26 yaşında ailem evlenmeme izin vermiyor

Wesre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2016
117
64
98
35
Kendi kendime konuşmaktan kafayı yemek üzereyim. Bi arkadaşımın tavsiyesiyle üye oldum ve derdimi paylaşmak istiyorum.
26 yaşındayim iki senedir görüştüğüm çocukla ailelem tanişmadan mezhebi yüzünden evlenmemi istemior. Çocuk pırlanta gibi gözümün içine bakıyor ve bende seviyorum fakat ailemi de ezip geçemiyorum. Her ailede olduğu gibi duygusal sömürü var. Düşünmekten hasta olduk biz artık 50 yasindayiz (ölümü kastediolar) bende bu yüzden ağzımı açıp bisi diyemiorum. Sevgilim bu konuda hiç baskı yapmıyor hep anlayışlı davranıyor fakat tahammülüm kalmadı. . Bu konuda bana ne söyleyebilirsiniz...

Ben uyduruk sebeplerden mutluluğa engel olan ailelere rest çekmekten yanayım açıkçası. Kimileri doğutup büyüttü diye çocuklarının tüm hayatını ipotek altına alabileceğini sanır. O kadar da değil. Aile de nerede duracağını bilecek, yetişkin olmuş evladına saygı duymayı bilecek benim gözümde.
Kendi ayaklarınızın üstünde durabiliyorsanız, ayrılırsanız ailenize muhtaç kalmayacaksanız ailenize rest çekin. Evlenecekseniz evlenin yani.

50 yaşında gayet gençler

sevgilinin mezhebi onları neden rahatsız ediyor

oturun konuşun açıkça

ne olur o mezhepten ya da farklı bir dinden olursa

ailenin hayatında ne değişir

bence hiçbir şey değişmez

bunu konuşun

olmazsa da kendi yolunuzu çizin bundan önceki yılları onlarla geçirmiş olabilirsiniz ama tüm hayatınızı onların doğruları ile yaşamak zorunda değilsiniz

şöyle söyleyim annen baban seni bu yaşa kadar getirdi fakat senin yanında hayatının geri kalanında yaşlılığında yanında olacak kişi eşin olacak . ben istiyorum ya de ezip gecmek değil ki bu . iyi biriyse neden olmasın . sonra çok pişman olursun .

Din farkı olur istemezler bi derece anlarım da mezhep farkı ne yahu?? Hepimiz bir Allah a aynı peygambere inanıyoruz.. size kıymet veren ailenizin de lafını dinlediği bi aile büyüğüyle irtibata geçseniz.. ikna edebilirsiniz belki..

Anne babada olsa hayatınıza karışamazlar.Saygınızı,sevginizi eksik etmezsiniz ama küçük çocuk gibi her dediklerini yapmak zorunda değilsiniz .Ayrıca 50 yaş gayet de genç bir yaş.

Erkek arkadaşınızı tanımadan böyle birşey söylemeleri tuhaf.
Hadi tanısalar haklı yönleri vardır derim.
Bence surat as yemeklere katılma, siz onunla tanışana kadar böyle asık suratlı olcam de.

İstiyorum ki rızalarinı alayım ama onlar hep hata olarak görüyor sen yanlış yaptın diolar. Ağrıma giden şey ise hiç tanimana bu şekilde davranlamari. Erkek arkadaşım ise bekleriz sorun değil rızayla olur bu işler diyerek hep yanıma oluyor.. ne soylesem kültürler farklı sonra pişman olmaktansa şimdi üzülürsün geçer diyorlar ilerde anlayacakmisim onları. .

• Beğen
Reactions: KV_
Babam o konuda çok net acı olan ise evde benı dinleyecek annem de babamı dinliyo. On yargısız tanisalar ben güveniyorum zaten bu şekilde olur ama tanımak dahi istemiolar. İki gündür ağzımı acmioRum odadan çıkmıyorum ama bunu bilinçli yapmiorum psikolojim bozuldu. Umarım işe yarar..
Yavaş yavaş tanıştırmayı denesen .
Nasıl tanistirabilirim peki

Hey Allahim
Madem 50 yaşında yiz diyorlar
Yalnız başımamı kalayım bu dunyada de
öyle saçma cümleye böyle cevap..:işsiz:

Bana değer veriyor diyorsun , onunla ilgili bi şeyler anlatabilirsin ailene .

Her konuşmada annemin aglayislari hakim oluyo ve maalesef ben bişi diyemiorum her seferinde ayrıldın dimi haykırışları. Bende en son yeter evlenmicem artık duymak istemiorum ddigimde ise annem bunu memnuniyet ile karsiladi..

bu mezhepler dinlere atılmış en büyük kazık bence hem dinlerin anlamını bozdu hem de böyle sosyal sorunlara yol açtı tavsiyem bir anda pat diye tanıştırmanız. belki o zaman tanıyınca razı olurlar.

bu mezhepler dinlere atılmış en büyük kazık bence hem dinlerin anlamını bozdu hem de böyle sosyal sorunlara yol açtı tavsiyem bir anda pat diye tanıştırmanız. belki o zaman tanıyınca razı olurlar.
Kesinlikle ve kesinlikle haklısınız.. ailem kendince dindar. Bense kendi icimde yaşadığım kadar Müslümanım . Erkek arkadaşım ise benm gbi..

Kesinlikle ve kesinlikle haklısınız.. ailem kendince dindar. Bense kendi icimde yaşadığım kadar Müslümanım . Erkek arkadaşım ise benm gbi..

gerçektenbir sorun yaşamayacağınıza inanıyorsanız dediğim gibi pat diye tanıştır mesela bir yerde yemeğe gidin o da orada olsun aaa ne tesadüf filan kıvırın işte :)

Annene, babana hediyeler alsın. Yemeğe çıkarın. Gezdirin. Tatlı dil yılanı...

Bizimde eşimle mezheplerimiz farklı bir gün bile konusu olmadı olmamalı. İnsanı insandan ayırmak ne büyük günah. Bazı ailelere akıl sır ermiyor. Yaşantısı kendi mezheplerinin kurallarına uymasa bile Yeterki bizim mezhebimizden olsun mantığı var Bu konuda katı aileler maalesef ikna olmuyor. Kızımız başka bir mezhepten birisiyle evleneceğine hiç evlenmesin hatta ölsün diyen bağnaz insanlar var .umarım sizin aileniz bahsettiklerim kadar yobaz değillerdir. Yoksa işiniz çok zor. Psikolojiniz falan hiç bir şey umurlarında olmaz.

Back
X