25 metrekarelik bir odaya kaç petek gerekir?

Bizim bir de çocuk var odada, hala ayıramadığımız için.
Ama uzmanlar iyi bir uyku için zaten 18 dereceyi öneriyorlar.
Bilemedim, sizinki fazlaca soğuk herhalde ya da evin diğer bölümlerini aşırı sıcak mı yapıyorsunuz da burası soğuk geliyor?
18 derecede yatırıyor musun çocuğu? Etrafımda bebekli kimseler varda yeni doğmuş evler hamam gibi inanamıyorum.Odam en fazla 16 derece falan olmuştu galiba ısıtmaya çalıştığım dönemde.holüm sıcak oluyor ortada kaldığı için 23-25 derece falan oluyor diğer yerler...

Evim müstakil alt katım var ama küçük buraya göre evin yarısı zeminde yani.Üstümde boş benim ev dubleks petekte yok orada her türlü yanmışım ben🤣

Sen hepten yanmışsın canım,😊ısı kaybı için tüm şartlar mevcut gibi duruyor,ev komple yalıtım yaptırsan yada Yatakodası kısmını belki çare olur,astarı yüzünden pahalıya gelir, maliyetli işler malesef.

Aaah o pimapen yaktı bencede bizi kayınpederin işgüzarlığı odayı büyütüp bir duvarı böyle yaptı elimize verdi...

Yakmış gerçekten hiç sevmiyorum o pimapen duvarları ya.

Benim odam ufacık içeride kocaman petek var ama balkonu içeri aldığımız için bir taraf pencere hep. Pencereli taraf hiç ısınmıyor :KK61:

Sen hepten yanmışsın canım,😊ısı kaybı için tüm şartlar mevcut gibi duruyor,ev komple yalıtım yaptırsan yada Yatakodası kısmını belki çare olur,astarı yüzünden pahalıya gelir, maliyetli işler malesef.
Pimapen camları içten kartonla kapatmayı düşünüyorum faydası olur mu acaba yaaa.Sadece ortada bir camlık boşluk olsun yeter ışık için aklıma bu geliyor 3-4 aylığına çare olacaksa...

Yakmış gerçekten hiç sevmiyorum o pimapen duvarları ya.

Benim odam ufacık içeride kocaman petek var ama balkonu içeri aldığımız için bir taraf pencere hep. Pencereli taraf hiç ısınmıyor :KK61:
Acaba duvar yaptırmak daha mı maliyetli pimapenden anlamıyorum ki bende bu duvar pimapen olayını...

18 derecede yatırıyor musun çocuğu? Etrafımda bebekli kimseler varda yeni doğmuş evler hamam gibi inanamıyorum.Odam en fazla 16 derece falan olmuştu galiba ısıtmaya çalıştığım dönemde.holüm sıcak oluyor ortada kaldığı için 23-25 derece falan oluyor diğer yerler...
18 benim için de soğuk, uygulayamıyorum ama en fazla 20 derecedir yatak odamız.
Çevremdeki her anneye söylüyorum lahana gibi giydirmeyin yapmayın şu evleri hamam gibi diye ama nafile.
Çocuklarımızı kışın evde tek kat uzun kolluyla gezdiririm ben atletsiz.
Serinliğe alıştırdım, fayda görüyorum.

Kız ne üç peteği ne yaptın 🤣malesef altı boş zemin...Normal parke döşeli halıda var ama kar etmiyor yaaa...
Bızım daire 3.kat salonda 25 metrekare ama kalorıfer tabı kalorıfer olunca bır uzun petek yetıyor peteklerın onuna perde koltuk vs koyuyorsanız malesef etkısını goremezsınz. Bıde bızım balkomda cam komple ısıyı ve soguyu gecırmıyor ıstememde ocak ayıydı esım petegın yanına oturmus sade gomlsk kos gunu delı gıbı ter attı kardesı falan sureklı pecete tasıdı esıme. Bızfe sortla falan oturyoruz kısın. Tabı burası hatay kıs dedıgım ılık gecıyor ama. Ankarada da 20 metrekareydı tek petek dogalgaz vardı oda gayet ısıtıyordu

Çevremdeki her anneye söylüyorum lahana gibi giydirmeyin yapmayın şu evleri hamam gibi diye ama nafile.
Benim annemde kendi gibi giydirirmiş bizi şimdiki anneleri görünce şok oluyorum bende...

Bende simdiden yolunu yapiyorum anneme ama yatak odamizin soguk olduhunu bebegin usuyecegini iddia ediyor simdiden.

Benim annemde kendi gibi giydirirmiş bizi şimdiki anneleri görünce şok oluyorum bende...
Soğuk iyidir, insanı diri tutar.
2 aylık bebeğimi doktor önerisiyle ekim ayında 24 derece havada denize soktum ben.
3 yaşına geldi ama daha bir kere üşütmedi, grip olmadı.
Hep bulaşıcı virüs kaynaklı hastalıkları oldu sadece.

Aklıma peteğinizi kontrol ettirmeniz geldi bir de.
Hava yapmış olabilir, suyu boşalması gerekebilir.

Bızım daire 3.kat salonda 25 metrekare ama kalorıfer tabı kalorıfer olunca bır uzun petek yetıyor peteklerın onuna perde koltuk vs koyuyorsanız malesef etkısını goremezsınz. Bıde bızım balkomda cam komple ısıyı ve soguyu gecırmıyor ıstememde ocak ayıydı esım petegın yanına oturmus sade gomlsk kos gunu delı gıbı ter attı kardesı falan sureklı pecete tasıdı esıme. Bızfe sortla falan oturyoruz kısın. Tabı burası hatay kıs dedıgım ılık gecıyor ama. Ankarada da 20 metrekareydı tek petek dogalgaz vardı oda gayet ısıtıyordu
Ben marmaradayım malesef denize bir kilometre bile uzak değilim ama kışın hiç ılık falan geçmiyor bayağı donuyoruz...

Soğuk iyidir, insanı diri tutar.
2 aylık bebeğimi doktor önerisiyle ekim ayında 24 derece havada denize soktum ben.
3 yaşına geldi ama daha bir kere üşütmedi, grip olmadı.
Hep bulaşıcı virüs kaynaklı hastalıkları oldu sadece.

Aklıma peteğinizi kontrol ettirmeniz geldi bir de.
Hava yapmış olabilir, suyu boşalması gerekebilir.
Kontrolü yaptırdık ısınmasında sorun yok ama yetersiz demek ki zor ya yazı sevmesemde kışın gelmesine sevinemiyorum...

Ben marmaradayım malesef denize bir kilometre bile uzak değilim ama kışın hiç ılık falan geçmiyor bayağı donuyoruz...
Ben eskisehir drydim ve 25 mtkare salonda 3 petek vardi alti bostu ancak yetiyordu.

Su an antalya dayim burda petek diye bir sey yok 😂 kisin usuyunce klima aciyoruz. Hatay da oldukca sicak. Bir istanbul cok daha soguk elbette.

Ben eskisehir drydim ve 25 mtkare salonda 3 petek vardi alti bostu ancak yetiyordu.

Su an antalya dayim burda petek diye bir sey yok 😂 kisin usuyunce klima aciyoruz. Hatay da oldukca sicak. Bir istanbul cok daha soguk elbette.
Antalya'ya mı gelsek ne yapsak kendim doğulu olmama rağmen orada doğup büyümeme rağmen bu kadar üşümedim...

Pimapen camları içten kartonla kapatmayı düşünüyorum faydası olur mu acaba yaaa.Sadece ortada bir camlık boşluk olsun yeter ışık için aklıma bu geliyor 3-4 aylığına çare olacaksa...

Oda nasıl olur bilemedim, işini iyi yapan bir ustaya danış istersen, belki başka çözümler sunabilir

Back
X