26 ayda yaşlandım.

Ah korktum wallahi konunuzu okuyunca. Allah sabir versin. Cok zor. Kendimi sizin yerinize koyuyorum. Cocugun belli basli odalara girmesini yasaklayip, dolaplara kilit takmaktan baska aklima bisey gelmiyor. Cocukken ben de yaramazdim ama annem bagirip kizinca anlardim yapmazdim. Doktor degilim sizin cocugunuza tehsis koyamam ama bu kadar yaramazlik sanki bi hiperaktiflik var gibi.

Allah size bol sabir versin

Bakın, aynısının laciverti burada :KK70:
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/benden-3-4-tane-klonlasalar-ne-guzel-olur.1035691/

Biraz dağılın gülün diye diyorum, yoksa anlıyorum nasıl tükendiğinizi ve sinire kaldığınızı. Ben bazen eşime "Çocuk olunca çekiliyor ya, garip. Aklı başında biri yapsa şunları, herhalde kafa göz dalardım" dediğim olur, boğazımın yukarısına kadar dolduğumda.

Isırma huyu için, ne kadar doğrudur bilmiyorum; ben de oğlumu ısırdım.
Bunu biraz açayım, çünkü böyle yazınca saçma durdu. İlla 12-13 aylık çocuk anlamaz, o zamana kadar da tepki vermedim, hala daha "Uf oldum ama" derim bazen dalar yapar, sonra sarılır. Olayı anlatayım; sürekli ısırıyordu, sürekli... Dişten yapar dedim, alakası yok, beni ısırıyor bir tek. Ağlama taklidi yaptım olmadı, yapma oğlum dedim olmadı, kuzum sevgimizi bu şekilde göstermeyiz, bak böyle cicii diye sev dedim gösterdim olmadı, olmadı olmadı... Yine bir gün geldi öyle bir ısırdı ki anlatamam içim uğundu. Ben de yavaşça aldım elini "Bak oğlum" dedim hafif ısırdım. Gözü doluverdi. "Böyle yapınca acıyor kuzum, yapmayalım tamam mı?" dedim. O gün bitti ısırma huyu.

Belki denk geldi bilmiyorum, yanlış mıdır doğru mudur onu da bilmiyorum, içgüdüsel olarak böyle yaptım.

Bunun haricinde vurma vb. oluyor kimi çocukta, sabırla söyleyecek, kimi zaman uyaracak ve çoğu kez tepkisiz kalmayı başaracaksınız ki bunu bir dikkat çekme unsuru haline getirmeyecek.

Biz de doktor-pedagog gittik, gerçi bizim kaka sorunu için gittik. Konumda uzatmadan geçtim ama baya baya eziyetti bizim için. Şimdi düzene giriyor dilimi ısırayım. Ağlamadığı bir gün geçmezdi, çığrıklar, tutma çabaları, yürüdü, kaçmalar vb...
Tepkisiz kaldım. "Normal bir şey bu kuzum, kaka yapıyorsun" dedim geçtim. Önceden bildiğiniz durur teselli verirdim, seve seve... Meğer ben severek o ağlamayı pekiştiriyormuşum. Hiçbir şey yapmayınca "Normal" bilinci oturuyor.
Bunu dilerseniz doktorunuza bir danışın.

Geçecek bu günler diyorum ben de, büyüyecekler... Sağlıklı olsunlar, iyi olsunlar yeter ki deniyor, geçecek...

Çok tatlı anlatmışsınız ya :D hele ısırma meselesi benim ki 4 aylık ama bakalım bazen cadılık yapiyo :işsiz:

İse erken donun derim. Kres cocuklari adam eder ben buna inaniyorum. Baska caresi yok. Sizin sozunuzun gecmedigi cocuklara ogretmenler oyle de guzel soz geciriyor ki sasarsiniz. Benim de oglum basbasayken harika bir cocuk ama annemin yaninda veya baska birilerinin yaninda canavara donusuyor. Krese verince boyunun olcusunu alacagina inaniyorum :KK66:

Pedagog ya da psikiyatrist gormeli hiperaktivite olabilir anlattiklariniza gore.ya da evinizde sorunlariniz varsa cocuk hircinlasip tavir aliyor da olabilir.benim teyzem calisiyordu kuzenim annesi gittikten sonra apartmani ayaga kaldiriyordu

gangstanin yazdiginin benzerini ben yasamistim
4-5 yaslarinda xok vurmaya basladi , artik sabrim tukendigi bi anda ben de caktim bi tane tabi cok sert degil ama cani hafif acimisti , neye ugradigini sasirdi
gordun mu hos mu dedim ? diilmis dedi ve bir daha hic vurmadi , ilk ve sondur bu arada yanlis anlasilmasin
sizinki cok kucuk boyle bir ders icin size tekme tokat dalsa da konusun siz

Az önce uykudan uyandı. Göz hizasına indim :) günaydın oğlum mama yiyelim mi? Diye sordum. Gözümün altından başlayıp dudağıma kadar inen nur topu gibi bir cizigim var artık. O an inip kosmak istedi ben de durdurup konuştum. Buna kızdı.

Ben bir iki kez eline hafifçe vurdum ancak etkili olmadı sizinki gibi. Bir daha da denemedim.

Merhaba hatunlar.
Oğlumla ilgili açtığım ikinci konu sanırım. Elbette benim hayatımda da kaynana, elti, görümce üçlüsü mevcut. Eşimi de bogazlamak istiyorum ancak şu anki en büyük sorunum oğlumun davranışları. Önceki konumda önerilen her şeyi denedim lakin daha da kötüleşti gidişat.

Sizlere oğlumla geçen bir günü anlatayım, bir de böyle deneyeyim belki farklı öneriler gelir.

Sabah uyanıyoruz. Gözünü açtığı anda fırlayıp yataktan inmeye çalışıyor. Kesinlikle gerinme, uyku açma gibi zaman kaybettirecek eylemlerde bulunmuyor. Bu sırada onu öpüyor seviyorum. Onu severek evi dagitmasini engelledigim için kızıp ya tirmaliyor ya da vuruyor. Sabahın ilk saatlerinde olduğumuz için henüz sabirliyim...

Kahvaltı hazırlamaya gidiyoruz. Ben tabak alana dek tüm dolaplar boşalıyor, ortada bir eşya varsa fırlatıyor. Fırıni çalıştırıyor, kapatınca aynı eylemi defalarca tekrarlıyor. Kendi haline bırakıyorum, çaktırmadan kapatıyorum. Çöpler etrafa saçılıyor vs. Kavga gürültü o kahvaltı hazırlanıyor lakin benim damarlarim çekiliyor sinirden.

Kahvaltı yaparken olur da iyi gunundeyse ki bu çok nadir oluyor. Kahvaltıyı yaptırıyorum. Tabi ki onunde oyalanacagi bir şeyler mutlaka olmalı. Bir şey yapmadan sabit durdugu tek bir saniye bile yok. Beş dakika sonra hareket etme ihtiyacı başlıyor ve etrafa tukuruyor agzindakileri. Yapma etme demek faydasız. İnadına tukuruyor.

TV genellikle izlenmiyor evimde. Buna vakit yok zaten. Lakin olur da birkaç saniye bakacak olsam anında fişini çekiyor. Evi supurmem imkânsız. Ya fişi çekiyor ya kapatma tuşuna basiyor. Bulaşık yikayamiyorum, yemek yapamıyorum. Müsaade etmiyor.

Isırma, vurma, tirmalama günlük rutinimiz. Tuvalete gidersem benimle birlikte gelip dolaptaki deterjanları boşaltıyor. Engel olursam tuvalet kağıdını parçalara ayırıp banyonun her tarafına atiyor. Bu yuzden genelde tuvalete gitmiyorum. İcimde tutuyorum çok zevkli.

Alt değiştirme ve kıyafet değiştirme sırasında savaş yaşanıyor. Asla müsaade etmiyor. Yerinde durmuyor vs.

Yazacak o kadar çok şey var ki, çocuğunu kötüleyen anne olmaktan rahatsız olduğum için bu kadarı yeterli.

Sevgili kizkardeslerim ben tükendim. Bir uzmana goturdum. Yaşının çok küçük olduğunu bir şey yapılamayacağını söyledi. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Yemek yiyebilmek bile lukse dönüştü. Isı gücü bırakıp parka götürüyorum caddenin ortasına oturup kalkmıyor. Arabalar geçiyor kucağıma alıp kaldırıyorum bu sefer de gelsin sol kroşe. Tırmık, isirma. Dışarıya çıkarmak adeta işkence.

Yahu bir çocuk hiç mi yorulmaz. Hiç mi durmaz. Sorun çıkarmadığı bir eylem dahi olmaz mı? O kadar tükendim ki artık bağırmaya başladım. Kendimi tutamıyorum. Lütfen, tecrübeli anneler varsa bir yol yöntem söylesin. Ben artık çaresizim bu hususta.
hiperaktif olabilir mi ?

Az önce uykudan uyandı. Göz hizasına indim :) günaydın oğlum mama yiyelim mi? Diye sordum. Gözümün altından başlayıp dudağıma kadar inen nur topu gibi bir cizigim var artık. O an inip kosmak istedi ben de durdurup konuştum. Buna kızdı.

Ben bir iki kez eline hafifçe vurdum ancak etkili olmadı sizinki gibi. Bir daha da denemedim.
sizinki cok kucuk henuz , benim ki 4 yada 5 idi gayet de bilincindeydi herseyin:)
hay allah ya ne diyim siz yine de devam esin konusmaya bir sure sonra dinlemeye baslayacaktir yada en azindan oyle umit ediyorum

Burda hep oglunun yaptiklarini anlatiyorsun da, kendi yaptiklarini anlatmiyorsun. Hicmi tepki vermiyorsun, bu cocuk hicmi cezalandirilmiyor?

Sözüm sadece sana degil. Artik son zamanlarda cocuklari özgür egitme adina disiplinin unutuldugunu düsünüyorum. 'Cocuk ne anlar' deniliyor. Ve bunu 'cocugum yaramaz, cocuk iste' diye örtbas etmeye calisiyorlar.

Ki ceza ve ödül sistemi en kücük yaslarda bile bircok cocukta fayda ediyor. Benim 9 aylik kizim bile birseye hayir dedigimde, ikinci defa yapmak istediginde temkinli bana bakiyor. Demek ki aslinda yaptigimin tam dogru olmadigini biliyor, yada daha dogrusu benim tepki verecegimi biliyor.

Yani senin konuna geri geleceksem, bence cocugun saglikli. Otizm felan birsey degildir. psikiyatriste degil, iyi bir pedagogtan destek alman lazim. Oglunun biraz düzene ihtiyaci var ve pedagog ile beraber bunu saglayabilirsiniz diye düsünüyorum.

2 oğlum olduğu için çok arastrmc bir anneyim size pedegog adem güneşi öneririm kitaplrn alıp okyblrsnz videolrn izlyblrsnz harika fikirlr veryo ve ayrıca hepsi çok yerinde ve mantıklı asla yavrularma yüksek sesle knsmyrm tepe den de bakmyrm onlarla knsrkn diz çòkyrm aynı boya gelyrm mesela asla tehdit yok evi de dagtmlrna kzmyrm ölçülü bir şekilde uyryrm ve hadi birlikte odamz toplylmdn konuya gryrm bir de bakyrm ki anne lütfen ben kendim odama toplrm gelmiş durum ya mesela çokta uyarmyrm ters tepiyo sonra kek yapyrm yardım edrmsnz diorum çorba yapmlrnda yani onların bana yardım edeblcg durumlrda kitap okyrm hikaye v.s ve bi süre sonra kendi okdklrm anltiyo lütfen hayatı zevkli kılın is nedir ki onlar uyudgu zaman yarım saatnz almaz lütfen bence pedegoglarn tavsiyelern yönelin kazançlı ckrsnz? Sonuçta onlar her yaş grubunda bilgili ve son derece doğru eğitimli biz anne karnndn anne iyi bir anne olrk dogmdk demi ? Okuyrk yasayark ögrnz Rabbim yardmcnz olsun :@

2 oğlum olduğu için çok arastrmc bir anneyim size pedegog adem güneşi öneririm kitaplrn alıp okyblrsnz videolrn izlyblrsnz harika fikirlr veryo ve ayrıca hepsi çok yerinde ve mantıklı asla yavrularma yüksek sesle knsmyrm tepe den de bakmyrm onlarla knsrkn diz çòkyrm aynı boya gelyrm mesela asla tehdit yok evi de dagtmlrna kzmyrm ölçülü bir şekilde uyryrm ve hadi birlikte odamz toplylmdn konuya gryrm bir de bakyrm ki anne lütfen ben kendim odama toplrm gelmiş durum ya mesela çokta uyarmyrm ters tepiyo sonra kek yapyrm yardım edrmsnz diorum çorba yapmlrnda yani onların bana yardım edeblcg durumlrda kitap okyrm hikaye v.s ve bi süre sonra kendi okdklrm anltiyo lütfen hayatı zevkli kılın is nedir ki onlar uyudgu zaman yarım saatnz almaz lütfen bence pedegoglarn tavsiyelern yönelin kazançlı ckrsnz? Sonuçta onlar her yaş grubunda bilgili ve son derece doğru eğitimli biz anne karnndn anne iyi bir anne olrk dogmdk demi ? Okuyrk yasayark ögrnz Rabbim yardmcnz olsun :mad:
klavyenizde sesli harfler mi yok? yazdiklariniz okunmuyor ve anlasilmiyor

Canım oğlun buyuk ihtimalle hiperaktif kesinlikle paketli gıdalar kullanmaman gerekiyor hiperaktiviteyi tetikliyor. hatta şeker bile kullanmamalısın.. bir de böyle dene... büyüyünce ilaç kullanıyor bu tip çocuklar ve sakinleştiriyor. Allah sabır versin durumunu biliyorum bizim bi komşunun kızıda böyleydi. Şimdi büyüdü tabi uslandı ama okul başarısı yinede düşük aslında çok zeki bir çocuk ama odaklanamıyor. Konuşması içinde bence pedagoga gitmelisiniz biraz geç kalmış ama 4e kadar zamanı var diye de okumuştum.

Çok cüzi rakamlara oyun ablaları var çocuğun.tum.enerjisini alıyor bir abla edinin kendinize o çocukla ilgilenirken sizde biraz kendinizle ilgilenin toplumun size yüklemiş olduğu annelik sıfatını layığıyla yerine getirdiğinizi görüyorum lakin neticede sizde bir insansiniz anlattıklarınıza bakılırsa taş olsa catlatir bu bicirik:)

İyide bu anlattıklarınızda abuk bir durum göremedim. Evi çocuklara göre döşeyeceksiniz çocukları eve göre yetiştirme taraftarı değilim. Tuvalet kağıdı parçalamak iki çocuğumuzda rutin eylemidir. Deterjanlara ulaşabilipte içip dökmeyen çocuk bilmem. Doyduysa tükürme eylemini yapmayan çocuk yoktur veya sevmediği yemeği. Dolapların boşaltılması da fırının çalıştırılması da bu dediklerinizi benim iki çocuğumda 14 aylıktan itibaren yapmaya başladılar demek ki benimkilerde normal değil. Uyanır uyanmaz gerilme hareketlerinde daha hiç görmedim :KK48:
Yemek yerkende niye oyalama gereği duyuyorsunuz anlamadım. Yemekte yemek yenir yemiyorsada masadan kaldırın açlıktan ölmez merak etmeyin. Nasılsa her türlü huzursuz diyorsunuz bağlayın mama sandalyesine yemeğinizi yiyin. 3 senedir evimde çöp tenekesi kavramı yok çocuklar dağıtıyor diye kullanmıyorum:kahve:

Çocuk parka bebek arabası veya bisikletle götürülür yoksa kavga gürültü olur tabiki de. Parka gidip ve dönerken ağlayan annesine kızan çocukları hiç yadırgamamıştım normal diye ama siz bir anne olarak niye bu kadar bunları dert ediyorsunuz anlamadım.

Çocuğu kanguruya alıp çok evi süpürüp silmişliğim vardır. Yaptığınız işleri eylemleri çocuğunuzla birlikte yapmayı deneseniz sizde rahat edersiniz o da.

İyide bu anlattıklarınızda abuk bir durum göremedim. Evi çocuklara göre döşeyeceksiniz çocukları eve göre yetiştirme taraftarı değilim. Tuvalet kağıdı parçalamak iki çocuğumuzda rutin eylemidir. Deterjanlara ulaşabilipte içip dökmeyen çocuk bilmem. Doyduysa tükürme eylemini yapmayan çocuk yoktur veya sevmediği yemeği. Dolapların boşaltılması da fırının çalıştırılması da bu dediklerinizi benim iki çocuğumda 14 aylıktan itibaren yapmaya başladılar demek ki benimkilerde normal değil. Uyanır uyanmaz gerilme hareketlerinde daha hiç görmedim :KK48:
Yemek yerkende niye oyalama gereği duyuyorsunuz anlamadım. Yemekte yemek yenir yemiyorsada masadan kaldırın açlıktan ölmez merak etmeyin. Nasılsa her türlü huzursuz diyorsunuz bağlayın mama sandalyesine yemeğinizi yiyin. 3 senedir evimde çöp tenekesi kavramı yok çocuklar dağıtıyor diye kullanmıyorum:kahve:

Çocuk parka bebek arabası veya bisikletle götürülür yoksa kavga gürültü olur tabiki de. Parka gidip ve dönerken ağlayan annesine kızan çocukları hiç yadırgamamıştım normal diye ama siz bir anne olarak niye bu kadar bunları dert ediyorsunuz anlamadım.

Çocuğu kanguruya alıp çok evi süpürüp silmişliğim vardır. Yaptığınız işleri eylemleri çocuğunuzla birlikte yapmayı deneseniz sizde rahat edersiniz o da.
ilk paragrafinizda anlattiklarinizi hic gormedim , iki tane cocugum var hic yasamadim da o yuzden bana da abuk geliyor biri anlatinca
konu sahibinin cocugu hic durmuyor yani normalde cocuk durur , oyun oynar , mama sandalyesinde yemrk yer vs..

Bu kadar olmasa da benim de yeğenim var aşırı haylaz:) dı.kuduruklugundan 2 yaşındayken kolunu kırdı.agzindakileri püskürtmeler,örümcek adam gibi sağa sola tirmanmalar, dolap çekmece deterjan dokmeler,hatta evden firar etmeler :) şimdi komik geliyor ama o zaman aşırı strtesliydik hepimiz.hala susadım derdi,su verirdim onun sevimli sevimli içişini izlerken kafamdan aşağı boca ederdi suyu.yemek yedirirken suratıma püskürtürdü, sarılıp öperdim bana sarilirken boynumu,kolumu bir çimdirirdi çığlık atardım acısından :) bu bide kız.hani kızlar uslu olur genelde ama bu fırlama biseydi.simdi 3 yaşını bitirdi masaallah epey sakinledi,uysal bir çocuk oldu.ama annesini,babasını ve annemi de baya harcadı yani :) sabır ve zamanla geçecek inşaallah.

Sizi gercekten cok iyi anliyorum benim oglum anlattiginiz kadar degildi fakat yine de cok yaramazdi hiperaktif teshisi konulmustu ve cok mucadele ettim bir saniye yerinde durmazdi ve ben caresizlikten agladigimi biliyorum ben 3 yasina kadar sadece onunla ilgilendim cok sabir isteyen bisey ama birebir pozitif bi sekilde ilgilenildiginde sikayetlerimizin azda olsa azaldigini farkettim biraz sabir oglum suan 5 yasini bitirdi cok sukur o eski halonden eser yok cok sakin sessiz uysal bi cocuk oldu suan yani bebekken yaramaz olanlar buyuyunce daha akilli ve uysal oluyormus onu anlamis oldum . Allah yardimcin olsun bi pedogogla gorusebilirsiniz o size cocuga nasil tepki vermeniz gerektigini anlatir.

Tesekkur ederim. Maalesef şu sıralar sabrim kalmadı. İstemediğim çıkışlar yapıyorum. Sinirden ağlıyorum vs. Pedagog artık şart oldu sanırım.

İse erken donun derim. Kres cocuklari adam eder ben buna inaniyorum. Baska caresi yok. Sizin sozunuzun gecmedigi cocuklara ogretmenler oyle de guzel soz geciriyor ki sasarsiniz. Benim de oglum basbasayken harika bir cocuk ama annemin yaninda veya baska birilerinin yaninda canavara donusuyor. Krese verince boyunun olcusunu alacagina inaniyorum :KK66:

Henüz konuşmuyor biraz kendini ifade etse ise döneceğim ama şimdi kıyamıyorum. Kelimeler ile bana derdini anlatıyor ama cümle yok. Anlaşılır biçimde konuşamıyor ben anlıyorum derdini. O da hareket ve birkac kelime ile.

Her cocuk farklidir her biri ayri bir karakter.. sabretmeye calisin bu gunler elbet gececek... davranislari normal degil evet bence tek doktorla yetinmeyin maddi gucunuz yettigi surece doktor arastirin derim... kendiniz icinde tukenmis hissediyorsaniz bir uzmana gozukun.. cocuk buyudu uslandi derken sizin ruh sasgliginiz da bozulmasin.

Burda hep oglunun yaptiklarini anlatiyorsun da, kendi yaptiklarini anlatmiyorsun. Hicmi tepki vermiyorsun, bu cocuk hicmi cezalandirilmiyor?

Sözüm sadece sana degil. Artik son zamanlarda cocuklari özgür egitme adina disiplinin unutuldugunu düsünüyorum. 'Cocuk ne anlar' deniliyor. Ve bunu 'cocugum yaramaz, cocuk iste' diye örtbas etmeye calisiyorlar.

Ki ceza ve ödül sistemi en kücük yaslarda bile bircok cocukta fayda ediyor. Benim 9 aylik kizim bile birseye hayir dedigimde, ikinci defa yapmak istediginde temkinli bana bakiyor. Demek ki aslinda yaptigimin tam dogru olmadigini biliyor, yada daha dogrusu benim tepki verecegimi biliyor.

Yani senin konuna geri geleceksem, bence cocugun saglikli. Otizm felan birsey degildir. psikiyatriste degil, iyi bir pedagogtan destek alman lazim. Oglunun biraz düzene ihtiyaci var ve pedagog ile beraber bunu saglayabilirsiniz diye düsünüyorum.

Henüz 26 aylık ödül ve cezadan pek anlamıyor. Elbette sürekli taviz vermiyorum. Ses tonum da yükseliyor , bir müddet konuşmama ve umursamama yöntemini de deniyorum. Hayır da diyorum. Okuduğun her yöntemi bazılarını eleyerek deniyorum elbette. İstikrar sağlayamıyor olabilirim zira sinirlerim fazlaca yipraniyor. Lakin sandığınız gibi simariklik değil bizim yaşadığımız.

Back
X