25yaş-31yaş

Balliciklokma1234

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2019
1.658
605
123
Kızlar selam (kendim için sormuyorum)
Sizce kız 25 yaşında, erkek 31 yaşında evliliği uygun olur mu? İki taraf da çalışıyor. Fikirlerinizi nedenleriyle birlikte belirtebilirseniz çok sevinirim

Benim de eşimle aramda 6 yaş var. Evlendiğimizde ben 24, o 30 yaşındaydı. Kız için erken mi erken bana göre. Bunu ozaman göremiyordum ama bu kadar erken evlenip o sorumluluğun altına girmenin gereği yoktu. Evlendiğime pişman değilim bu arada . kocamı seviyorum ve mutluyumda. ama bazen o sorumluluğun altında ezildiğimi hissediyorum ve eski bekar zamanlarımı, sevgililik dönemimizi özlüyorum. Yani 2 sene geç evlenmek hiçbirşey kaybettirmez. Anın tadını çıkarın...

Kız için erken mi sizce hayatını yaşa biraz daha diyenler olabiliyor o açıdan
O iliskiden iliskiye ve duruma gore degisir. Oturmus bir iliski, is, duzen vardir, iki taraf da birbirinden emindir, her sey yolundadir, o zaman evlilik icin erken degildir. Ama gec kaldım, evde kaldim diye bu saydiklarimin hicbiri yoksa evlenilmez. Bir ilişki varsa ve yolundaysa yasanacak olanlar zaten birlikte de yaşanabilir. Bir de evliliğe nasil bakildigi da onemli. Müşterek bir iliskiyse evlilik keyifli, yok eger kiz is yapar erkek rahatina bakar gibi toksik bir iliskiyse yaşa bakilmadan hicbir sekilde evlenilmez. Ben 26 yasinda evlendim, suan 34 yasindayim, ogretmenim, atanali birkaç yil olmustu, esimle hayati paylasabilecegimize inandik ve evlendik. Simdi her şeyi paylaşıyoruz, ev isinden ekonomiye kadar. 3 aylik da bebegimz var. Bir gun bile keske demedim çünkü kölelik degil, eşlik yapiyoruz birbirimize. Sözün özu onemli olan yaş degil zihniyet ve bakis acisi.

Benim de eşimle aramda 9 yas var. Seninle aynı yaştayken evlenmistim. İşimiz, şartlarımız her şey yerli yerindeydi.Çok hareketli, aktif, konuşkan biriyim. Evlenmeden önce bana ayak uydurdu ama evlendikten sonra tüm hayatı telefon televizyon ekseninde gecmeye basladi. Kahvaltida bile youtubedan video izliyor. Birlikte disarida yaptigimiz hicbir sey yok evde birlikte yaptigimiz bir etkinlik yok. Yani karakterleriniz nasil bilemem ama bir taraf hayat doluysa digeri oyle degilse bir sure sonra enerji emmeye basliyor bu durum.

Bence bunu sorduğunuza göre o kişi yaşından büyük gösteriyordur. Eğer öyleyse yan yana yakışacağınız biri olsun yaş farkı çok da yok çünkü

Bana 4 yaş ötesi çok fazla geliyor ama ilişkiden ilişkiye değişir. Fikrimce 1 2 yaş ideal gözlemlediğim. He 6 yaş fark eksi bir durum mu değil. 25 yaş da güzel bir yaş evlenmek için bence.

her türlü iki insan anlaştıktan sonra sevdikten sonra kadın büyük olsada sorun değil ama erkeğin büyük olması evlilik hayatında mantıklı olan 5 6 yaş falan tam ideal bu yaşlarda. yeterki geçinmeye niyetli bir insan olsun

Kızlar selam (kendim için sormuyorum)
Sizce kız 25 yaşında, erkek 31 yaşında evliliği uygun olur mu? İki taraf da çalışıyor. Fikirlerinizi nedenleriyle birlikte belirtebilirseniz çok sevinirim
Yaş göreceli bir kavram sadece sayısal yönden bakmamak lazım.

Kadın olsun erkek olsun yaşanmışlık ve hayat tecrübeleri de çok önemli.

Yaş fark etmeksizin : ailesiyle yaşayan ; gelirini sadece kendine harcayan , eve dair hiçbir sorumluluk almayan , tersine hala ailesinden harçlık alan insanlar da var.

Örnek olması açısından : 25 yaşında okuldan yeni mezun , ailesiyle yaşayan bir kadınla ; 25 yaşında 18 yaşından bu yana çalışma hayatı olan , evin geçimi ve idaresine yardım eden kadının sayısal olarak yaşları denk olsa da hayata bakışları farklı olacaktır. Erkek açısından da aynı değerleme yapılabilir.

Ek olarak 25 yaşında hayatı ve kendini tanıma surecinin hemen başındaki bir kadınla , 31 yaşında iş hayatı ve hele de hareketli bir özel yaşamı varsa bir erkeğin arasındaki yaş farkı gerçekte 6 dan fazla olarak yansıyacaktır.

Bu yüzden aralarındaki 6 yaş farkı sadece sayısal olarak değerlendirmenin sağlıklı olmadığını düşünüyorum.

@aycoregimisali sizin konularınızı hatırlıyorum. Yeni mezun ve henüz çalışmayan bir kadın olmanıza rağmen : aileniz evlilik baskısı yapmaya başlamıştı.

Konunuzun muhatabı sizseniz ; lütfen ailenize bir dur deyin. Kendinizi tanıyın. Hayattan , bir sevgiliden , erkekten , eşten ne beklediğinizi bilmeden ailenizi mutlu etmek için apar topar bir yola girmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…