26 Nisan 2021 Oğlak Burcunda Plüton Retrosu - Burçlara etkileri

Nhessa

Nirvana
Pro Üye
13 Eylül 2013
51.275
2.645
6 Ekim'e kadar sürecek Plüton geri hareketi Oğlak burcunda gerçekleşmeye başlıyor. Bu retro süresince adeta bir sınav verebilirsiniz. İlişkilerinizde ya da kariyerinizde ayağınızı yerden kesecek mutluluklar yaşayabilmeniz olası. Sınavınız ise, bu mutluluğun da destekleyeceği gücü nasıl kullanacağınız yönünde olacak. Yapıcı bir lider mi olacaksınız, yoksa egoist biri mi? Aşkınızla hava mı atacaksınız, yoksa enerjinizle herkesi yükseltecek misiniz? Karar sizin. İyi olmayı seçtiğiniz sürece, retrodan sağlam çıkabilirsiniz!



Kübra Elmalı
 

oğlak2.jpg

Oğlak Burcunda Plüton Retrosu​


27 Nisan 2021 tarihinde Plüton retro hareketine başlayacak. 6 Ekim 2021 tarihinde retro bitecek. İç dünyanızda yaşadığınız durumları çevrenizdeki insanlara aktarmak isteyeceksiniz. Artık duygularınızı gizlemek istemeyeceksiniz. Sizin için önemli olan her ne varsa bunlara özen göstereceksiniz. Sizi üzen ve yoran konuların üzerinde durmak istemeyeceksiniz. Hayatınızı baştan sona düşünebilir ve ileriye dönük yapacak olduğunuz planlar hakkında yeni oluşumlara gidebilirsiniz. İşyerinizde bazı sıkıntılardan kaynaklı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Çevrenizdeki insanların size karşı olan bakış açısında farklılıklar göreceksiniz.

Koç:
İş hayatınız ve kariyeriniz ile ilgili konular ön plana çıkıyor. Hedeflediğiniz konumda değil iseniz bunun için yeni bir projeye girişmek isteyebilirsiniz. İşyerinizde durağanlık ortaya çıkabilir ve evinizin içerisinden işleri yürütmek zorunda kalabilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınız var ise hırs ve ego çatışmalarından dolayı aranıza soğukluk girebilir. Sizin için önemli olan dosyaları belgeleri iki kat yedeklemeli ve bulunduğu konumların üzerinden bir daha geçmelisiniz. Laf dalaşına giren insanlardan uzak durmaya çalışacaksınız.


Boğa:
Yapmak istediklerinizi gözden geçireceksiniz. Çevrenizde durmadan sizi yönlendiren insanlar var ise bu kişilerle aranıza mesafe koymak isteyebilirsiniz. Yakın arkadaşlarınızla aranızdaki iletişime dikkat edeceksiniz ve daha tedbirli konuşmaya çalışacaksınız. Kariyeriniz ile ilgili yeniden belirlemeniz gereken bazı konuları ortaya çıkabilir. Evinizin içerisinde yeni bir oluşuma gidebilir ve maddi sıkıntınız yok ise dekorasyon yapabilirsiniz. Para ile ilgili konuların üzerine düşüncelerinizde değişiklikler ortaya çıkabilir


İkizler:
Ruhsal olarak bir dönüşüme adım atabilirsiniz. Bu dönemde kendi içinize çekilecek ve çevrenizdekilerden kendinizi soyutlayacaksınız. Cesaretinizi kaybettiğiniz yerleri tekrar düşünebilir ve bunların nedenlerini sorgulayabilirsiniz. Kendinize olan güveniniz zaman içerisinde yerine gelecek yeni adımlar atılabileceksiniz. Para ile ilgili konularınız ön plana çıkabilir. Ödenmesi gereken borçlarınız varsa bunları dikkatli bir şekilde takip etmeli ve aksatmaya çalışmalısınız. Alacak olduğunuz bir para var ise de buralarda gecikmeler yaşayabilirsiniz



Yengeç:
Partnerinizle aranızdaki olan sorunlar ortaya çıkabilir. İlişkinize her zamankinden daha çok dikkat etmeye çalışacaksınız. Birlikte iş yürütüyor iseniz buralarda karşılaşacak olduğunuz sorunlara pratik bir şekilde çözüm yolu bulabileceksiniz. Bu dönem içerisinde ilişkinize farklı bir bakış açısı getirecek yeni olaylar yaşayabilirsiniz. Partnerinizle tartışmaktansa daha çok konuları karşılıklı konuşarak bir yol almaya bakacaksınız. Ortak noktada buluşamadığınız bir konu üzerine hırs yapabilir ve buna dayanarak sorun çıkarmaya çalışabilirsiniz.


Aslan:
İş hayatınızı ilgilendiren konular ön plana çıkacak. İşyerindeki düzeni değiştirerek farklı bir düzen içerisinde kendinizi bulabilirsiniz. Yerine getirmeniz gereken projeler var ise bunlara dair yeni sorumluluklar edineceksiniz. Tamamlanması gereken konuların üzerine duracak ve çevrenizdeki insanlardan bunun hakkında destek almak isteyeceksiniz. Maddi anlamda sizi zora sokan ve ödenmesi gereken bir borç var ise bununla ilgili aile içerisinden bir kişiden yardım almak isteyebilirsiniz. İkili ilişkilere olan bakış açınız giderek değişebilir. Akrabalarınızla görüşebilir kardeşlerinizin sorunları ile ilgilenebilirsiniz



Başak: Aşk hayatınız ile ilgili konular ön plana çıkacak nokta Eski sevgililer ile tekrar iletişime geçebilirsiniz. Sizin için önemli olan bir kişi ile görüşmek isteyebilirsiniz. Duygusal anlamda iniş çıkışlar yaşayacağınız için bu dönemde ciddi anlamda kararlar almamaya çalışmalısınız. Önceden planladığınız bir seyahat veya tatil planını iptal etmek zorunda kalabilirsiniz. Yakın bir arkadaşınızla aranızda oluşan sorunu çözmek için karşılıklı konuşmak isteyeceksiniz. İlişkilerdeki sorunlara karşı daha tedbirli ve sabırlı olmaya çalışmalısınız.



Terazi:
Bugüne kadar içinize atmış olduğunuz konular tekrar su üstüne çıkabilir. Siz her ne kadar sorunlarla uğraşmak istemeseniz de sorunları bir şekilde çözmenin yollarının olacağını anlayacaksınız. Hayatınıza heyecan katmak için yeni bir etkinliğe katılabilir veya yeni bir eğitim almak isteyebilirsiniz. İş hayatınızda ki durağanlığa son vermek için yarım bırakmış olduğumuz işleri bu dönemde hızlı bir şekilde tamamlamak isteyeceksiniz. Duygusal anlamda sizi zora sokan ve yıpratan konuların üzerine durmak istemeyeceksiniz. Kendi içinizde çözemediğiniz bir mevzuyu halledebilirsiniz.



Akrep:
Sizin için önemli olan dosyaları ve evrakları yedeklemeyi unutmamalısınız. Aynı zamanda yeni aldığınız bir elektronik eşya var ise bunu dikkatli kullanmaya çalışmalısınız. İkili ilişkilerde fevri çıkışlarınızdan kaynaklı bazı kopuşlar olabilir. Sorunlu giden bir birlikteliğiniz var ise ayrılık düşüncesi içerisinde girebilirsiniz. Sosyal çevrenizden kendinizi soyutlamak isteyeceksiniz. Fikir uyuşmazlığından kaynaklı nedenden dolayı bir kişi ile çatışma yaşayabilirsiniz. Aile içerisinde desteğe ihtiyacı olan bir kişiye elinizden geldiğince yardım edeceksiniz.


Yay:
Para ile ilgili konular ön plana çıkıyor. Paranızı en iyi şekilde değerlendirmeli ve çok fazla harcama yapmamaya çalışmalısınız. Bu dönemde maneviyatan çok maddiyat sizin için önemli olacak ve odağınızı tamamen para ile ilgili konularda olacak. Arkadaş çevrenizle gitmek istediğiniz bir yer var ise buralarda elinizde olmayan nedenlerden dolayı değişiklikler ortaya çıkabilir. Evinizin içerisinde kendinizi daha iyi hissetmek için yeni bir düzen kurabilirsiniz. Yapacak olduğunuz bu değişiklikler sayesinde içsel olarak kendinizi daha rahatlamış hissedeceksiniz.



Oğlak: Hayatınızda olumsuz giden koşulları ve durumları tekrar değerlendirmek isteyebilirsiniz. Aile içerisinde bir kişinin sorununu çözmek için yapacak olduğunuz bir görüşmeye öne çekebilirsiniz. Para ile ilgili kaynaklardan sorunlar oluşabilir. Sağlık nedenlerinden dolayı maddi harcamalarda bulunabilirsiniz. Kariyerinizde yükselişe geçeceğiniz bir döneme adım atıyorsunuz. Yapacak olduğunuz işler çevrenizdeki insanlar tarafından övgüyle bahsedilebilir. Kısa süreli de olsa gitmek istediğiniz bir yer var ise bunu iptal etmek zorunda kalabilirsiniz.


Kova:
Bilinçaltınıza yerleşmiş korkular ortaya çıkabilir ve bunlarla yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz. Bugüne kadar içinize attığınız her ne var ise dışavurum gerçekleşebilir. İş hayatınızda yapacak olduğunuz değişiklikler sayesinde olumlu geri dönüşler ile karşılaşabilirsiniz. Yakın çevrenizle iletişiminizi sıkı tutacak ve daha çok görüşmeye çalışacaksınız. Çevrenizde Size karşı otorite kurmaya çalışan bir kişi ile ego çatışmalarına girebilirsiniz. Para ile ilgili konularda kendinizi bu dönemde daha rahat hissedeceksiniz. Hayatınızda etkili olan bir kişiyle aranızda fikir uyuşmazlıklarından kaynaklı sorunlar çıkabilir.



Balık: Arkadaşlık ilişkilerinizi ilgilendiren konular ön plana çıkıyor. Uzun zamandan beri atışmak da olduğunuz bir arkadaşınızla aranızdaki bağı komple koparma kararı alabilirsiniz. Bu dönemde daha çok kendi duygularınıza önem verecek ve bunlar doğrultusunda hareket etmek isteyeceksiniz. Anne ve babanızın arasındaki sorunlara karşılık yeni bir çözüm bulmak isteyebilirsiniz. Paraya karşı olan kaygılarınız bir tık daha artabilir ve ekstra gelir kaynakları arayışına girebilirsiniz. Aklınızda yer alan olumsuz düşüncelerden uzaklaşmak için yeni bir hobi edinmek isteyebilirsiniz. İşiniz ve kariyeriniz ile alakalı konularda ani tepkiler vermemeye çalışmalısınız.
 
8bc2e35f8fa16c1fa5a5e379f0c356b2.jpg


28 Nisan 2021 itibari ile Plüto gökyüzünde retro hareketine başlıyor. Bu retro hareket 5 Ekim'e kadar sürecek. Plüto değişim, dönüşüm, yıkım, kontrol, takıntı güç, manipülasyon ile ilgili bir gezegendir ve retro hareket etmesi demek bu etkilerini geçmişe yönelik çalıştırması demektir. Artık değiştirip dönüştürme vaktidir. Takıntılarınızdan arınmanız için sizi zorlar, size fazla otoriter davranan güç figürlerine karşı arınma ihtiyacınızı körükler. Kontrolcü veya manipülatif insanlardan veya siz böyleyseniz bu özelliklerinizden arınmanız için zorlar, çeşitli konularda sizi değiştirip dönüştürür. Özetle bu 5 aylık dönemde değişmesi gereken zararlı konuların değişmesi için uğraşır. Fakat bunu yıkıcı bir şekilde yapar Özellikle haritanızda 24, 25 veya 26 derece oğlak, koç, yengeç, terazi burcunda yerleşmiş bir gezegen varsa bu retronun etkilerini daha yoğun hissedersiniz.

Şimdi yükselen burca göre kim hangi alanlarda bu etkiyi alır yazıyorum:


♈Koç: Kariyer ve gelecek idealleriniz konusunda değişme vakti. Eğer bu konularda egonuz yüksekse veya üzerinizde otorite baskısı varsa bunları değiştirme vakti.
♉Boğa: Düşüncelerinizi insanlara dayatma gibi özellikleriniz varsa bunların yıkılma vakti. Çokyönlü olmak zorundasınız. İnanç sisteminiz komple değişebilir.
♊İkizler: Toksik ilişkilerden ve zararlı cinsel fantezilerden arınma vakti. Kimsenin sizi manipüle etmesine izin vermemeniz ve etmemeniz gereken bir dönem.
♋Yengeç: Sürekli olarak aşk hayatınızı mahveden o çözemediğiniz durumları takıntılı davranışları ve olayları artık değiştirme vakti.
♌Aslan: Rutininiz ve sorumluluklarınız konusunda içinizde taşıdığınız memnuniyetsizlik, veya size yapılan baskı artık değişmeli. Siz değişmelisiniz. Kontrolü ele alma dönemi.
♍Başak: Aşk hayatınızdaki manipülatif durumlardan veya keyfinizi kaçıran baskılardan kurtulma vakti. Negatiflikten arınmanız gerek.
♎ Terazi: Aile içindeki daimi huzursuzluk artık bitmeli, ailede kim kime baskı yapıyorsa bunu değiştirme vakti. Otoriteler de manipülasyonlar da dönüşmeli.
♏Akrep: İnsanların sizi anlamadığını düşünmeye son verip aynayı kendinize tutma vakti. Dayattığınız düşünceler ve empati kurmadığınız her tutum dönüşecek.
♐Yay: Maddi sıkıntılara sebep olan her şeyin tek tek ele alınması gerek. Değer verdiğiniz insanları yanınızda kalmaları için manipüle etmeyin. Dönüşme vakti.
♑Oğlak: Önemli bir yaşam dönüşü için 5 ay. Kendinizi baştan yaratma vakti. Geçmişe dönüp atılan tüm yanlış adımları düzeltin. Çok önemli.
♒Kova: Kurban psikolojisinden çıkma vakti. Mağdur değilsiniz. Hayat size oyun oynamıyor. Siz değişin. Kendinizi sevmeyi öğreneceksiniz.
♓Balık: Size iyi gelmeyen, sizi manipüle eden, sizin gerçekte sevmediğiniz tüm arkadaşları temizleme vakti.




Astrologselay
 
aaa.jpg

⭐️27 Nisan-6 Ekim arası Plüto Oğlak burcunda retro (geri) hareketini sürdürecek. Oğlak burcunun 24-26 derecesi arasında gerçekleşecektir ve Oğlak- Yengeç aksındaki çözümlenmemiş, tamamlanmamış, dönüşmemiş konuları gündeme getirecektir.

⭐️Plüto’nun temsil ettiği değişim, dönüşüm, kendi iç dünyanı keşfetmek konuları ön planda olacaktır. Ayrıca karma, kader, güç, zaman, dönüşüm temaları da gündemde olacaktır. Plüto üstünde yönetim gücü uygulayabileceğimiz bir gezegen olmadığı için getirdiklerini kabul edip değişime direnmemek önemlidir.

⭐️Plüto Retro korkulacak bir şey değil, tam aksine artık hayatımızda bize iyi gelmeyen kişileri, durumları, olayları, davranışları bırakabilmemiz açısından faydalı bir durumdur.

Haritamızda Oğlak burcu hangi alandaysa değişim dönüşümü daha çok orada yaşayacağız demektir (yani kişiden kişiye değişiyor).

🌚 En çok etkilenecekler: Koç-Yengeç-Terazi-Oğlak ve 24-26 derece arasında gezegen, yükselen ve ay düğümü olanlar.

Peki bu süreçte neler olabilir?

💫Plüto ağır hareket eden bir gezegen olduğu için değişim de uzun süreli olacaktır, o yüzden kadersel değişim ve dönüşümlere direnmemeliyiz.

💫Bastırdığımız konular ortaya çıkabilir, öfkemizi yönetmek bu süreçte önemli olacaktır ki bize zarar vermesin.

💫İçe dönük bir enerjide olacağımız için kendimiz üzerinde baskı kurabiliriz fakat bunun yerine bir değişim enerjisinde olduğumuzu kabul etmeliyiz.

💫Uzun süredir çözülmemiş konular çözüme kavuşabilir.

💫Spiritüel gelişime eğilmek için çok güzel bir zamandır.

💫Artık hayatımızda bize faydalı olmayan, iyi gelmeyen durumları,kişileri sıkı sıkı tutmak yerine bitmesine izin vermeliyiz. Bir ilişki, depresif bir durum, zarar veren duygular, fayda vermeyen bir iş gibi birçok şey sayabiliriz.




astroglak
 
🔮Bu süreçte güç kaybı korkusu yaşanabilir. Özellikle egemen olma, mevki, para gibi maddi konfor ve arzularla alakalı konu ve meselelerle ilgili olabilir. Oğlak burcu da bu konuları ele alır. Plüto gücü sever.

🔮Öfkeyi dışarı çıkarmakta zorlanabiliriz. Öfke içe dönerek daha pasif agresif bir modele dönüşebilir. Bununla birlikte kendimize zarar verme isteğimiz artabilir.

🔮Güç arzusunu kötüye kullanmak, törpülemek yerine merhamet etmeye, yardım etmeye çalışabilirsiniz.

🔮Plüton, mitolojik olarak yer altı tanrısını simgeler. Adı Hades'tir. Astrolojik olarak Akrep burcunun yöneticisidir. Akrep burcu konularını işler. Yeniden doğum (ruhsal olan), zehirlenme ve şifalanma, değişim ve dönüşüm, güç, baskı, zorbalık, bağımlılıklar, saplantılar, tutkular, mafya, kara para, yer altı dünyası, madenler Plüton ve Akrep burcuyla alakalı. Plüton etkisi çok güçlüdür ve kendini hissettirdiği an Plüton'dan önce ve sonrası şeklinde olur.

🔮Kolektif bir gezegendir. Yavaş hareket eder ve bir burçta çok uzun bir süre bulunur. Şu an Oğlak burcunda konumlanan Plüton, 2023 yılı Kova burcuna geçecek. Kova burcu teknolojik ilerlemeleri, bilgiyi, geleceği, idealistliği temsil eder. Özellikle 2023 yılı ve itibariyle global düzende politik anlamda köklü iktidar değişiklikleri, sağlık alanında virüsün hayatımızdan tamamen çıkışına bu süreçte daha gözle görülür şekilde şahit olabiliriz.



lyssatarot
 

27 Nisan Pluto Retrosu ile Hayatınızın Kontrolünü Elinize Alın​


oğlak22.jpg

Pluto retrosu ile güç ve kontrol konuları gündemde

Pluto retrosu aynı zamanda herkesi, kişisel ve toplumsal boyutlarda güç ve kontrol dengeleri üzerine derinlemesine düşünmeye çağırıyor. Hangi işlerin yolunda gitmediği konusunda netliğin artması bu dönemi, kötü duyguları ve düşünceleri serbest bırakmak ve daha iyiye doğru değişmek için ideal kılıyor.

Kontrol edici insanlardan uzaklaşabilmenin kolaylaşacağı bu zamanda kişisel olarak kontrol etmeye çalıştığımız durum ve kişileri de serbest bırakmamız gerekiyor. Güç dengeleri üzerine yoğunlaşan bu dönem enerjisini daha fazla güç edinmek için değil, hayatımızdan doğru eliminasyonları yapmamızı istiyor. Tekrara düşen tema ve aksiyonlarsa kontrolcü alışkanlıkları, bağımlılıkları, önyargıları güçlendiriyor hatta kalıcı hale getiriyor.

Kısaca Pluto retrosu; manipülatif her tür ilişkiye, davranışa son verilmesinin, yeme bozukluklarının üzerine gidilmesinin, kötü alışkanlıklardan uzaklaşılmasının daha elverişli ve faydalı olacağı bir dönem olarak karşımıza çıkıyor.


Pluto retrosunun önemli tarihleri

17 Mayıs:
Güneşle pozitif bir açı yapacak olan Pluto’nun büyük ve dönüştürücü enerjisi bugünü yeni rollere adım atmak, yeni bir işe veya projeye başlamak için ideal kılıyor.

5 Haziran:
Pluto, Mars ve Ay arasında yaşanacak olan T açısı bugünü gergin bir hale çeviriyor. Eğer sorumluluklarınızdan kaçmış, görevlerinizi tamamlamamışsanız Pluto retrosu bugün sizden bedelini ödemenizi istiyor.

23 Haziran:
Venüs ile karşı karşıya gelen Pluto hayatınızda yolunda gitmeyen, size fayda sağlamayan ilişkileri sonlandırmaya çağırıyor.

17 Temmuz:
Güneş ile karşı karşıya gelen Pluto sizden iyi fırsatları doğru bir şekilde değerlendirip değerlendirmediğinizi kontrol etmenizi istiyor.

17 Eylül:
Geçmişi arkanızda bırakabileceğiniz, rahatlatıcı bir enerji Güneş’e üçgen duran Pluto ile beraber geliyor.


Pluto retrosundan en çok hangi burçlar etkilenecek?

Akrep süper dolunayı ile başlayan, Oğlak burcunda gerçekleşecek olan Pluto retrosunu en az sarsıntı ile Akrep ve Oğlak burçları atlatıyor. Kozmik olaylar kendi burçlarında gerçekleştiği için etkisini güçlü bir şekilde hisseden Akrep ve Oğlaklar, hali hazırda sıkça derin değişimler ve duygular ile uğraştıkları için bu retro döneminde dengelerini muhafaza edebiliyor.

Aynı Akrep ve Oğlak gibi derin duygulara ve değişimlere alışkın olan Balık burcu ile sınanmayı seven Başak burcu da bu dönüştürücü sezona kolaylıkla uyum sağlıyor.

Bununla beraber, İkizler ve Aslan burçlarının dengelerini kaybetmiş gibi hissetmeleri, Koç ve Boğa burçlarının da kendilerininin bir tür teste tabi tutulduklarını düşünmeleri bekleniyor. Yengeç, Terazi, Yay ve Oğlak burçlarına ise bu dönemden en çok etkilenen burçlar olarak tüm işlerini adım adım ilerletmeleri öneriliyor.


LivetoBloom
 
X