Bakın, aynısının laciverti burada
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/benden-3-4-tane-klonlasalar-ne-guzel-olur.1035691/
Biraz dağılın gülün diye diyorum, yoksa anlıyorum nasıl tükendiğinizi ve sinire kaldığınızı. Ben bazen eşime "Çocuk olunca çekiliyor ya, garip. Aklı başında biri yapsa şunları, herhalde kafa göz dalardım" dediğim olur, boğazımın yukarısına kadar dolduğumda.
Isırma huyu için, ne kadar doğrudur bilmiyorum; ben de oğlumu ısırdım.
Bunu biraz açayım, çünkü böyle yazınca saçma durdu. İlla 12-13 aylık çocuk anlamaz, o zamana kadar da tepki vermedim, hala daha "Uf oldum ama" derim bazen dalar yapar, sonra sarılır. Olayı anlatayım; sürekli ısırıyordu, sürekli... Dişten yapar dedim, alakası yok, beni ısırıyor bir tek. Ağlama taklidi yaptım olmadı, yapma oğlum dedim olmadı, kuzum sevgimizi bu şekilde göstermeyiz, bak böyle cicii diye sev dedim gösterdim olmadı, olmadı olmadı... Yine bir gün geldi öyle bir ısırdı ki anlatamam içim uğundu. Ben de yavaşça aldım elini "Bak oğlum" dedim hafif ısırdım. Gözü doluverdi. "Böyle yapınca acıyor kuzum, yapmayalım tamam mı?" dedim. O gün bitti ısırma huyu.
Belki denk geldi bilmiyorum, yanlış mıdır doğru mudur onu da bilmiyorum, içgüdüsel olarak böyle yaptım.
Bunun haricinde vurma vb. oluyor kimi çocukta, sabırla söyleyecek, kimi zaman uyaracak ve çoğu kez tepkisiz kalmayı başaracaksınız ki bunu bir dikkat çekme unsuru haline getirmeyecek.
Biz de doktor-pedagog gittik, gerçi bizim kaka sorunu için gittik. Konumda uzatmadan geçtim ama baya baya eziyetti bizim için. Şimdi düzene giriyor dilimi ısırayım. Ağlamadığı bir gün geçmezdi, çığrıklar, tutma çabaları, yürüdü, kaçmalar vb...
Tepkisiz kaldım. "Normal bir şey bu kuzum, kaka yapıyorsun" dedim geçtim. Önceden bildiğiniz durur teselli verirdim, seve seve... Meğer ben severek o ağlamayı pekiştiriyormuşum. Hiçbir şey yapmayınca "Normal" bilinci oturuyor.
Bunu dilerseniz doktorunuza bir danışın.
Geçecek bu günler diyorum ben de, büyüyecekler... Sağlıklı olsunlar, iyi olsunlar yeter ki deniyor, geçecek...