu Yeni Ay’dan en çok etkilenecek burçlar: Yengeç, Oğlak, Koç ve Terazi’nin 0°–10° derecelerinde Güneş, Ay, Yükselen, MC gibi yerleşimleri olanlar. Özellikle 3°–5° arasında yerleşimi olanlar için bu Yeni Ay büyük bir içsel tetiklenme ve dönüşüm getirebilir.

Su gruplarındaki (Balık, Akrep) yerleşimler destekleyici akış sağlarken,

İkizler ve Yay’ın ilk derecelerindekiler için iç ve dış dünyada yön bulmak daha zor olabilir.

Bu süreçte net kararlar beklemeyin kendinizden; ama kalbinizin neye “hayır” dediğini çok net duyabilirsiniz.

Koç & Yükselen Koç

Evde bir düzen kurma, taşınma, aileyle bağları iyileştirme gündeme gelebilir. “Bu ev bana yetiyor mu?” diye sorabilirsiniz. Evdeki eşyaların yeri değişebilir, hatta belki “küçük ama huzurlu” bir yaşam hayali filizlenir. Annenizle duygusal bir konuşma yapabilir ya da uzun zamandır içinizde tuttuğunuz bir kırgınlığı tatlı dille çözüme kavuşturabilirsiniz.

Boğa & Yükselen Boğa

Kardeş, yakın çevre, komşuluk ilişkileri… Buralarda bir tatlı telaş başlıyor. Bir komşunuzla daha samimi olabilir ya da kardeşinizle küslük yaşıyorsanız aranızı düzeltebilirsiniz. Yeni bir eğitim, kısa bir seyahat ya da yeni bir fikirle hayatınıza keyifli bir hareket gelebilir. Gittiğiniz bir markette karşılaştığınız biriyle uzun uzun sohbete dalmanız bile mümkün.

İkizler & Yükselen İkizler

Para konularında yeni kararlar gündeme gelebilir. Bütçenizi düzenlemek, yeni bir gelir kapısı oluşturmak, kendi emeğinizle minicik bir iş kurmak için güzel bir dönem. “Bu benim hakkım” diyerek bir zam talebinde bile bulunabilirsiniz. Kendi değerinizle ilgili fikirleriniz de şekil değiştiriyor.

Yengeç & Yükselen Yengeç

Yılın sizin için en kişisel, en “ben buradayım” diyen yeniayı bu. Dış görünüşünüzle ilgili değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Saç kestirmek, kıyafet stilinizi değiştirmek, terapiye başlamak ya da sadece “Ben ne istiyorum?” diye kendinize alan açmak… Hepsi çok yerinde olur. Size iyi gelen şeyleri seçin, diğerlerini bırakın.

Aslan & Yükselen Aslan

Biraz geri çekilmek, kendi kabuğunuza dönmek isteyebilirsiniz. İnsanlardan çok şey sakladınız, şimdi biraz da kendinize zaman ayırma vakti. Geçmişle ilgili duygular yoğunlaşabilir, rüyalar artabilir, eski bir sevgiliye dair bir anı kalbinizi yoklayabilir. Ama bu geri çekilme, aslında ruhsal bir arınma ve yeniye yer açma süreci. Meditasyon, dua, içe dönüş size çok iyi gelir.

Başak & Yükselen Başak

Arkadaş çevreniz, sosyal ortamlar ve “Ben kimlerle yola devam ediyorum?” sorusu öne çıkabilir. Bazı dostluklar derinleşirken bazıları tatlı bir şekilde dağılabilir. Bir arkadaşınızla duygusal bir konuşma yapmak, kırgınlıkları onarmak mümkün. Belki de yeni bir sosyal gruba katılırsınız ya da bir yardım organizasyonuna gönüllü olursunuz. İçinize sinen insanlarla bir arada olma isteği artıyor.

Terazi & Yükselen Terazi

Kariyerinizde yepyeni bir sayfa açılabilir. Bir terfi, yeni bir iş teklifi ya da iş ortamında daha çok görünürlük… Bu dönemde attığınız adımlar uzun vadede çok etkili olabilir. Patron figürleriyle ilişkilerinizde duygusal bağlar güçlenebilir. Babanızla aranızda da yumuşama olabilir. “Ben artık görünmek istiyorum.” hissi baskın.

Akrep & Yükselen Akrep

Yeni bir eğitim, yurt dışı planları, uzak bir yere taşınma hayalleri gündemde olabilir. Bir şeyler size “Ben artık başka bir perspektife geçmeliyim.” dedirtebilir. Belki bir kitap size yepyeni bir bakış açısı kazandırır. Ya da bir seyahat planı sizi duygusal anlamda büyütür. İnandığınız şeyler değişiyor ve bu size iyi geliyor.

Yay & Yükselen Yay

Paylaşım, bağlılık, borçlar, destekler… Bu yeniayda finansal ortaklıklar ve duygusal paylaşımlar ön planda. Bir miras, alacak-verecek meselesi, partnerle ortak bir karar, ruhsal anlamda “Birine güvenebilir miyim?” sorusu gündeme gelebilir. Duygusal olarak derinleştiğiniz, bazen kabuğunuzu kıran ama sonunda ferahlık getiren gelişmeler mümkün.

Oğlak & Yükselen Oğlak

İkili ilişkilerde yeni bir dönem başlıyor. Evliyseniz ilişkinizi gözden geçirebilir, sevgiliniz varsa gelecek planlarını konuşabilirsiniz. Bekârsanız da ciddi ve duygusal bir ilişkiye açık olabilirsiniz. Bu dönem “biz” olmak teması çok güçlü. Kalbinizden geçenle hayatınızdaki kişi arasında duygusal bir köprü kurulabilir. Biriyle yolları ayırmak da, biriyle daha da yakınlaşmak da mümkün.

Kova & Yükselen Kova

Günlük hayatınızda, iş ortamınızda veya sağlığınızla ilgili yeni bir sayfa açılıyor. Belki yeni bir çalışma rutini, belki sağlıklı yaşam kararları… Ya da bir kedi sahiplendiniz, hayatınıza küçük ama sizi iyileştiren bir can girdi. İş yerinde duygusal dengeler değişebilir, bir iş arkadaşınızla ilişkiniz beklenmedik şekilde yakınlaşabilir. Rutinler artık sadece verim değil, huzur da getirmeli.

Balık & Yükselen Balık

Aşk, romantizm, yaratıcılık ve çocuklarla ilgili konular bu yeniayla birlikte canlanıyor. Yeni bir ilişkiye başlamak, aşkta daha derin bağlar kurmak ya da uzun zamandır içinizde tuttuğunuz duyguları açmak mümkün. Sanatla uğraşıyorsanız ilham yağar. Bir çocuk haberi alabilir ya da çocuğunuzla duygusal bir yakınlaşma yaşayabilirsiniz. Kalbiniz açıldıkça hayat da size kucak açıyor.

Bu yeniay Yengeç burcunda doğarken yanında Jüpiter’in iyicil etkisi var. Ancak gökyüzünde gerilimli açılar da mevcut. Plüton’un yeniaya yaptığı 150’lik açı, Satürn ile Neptün’ün kavuşumu ve Uranüs’ün 29. derecedeki sert pozisyonu içsel bir uyanışı zorunlu kılıyor. Mars ile Kiron’un antisyası ise kalbimizin kırık yerlerinde bize hâlâ iyileşmeyen alanları hatırlatıyor. Gökyüzü adeta fısıldıyor: “Eskiyi bırak. Yeni bir düzen kuruluyor ve bu düzene eski bakış açılarıyla, eski inançlarla devam edemezsin.”

Şimdi gözlerinizi kapatın ve kendinizi sıcacık, güvende hissettiğiniz bir yuvada hayal edin. Sevginizi kime, neye vermek istediğinizi düşünün. Nasıl bir hayat sürmek istediğinizi… Neye emek verip neyi büyütmek istediğinizi… Bu bir iş olabilir, bir çocuk, bir toplumsal katkı ya da henüz adını koyamadığınız bir şey. Tüm bu soruların cevaplarını dışarıdan değil, kendi içinizden bulun. Size öğretilmiş yargılardan değil, kalbinizin öz sesinden hareket edin.

Eğer verdiğiniz cevaplar başkalarının önceliklerine göre şekilleniyorsa, içinizde sıkışma hissi yaratıyorsa, “zorundayım” duygusu barındırıyorsa, sizi yavaşlatıyorsa, heyecansızsa, kalbinizi titreştirmiyorsa ya da yüzünüzde içten bir gülümseme bırakmıyorsa… o cevap doğru değil. Ama eğer sizi hafifleten, kalbinizi genişleten, içinizde bir umut kıvılcımı yakan, ritminizi hızlandıran bir seçimse, işte o zaman doğru yoldasınız.

Evet, dünyada can sıkıcı olaylar yaşanıyor. Ama bu bir doğum sancısı. Daha sağlıklı, sevgi dolu, kendini ifade edebilen bireylerden oluşan bir toplumun doğum sancısı… Bu dönüşümde rol alan kişi uzakta değil; sizsiniz. Çünkü dünya, birey iyileştikçe iyileşir. Siz kendinize iyi bakın, kendinizi iyileştirin, dünyaya da ışık olacaksınız.

Kikwell/Damla Güleç

Koç & Yükselen Koç
Bu yeniay, kalbinde uzun zamandır taşıdığın “aidiyet” sorusunu yeniden fısıldayabilir sana. Hangi şehirde, hangi evde, hangi gökyüzünün altında kök salmak istiyorsun? Yaşamını baştan inşa etme arzusu içindesin. Belki bir taşınma, belki bir kopuş, belki de sadece içsel bir vedalaşma… Ne olursa olsun, bazı döngüler artık tamamlandı. Sen de bunu derinden hissediyorsun. Yeniye yer açmak için geçmişin yüklerini bırakmalısın. Güvende hissettiğin, içine huzur dolan bir yuvayı hayal et. Şimdi o hayale doğru adım atma zamanı.

Boğa & Yükselen Boğa
İçinde bir süredir usulca filizlenen düşünceler artık gün yüzüne çıkmak istiyor. Belki bir yazı, belki bir konuşma, belki de sadece içinden geçenleri netleştirmek… Yeni fikirler, yeni kararlar ve bunların ilanı için çok güzel birkaç günün var önünde. Sözcüklerin şekilleniyor, kararların berraklaşıyor. Uzun zamandır suskun kalan yanın konuşmak, kendini ifade etmek istiyor. Bu, aynı zamanda içsel bir dönüş. Bu yeniay, senin yuvaya yolculuk çağrın.

İkizler & Yükselen İkizler
Bu yeniay, emeğini neye, kime ve nasıl aktarmak istediğini sana yeniden soruyor. Yalnızca zamanını değil; kalbini, yeteneklerini ve inancını da kime verdiğini fark etme zamanı geldi. Maddi değerlerinle manevi ihtiyaçların arasında bir denge kurmaya çalışacaksın. Belki yeni bir iş, belki küçük ama anlamlı bir yatırım, belki de uzun süredir ertelediğin bir başlangıç… Seçim senin ama önce şunu sor: Gerçekten neye değer veriyorsun? Sevginle, çabanla beslediklerin seni de besliyor mu? Şimdi hayatındaki değeri olanlarla olmayanları ayırma, içten bir seçim yapma zamanı.

Yengeç & Yükselen Yengeç
Gün senin günün. Gökyüzü senin adını fısıldıyor bu yeniayda. Burcunun şefkati, içe dönüşü ve duygusal derinliği şimdi tüm parlaklığıyla senin üzerinde. Kalbini ısıtan insanlarla bir araya gelebilir, kendini gerçekten “ait” hissettiğin ortamlarda soluklanabilirsin. Belki kalbini yuva gibi saran bir dostluk, belki yepyeni bir başlangıç ya da bir karar çıkabilir karşına. Uzun süredir içini titreten o boşluğu dolduracak bir his, bir karşılaşma, bir fırsat beliriverir. Kendin için yeni bir sayfa açma zamanı.

Aslan & Yükselen Aslan
Her zaman sahnede olmak zorunda değilsin. Bu yeniay, ışıklarını dışarı değil, içeriye çevirmen için burada. Kalbinin hangi anlarda heyecanla çarptığını, hangi cümlelerin seni susturduğunu, nelerle coştuğunu fark et. İçindeki asıl rehberin, senden başka kimse olmadığını hatırla. Şimdi biraz yavaşla, dur ve kendine yaklaş. Dış dünyanın gürültüsünü bir kenara bırakıp iç sesine kulak verdiğinde, bugüne dek göremediğin yeteneklerinle karşılaşabilirsin. Cevaplar dışarda değil, tam merkezinde. Kendine ayırdığın bu sakinlik, sandığından çok daha büyük bir kapıyı aralayabilir.

Başak & Yükselen Başak
Bu yeniay, zihninle kalbini aynı masada buluşturuyor. Hep düşündün, hesapladın, ölçtün ama şimdi sezgilerini de yanına almanın vakti. İçinde filizlenen bir yön var; seni sorgusuzca, kuşkusuzca ilerlemeye çağıran bir yol. Belki ilk adımı küçük ama içindeki yankısı büyük. Hayatını yeniden şekillendirecek planlar yapmak için gökyüzü sana destek veriyor. Geleceğe dair umutların yeniden doğuyor, yeni hedeflerin puslu zihninden berrak bir gökyüzüne doğru yükseliyor. Artık “acaba” demeden yürüyebileceğin bir yola giriyorsun. Kendine güven; bu yol, seninle tamamlanacak.

Terazi & Yükselen Terazi
Bu yeniay, kariyer alanında gerçekleşiyor; nasıl göründüğünü, neye dönüştüğünü, hangi izleri bıraktığını sorgulatıyor sana. Toplum önündeki kimliğin, şimdi yeni bir form alabilir. Bir statü değişimi, bir yön değişikliği ya da sadece içsel bir karar… Her ne olursa olsun, bu günler geleceğini şekillendirecek niyetleri toprağa gömmek için bereketli. Adını koymadığın ama içten içe büyüttüğün hayallere bir adım daha yaklaşabilirsin. Şimdi ekilen her tohum, seninle birlikte kök salacak.

Akrep & Yükselen Akrep
Bu yeniay ile birlikte ruhunda yeni rotalar oluşturuluyor. İçinde bir yerlerde seni çağıran o uzak ses artık daha net, daha yakın. Belki bir yolculuğa çıkacaksın; gerçek yollarla ya da iç dünyanın haritasında. Yeni bir eğitimin kapısı aralanabilir, başka kültürlerle temas edebilirsin. Her yeni adımda, içinde başka bir pencere açılacak. Bildiklerinin ötesine geçme, kendini yeniden tanıma zamanı bu. Bir kitap, bir konuşma, bir yol, belki de bir şehir… Sana “işte bu” dedirtecek anlamı bulman hiç uzak değil. Görmediğin yerleri görmek, yeni kültürler tanımak çok iyi hissettirecektir. Gözlerini uzaklara çevir, çünkü yol seni çağırıyor.

Yay & Yükselen Yay
Ruhunun dağınık raflarını toplama vakti gelmedi mi? Son zamanlarda her yöne koşmuş, birçok alana yayılmış olabilirsin. Bu seni güçlü kılsa da, şimdi sadeleşmenin gücünü fark etme zamanı. Her konuya yetişmek zorunda değilsin. Bu yeniay, seni ağırlaştıran ne varsa bırakman için bir fırsat sunuyor. İçini sıkan meseleleri gözden geçir, sana hizmet etmeyenleri usulca hayatından çıkar. Bazı şeylerin bitmesi, daha parlak başlangıçlara yer açar. Bu temizlik, yalnızca dışarıda değil, içinde de yeni bir alan yaratacak.

Oğlak & Yükselen Oğlak
Gökyüzü seni “biz” olmanın sınırlarında gezdiriyor bu yeniayda. Tam karşıt evinde doğan bu enerji, sana tek başına yürümek zorunda olmadığını hatırlatıyor. Hayatına yeni bir ilişki girebilir ya da mevcut ilişkinde yeni bir sayfa açılabilir. Ortaklıklar, birebir bağlantılar, evlilik gibi temalar öne çıkarken, yalnızca sevmek değil; sorumluluğu da paylaşmak gündemde. Birlikte üretmek, birlikte ilerlemek fikri şimdi hiç olmadığı kadar sıcak ve yakın. İş hayatında da birebir çalıştığın alanlarda hareketlenmeler olabilir. Kalbini aç, desteği kabul et. Çünkü bu dönem, yalnız değil; birlikte güçlenme zamanı.

Kova & Yükselen Kova
Günlük rutinlerini düşün. Sabah kalkıp akşama kadar neler yapıyorsun. Her defasında farklı yapmaya çalışmak da her defasında birebir her eylemi aynı yapmak da sağlıklı değil. İşte bu yeni ay ile birlikte bu dengeyi sağlayabilirsin. Sana iyi gelen alışkanlıkları edinip diğerlerinden uzaklaşmayı seçebilirsin. Yeni bir görev tanımı ya da yeni bir işe başlama durumu söz konusu olabilir.

Balık & Yükselen Balık
Hayat şimdi biraz daha renkli, biraz daha senin tonlarında. Bu yeniay, içindeki yaratıcı kaynağı uyandırıyor; kelimelere, renklere, ritimlere dönüşmeye hazır bir ilhamla dolusun. Ne başlatırsan, içine kattığın özgünlükle göz kamaştırabilir. Kalbin de bu enerjiyle uyanıyor. Aşka, heyecana, o tatlı bilinmezliğe kendini açabilirsin. Belki bir proje, belki bir flört, belki sadece sahilde esen rüzgarla gelen bir hafiflik… Eğlenmek, gülmek, tatil planları yapmak için yıldızlar senin yanında. Şimdi hayatına daha fazla keyif, oyun ve neşe çağırma zamanı.

YENGEÇ YENİAYI; Hayat hızlı ama direksiyon hâlâ sende!​

25 Haziran 2025 tarihinde saat 13:31’de Yengeç burcunda gerçekleşen yeniay bizi iç dünyamızla temas kurmaya teşvik edebilir. Aile üyeleri ile geçmişten gelen konular gündem olabilir. Aile ilişkilerinin önem kazandığı bu dönemde ailede üstlendiğimiz roller ve sorumluluklarımızda nasıl davrandığımız ile ilgili yüzleşmeler yaşayabileceğimiz bir süreç olabilir.

Sabian Sembolü

Bir trenin çarptığı araba

Bazen hayatta bir şeyleri bir kez başlatınca, artık kendi kendine gitmeye başlıyor, müdahale etmek zorlaşıyor. Unutmamak gerekir ki: Mutlaka sonunu beklemek zorunda değilsin. İçine sinmediği yerde, frene basıp yönünü değiştirme şansın hep var. Kim ne derse desin, sonunda en çok kendine sorumlusun.

“Artık çok geç” diye bir şey olmak zorunda değil. İster ikili ilişkiler, ister işin veya çalışma hayatın, ister vermen gereken önemli bir karar… Eğer sana bir şey iyi gelmiyorsa, devam etmek yerine
“Ben artık devam etmeyeceğim” deme seçeneğin var. Ve bazen yapabileceğin bu tercih, kendine yapabileceğin en büyük iyilik olabilir!

İyi yönüyle yaşanan tüm tecrübeler yeniden toparlama gücü verebilir. Gölgesinde ise, dikkat etmezsen duyarsız, umursamaz veya dikkatsiz bir hale bürünebilirsin. DAĞILMA!

Yeniaylar yeni amaçlar edinmek ve yeni başlangıçlara niyetlenmek için uygun zaman dilimleridir. Henüz gökyüzünde Ay’ın ışığını göremediğimiz için bir belirsizlik vardır. Bu aşama başlamaya niyet ettiğiniz konulara uygun potansiyelleri netleştireceğimiz zaman dilimleridir. Dolayısı ile yeni bir girişimde bulunmak için yeniaydan sonraki birkaç gün Ay ışığının görünür olmasını beklemek mantıklı olabilir.

Astrolog Yasemin Yıldız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…