• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

27 yaşındayım, aile evinden ayrılmalı mıyım?

Darknesrises

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2022
541
-50
28
Aslında çok klasik bir başlık açmış oldum ama artık dayanamıyorum kendimi evde sığıntı gibi hissediyorum bir kere olsun bir derdin var mıdır nasılsın denilmiyor yüzüme bile bakılmıyor evde sebep ne mi? Aileme paramı yedirtmediğim için anne denecek o kadın bana düşman gibi davranıyor evde ölümle tehdit ediyor oğlu kocası gerekirse bu işi halledebileceğini düşünüyor çünkü kendisi aşırı derecede yobaz kendime ait bir mesleğim var iş yerinden ne kadar zorlarsa zorlasinlar o 7 de evde ol dediyse olmam gerekiyor gibi en basiti bu. evde yemek pişiriyor inan yiyene kadar burnumdan getiriyor inan her allahın günü dışarda yiyorum evde bir şey kokuyor canım çekiyor korkumdan yiyemiyorum inan kendi evime sığamıyorum eğer gidersen seni reddederiz diyorlar canımdan bile endişe ediyorum çok zor durum

Üslubunuz çok yanlış kendimi yeterince ifade edememiş olabilirim kazık kadar ne demek zaten aileme yardım ediyorum ama bunun kavgayla gürültüyle daha fazla para beklentisinin olmasına sinirleniyorum aileme belki daha fazla katkida bulunucam ama yedigim hakaretler tehditler yüzünden insanin 1 kuruş bile harcayasi gelmiyor çünkü paranizi bir emek karsiliginda kazaniyorsunuz ailenizin gözünde aldiginiz bir çöpün bile degeri olmalidir ne alırsanız alin inkar eden bir aile degil.
Buradakiler anca saldırmayı biliyor ben anlamıştım seni.yorumları okuyunca şok oldum.bazen kızılacak konularda melek kesiliyorlar bazen de sizin hiç suçunuz olmadığı konularda saldırıyorlar. Siz gereken kadar katkı sağların diyorsunuz zaten.ortada hem maddi hem manevi açıdan bir zorbalık var gayet de güzel anlatmışsınız bu durumu.ben anlayabiliyorum da diğer üyeler neden anlayamamış acaba. Birisi de çıkmış 27 yaşına kadar sabretmişsin 50 ye kadar da sabredersin yazmış.27 yaşla 50 yaş arasında dağlar kadar fark var.ne kadar saçma.

Ayrı ev ne ya kız başına hiç iyi değil buda yeni moda oldu memlekette. Hiç guvenli değil ayrica. Ayrı ev olunca temizlik yemek masraf olmayacak mı. Bence eve katkın olsun bu yaşa kadar seni kim getirdi bir düşün. Öyle çiftlik bir yer yok ye iç yat para vermiyorsan da temizlik yap yemek yap markete git bir işe yara
Kız başına derken?? Niye güvenli değilmiş? İğrenç iğrenç konuşmayın be.

Bazen okuduklarıma inanamıyorum. Elbette aynı evde eve katkı sağlamak zorunda ki eminim sağlıyordur. Böyle bir aile zaten hiç para yüzü görmeden tutmaz bu kızı evinde. Ama diyelim ki vermiyor, gerçekten muamele bu mu olmalı?? Hakaret, küfür, tehdit. Oğlu para vermese sırını sıvazlarlar ama. İğrenç insanlar.
Asgari ücretle geçinmek zor ama 1 oda da olsa başınızı sokacak bir yer bulun gidin.

Ayrı ev ne ya kız başına hiç iyi değil buda yeni moda oldu memlekette. Hiç guvenli değil ayrica. Ayrı ev olunca temizlik yemek masraf olmayacak mı. Bence eve katkın olsun bu yaşa kadar seni kim getirdi bir düşün. Öyle çiftlik bir yer yok ye iç yat para vermiyorsan da temizlik yap yemek yap markete git bir işe yara
Bir erkekle evlenip evin içine girmek ne kadar güvenliyse, ayrı eve çıkmak o denli güvenli gayet de...
Siz ailenizle yaşayın karışan yok buna, yapın temizliğinizi bir işe yarayın.. Ama yaşamak istemeyene de moda oldu yok bilmem ne gibi laflar kimsenin haddi değil bana göre, aile bizi dünyaya getirirken seni bu aptal ailenin içine getireyim mi yavrum diye soran olmadıysa, büyüdüğün de o lanet aileden kurtulmak isteyebilir elbet kocaman insan..

Buradakiler anca saldırmayı biliyor ben anlamıştım seni.yorumları okuyunca şok oldum.bazen kızılacak konularda melek kesiliyorlar bazen de sizin hiç suçunuz olmadığı konularda saldırıyorlar. Siz gereken kadar katkı sağların diyorsunuz zaten.ortada hem maddi hem manevi açıdan bir zorbalık var gayet de güzel anlatmışsınız bu durumu.ben anlayabiliyorum da diğer üyeler neden anlayamamış acaba. Birisi de çıkmış 27 yaşına kadar sabretmişsin 50 ye kadar da sabredersin yazmış.27 yaşla 50 yaş arasında dağlar kadar fark var.ne kadar saçma.
Bu yaşta evden cikamadiysan hiç cikma demek istiyor arkadaş,ancak evliligi bir kacis olarak görmüyorum

Maddi manevi bir şekilde yaşadığımız eve destek olmak zorundayız. Bunu onlar bekledikleri için değil yaşını başını almış meslek sahibi bir insanın sorumluluğu olarak yapmalıyız.

Tabi evin şartlarını beğenmiyorsanız kendi düzeninizi kurun elbette.

Üslubunuzdan anladığım kadarıyla büyük bir inatlaşma var. Yoksa burnunuza kokan yemeğin tabağını elinizden almıyorlardır.

Ölümle tehdit vs diyorsunuz ne denli gerçekçi olduğunu bilemeyeceğim ama böyle bir ihtimal olsaydı evde barınmayacağınızı düşünüyorum.
Maddiyata bağli degil ama icraata gecmeseler de yapma dusunceleri var demekki kalkip gidemiyosun iste

Ülkenin ekonomik sartlari sagolsun daha yeni asgari ücrete bir iş bulabildim bulur bulmaz da evlenmek icin birikim yapmaya basladim ayrica da aileme katkim var anlattigim seyler eksik kalmış olabilir ama bana davranislari hic iyi degil boyle yaptiklari icinde 1 kuruş bile vermek istemiyorum sana soyle bir soru sorayim ilk defa bir işe girmissin belli bir yasa gelmissin evleneceksin ailen destek olmasini beklemiyosun herseyini kendin yapacaksın bununla beraber ailenede az da olsa yardim ediyorsun ama asla memnun degil bunun disinda maddi durumu senden kat be kat daha fazla olan bir kardesin var onun 5 lirasina bile kiyamazken senden beklenti icine girmelerine razi olur musun ? Oldun diyelim hakarete ugradigin bir insana para verir miydin

O kardeşiniz de errrrkektir kesin.
Sizinki gibi ailelerden çok var. Erkek çocuklarından bir şey istemezler, aksine para yağdırırlar, evleneceği zaman da her masrafı karşılarlar ama kız çocuklarını lütfedip okuttukları için bir ömür minnet bekleyip parasına göz dikerler, kızdan alıp oğlana sıvarlar ve kız evleneceği zaman da 5 kuruş destek olmazlar.

Sonunun şiddet vs gibi bir yere varmayacağından eminseniz yaptığınızdan fazlasını yapmayın. Normal aileye destek olunur, böyle insanlara değil. Siz birikim yapıp kendinizi oradan kurtarmaya bakın.

Net soyluyorum kafa dengi arkadasın varsa onla bi eve cık bundan iyi olur halin
Huzur yoksa hicbisey yok
Hem para verip hem sıgıntı muamelesi gormek de neyin nesi
Kendine deger ver once
Red mi ediyolar etsinler sen oyle bozuk bi aileyi kaybedeceksen onlar da bir evlat kaybedecek
Ben senin yerinde olsam asla durmam o evde duramam

Evladindan ölene kadar sorumlusun ben öyle düşünüyorum benimde hiçbir seye elimi sürmediğim düşünülmesin ama sürekli azarlanmak sürekli kötü davranılmak insanı yipratiyor icinizden hicbir sey gelmiyor
Hiçte öyle değil öyle yada böyle sizi bu yasa getirmiş iş bulmuşsunuz ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz niye ölene kadar size bakmaları gerekiyor gibi davranıyorsunuz, ailenizi bilmem ama bana yıllarını verecekleri kadar vermişler artık insanlarin omuzundan inme zamanı bence ,böyle düşünenler evlendikten sonra çocuk baktırmak istiyor birde

Hiçte öyle değil öyle yada böyle sizi bu yasa getirmiş iş bulmuşsunuz ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz niye ölene kadar size bakmaları gerekiyor gibi davranıyorsunuz, ailenizi bilmem ama bana yıllarını verecekleri kadar vermişler artık insanlarin omuzundan inme zamanı bence ,böyle düşünenler evlendikten sonra çocuk baktırmak istiyor birde
Omzunda olduğumu nerden çıkardınız ?? Onlara hiçbir şeyim yük değil ömrümün sonuna kadar benimle olsunlar diye bir beklentim yok olsaydı zaten çalışmaz babamin parasini yemekle mesgul olurdum

Sizinki gibi ailelerden çok var. Erkek çocuklarından bir şey istemezler, aksine para yağdırırlar, evleneceği zaman da her masrafı karşılarlar ama kız çocuklarını lütfedip okuttukları için bir ömür minnet bekleyip parasına göz dikerler, kızdan alıp oğlana sıvarlar ve kız evleneceği zaman da 5 kuruş destek olmazlar.

Sonunun şiddet vs gibi bir yere varmayacağından eminseniz yaptığınızdan fazlasını yapmayın. Normal aileye destek olunur, böyle insanlara değil. Siz birikim yapıp kendinizi oradan kurtarmaya bakın.
O kadar doğru ki

O kadar
Valla iyi cesaret kira fiyatlarına baktınız dimi
Baya var
dogru ki

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum da, İstanbul dışında bir yer olduğunu varsayıyorum çünkü İstanbul'da tek başına kiralık eve çıkma düşüncesi dahi aklınıza gelmemeli çünkü yapamazsınız hele ki asgari ücretle. Anadolu'da dahi 1500-2000'den aşağı 1+1 bulunmaz. Evlilik için para biriktiriyorum diyorsunuz ama, ayrı eve çıkınca birikim yapmanız hiçbir türlü mümkün olmayacak. Evlenene kadar ailenizin yanında sabretmek zorundasınız. İyi geçinmeye çalışın, biraz daha fazla maddi destekte bulunun. İnatçı davranmamaya çalışın şu bir gerçek ki, maddi olarak ailenizin evine muhtaçsınız bunun farkında olun.

Back
X