26 yaşında ailem evlenmeme izin vermiyor

Ailen çok yanlış yapıyor benzer şeyler yaşadım. Tanimalari lazım. Hatası olursa bu şekilde sende tanirsin.
Şimdi istemediklerinde ister istemez gönlün daha çok kayacak. Savunma ihtiyacı hissediceksin. Seninde gözün kapanabilir bu yüzden.
Çok zor bir imtihandır. Sabır dilerim

yani fark yok diyenlere bende katilmiyorum. en yakin arkdasim alevi. alevilerin arasindada cok fark var... mesela benim arkdas abdest bilmez namaz bilmez orucu asure zamani 10 gün galiba tutar. kelime isadet getirmez eee getirmiyenlede bir müslüman bayan evlenemez...
Aynen katılıyorum kimseyi yargıladığımdan değil ama bazı aleviler tamamrn dinsiz oluyor hepsi için bişey diyen yok

C
Tüm sünniler hepsi aynimi da sanki? Burda kac konu var, kayin aile ile gecinemeyenler üzerine, ki mezhep farkliligi olmadan.

Üstelik aleviler marstan gelen uzayli degiller. Sadece sünniler ile din konusunda fark var. Gelenekler yine asaga yukari aynilar. Söylediklerini bu arada cok asaglayici buluyorum!
cenazeleri bile camiden değil cem evinden kalkıyor ne diyosun sen

Konuyu başka yere çekip konuyu kapattirmayin. Burada konu sahibi mezhepten ötürü soru sormamis. Ailesinin vermediğini söylemiş. Doğru noktaya odaklanirsak yardimci olmuş oluruz

Şu mezhep ayrımcılığı konusunun ne kadar içler acısı olduğu buradaki bazı kişilerin yorumlarını okuyunca dehşet verici bir halde olduğunu görüyorum..
Konu sahibi, ailen ile konuş.. Güzelce durumu anlat ve evlenmek istediğin kişi ile tanıştır..
Ön yargı konusunun çok yanlış olduğunu kendileri görünce anlarlar belki..
Hakkınızda hayırlısını dilerim.. Mutluluklar ..

Ay sanki herkes mezhebini tam mı yaşıyor? Bana saçma geldi ama eski insanlar biraz takıntılı malesef...

Ne oluyor cemevinden kalkınca her camiden kalkan abdestli namazlı mı sanıyorsunuz? Allah aşkına insanları ötekileştirmeyin. Parayla imanın kimde olduğu belli olmaz.
Pardon da müslümanlar camiden kaşkıyor kendilerini ötekileştirip cem evinden kalkmaları kendi tercihleri kendi kendilerini ötekileştiriyorlar? Anlatabiliyormuyum bu tartışmaya girmek istemiyorum herkesin hayatı kendine fakat tabirleriniz düşüncelerinizle çelişiyor

Ben genel anlamda bir tanı koymadım sadece her meZhebin kendine göre farklılıkları vardır bunu her aile onaylamayabilir bize laf düşmez insanları yargılarken sizde hata yapıyosunuz sizin düşünceleriniZe saygı duyulmuyor diyr hayıflanıtlen sizde onların düşüncelerine saygı duymuyorsunuz

Nasıl farklı mesela, örneklerle bahsedebilir misiniz ben bilmiyorum, siz öyle yazınca merak ettim?
İ
Ay sanki herkes mezhebini tam mı yaşıyor? Bana saçma geldi ama eski insanlar biraz takıntılı malesef...
tabikide buna katılıyorum kimi insan mezhebini bile bilmiyor ama şimdi önemsemediğimiz şeylet ilerde sorun teşkil edebiliyor bir arkadaşımın başına grldi ordan biliyorum

Ben genel anlamda bir tanı koymadım sadece her meZhebin kendine göre farklılıkları vardır bunu her aile onaylamayabilir bize laf düşmez insanları yargılarken sizde hata yapıyosunuz sizin düşünceleriniZe saygı duyulmuyor diyr hayıflanıtlen sizde onların düşüncelerine saygı duymuyorsunuz

Ben gerçekten bilmediğim için sordum, hep duyuyorum ama hiç merak etmedim bugüne kadar. ama burada böyle yorumlar görünce nedir, ne değildir merak ettim.

Stop, burada bir duralım hanımlar. Konu mezhep çatışmasına dönmüş ki dini içerik zaten yasak, kaldı ki birde mezhep yüzünden tartışıyorsunuz.

Back
X