• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek için sevilmek yeterli mi

Merhaba, cevabım hayır. Evlılık bırıne tahammul edebılme idare edilme sanatı. Kesınlıkle yoğun duygularım ten uyumu olmasa çekılmezdı. Ciddi anlamda no bence.

Evet kızlar en sonunda cesaretimi toplayıp yazmaya karar verdim. Lütfen bana akıl verin. Bundan 8 yıl önce travmatik bir ilişkiden çıktım evlenmek üzere olduğumuz halde onun ailesinin özellikle annesinin etkisiyle ilişkimiz bitmek durumunda kaldı. Yaşlarımız küçüktü manipüle edilmeye açıktık o yüzden istemeyerek yollarımız ayrıldı. Fakat bu süreç çok sancılı geçti çünkü o benim en büyük aşkımdı. Ben de onun öyleydim 8 sene zarfında ne onun beni sevdiği gibi sevildim ne de onu sevdiğim gibi sevebildim. Bi yandan da kendime kızıyorum en güzel duygularımı onda tükettim sanki sudan çıkmış balık gibiyim keşke bu konuda terapi görseydim. Neyse çok uzattım asıl mesele başka yaklaşık 2 aydır hayatımda biri var yani görücü usülü tanıştığım biri. yaş baskısı hissettiğim aslında evlenmeyi istediğim bir dönemdeyim. Henüz iki aydır konuşuyoruz ama onun tarafından gerçekten büyük bir ilgi hissediyorum güven veriyor çalışkan sorumluluk sahibi biri geleceğe dair hayallerine beni de ortak etmek istiyor. Bana hep diyor ki seni maddi ve manevi mutlu etmek için elimden geleni yapacağım bana hediyeler alıyor güzel olduğumu hissettiriyor yani bir erkekte aramam gereken şeylerin hepsini karşılıyor ama gel gelelim içimde kocaman bi boşluk var sanki ona da dedim ama bu hissizliğimi o da yüksek duygulardansa yavaş yavaş derinleşen bir sevgi olsun aramızda diyor bi anda olmaz zaten diyor ben de muhabbetinden keyif alıyorum açıkçası konuşabiliyoruz anlaşabiliyoruz mesela ben 29 yaşındayım hatta ondan 1 yaşta büyüğüm dedi ki asla 20 yaşında bir kızla evlenmek istemem seninle yaptığımız mubabbeti onda bulamam diyor güzel şeyler diyor ama neden heyecan ve tutku hissetmiyorum sizce bitirmeli miyim? Çevremdeki herkes onun karakterini övüyor bu devirde güven veren erkek bulmak zor diyor sana değer veriyor diyor sonra pişman olursun diyor ben de düşünüyorum aslında haklılar evlenmekte istiyorum ama hep geçmişteki duygularımla kıyaslıyorum sizce hata mı ediyorum? Yani zamanla sever miyim yoksa hissiz bir beraberlik mi olur?
28 yaşındaki adam niye 20 yaşında biriyle birlikte olsun zaten.niye böyle bir hakkı varmış da daha azına razı olmuş gibi konuşuyorsunuz?

Adama açık acık ben senden hoşlanmadım demişsin. Gururu olan mantıklı birisi tamam yol yakınken bu işi uzatmayalim der daha 2 ay olmuş görücü usulü bir de sevgi aşk yüksek hayaller bana çok kolpa geldi. Var bu adamın bir yamugu. Sen de 2 aydır içinde kıpırtı yoksa hiç oyalama kimseyi. Yasin 29 neyin baskısını hissediyorsun? Yaşım geldi diye sadece "iyi" birisiyle evlenilmez.

Adamın ilgisi hoşuna gidiyor da ondan ikna oluyorsun ama bu iş olmaz sen de biliyorsun
Bu kadar gariban olmasalar zaten konu sahibi çekici bulurdu.herşey birbirine bağlı aslında.

Adamı sevmiyorsunuz sadece ilgisi sözleri hoşunuza gitmiş.Adam da kendisini sevmeyen görücü usulü tanıştığı kadın için fazla ısrarcı iki yanlış Bir doğru etmez İkinizde sorunlusunuz.Bizi dinlemeyip evlenebilirsiniz ama işin sonunda yine siz mutsuz olacaksınız ...

Ilkindeki gibi , buyúk cok òzel duygularin hayatta bir defa yasanacagindan tarafim. O ask bitmis olmamis,

Buna hicmi bir sey hissetmiyorsun, begeniyorsan icin isindiysa denemeni tavsiye ederim.
Herzaman dúzgun kisiler cikmiyor insanin karsisina. vede yas ilerliyor elbet.

Ilk ònce gecmisten cikmalisin hala oralarda takili kalmissin gibi geldi bana. Aman dikkat òmrun gecer hayati kacirirsin

Evet kızlar en sonunda cesaretimi toplayıp yazmaya karar verdim. Lütfen bana akıl verin. Bundan 8 yıl önce travmatik bir ilişkiden çıktım evlenmek üzere olduğumuz halde onun ailesinin özellikle annesinin etkisiyle ilişkimiz bitmek durumunda kaldı. Yaşlarımız küçüktü manipüle edilmeye açıktık o yüzden istemeyerek yollarımız ayrıldı. Fakat bu süreç çok sancılı geçti çünkü o benim en büyük aşkımdı. Ben de onun öyleydim 8 sene zarfında ne onun beni sevdiği gibi sevildim ne de onu sevdiğim gibi sevebildim. Bi yandan da kendime kızıyorum en güzel duygularımı onda tükettim sanki sudan çıkmış balık gibiyim keşke bu konuda terapi görseydim. Neyse çok uzattım asıl mesele başka yaklaşık 2 aydır hayatımda biri var yani görücü usülü tanıştığım biri. yaş baskısı hissettiğim aslında evlenmeyi istediğim bir dönemdeyim. Henüz iki aydır konuşuyoruz ama onun tarafından gerçekten büyük bir ilgi hissediyorum güven veriyor çalışkan sorumluluk sahibi biri geleceğe dair hayallerine beni de ortak etmek istiyor. Bana hep diyor ki seni maddi ve manevi mutlu etmek için elimden geleni yapacağım bana hediyeler alıyor güzel olduğumu hissettiriyor yani bir erkekte aramam gereken şeylerin hepsini karşılıyor ama gel gelelim içimde kocaman bi boşluk var sanki ona da dedim ama bu hissizliğimi o da yüksek duygulardansa yavaş yavaş derinleşen bir sevgi olsun aramızda diyor bi anda olmaz zaten diyor ben de muhabbetinden keyif alıyorum açıkçası konuşabiliyoruz anlaşabiliyoruz mesela ben 29 yaşındayım hatta ondan 1 yaşta büyüğüm dedi ki asla 20 yaşında bir kızla evlenmek istemem seninle yaptığımız mubabbeti onda bulamam diyor güzel şeyler diyor ama neden heyecan ve tutku hissetmiyorum sizce bitirmeli miyim? Çevremdeki herkes onun karakterini övüyor bu devirde güven veren erkek bulmak zor diyor sana değer veriyor diyor sonra pişman olursun diyor ben de düşünüyorum aslında haklılar evlenmekte istiyorum ama hep geçmişteki duygularımla kıyaslıyorum sizce hata mı ediyorum? Yani zamanla sever miyim yoksa hissiz bir beraberlik mi olur?
Bu yaşta görücü usulü hem de kendisine bir şey hissetmeyen birinin aklını çelmeye çalışan adamda vardır bir kusur.
Zaten etkilenmiyorsun da hiiiç uzatma noktala, öyle hediye falan da kabul etme. Evlilik öyle pembe bulutlar değil, bu adamın boklu donundan tut, ailesine cinsel yaşamına kadar boyutu var bu işin. Yaşın da daha genç. Hiç vakit harcama

Su yasinizdaki hislerinizi 20li yaslarin baslariyla kiyaslamamak gerekiyor bence, 20 yasindaki gibi delicesine asik olmayi beklemek cok da gercekci gelmiyor bana. Yine de evlilik icin sadece sevilmek yetmez tabii ki, sizin de seviyor olmaniz lazim. Sadece cok deli asik olmaliyim diye beklentiye girip baska firsatlari kacirmayin.

Çok eline yüzüne bakılmaz kaknem bir kadın olsanız hadi razı olun kolay bulunmaz seven, beğenen diyeceğim ama hiç sanmıyorum olduğunuzu. Siz içinizi karartmışsınız iltifat ediyormuş da, ilgileniyormuş da kadınlar olarak beklentimiz ne kadar düşmüş vallahi ağlayacağım. Yolun başında her erkeğin yaptığı şeyler bunlar. Tamam illa büyük aşk diye beklentiyi çok yükseltmeyim büyük aşk her zaman olmaz ama en azından biraz bile olsa çekim hissetmeniz lazım.

Erkek avcıdır. Sizin ona karşı olan duygularınızı bildiği için elde etme aşamasında çiçek böcek işine girmiştir. Bakın deneyin, sana çok aşık oldum ve evleneceğimiz için çok mutluyum deyin, 2.gün adam tanımayacağınız şekilde değişecek.

Yaşınız gayet genç. Ben oyumu olmaz’dan yana kullanıyorum. 2 ayda zaten bişeyler hissedebilmeniz gerekirdi artık.

Zaten o geçmiş travmanızı halletmeden kimseyle ciddi düşünmeyin. Size engel olan oradaki duygularınızın olduğunu düşünüyorum.

İki ay çok kısa bir süre zaten evlilik düşünmeniz için. İyice tanımanız gerekiyor. Tanıdınız evliliği düşündünüz diyelim, kendinize şu soruyu sorun, ben bu adamın pis donlarını ömür boyu yıkamaya katlanabilir miyim?
Adam kendi donunu kendi yıkıyorsa hiç kaçırmayın derim.
Şaka bir yana ( ama bunlarda evliliğin gerçekleri) her iyi kötü her günü birlikte geçirmeyi göze alabiliyorsanız olur. Büyük aşklara ömür boyu sürmüyor zaten.

Zamanla sevilmiyor acele işe şeytan karışıyor birde çok tecrübesizsiniz bunu kötü manada yazmadım iki ilişki 29 yaş tamam 50 ilişki olsun değil dediğim biri zaten gençlik aşkı saymıyorum sonra sonrası yok işte birde bu çıkmış daha kendinizi tanımanız lazım insan emin olur evlenir siz soruyorsunuz başta her insan şahane ilgili aşık koşar ısrar eder vs vs kimsede ilgilenmeden çok iyi gözukmeden hatta imrenilecek aşk en büyük bizimki kafası yaşamadan girmiyor .Fakat o nikahta keramet var hikaye keramet insanlarda olunca gerçek .Ben daha içiniz kıpır daha uygun biride olabilir fikrindeyim

Zamanla daha çok soguyorsun başta çok sevmediginde bu kesin bilgi tabiki evlilikte karnım doysun baba olsun ise tek fikir olabilir de bilemem .,Yada çok sevmek hissetmek önemli değildir o zaman iyi biri sağlam güvenilir diye bir ömür emanet de edilebilir tatsız yemek gibi geliyor bana öylesi hani çeşnisi eksik tadı yavan fikrim beni bağlar

Başlığa istinaden, değil.

Back
X