• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

25 yaşından sonra mimarlık okunur mu

Is bulma durumunu bilmiyorum
Başlığa göre yazacagim
25 cok genc bir yaş, yeniden okunabilir bir yas ben dgs ile mühendisliğe tamamlamak istiyorum yaş 35, yapabileceğime ve sınavdan da iyi puan alacagima inaniyorum da işte ikinci öğretimi az olan, devam zorunluluğu olan bir bölüm ve iş yerinden izin alip gitmek sıkıntı :( yani yaş genc okunur, isi severek yaptiktan sonra ve biraz çevreniz varsa ya da kendinizi geliştirirseniz illa ki is de bulursunuz. Tabii bir mesleginiz varsa hem calisip hem de ikinci bir dal olarak okumaniz daha iyi olur.

Mimarlık sıralamalarla ilgili yazan üyenin dediği gibi, en iyi üniversitelerden mezun olursanız çalışırsınız , çalışırsınız hem de gece gündüz ama asgari ücret alırsınız.

Yaşın sorun olacağını düşünmüyorum abçncak şuan inşaat sektörü diğer arkadaşların dediği gibi. Belki mezuniyetinize işler düzelir ancak çok fazla mezun olacak bilginize.

mühendisler çalıştığım kuruma gelip asgari ücrete bile çalışırız diyorlar, 4 yıl önce inşaat sektörü battı, geçen yıl hareketlenir gibi oldu pandemi başladı, pandemiden sonra düzeleceğini bekliyor bir kesim 2023 ten sonra düzelmiş olur kanaatindeler. mimar da mühendislikle aynı vaziyet zaten sektör aynı.

ülkede mezun olduktan sonra iş garantisi olan tek bölüm doktorluk. hangi bölümü okursan oku iş bulmak kişiyle ile ilgili. donanımsız olursun ama yırtıksındır girişkensindir iş bulursun, ya da çok zekisindir iş seni bulur. tanıdık torpil meselesi de var. amacınız iş bulmaksa, sadece mezun olmak değil yani olay. ama amacınız mimarlık hayaliyse, imkanınız varsa okuyun tabi 25 çok çok genç. millet okulu uzatıyor 30 a kadar artık yada iş bulamıyor evde insanlar yetişkinlik çağında

Hep mimarlık okumak istemiştim fakat başka bir bölümü bitirdim nasip olmadı. Şu an düşünüyorum da olabilir mi acaba diye.

İnşaat sektörünün durumu nedir mimarlar iş bulabiliyor mu, yoksa bu topa hiç girmemeli miyim sizce?
Aramızda mimar olanlar var mı?
Hep istemiştim ...Keşke...ile başlayan cümleler beni çok etkiler.Hayata bir kez geliyoruz ve mümkün olduğunca az keşke ile ayrılmak isterim bu hayatttan.İnsan yaptıklarından çok yapmadıklarından pişman olurmuş.Bu kadar istiyorsanız okuyun.25 yaş hiç geç değil.İş olanaklarının iyi olmadığını söylemişler doğrudur, benim bir fikrim yok.Ama işletme mezunu olan arkadaşıma herkes "Bir sürü işletme mezunu var.Filancanın kızı şu kadar senedir evde, filancanın oğlu bu kadar senedir evde; iş olsa onlar bulurdu " diye bir yığın yorum yaptılar.Arkadaşım, telefon bankacılığı ile başladı şube ,portföy derken şu an şube müdürü.Herkes kendi ekmeğini yer.

2003 yılında liseden mezun oldum, dershanedeki hocalarımız mimarlık okuyup diplomalı ev hanımımı olacaksınız diyorlardı. O zamandan bu zamana herşey daha da kötü olmuş ☹️☹️☹️ çok yazık...
O zaman mimarlık okusaydınız şimdi uykuya hasret ama cebi dolu seviyorsanız da huzurunuz yerinde olurdu. İnsanlar hayallerini gerçekleştirmek için artık istihdam derdine düşmesin doktorlar bile bugün iş bulmakta zorlanıyor...

Hep mimarlık okumak istemiştim fakat başka bir bölümü bitirdim nasip olmadı. Şu an düşünüyorum da olabilir mi acaba diye.

İnşaat sektörünün durumu nedir mimarlar iş bulabiliyor mu, yoksa bu topa hiç girmemeli miyim sizce?
Mimarlık okuyan biri olarak söylemekten hiç çekinmiyorum ki çok ama çok emek isteyen çok ama çok zaman isteyen çok ama çok zor bir bölüm :) Ama eğer severek başlarsanız okul hayatı çok eğlenceli. Ben çok seviyorum uykusuzluk bile bazen tatlı geliyor. Jüriye hazırlanmak güzel giyinmek sunum yapmak çok heyecanlı ve güzel. Okuması zor olan bir bölümü bitirebilen gerçekten çok az kişi var. 75 kişi başladığım sınıfım 2. Sınıfın sonunda 40a düştü. Sabrın varsa gönlün de varsa yaş 45 bile olsa yola çıkmanı öneririm. Hakkında en güzeli neyse o olsun!

Okunur

Back
X