26 ayda yaşlandım.

Idrakyollariiltihabi

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
7.796
37.040
748
Merhaba hatunlar.
Oğlumla ilgili açtığım ikinci konu sanırım. Elbette benim hayatımda da kaynana, elti, görümce üçlüsü mevcut. Eşimi de bogazlamak istiyorum ancak şu anki en büyük sorunum oğlumun davranışları. Önceki konumda önerilen her şeyi denedim lakin daha da kötüleşti gidişat.

Sizlere oğlumla geçen bir günü anlatayım, bir de böyle deneyeyim belki farklı öneriler gelir.

Sabah uyanıyoruz. Gözünü açtığı anda fırlayıp yataktan inmeye çalışıyor. Kesinlikle gerinme, uyku açma gibi zaman kaybettirecek eylemlerde bulunmuyor. Bu sırada onu öpüyor seviyorum. Onu severek evi dagitmasini engelledigim için kızıp ya tirmaliyor ya da vuruyor. Sabahın ilk saatlerinde olduğumuz için henüz sabirliyim...

Kahvaltı hazırlamaya gidiyoruz. Ben tabak alana dek tüm dolaplar boşalıyor, ortada bir eşya varsa fırlatıyor. Fırıni çalıştırıyor, kapatınca aynı eylemi defalarca tekrarlıyor. Kendi haline bırakıyorum, çaktırmadan kapatıyorum. Çöpler etrafa saçılıyor vs. Kavga gürültü o kahvaltı hazırlanıyor lakin benim damarlarim çekiliyor sinirden.

Kahvaltı yaparken olur da iyi gunundeyse ki bu çok nadir oluyor. Kahvaltıyı yaptırıyorum. Tabi ki onunde oyalanacagi bir şeyler mutlaka olmalı. Bir şey yapmadan sabit durdugu tek bir saniye bile yok. Beş dakika sonra hareket etme ihtiyacı başlıyor ve etrafa tukuruyor agzindakileri. Yapma etme demek faydasız. İnadına tukuruyor.

TV genellikle izlenmiyor evimde. Buna vakit yok zaten. Lakin olur da birkaç saniye bakacak olsam anında fişini çekiyor. Evi supurmem imkânsız. Ya fişi çekiyor ya kapatma tuşuna basiyor. Bulaşık yikayamiyorum, yemek yapamıyorum. Müsaade etmiyor.

Isırma, vurma, tirmalama günlük rutinimiz. Tuvalete gidersem benimle birlikte gelip dolaptaki deterjanları boşaltıyor. Engel olursam tuvalet kağıdını parçalara ayırıp banyonun her tarafına atiyor. Bu yuzden genelde tuvalete gitmiyorum. İcimde tutuyorum çok zevkli.

Alt değiştirme ve kıyafet değiştirme sırasında savaş yaşanıyor. Asla müsaade etmiyor. Yerinde durmuyor vs.

Yazacak o kadar çok şey var ki, çocuğunu kötüleyen anne olmaktan rahatsız olduğum için bu kadarı yeterli.

Sevgili kizkardeslerim ben tükendim. Bir uzmana goturdum. Yaşının çok küçük olduğunu bir şey yapılamayacağını söyledi. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Yemek yiyebilmek bile lukse dönüştü. Isı gücü bırakıp parka götürüyorum caddenin ortasına oturup kalkmıyor. Arabalar geçiyor kucağıma alıp kaldırıyorum bu sefer de gelsin sol kroşe. Tırmık, isirma. Dışarıya çıkarmak adeta işkence.

Yahu bir çocuk hiç mi yorulmaz. Hiç mi durmaz. Sorun çıkarmadığı bir eylem dahi olmaz mı? O kadar tükendim ki artık bağırmaya başladım. Kendimi tutamıyorum. Lütfen, tecrübeli anneler varsa bir yol yöntem söylesin. Ben artık çaresizim bu hususta.

Çok küçük birşey yapılamaz bir cevap değil bence. Başka bir doktora götürün hatta tam bir kontrol isteyin. Korkutmak gibi olmasın ama tedbirli olmakta yarar var. Gerekirse nöroloğa götürün.

Bana söylenen su, "otizm değil. Hala konuşamıyor olduğu için hırçın olabilir. Bu yaşta bir şey yapılamaz. Oyun gruplarına götürebilirsiniz."
Bu kadar. İnanın belediyelerin çocuk ruh sağlığı uzmanlarına , hastanelern çocuk sağlığı uzmanlarına ulaştım konuştum. Hepsi 26 aylık çocuğa herhangi bir test uygulanmayacagini, (gelisim testi dışında ) ilaç da verilmesinin uygun olmayacağını, dolayısıyla bir yil daha beklemem gerektiğini söylediler.

Bittabi ciddi bir miktar ödersem ozel pedagog hizmeti alabilirim. Ancak onun için de şu an durumum yok.

Kac yasinda ki, 26 aylik mi? Bi size mi boyle?

Icimdeki cocuk meselesine karsi kucucuk belkim de su an öldü. Krese falan verseniz, bir kac saat olsa da dinlensiniz.

Bir de aternatif tibba mi danismali? Hani bach remedies vs gibi.

26 aylık. Krese vermek için maddi gücüm yok şu anda. Alternatif tıp hiç düşünmedim bir araştırayım. Emin olun ben de ikinci çocuk diyen eşime cümlesi bitmeden kukredim. Tarif etmesi imkânsız bir çocuk...

Bizim bir komsumuz vardi s... abla, cocuklara tapardi, ben cocukken o genc kizdi, saatlerce oynardi benimle, sonra evlendi, hemen cocuk istedi, ama bikac yil olmadi, nasil bekledi ozlemle, sonra oglan dogdu, daha 1 haftalikken çığlığı yeri gogu inletirdi, ablamiz biraz tombikti, bu oglan sayesinde 2 yilda bir deri bir kemik kalmisti, yok boyle bir cocuk... 3. Kattalardi balkona/camlara demir yaptirmislardi her firsatta yapidan bacadan sokaga kacmaya calisirdi, cekicle vurup camı kirmisligi var. O cok sevdigim ablanin bize gelmesini istemezdim cocuk da gelecek diye, kasla goz arasinda her seye saldirir, durdurmaya calisirsal elini kanatana kadar saclarimizi yolardi. Neden anlattim bunu, bu cocuk buyuyunce tam bir melek oldu, nasil saygili, efendi, kibar... Gecen yil diş hekimligini kazandi, lan sen bana ne kufurler sallardin diyorum, deme oyle diyor :)
Yani ne olursa olsun geçecek, buyuyecek ve bu gunleri ozleyeceksiniz...
Tek onerim alabildiginiz kadar yardim alin, anne, kayinvalide, kardes, elti, komsu, arkadas herkesten destek isteyin, benim kizimin bebekligine dair tek pismanligim budur, her seyine tek basima yetismeye calisip cok yiprattim kendimi, mutlu bir aile ici bir anne hep cocugunu degil kendini de dusunecek.
Ben sizin yerinizde olsam en azindan ayda 1-2 haftasonu bir yakinima birakip esimle disari cikarim, olmadi esime birakip tek basima cikarim.
Ha bir de 3 yarim gun kres dusunun, mum oluyorlar oralarda, benim kizim adını duyunca yuzunu eksittigi seyleri kreste yemeye baslamisti mesela.

Bizim bir komsumuz vardi s... abla, cocuklara tapardi, ben cocukken o genc kizdi, saatlerce oynardi benimle, sonra evlendi, hemen cocuk istedi, ama bikac yil olmadi, nasil bekledi ozlemle, sonra oglan dogdu, daha 1 haftalikken çığlığı yeri gogu inletirdi, ablamiz biraz tombikti, bu oglan sayesinde 2 yilda bir deri bir kemik kalmisti, yok boyle bir cocuk... 3. Kattalardi balkona/camlara demir yaptirmislardi her firsatta yapidan bacadan sokaga kacmaya calisirdi, cekicle vurup camı kirmisligi var. O cok sevdigim ablanin bize gelmesini istemezdim cocuk da gelecek diye, kasla goz arasinda her seye saldirir, durdurmaya calisirsal elini kanatana kadar saclarimizi yolardi. Neden anlattim bunu, bu cocuk buyuyunce tam bir melek oldu, nasil saygili, efendi, kibar... Gecen yil diş hekimligini kazandi, lan sen bana ne kufurler sallardin diyorum, deme oyle diyor :)
Yani ne olursa olsun geçecek, buyuyecek ve bu gunleri ozleyeceksiniz...
Tek onerim alabildiginiz kadar yardim alin, anne, kayinvalide, kardes, elti, komsu, arkadas herkesten destek isteyin, benim kizimin bebekligine dair tek pismanligim budur, her seyine tek basima yetismeye calisip cok yiprattim kendimi, mutlu bir aile ici bir anne hep cocugunu degil kendini de dusunecek.
Ben sizin yerinizde olsam en azindan ayda 1-2 haftasonu bir yakinima birakip esimle disari cikarim, olmadi esime birakip tek basima cikarim.
Ha bir de 3 yarim gun kres dusunun, mum oluyorlar oralarda, benim kizim adını duyunca yuzunu eksittigi seyleri kreste yemeye baslamisti mesela.

Nasıl mutlu oluyorum böyle olumlu sonuçlanan canavar çocuk hikayelerini okuyunca anlatamam :) maalesef destek alacağım hiç kimse yok. Abimin esi kanser hastası son evrede. Yatalak su anda maalesef. Ailem dönüşümlü olarak ona bakıyorlar ve uzaktalar. Bir de ben yük olamam onlara. Elimden geldiğince böyle bir çocukla ben destek olmaya çalışıyorum. Bu ayrı bir dert konusu zaten...

Eşimin ailesi yoğun şekilde çalışan insanlar. Zaten evde oldukları zamanda da tahammül edemiyorlar oğluma. En fazla on dakika... Eşimle baş başa yemek yemek mı :) bu bir hayal şimdilik. Zira akşam yemeğini bile birlikte yiyemiyoruz artik. Sofraya saldırıp dağıtıyor oğlum. Aç kalmamak için sırayla yiyoruz.

Kreş maddi olanaklar dolayısıyla su an imkansız. Oğlum doğunca iş hayatına üç yıl ara verip kendim büyütmek istedim. Bir yıl sonra döneceğim ise. Ancak o zaman kreş mümkün olabilir. Bazen gözümü karartip ise döneyim vereyim krese diyorum ancak henüz konuşamadığı için kıyamıyorum.

Kaynımın iki oğlu da tıpkı anlattığınız gibiydi,büyüğü şu an ilkokul 3. sınıfta çok ağır akıllı bir çocuk oldu ama küçük biraz daha sabır ister cinsten....Annelerini görmenizi isterdim ;dünya batsa umru duymaz o derece rahattır yoksa kafayı yerdi zaten....Size tek önerim rahat olun geçecek bu günler.....sabır ve güç diliyorum....

Kaynımın iki oğlu da tıpkı anlattığınız gibiydi,büyüğü şu an ilkokul 3. sınıfta çok ağır akıllı bir çocuk oldu ama küçük biraz daha sabır ister cinsten....Annelerini görmenizi isterdim ;dünya batsa umru duymaz o derece rahattır yoksa kafayı yerdi zaten....Size tek önerim rahat olun geçecek bu günler.....sabır ve güç diliyorum....

Ah keşke rahat bir tip olsam. Aksine takintiliyim. Obsesifim. Buna rağmen kendimi oldukça torpuledim. İnşallah dediğiniz gibi olur, geçer gider bu zor günler. Tesekkur ederim.

26 aylık. Krese vermek için maddi gücüm yok şu anda. Alternatif tıp hiç düşünmedim bir araştırayım. Emin olun ben de ikinci çocuk diyen eşime cümlesi bitmeden kukredim. Tarif etmesi imkânsız bir çocuk...
Cidden bi arastir, isini bilen uzmanindan...netten de okuyabilirsin, ama hiperaktif, depresif, konsantre olamayan, hatta cinsel kimlik karisikligi yasayan cocuklara bile iyi geldigini duydugum ornekler var. Oyle korkulacak bisey de degil zaten. Suya bir iki damla katilip icilen cicek ozleri.

Onun haricinde, bazi cocuklar ismini tasiyamiyor gibi bisey der buyuklerimiz. Teyzemin kucuk kizi 7 /24 aglayan, surekli evde problem yaratan bir cocuktu. Tam olarak ne okuduklarini bilmiyorum, ama Kuran dan okudular evlerinde, ard arda hergun 1 hafta sanirim. Dini yorum yasak diye kim taslarsa taslasin. Cocuk duzeldi mi duzeldi...bire bir kendim sahit oldum mu, oldum. Acinizi hissettigim icin bunu da buradan paylasiyorum.

Hayir kelimesini ogretmek gerekiyor . 10 aylik yegenim hayir diyince once bakiyor sonra birakiyor.(oda asiri haraketli bir cocuk ) Acaba siz bunu mu eksik yaptiniz ? yada verdiginiz egitime kaynaniz ,esiniz falan karisti mi ? Bana bu tamamen egitimsizliktem kaynakli gibi geldi.

Cidden bi arastir, isini bilen uzmanindan...netten de okuyabilirsin, ama hiperaktif, depresif, konsantre olamayan, hatta cinsel kimlik karisikligi yasayan cocuklara bile iyi geldigini duydugum ornekler var. Oyle korkulacak bisey de degil zaten. Suya bir iki damla katilip icilen cicek ozleri.

Onun haricinde, bazi cocuklar ismini tasiyamiyor gibi bisey der buyuklerimiz. Teyzemin kucuk kizi 7 /24 aglayan, surekli evde problem yaratan bir cocuktu. Tam olarak ne okuduklarini bilmiyorum, ama Kuran dan okudular evlerinde, ard arda hergun 1 hafta sanirim. Dini yorum yasak diye kim taslarsa taslasin. Cocuk duzeldi mi duzeldi...bire bir kendim sahit oldum mu, oldum. Acinizi hissettigim icin bunu da buradan paylasiyorum.

Cocugumun isminin anlamı "akıllı, uslu" manasına gelen bir isim :)) çocuk ironi olarak doğdu. İnançli bir insanım. Kur'an okumanın bir zararı olmaz. özelden yazabilirsiniz bana.

Hayir kelimesini ogretmek gerekiyor . 10 aylik yegenim hayir diyince once bakiyor sonra birakiyor.(oda asiri haraketli bir cocuk ) Acaba siz bunu mu eksik yaptiniz ? yada verdiginiz egitime kaynaniz ,esiniz falan karisti mi ? Bana bu tamamen egitimsizliktem kaynakli gibi geldi.

Yok dışarıdan pek müdahale olmadı. Buna meyilli bir eşim ve ailesi var lakin müsaade etmedim. Doğduktan bir saat sonra üzerini giydirmeye çalışan hemşire "bunun eki ayağı durmuyor yahu" demişti. Yani hep böyleydi. Hep hareketliydi. Hayır kelimesini ne fazla ne eksik kullandım. Ancak ise yaramadı. Anlık çözüm olsa da mutlaka aynı eylemi tekrarladı.

Ah keşke rahat bir tip olsam. Aksine takintiliyim. Obsesifim. Buna rağmen kendimi oldukça torpuledim. İnşallah dediğiniz gibi olur, geçer gider bu zor günler. Tesekkur ederim.
Benim yavrum da 26 aylık sadece hırçınlaşınca vurma huyu çıktı, ama genel olarak çok sakin ve durgun bir çocuk,yaşıtları kadar da fazla konuşamıyor, ben kreş düşündüm ama güvenemedim. Şimdilerde kendimi komşulara ve gezmeye verdim insan görsün azcık diye:)özellikle çocuklu ortamlara sokmaya çalışıyorum,oyun parkına gidiyoruz bolca....Sürekli soru bu?bu?aaa bu?her şeyin adını söylemekten bana gına geldi ama geçecek işte....Sizin ekstra bir güç istiyor o yüzden de destek almanız şart! yok mu güvenebileceğiniz birileri etrafınızda?sadece arada kafa dinlemek için,inanın 5 dk bile insana yetebiliyor bazen...Bir komşu,arkadaş?

Back
X