• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

27 ay Tırnak yeme problemi

Madamu

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3.647
Puanlar
133
Kızım 2 yaşında tırnaklarını koparıyor dudaklarını koparıyor.Önce iki tırnakıyla başladı daha sonra hepsine geçti.cocuk gelişimci ile görüştüm uyarmayıp tepkisiz kalmamı söyledi.Uyarmazken davranışını artırdı.Daha sonra ben de uyarmaya başladım bu da çare olmadı devam ediyor davranışına.Ne yapacağını şaşırmış durumdayım.nasıl davranmalıyım artık bilmiyorum bıraksam alışkanlığa dönüşüp tırnaklarını yemeye devam etcek belki yıllarca.Tecribeli anneler lütfen bakabilir mi 🙏🏻

Elini oyalayacak şeyler verin . En çok hangi anlarda kopariyor tırnaklarını o zamanlar eline oyun hamuru çubuk kraker salatalık elma tarzı elinde tutatacagi oyalanacagi seyler verin . Hem sık sık uyarıda bulunmamis olursunuz hemde yaptığı davranışı köreltirsiniz.

Kızım 2 yaşında tırnaklarını koparıyor dudaklarını koparıyor.Önce iki tırnakıyla başladı daha sonra hepsine geçti.cocuk gelişimci ile görüştüm uyarmayıp tepkisiz kalmamı söyledi.Uyarmazken davranışını artırdı.Daha sonra ben de uyarmaya başladım bu da çare olmadı devam ediyor davranışına.Ne yapacağını şaşırmış durumdayım.nasıl davranmalıyım artık bilmiyorum bıraksam alışkanlığa dönüşüp tırnaklarını yemeye devam etcek belki yıllarca.Tecribeli anneler lütfen bakabilir mi 🙏🏻

Ben tırnaklarımı değil de yanlarındaki etlerimi ısırıyordum küçükken, bu ben anaokuluna başladıktan bir süre sonra başlamıştı, 5-6 yaşındaydım. Annemden evden ayrı kalmak+huysuz aksi bir baba+okulu sevmemek/alışamamak+küçük yaşta servise binmek etkilemiştir. Belki okulda birinde görmüşümdür öyle tetiklenmişimdir.

Ama 2 yaş böyle tepkiler için henüz çok küçük. Bu davranışlarının kaynağını, bu davranışlarını tetikleyen şeyi çözmeniz gerekir. Evde bir huzursuzluğu mu var? Veya bu davranışları birinden görüp taklit mi ediyor?

Birde ben koparmıyordum, dudak koparmak et koparmak çok acıtıcı şeyler, kanar kabuk bağlar özellikle dudak.

Ben tırnaklarımı değil de yanlarındaki etlerimi ısırıyordum küçükken, bu ben anaokuluna başladıktan bir süre sonra başlamıştı, 5-6 yaşındaydım. Annemden evden ayrı kalmak+huysuz aksi bir baba+okulu sevmemek/alışamamak+küçük yaşta servise binmek etkilemiştir. Belki okulda birinde görmüşümdür öyle tetiklenmişimdir.

Ama 2 yaş böyle tepkiler için henüz çok küçük. Bu davranışlarının kaynağını, bu davranışlarını tetikleyen şeyi çözmeniz gerekir. Evde bir huzursuzluğu mu var? Veya bu davranışları birinden görüp taklit mi ediyor?

Birde ben koparmıyordum, dudak koparmak et koparmak çok acıtıcı şeyler, kanar kabuk bağlar özellikle dudak.
Evde huzursuz bir ortam da yok psikologdan randevu aldık oyun terapisine başlayacağız.Neden böyle oldu ben de bilmiyorum 😔

Kızımda yaşıyorum bunu 2 yaşından beri Bı ara masanın altına oturmuş ayak tırnağını kopriyordu .kızınca gizli gizli devam ediyor. Acı oje,tesbih yağı gibi şeylerin hiç faydası olmuyor.baktim devam ediyor farkettigim an ondan bişey istiyorum dikkati dağılıyor şunu getir bunu ye gibi.3 buçukta okula başladı öğretmeni doğum iznine gitti yine tırnak yemeye başladı kadın gelene kadar sonra düzeldi. Geçenlerde .baktım tırnaklar yenmiş artık 5 yaş.kizim arkadaşların sana tırnaksız kız der aaa bu kızın tırnağı yok derler falan şimdi geri unuttu .zaman zaman tekrarliyor eline oyalanacak bişey buluyorum. Anne babam da yiyor ama diyo

Oğlumda yiyor malesef kreşe balasyinca başladı oda.
Teo nun tirnak yeme kitabını aldım yazın okuduk uyguladık bil bol konustum.yaz tatilinde evdeydik. Bolca vakit geçirdik.tirnak yemeyi bıraktı.okulu değiştirmiştik, okulda sorunlar yaşadık o ara tekrar başladı. Şimdi de kardeşi oldu parmakları çok kötü durumda.ben artık tamamen benle alakalı olduğunu düşünüyorum. Benden uzak kalınca artıyor.yani ortada ki problemi kaldırmadan oje yada dikkat dağıtma ise yaramıyor.
Ama kitabi tavsiye ederim size de .tırnakları yemesin diye yara bandı yapistirabilrisiniz

Back
X