26 ayda yaşlandım.

Size vurmasına izin vermeyin. Vurmaya kalktığında iki bileğinden engelleyecek şekilde sıkıca tutup gözlerine bakın ben senden daha güçlüyüm bana vurmana izin vermiyorum diyin. Bunu pedagog tavsive etmişti yeğenim 2 yaş krizindeyken.

Bir de almayın tuvalete kapının önünde ağlasın, işiniz bitince çıkacaksınız nasılsa. Hatta evin bir köşesine oyun çiti kurup içine oyuncaklarını filan koyun siz kahvaltı hazırlamak gibi zorunlu işleri yaparken orada dursun, gerekirse tırmanmaya çalışsın gerekirse ağlasın. İşlerinizi hızlı hızlı halledip gidersiniz yanına. Birlikte zaman geçirecek daha çok enerjiniz ve vaktiniz olur böylece.

neden böyle hırçın?

bence enerjisini atmaya ihtiyacı var. evde spor yapabileceği oyunlar bulurdum ben olsam. mesela ip atlamadır, şu basket topu atmadır vs gibi enerji harcatacak şeyler.

bol bol koşu parkuru olan yere götürüp koşturmaya çalışın hem spor iyi gelir hem de biraz hormonları düzenlenir. bence enerji fazlalığından hırçın.

Komşu çocuğu ve arkadaşımın oğlu böyle.
Böyleydi daha doğrusu.
Psikolog, kreş önerdi. İkisi de götürdü. Kısa sürede bayağı düzeldi çocuklar. Bir tanesinin annesi ağlıyordu artık, şimdi mutlu

Pedagog yardımı aldınız mı. Benim oğlum da 26 aylık ve hiperaltivitesi var. Çok ciddi boyutlarda değil. Ama yardım almak şart. Sizinle göz teması vs kuruyor mu. Komutlarınızı anlayıp cevap veriyor mu ?

Cocugunuza doktor yardimi gerektigini dusunmuyorum oldukca hiperaktif ve yaramaz belli ki. Ama cevremde boyle cocuklar gordum bir sekilde buyuyorlar tabi bu arada hirpalanan siz olacaksiniz. Sadece siddet kismi hosuma gitmedi size zarar vermeye calistiginda tepkinizi koyun ceza verin caydirici birseyler yapin.

Benim bir arkadaşım var ayni onun oğlu da öyleydi ,ama k.v ,k.p altı görümce a6ni binadalar ,sürekli kavga oluyor evde çocuk etkilenip yapıyor ,ananeye getirdi bıraktı o herkesi ısıran çocuk 1 haftada herkesi öpüyordu ilginiz az olmasın

Dolapları bağlayın kapatın çöpü ulaşamacağı bir yere köyün evi ona göre düzenleyin vurmasına asla müsade etmeyin fırını falan dikkatli olun kaza yaşanmasın fişi varsa çekin ve sabırlı olun hayırı anlayabilir ama uzun bi süreç bi de oynayın onunla ama yaptığı yanlışı anlayabilir, bağırsanız ters teper anca korkup ağlar. Konuşun hikayeyle anlatın ama anlatın evet konuşamadığım için hırçın olabilir.

Isırmak,tırmalamak,tekmelemek harici diğer davranışlarında bir abartı yok bence bu aylar aralığındaki çocuklar için merak uyandıran davranışlar.Kendini ifade etmeye başladığında düzelir diye düşünüyorum.

Iki oglum var aralari iki yas olan. Simdi buyuduler cok sukur biri 4 yasinda anaokuluna digeri ise 6 yasinda 1. Sinifa gidiyor.. Allah uzun omurler versin su an cok rahatladim ama onlar buyuyene kadar neler cektigimi bir ben bilirim bir Allah... Iki oglum oldugu icin soyleyeniliyorum maalesef her cocuk farkli birbirinden. Biz ne kadar soylesekte yine en dogrusunu siz deneyerek gorerek bulacaksiniz. Gec konusan cocuklarda maalesef hircinlik daha fazla oluyor. Algilari aciliyor ancak dertlerini anlatamiyorlar. Burda bir arkadas bol bol konusun onunla demis; mutlaka yapin.. Hem konusmasina, hem davranislarina cok faydasi oluyor. Ben buyuk oglumda hic konusmazdim ve cok gec konustu. 3 yasina kadar konusamayan cocuk 3,5 yasinda kendi kendine okumayi cozdu. Etkenlikler vs cok yapardim ama cok kitap okurdum. Kucuk oglum ise aksine 8 ay ana kucaginda emzikle otururdu ve bizi seyrederdi, giki cikmazdi cocugun ama meger sarrj oluyormussonrasinda afacan bir cocuk oldu. 9 aylik yurudu, 12 aylik cumle kuruyordu.ha ama digeri 3.5 yasinda iken okumaya baslarken minigimiz halen renkleri sayilari bilemiyor. Bunu neden anlatiyorum derseniz; her cocuk farkli.. Ilgi alanlari, yetenekleri,algilari.. Biraz ilgisini cekecek seylerle belki onu oyaliyip stresini alabilirsiniZ. Bana konusamadigi icin hircin olabilir gibi geldi.
Vurma olayina gelince maalesef benim kucuk oglum bana vurup abisini de surekli isiriyordu daha 3 ay oncesine kadar. Bir arkadas yazmis burdan "bende isirdim" diye... Birgun bende aynisini yaptim. Bana vurdugu bir anda artik dayanamadim cok hafif ama acitarak kizmadan birsey soylemeden bir tokat attim. Cani cok yanmasi ama gururuna dokundu , gozleri doldu. "Noldu annecim, uzuldun mu?" Dedim sarildi bana. Sonra abisinin , benim neler hissettigimiZi anladigini bir daha yapmayacagini soyledi. Yani vurmak, dovmekdiilde dramatize etmekti yaptigim..

Birde dagitma mevzumuz vardi. Bizim evde cocuklarin bir odasi var oyun odasi yaptigimiz..simdi buyuduler ve okul arkdaslari geliyor ve inanin her aksam en az 4 cocuk var evde... Tum dolaplar, oyuncaklar hunharca yere dokuluyor ve kirilip dagitiliyor. Yalnizken diil ama sadece biri gelince. 1,2,3... Artik babayla dayanamadik ve yine bir misafir sonrasi gelin bakiyim buraya dedik. Bizde girdik beraber. Sa
Glam oyuncaklari yerine kaldirdik kiriklari cope.. Agladilarda bagirdilarda hic dinlemedim. Onlara da toplaytirdik. Tam 4 saat surdu inanin. Ertesi gun okul vrdi ve yarimda uyudular. Sonra babasi dediki cocuklar evde salonumuz temiz mi ? Evet dediler.. Cunku annenjzin evinin kurallari var mesela salona atakkabiyla guremiyoruz dedi.. Yada masa dusunda yemek yiyemiyoruz dedi.. Bu kurallarla annen evini temiz tutuyor koruyor. Bu oda sizin bolgenizse sizde kurallar koyun, koruyun. Boylelikle oyuncaklariniz zarar gormez, ve dagilmazssa annenizde sizde yorulmazsiniz dedi.. O toplatis konusma son oldu.. Ertesi gunabi, kardeş bir olmus oturuyorlar. Bir bakıyım napıyorlar dedım. Aaaa ufaklık söylüyor büyük yazıyor, oyun odamın kuralları dıye bir liste hazırlanmış ve kapıya asıldı

Hakkinizi helal edin, cok uzun yazmisim.. Size tavsiyem ona sorumluluklar verin gorevlet verin. Buyuk insan gibi davranin. Birde kendine ait bir alan olusturun . Ben meseka bebekken mutfak dolaplarindan birini onlara ayirdim. Plastik kap kacaklar vardi. Burasi senin burasi benim dedim. Inanin her gece 3 defa yikiyordum kap kacagi ama diger dolaplarima bir kere l surulmedi. Evde 1 duvari esim onlara ayirdi. Buraya resim yapabilirsiniz diye. Resim yapmak biya yapmak cok rahatlatir onlari. Veama o verilen alan disina cikmasinanasla izin vermeyin. Kesin ve net olun tavirlarinizda. Cok sIkmayin ama sizinde bir limitiniz oldugunu onu asmamasi gerektigini gorecektir. Sabirli olup yeri geldiginizde sesiniz yukselinxe nedenini daha ne anlayacak. Bagirinca uzuleceksiniz ama bunu ona belli etmeyin. Mesela bagirmak dedigim ben susarim susarim Ama 15 gunde bir pir patlarim ama lutfen ona ait alanlar bolgeler yaratin. Hem o bilgelerde desarj olacak (onlarin yaramazligada ihtiyaci var) hemde o alanlar onun sorumluluk duygusunu cogaltacak. En fazla bir seneniz var.. Inanin gececek.

Ha birde siz is yaparken ona da gorevler verin. Hem sevecegi , hem yapabilecegi.. Maydanoz verirdim ben. Ayiklardi sofra bezi uzerinde mesela.. Ben is yapardim onlarda oyalanirdi.. Biraz dagilirdietraf ama en azindan ben isimi hallederlerken kendilerine zarar vermeZlerdi.

Değilmi haklısın:) benim 9aylik kızım var büyüdükçe hiç yerinde durmuyor maşallah. Diyorum çok tükendim diye aman bı yanda baktıkça Allah'a çok şükür diyorum tek başına çok zor yetisiyorum. :/ Ama geçecek o günler ben ise başlayınca bu günleri ariycam ya

Merhabalar benim günümü anlatmışsın sanki, tamda anlattığın gibi tamamlıyoruz bizde günümüzü ama ben kabullenmişim sanırım bu tempoyu okuduğumda onu farkettim.mutfaktan tutta wc ye kadar yaşadıklarımız aynı ancak ben çocuklarda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.daha çok küçükler benimki 22 aylık biraz daha sabıra ihtiyacımız var yemek temizlik hepsi çok zor seni çok iyi anlıyorum ancak yapacak bişey yok onlarla yaşamayı öğrenip sabırla beklemekten başka çare yok.Büyüycekler elbet ve bu günleri unutacağız.Ben yemek ütü o uyuduğunda yapıyorum artık gece 3 oluyor bazen ben yatana kadar , zaten 7 de uyanıyor ve çoğu zaman gündüz uyumuyor hiperaktife yakın ewlatlar bool bool sabır diliyorum arkadaşım çünkü başka yapılacak birşey yok yalnız büyütüyorsan

Kesinlikle birde norolojiye goturun derim size hala konusamadıgını da soyluyorsunuz mutlaka bunun altında bir neden var. Hiperaktiflikten daha öte anladıgım kadarıyla ... Allah kolaylık versin... Her ne olursa olsun sunu bilinki inş. Buyuyup aslan gibi bir deli kanlı olacak o gunler gelirmi demeyin bir bakmısınız gelmiş:)

Merhaba benim oğlumu anlatmissiniz sandım biz evi ona göre dizayn ettik sonra ne oldu kardeşi oldu 2 kati yoruldum derken oğlum 3.5 yaşına birgirdi tam bir beyefendi ben çok sabrettim inan yazdıklarından daha çok şey yaşadım ama geçti görenler Muhammed'e maşallah nasıl olmuş diyor şükür bu güne gittiğim yerde 1 bardak çay içmeden dönerdim kapı pencere her yer kilitlenirdi buna rağmen oturmazdim hiç 3 LCD TV kırdı oyuncak attı fişi çekti kısa devre oldu derken şükür bitti oğlumun tırnağını bile vermem o cokbilen annelere hangi kendi bebekleri melek olun diğer bebeklerin kötü olduğu anneler varya onlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…