• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

27 yaşındayım, aile evinden ayrılmalı mıyım?

Darknesrises

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2022
541
-50
28
Aslında çok klasik bir başlık açmış oldum ama artık dayanamıyorum kendimi evde sığıntı gibi hissediyorum bir kere olsun bir derdin var mıdır nasılsın denilmiyor yüzüme bile bakılmıyor evde sebep ne mi? Aileme paramı yedirtmediğim için anne denecek o kadın bana düşman gibi davranıyor evde ölümle tehdit ediyor oğlu kocası gerekirse bu işi halledebileceğini düşünüyor çünkü kendisi aşırı derecede yobaz kendime ait bir mesleğim var iş yerinden ne kadar zorlarsa zorlasinlar o 7 de evde ol dediyse olmam gerekiyor gibi en basiti bu. evde yemek pişiriyor inan yiyene kadar burnumdan getiriyor inan her allahın günü dışarda yiyorum evde bir şey kokuyor canım çekiyor korkumdan yiyemiyorum inan kendi evime sığamıyorum eğer gidersen seni reddederiz diyorlar canımdan bile endişe ediyorum çok zor durum

Aslında çok klasik bir başlık açmış oldum ama artık dayanamıyorum kendimi evde sığıntı gibi hissediyorum bir kere olsun bir derdin var mıdır nasılsın denilmiyor yüzüme bile bakılmıyor evde sebep ne mi? Aileme paramı yedirtmediğim için anne denecek o kadın bana düşman gibi davranıyor evde ölümle tehdit ediyor oğlu kocası gerekirse bu işi halledebileceğini düşünüyor çünkü kendisi aşırı derecede yobaz kendime ait bir mesleğim var iş yerinden ne kadar zorlarsa zorlasinlar o 7 de evde ol dediyse olmam gerekiyor gibi en basiti bu. evde yemek pişiriyor inan yiyene kadar burnumdan getiriyor inan her allahın günü dışarda yiyorum evde bir şey kokuyor canım çekiyor korkumdan yiyemiyorum inan kendi evime sığamıyorum eğer gidersen seni reddederiz diyorlar canımdan bile endişe ediyorum çok zor durum
Eğer. Böyle bir imkanın var ise ayrı eve çık. Ailenle aran baya kötü anlaşılan.
Gidersen reddederiz diyorlar da şuanda da pek kabullendiklerini sanmıyorum. Evinize yakın bir ev tut ama uzak olma. Bi müddet konuşmazlar. Sonra kabullenirler bence. aynı ev olmayınca aranız iyi olabilir ailenle.

Aileme para yedirtmedigim için derken?? Eğer anladığım gibiyse kusura bakma ama kaç yaşına gelmiş insansın ailene maddi olarak yardım etceksin tabi. Kirayı ödemek olur faturaların bi kısmını ödemek olur market alışverişi olur. Bunları yapmalısın zaten.

Aileme para yedirtmedigim için derken?? Eğer anladığım gibiyse kusura bakma ama kaç yaşına gelmiş insansın ailene maddi olarak yardım etceksin tabi. Kirayı ödemek olur faturaların bi kısmını ödemek olur market alışverişi olur. Bunları yapmalısın zaten.
Kavgayla gürültüyle istenen parayı vermek istemiyorum kaldı ki ihtiyaçları da yok

O evde yaşıyorsanız, eve destek olmanız gerekiyor, artık çocuk değilsiniz. Sonuçta o ev dönüyor; yemeği pişiyor, temizliği yapılıyor, akşam hazır eve geliyorsunuz. Sizin bunu düşünüp eve bir miktar destek olmanız gerekir diye düşünüyorum. Fatura ödemek veya mutfak masrafları veya market pazar görmek gibi. En azından gözlerine batmazsınız. Daha az sorun yaşar, daha huzurlu olursunuz.

Anne öz mu? Annem olacak kadın derken ? Otelde bile ödeme yaparsınız. İhtiyaçları olmayabilir ama birseye de katkıda bulunmak zaten insanın içinden gelir. 27 yaşına gelmişsiniz size bakmak zorunda değiller. Kendi paranızı kazanıyorsaniz çıkın başka eve ne zormuş ev gecindirmek bizzat tecrübe edin. Ye iç yan gel yat otel gibi kullan ama kimse sana dokunmasın. Bence ailecek başka problemleriniz var .

Kavgayla gürültüyle istenen parayı vermek istemiyorum kaldı ki ihtiyaçları da yok
İhtiyaçlarının olup olmaması çok önemli değil. Siz de o evin bir üyesisiniz ve ufak da olsa bir katkıda bulunabilirsiniz, bir işin ucundan tutabilirsiniz. 3 yaşındaki oğlumun bile evde görevi var. Eğer bunlara rağmen o evde mutsuz olursanız ayrı eve çıkarsınız. Çocuklarını hem yanlarında tutmak isteyip hem de üzmeye devam eden aileleri asla anlayamıyorum. Üstelik çocuklarını üzen hareketlerini değiştirmek için hiçbir çaba da sarf etmiyorlar. Kardeşim de ayrı eve çıkınca ailem reddederiz falan dediler ama kısa süre içinde yelkenleri indirdiler.

Son düzenleme:
Benim babamın ücretli öğretmenlik yaparkenki muamelesi.Ayri yaşamak çok güzel bir şey,iyi olur

Ayrı ev ne ya kız başına hiç iyi değil buda yeni moda oldu memlekette. Hiç guvenli değil ayrica. Ayrı ev olunca temizlik yemek masraf olmayacak mı. Bence eve katkın olsun bu yaşa kadar seni kim getirdi bir düşün. Öyle çiftlik bir yer yok ye iç yat para vermiyorsan da temizlik yap yemek yap markete git bir işe yara

Yetişkin bir insansınız. Çalışıyorsunuz, ailenizle yaşıyorsunuz ve eve katkıda bulunmuyorsunuz anladığım kadarıyla, "aileme paramı yedirtmediğim için" dediğinize göre. Annenizin sizi ölümle tehdit etmesi ne kadar yanlış ve garipse, sizin o evde yaşamanıza ve çalışmanıza rağmen maddi katkıda bulunmamanız da garip. Anlatılmayan şeyler var gibi geldi bana. Her halukarda ailenizle aranızda sağlıklı bir ilişki yokken ve şartlar da buyken o evde kalmanız aşırı anlamsız ve gereksiz. Reddederlerse de etsinler, bir şey yapamazlar. 27 yaşındasınız, kendi hayatınızı kurun.

Kendi evim diyorsunuz; ama paranızı sakınıyorsunuz. Çok garip doğrusu. Evi otel gibi kullanıp yiyip içip yatayım, suya sabuna dokunmayayım, param da bana kalsın, kimse de bana bir şey demesin beklentisi çok garip. Kazık kadar kadınsınız yahu, insan utanır. Ben misafirliğe gittiğim eve bile yiyip içiyoruz orada diye, bir ton market poşetiyle gidiyorum.

Aslında çok klasik bir başlık açmış oldum ama artık dayanamıyorum kendimi evde sığıntı gibi hissediyorum bir kere olsun bir derdin var mıdır nasılsın denilmiyor yüzüme bile bakılmıyor evde sebep ne mi? Aileme paramı yedirtmediğim için anne denecek o kadın bana düşman gibi davranıyor evde ölümle tehdit ediyor oğlu kocası gerekirse bu işi halledebileceğini düşünüyor çünkü kendisi aşırı derecede yobaz kendime ait bir mesleğim var iş yerinden ne kadar zorlarsa zorlasinlar o 7 de evde ol dediyse olmam gerekiyor gibi en basiti bu. evde yemek pişiriyor inan yiyene kadar burnumdan getiriyor inan her allahın günü dışarda yiyorum evde bir şey kokuyor canım çekiyor korkumdan yiyemiyorum inan kendi evime sığamıyorum eğer gidersen seni reddederiz diyorlar canımdan bile endişe ediyorum çok zor
Simdi ailenizin ihtiyacinin olup olmadigi değil sizin orda sığıntı gibi yaşıyor olmanızın temel sebebi o eve hiçbir katkınız olmadan parazit gibi yaşamanız tabiki de bir miktar para işine el atacaksınız mutfak masrafının baklagil kısmını sebze kismim et kısmımi birini siz yapın , elektrik su doğalgaz birini siz ödeyin ,annemizin eline aylık 400 500 birşey veri duasını alın yok dışarda yerim para vermem o koktu bu koktu korkudan yemedim, bu duruma siz getirmissiniz , bir yerde yaşamak demek ortak ödeme gerektirir demek ,o zaman herkes ailesi ile yaşasın babamın maaşı var desin kendi parasını bencilce harcasin olacak şey mi, en basiti bir eviniz var düşünün kardeşiniz sizinle yaşıyor temizliği masrafı herşeyini siz yapıyorsunuz kardeşiniz hiç birşey yapmıyor tavrıniz ne olurdu ? Cevabı bulunca sorununuz cozulur

Anne öz mu? Annem olacak kadın derken ? Otelde bile ödeme yaparsınız. İhtiyaçları olmayabilir ama birseye de katkıda bulunmak zaten insanın içinden gelir. 27 yaşına gelmişsiniz size bakmak zorunda değiller. Kendi paranızı kazanıyorsaniz çıkın başka eve ne zormuş ev gecindirmek bizzat tecrübe edin. Ye iç yan gel yat otel gibi kullan ama kimse sana dokunmasın. Bence ailecek başka problemleriniz var .
Hiç vermiyor değilim sadece ne kadar versemde fazlasını bekliyor evleniceğim zaman tek kuruş yardimlari olmayacak kendi birikimimi yapiyorum

Eğer anlattığınız gibiyse derhal ayrı eve çıkın zaten. Eve katkıda bulunulur elbet ama bu annenizin davranıslarından dolayı insan hicbir şey yapmak istemez.
Tam olarak bunu demek istedim bende
İhtiyaçlarının olup olmaması çok önemli değil. Siz de o evin bir üyesisiniz ve ufak da olsa bir katkıda bulunabilirsiniz, bir işin ucundan tutabilirsiniz. 3 yaşındaki oğlumun bile evde görevi var. Eğer bunlara rağmen o evde mutsuz olursanız ayrı eve çıkarsınız. Çocuklarını hem yanlarında tutmak isteyip hem de üzmeye devam eden aileleri asla anlayamıyorum. Üstelik çocuklarını üzen hareketlerini değiştirmek için hiçbir çaba da sarf etmiyorlar. Kardeşim de ayrı eve çıkınca ailem reddederiz falan dediler ama kısa süre içinde yelkenleri indirdiler.
Az da olsa katkim var kendime ne alsam 2.cisini mutlaka aileme aliyorum burada kendimi yeterince ifade edememiş olabilirim kizgin olduğum şey ailemin bundan halen memnun olmaması tatmin olmaması örneğin siz ona bilindik bir markanin bir esyasini aldiginizi düşünün o gün cok mutlu olur ama ertesi gün cok daha bir pahali bir seyin neden onda olmadigini sorar gibi anlatabildimmi

Back
X