Kızlar selam (kendim için sormuyorum)
Sizce kız 25 yaşında, erkek 31 yaşında evliliği uygun olur mu? İki taraf da çalışıyor. Fikirlerinizi nedenleriyle birlikte belirtebilirseniz çok sevinirim
Yaş göreceli bir kavram sadece sayısal yönden bakmamak lazım.
Kadın olsun erkek olsun yaşanmışlık ve hayat tecrübeleri de çok önemli.
Yaş fark etmeksizin : ailesiyle yaşayan ; gelirini sadece kendine harcayan , eve dair hiçbir sorumluluk almayan , tersine hala ailesinden harçlık alan insanlar da var.
Örnek olması açısından : 25 yaşında okuldan yeni mezun , ailesiyle yaşayan bir kadınla ; 25 yaşında 18 yaşından bu yana çalışma hayatı olan , evin geçimi ve idaresine yardım eden kadının sayısal olarak yaşları denk olsa da hayata bakışları farklı olacaktır. Erkek açısından da aynı değerleme yapılabilir.
Ek olarak 25 yaşında hayatı ve kendini tanıma surecinin hemen başındaki bir kadınla , 31 yaşında iş hayatı ve hele de hareketli bir özel yaşamı varsa bir erkeğin arasındaki yaş farkı gerçekte 6 dan fazla olarak yansıyacaktır.
Bu yüzden aralarındaki 6 yaş farkı sadece sayısal olarak değerlendirmenin sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
@aycoregimisali sizin konularınızı hatırlıyorum. Yeni mezun ve henüz çalışmayan bir kadın olmanıza rağmen : aileniz evlilik baskısı yapmaya başlamıştı.
Konunuzun muhatabı sizseniz ; lütfen ailenize bir dur deyin. Kendinizi tanıyın. Hayattan , bir sevgiliden , erkekten , eşten ne beklediğinizi bilmeden ailenizi mutlu etmek için apar topar bir yola girmeyin.