27+2 Erken İkiz doğum

Allah evladınıza sağlıklı uzun ömürler versin, yazınıdı tesadüfen gördüm ve eski duygularım canlandı. 2021 ekimde 18 haftalık ikiz bebeklerimi kaybettim kızımın suyu gelmişti ve maalesef doğum başladığı için oğlumuda kaybettim. Ve denizlide yaşayan birisi olarak Babür hocanın tecrübelerine saygım sonsuzdur.
Yeni doğan küvetine nereye sevk ettiler denipole mi?
Yeniden ikiz bebeklerim oldu ve ben küvezde kalacaklarını bildiğim için denipolü tercih ettim aslında denipolden Ziyade Kazım hocayı tercih ettim diyebilirim. Bebeğimin biri 1400 doğdu ve 55 gün kaldı küvezde. Bagırsak enfeksiyonu geçirdi çok şükür sorunsuz atlattık. Ama daha sonra Kazım hoca beyninde sıvı fazlası tespit etti hidrosefali dediler küvezden yeni çıkmıştık bu süreçte de . Birçok doktorla görüştüm zamanla gözlemledik artış durdu şuan sadece takipteyiz. Siz hangi doktorla takipli gidiyorsunuz

Allah kimseye evlat acısı vermesin.bende 28haftalik doğum yaptım.bir ay yaşadı oğlum son saatlerinde dokunabildim oğluma.resmi kaldı elimde .şimdi 2.5aylij kızım var ilk işim onu abisinin mezarına götüreceğim biraz büyüsün

Güzellikler sizin ve bebeklerinizin olsun. Bir ömür; sağlık ve huzur diliyorum. Biz küvöz sürecini Özel Sağlık Hastanesi'nde geçirdik. Taner Bey'den memnun kaldık. Açıkçası bizim değil hastane tercihi, doğumu anlayacak vaktimiz dahi olmadı. Çevremizde ikiz bebek ya da erken doğum tecrübesi yasayanda yoktu. Açıkçası bayağı empati eksikliği hissettik. Kaybımız için söylenen cümleler yerine sessizlik tercih edilse çok daha fazla destek görmüş olurduk.

Şuan için Kerem'in kontrolleri/takipleri rutin şekilde PAÜ'de devam ediyor. Şuana kadar büyük bir sorun yaşamadık. İnşallah ileriki süreçtede yaşamayız. Göz konusunda rop olayını yaşadık.

Başınız sağ olsun. Kızınız başta olmak üzere tüm sevdiklerinizle güzel bir ömür diliyorum.

Yavrulariniza sagliklar dilerim
Ama Prof. Dr. Canan karatay şeker yüklemeden ve tetanoz aşısından uzak durun deyince herkes ayağa kalktı.
Biraz araştıralım

Yavrulariniza sagliklar dilerim
Ama Prof. Dr. Canan karatay şeker yüklemeden ve tetanoz aşısından uzak durun deyince herkes ayağa kalktı.
Biraz araştıralım
Allah aşkına yavrusunu kaybetmiş bir anneye söyleyebileceğiniz son şey bu olmalı herhalde. İnsanlara korku endişe salmayın ne faydası var şu an? neyin tetiklediğini bilemezsiniz herkes yavrusu için en iyisini ister. Bu tarz yönlendirmeleri doktor değilseniz asla doğru bulmuyorum.

Sizin doğru bulmanizi onemsymyrm burda Okuyan başka anneler varsa örnek olsun diye yazmış kadın, ben de farklı bir noktaya değindim. Keşke benim de yasadklarimi yaşayan insanlar burda yazsaydi da örnek olsaydi.
Yönlendirmeyi yapan ben değilim doktor ve biraz açıp izlesnz anlarsnz zaten. Bu işlemlerden kaç gün sonra doğum olmuş okuyun bir anlrsnz

İster önemseyin ister önemsemeyin buradaki hikayeden çıkarılacak sonuç 27 haftada doğan savaşçıların mücadelesi. Şundan olmuştur bundan olmuştur diye karşı tarafı düşündürmenin kimseye faydası yok bunu söylemeye çalışıyorum.

Düşünmek herkese nasip olan bir şey değil zaten merak etmeyin

Düşünmek herkese nasip olan bir şey değil zaten merak etmeyin
Bunları herkes yaptırıyor. Ne alakası var? bilimsel bir makalelerle ve yabancı kaynaklarla açıklar mısınız? Yüzde yüzlük bir veriyle tetanoz aşısının ve şeker yüklemesinin çok erken doğuma neden olduğunu açıklayan bir kanıt bekliyorum sizden.
Düşünmek herkese nasip olan bir şey değil derken konu sahibini mi kastediyorsunuz? 2 gram aklınızla burada kimseyi üzmeye hakkınız yok. Vebalini ödersiniz umarım

Evet mesela siz bana " 2 gram aklnz yokken " derken ben size burda ağır hakaretler etsem ( ki hak ediyorsunuz ).
Çevrenizde benim gibi 1 tane insan olsaydı keşke!! Vebalini ödeyecek olanlar diğer dünyada görecekler her şeyi buna eminm

Hanımlar hepiniz konuyla ilgili görüşünüzü yazıyorsunuz, farklı görüşler olabilir ama lütfen birbirinize üslubunuzu bozmayın, aşağılamayın.

Toplumu yanlışa sürüklemekte suçtur yalnız. Sizden makalelerle desteklenmiş kanıtlar bekliyorum.

Başınız sağ olsun ben de aynı şeyleri yaşadım 2021 de ikilerime gebeydim 19. Haftama kadar her şey sorunsuzdu. Bebeklerim sağlıklı ben huzurlu ne oldu ise o tetanoz aşısı dan sonra oldu bacağıma gece kobra dolanır gibi bir şey beni aşağı çekti çığlık çığlığa uyandım doktora detaylı için gidecekken bunları oglendik biz dikiş önermiyoruz zaten ikizlerde işe yaramıyor dedi demedi ki siz yine de şansınızı deneyin Allah'ın azabı o sebep olanlarla olsun benim saçlarım üç ayda bembeyaz oldu bir yıl boyunca üç günde on dk yirmi dk uykularla hayatta kaldim 20. Haftada doğumum oldu ama nasıl sancım var duramıyorum 2 cm acilmam var bana diyor eve git devam eden kanma yok artık cirladim ne diyorsun ya iki gu önce serviks 18 ml olmuş dediler dedim tekrar vakti diyor her an her şey olabilir iki parmak acilman var dedim az önce eve yolluyordun.neyse beni beş gün yatırdılar oyaladilar sancidan Oz altlarim mos mor 15 Eylül oğlan normal doğdu on saati buldu kız doğmadı beni 12 saat catalda bağlı bıraktılar doğar diye kız doğmadı servise çıktım her şey yolunda oğlan kuvözde kız karnimda üç gün sonra da kız suyu patlattı onu da üç buçuk saat sonunda doğurdum ben servise cikaka kadar kız vefat etmiş üç saat içinde oğlan Bir hafta yaşadı 20. Haftada benim göğsünden süt geldi sagdim sagdim verdim sonra beyinde iç kanama başladı oğlanı da kaybettim

Sonra bir kızım kızım oldu tayin durdurduk İstanbul gibi bir yerde ikizlerimı yok yere kaybettim ama yine de kaldım ona da serklaj atıldı 34+1 de 3550 gram doğdu çok şükür doguya geldik yine ikiz hamile kaldım doktor yok imkan yok dikiş tutmaz birinin kalbini durduralım denildi hangisinden vazgececeksin kabul etmedim Allah'ım sana emanet beni senden başkasına muhtaç etme dedim onlar da 32+5 TE 49cm 2300 Gr doğdu bir ay kuvözde kaldı şuan çok şükür 17 aylık oldular

Merhabalar. Aslında ne yazacağımı uzun süre düşündüm. Allah; gününüzü ve geleceğinizi daha mutlu kılsın. Bir acıyı anlatmak zordur. Anlamak ise imkansızdır. Miniklerle size güzellikler diliyorum. İnşallah her şey gönlünüzce olur.

Amin Allah razı olsun çok güzel demişsiniz keşke herkes sadece bu kadar deseydi..o zamanlar onlar da bebek miydi daha çok küçüktü yine olur benim de altı haftalık kalbi durdu bak şimdi iki tane üç tane daha var diyenler..yeterki dal kırılsın köküne bir şey olmasın diyenler...Ama kimse bilmiyor gün gün onları nasıl beklediğimi onlar okusun diye defterler tuttuğumu kimse bilmiyor okula giderken gelirken edecekleri kavgalara kadar hayal ettiğimi...Kimse bilmiyor Rüyada hamile olup sabah elimi karnıma atınca bomboş içine geçmiş bir karınla uyanmanın ne kadar zor olduğunu.. Kimse bilmiyor göğsünden sütün altı ay boyunca gelip de verecek bir bebeğinin olmayisinin ne demek olduğunu....ya diyorlar ya yedik aylık Doğan Bebek bir şeye benzemiyor kırmızı buruş buruş doğuyor yok öyle değildi kaşlari tırnakları kirpikleri o kadar güzel o kadar muntazamdı ki herkes onu diyordu bu nasıl güzel bir bebek sesler geliyordu diyordum hiç mi cekmediniz bakayim dediğimde yasak denilmişti ...kimse bilmiyor sokaktan biri anne diye bağırınca kalbine saplanan acıyı ....herkese diyor insanlar 20 yaşında çocuğunu kaybediyor evet onlar yaşadıkları günlere geçirdikleri zamanlara yanıyor biz yaşayamadıklarimiza yaşamak isteyip yarım kalanlara....yanımızda cenazemizde olup sonradan acaba ne günahları vardı da bunlar başlarına geldi denildiğini bile duydum diyorum ya yaşamayan bilemez...Allah düşmanıma..hatta bunu diyecek kadar kalpsiz olan kadına da yaşatmasın daha bekar ama nerden bu sonuca vardıysa ...diyorum ya hep dua ettim olurda ben burdan çıkana kadar yaşamazlarsa Allahimm canlarını yakmadan canlarını al beni onlara aratma Peygamberimizin eteklerinde oynasınlar Hz Enes e sahip çıktığı gibi onlara da sahip çıksın dedim...üç ayda saçlarım bembeyaz oldu ...insanlar kafam dağılsın diye çağırıyorlardı içimde kıyametler kopuyordu sırf saçma sapan teselliler bir daha olur derler diye açımı bile göstermiyordum..sanki on tane olsa biri gitse zarar olmayacak mı o can yakmayacak mi nedir insanlar için evlat kaybı bilmiyorum... o günden sonra kimin niyetinin ne olduğunu kimin gercek kimin sahte..kimin sadece fırsat kollayıp sende olmayandan zevk aldığını anladım ...ve hayatımda çok yakın olduğum çok şeyden kendimi uzak tutmayı öğrendim..onları çok seviyorummmm..

`