Doktor gerileme olmuṣ dedi elhamdülillah cok sukur bin sükür. Tekrar beraber doktor arkadaslarla incelicez sonuclari ama eminim pozitife döndüm ,gecen hafta çok negatiftim, böyle giderse eger baska mudahaleye gerek kalmaz bu haftayi atlattik, takibe devam edecez tekrar ilerleme olabilir ama ṣuan terslik gerilemis simdilik dedi. Çok ṣükür elimiz ayagimiz titriyo heyecandan, haber veriyim dedim, dualariniz için çok tessekkur ederim çok saolun. Allah milyon katini sizin evlatlariniza hatta onlarinda evlatlarina nasip etsin inşallah
Çok sevindim şükürler olsun
Doktor gerileme olmuṣ dedi elhamdülillah cok sukur bin sükür. Tekrar beraber doktor arkadaslarla incelicez sonuclari ama eminim pozitife döndüm ,gecen hafta çok negatiftim, böyle giderse eger baska mudahaleye gerek kalmaz bu haftayi atlattik, takibe devam edecez tekrar ilerleme olabilir ama ṣuan terslik gerilemis simdilik dedi. Çok ṣükür elimiz ayagimiz titriyo heyecandan, haber veriyim dedim, dualariniz için çok tessekkur ederim çok saolun. Allah milyon katini sizin evlatlariniza hatta onlarinda evlatlarina nasip etsin inşallah
Merhaba canım miniğinizin son durumu nedir acaba hep aklımdaydınız ama bir türlü fırsat bulamadım yazmaya , inşallah iyidir yorumları okudum çok sevindim adınıza çok mutlu oldum, bu hayırlı günlerde ramazan ayının yüzü suyu hürmetine Rabbim şifalar versin size bağışlasın, miniğinize çok dua ediyorum rabbim bağışlasın. Mesajlarınızı okuyunca bunları yaşadığım günlere dönüyorum herkesten dua istiyordum çok dua ediyordum şimdi de sizin için bebeğiniz için dua ediyoruz
Yaaa Allahim senden binlerce kez razi olsun, Yarabbim bu mubarek ayinin hurmetine senin miniklerede hep saglik sihat afiyet güzel bi ömür versin inşallah. Çok çok teşekkür ederim , ben eminim inaniyorum dua larla kurtuldu kızim tekrar tekrar tessekkur ederim. Elhamdülillah çok iyi gidiyoruz , yavaṣmi hizlimi bilmiyorum 82 gün oldu ama önemli olan iyiye gitmesi benim için. Ṣuan 2kilo 250 gram olduk. Halen hastanede , her dakika gulumsuyo maşşallah bu ara ,çok mutluyuz ṣükürler oldun rabbime , artik aglamiyoruz , sevincli gidip geliyoruz cok ṣükür bin ṣükür.Gözleri enjeksiyona yanit verdi cok sukur iyiye gidiyo her hafta daha iyi diyo doktor. Mr a soktular her hangi bi sorun yok. Nazal var burnunda halen onunla oksijen veriliyo yorulmasin diye ama onu cikarip cikarip atiyo bazen 20-30 dakika sonra goruyolar dayaniyo ama sıkınti olmuyo,bazen benim yanimda cikariyo hemsire geri takmiyo iyi durumu diye maşşallah,bir haftaya kadar artik hiç bisey olmuyacak gibi geliyo bana boyle giderse. Ṣuan süt içmesini gelistirmeye çalisiyoruz bazen 3-4 dakika emiyo yoruluyo bazen 10 dakika. Biberonlada veriyoruz onuda bazen 60cc bitirdi bugun iki kez tek basina ama bazen 30-40cc icebiliyo ,oda sanki bi 10 gune artik duzene girecek gibi gozukuyor.burasi erken birakmiyo hemen cok garanticiler sanki 3kg da falan taburcu edecekler gibi soyluyolar. Tamamen beslenme ve oksijen emin olmak istiyolar.Artik bekliyoruz gidip geliyoruz banyosuni bakimlarini elimizden geldigi kadar biz yapiyoruz bazen babasi bazen ben bazen beraber elimizden geldigi kadar.alisverisini yaptik odasini dolabini besigini arabasini cogunu tamamladik artik taburcu olmaya odaklanmaya basladik çok ṣükür. Ṣu 80 gün nasil gecti sanki hayal gibi , cok acılar çok korkular her saniye dusunceler, geceleri kabuslar bi yandanda buruk sevincler,hani seviniyosun sevinmek istiyosun ama yarin her an bisey kotu cikabilir korkusu, aynilarini yasadik bizi en iyi siz anlayabilirsiniz ,sizide biz. Allah kimseye böyle korkular sıkıntilar vermesin hic kolay deil. Ama olsun sonu guzel olsun inşallah, baya rahatladik gibi ,genede arada bi yuregime sıkınti giriyo bisey kötü gidiverecek gibi ama artik teslimiyet ve tevekkulden başka yapacak bisey yok , elimden geldigince anı yasamaya calisiyoruz ,ṣuan iyi ve iyiye gidiyoya onu veren Mevlama binlerce kez sayısiz hamdu senalar olsun. Tekrar tekrar tessekkur ederim , siz bana destek olurken o yasli gozlerle inanin bende size cok dua ettim , Allah her isinizi kolay etsin inşallah,gönlümden dua ediyorum cocuklariniz ve size bir daha sıkınti gostermesin mevlam iki cihanda inşallahMerhaba canım miniğinizin son durumu nedir acaba hep aklımdaydınız ama bir türlü fırsat bulamadım yazmaya , inşallah iyidir yorumları okudum çok sevindim adınıza çok mutlu oldum, bu hayırlı günlerde ramazan ayının yüzü suyu hürmetine Rabbim şifalar versin size bağışlasın, miniğinize çok dua ediyorum rabbim bağışlasın. Mesajlarınızı okuyunca bunları yaşadığım günlere dönüyorum herkesten dua istiyordum çok dua ediyordum şimdi de sizin için bebeğiniz için dua ediyoruz
Z zey1nepMerhaba canım miniğinizin son durumu nedir acaba hep aklımdaydınız ama bir türlü fırsat bulamadım yazmaya , inşallah iyidir yorumları okudum çok sevindim adınıza çok mutlu oldum, bu hayırlı günlerde ramazan ayının yüzü suyu hürmetine Rabbim şifalar versin size bağışlasın, miniğinize çok dua ediyorum rabbim bağışlasın. Mesajlarınızı okuyunca bunları yaşadığım günlere dönüyorum herkesten dua istiyordum çok dua ediyordum şimdi de sizin için bebeğiniz için dua ediyoruz
Canım tabii ki düzeliyor çene kasları güçlendikçe o daha hızlı emer annesiMerhaba
Bende 30+2 de doğum yaptım. 43 cm 1475 kg olarak. Şuan tam 36 haftalık ve 47 cm 2420 kilo. 41 gündür küvezde. Salı günü taburculuk planlanıyor. Apne sıkıntısı oldu geçen hafta onun için önlem olarak apne yatağı önerdi doktorumuz. Birde şuan önce 20 dakika kadar emiyor daha sonra 40 cc kadar biberon ile besleniyor. Buda onu yorup solunum sıkıntısına sebep oluyor. Başına gelen varmı? Doktor haftası ilerledikçe düzelecek diyor bu durum. İnşallah öyle olur Allah büyüktür
Çok mutlu oldum çok sevindim adına hep aklımdaydınız telefon hafızası kalmamıştı diye bildirim alamıyordum ve fırsat bulup düzeltemedim ondan hesabım kapanmıştı tekrar giriş yaptım. Şimdi nasıl gidiyor başladı mı uykusuz gecelerZ zey1nepbessste Bugün cikiyoruz hastaneden inşallah, 3-4 saat sonra evimizdeyiz elhamdülillah, mevlama binlerce kez ṣükürler olsun sonunda. 32cm 660 gram ile girdik 111gün 47cm 3200 olarak cikacaz. 4 gündür ayni odadayiz ilk gün ve 4.gün arasinda bile büyük gelisme oldu çok ṣükür, apne makinasi ile taburcu oluyoruz ,geceleri maske takacaz ama boyle giderse pek sanmiyorum uzun ihtiyacimiz olsun gibi.kucuk buyuk cok korkular atlattik ,Allah kimseye vermesin,basina gelenede güç kuvvet versin yardimcisi olsun. inşallah bundan sonra hep kolayliklar olur, hersey için çok saolun
Çok mutlu oldum çok sevindim adına hep aklımdaydınız telefon hafızası kalmamıştı diye bildirim alamıyordum ve fırsat bulup düzeltemedim ondan hesabım kapanmıştı tekrar giriş yaptım. Şimdi nasıl gidiyor başladı mı uykusuz gecelerama o kadar güzel ki şikayet bile edince içten içe vicdan azabı çekiyorsun .
Zamanla artiyo o hiç merak etme , ufak ufak artar bi anda olmuyo. Bizimki biberona alisti bidaha donduremedik. 20 ml leri zor içerken ṣuan 150-160 ml hupletiyo bazen versem dahada icecek gibi oluyo ama karni davul gibi olcak diye vermiyorum sıkınti oluyo o zamanda. Yeri geliyo bazende 100ml de gegirme gibi bisey geliyo kusuveriyo tüm cikardigida oluyo arada bir, normal hepsi olcak bunlar. Onemli olan ne kadar içmesi deil , duzenli kilo almasi . Bazen 80 ml iciyo bebek oda gunde 30 gram aliyo bizimki 140ml iciyo bizimkide gunde 30 gram ortalama ile gidiyo. Yani ayda 900 gram falan tabiki 3kg dan sonraki ay. Doktor harika boyle devam dedi benim bebegimede diger 80ml icen bebegedeMerhaba
Bende 30+2 de doğum yaptım. 43 cm 1475 kg olarak. Şuan tam 36 haftalık ve 47 cm 2420 kilo. 41 gündür küvezde. Salı günü taburculuk planlanıyor. Apne sıkıntısı oldu geçen hafta onun için önlem olarak apne yatağı önerdi doktorumuz. Birde şuan önce 20 dakika kadar emiyor daha sonra 40 cc kadar biberon ile besleniyor. Buda onu yorup solunum sıkıntısına sebep oluyor. Başına gelen varmı? Doktor haftası ilerledikçe düzelecek diyor bu durum. İnşallah öyle olur Allah büyüktür
Çok şükür çok şükür maşallah diyelim Rabbim nazarlardan saklasın inşallah. Çok sevindim gerçekten çünkü o kadar iyi anlıyorum ki sizi aynı duyguları yaşadık çoğu şeye beraber güldük beraber üzüldük hiç birimiz birbirimizi görmedik tanımıyoruz ama çok şeyi beraber yaşadık. Rabbim bu durumu duyguları yaşayan herkese yardım etsin sabırlar versin . Ciğerleri de normaldir çok küçük doğdular oda geçer maşallah ona rağmen rop muayenesi iyi gidiyor bizde hala rop muayeneye götürüyoruz geçen götürdüğümüzde doktorumuz 6 ay sonra getirin dedi benim kızım işlem gördü gözden şimdi iyiye gidiyor çok şükür oğlumda hastanede anne bebek uyumu için odaya çıkarana kadar oksijen tedavisi görüyordu şimdi çok şükür iyi biraz daha bağışıklıkları düşük ama çok hareketliler yaramazlığa başladılar bile . Bizimkiler başlarda gece uyanmaları 10 geçiyordu şimdi çok şükür düzene soktuk biraz üç kere falan uyanıyorlar başlarda gece uykusuna geç yatıyordular çoğu zaman gece saat 3 buluyordu şimdi en geç 10 gibi gece uykusuna geçiyorlar uyanıncada doyuruyorum hemen dalıyorlar ama sabahları erken uyanıyorlar hatta uyanıp beşikte birbirileriyle konuşmaya çalışıyorlar karşılıklı agaduyorlar birbirlerine bakıp gülüyorlar50 gün oldu , nazar edecem diye çok korkuyorum ama inanilmaz derecede gece uykusunu seviyor, 50 gün oldu sadece bir kez çok gazi vardi agladi gece, onun haricinde süt için bile uyandiramiyorum, islak bezle siliyorum yuzunu onda bile zor uyaniyo, uyaniyo beni goruyo gülümsüyo tekrar uyuyor çok gülec maşşallah, ama gunduz de tam tersi zorla gozunu kapatmiyo bile,gene aglamiyo uyumasada, sagi solu çok seviyo izlemeyi kollari bi saniye durmuyo, sadece acikinca agliyo, kilo almasida cok iyi maşşallah son 1 aydir o acikinca veriyorum, oda her 5 saatte istiyo ,bazen 4saatde oluyo bazen 6saat oluyo. yeni yeni elini emmeyi ogreniyo yani kisaca çok ṣükür bin ṣükür. Ne yazikki tek bir sorunumuz var hava maskesini kabul etmedi cigerleri acilsin iyice diye cihaz vermisti doktor ,oksijensiz basincli hava ufleyen. Ne yaptikysak onu kabul ettirtemedik cocuga,ondan geceleri yorulmasin diye çok, oksijen veriyoruz geceler minimumdan. Vermessem oksijen seviyesi 93-94 lerde yani aṣiri kotu deil, bide ondan kurtulursak cok cok cok daha rahat edecegiz, oksijen olunca gozden cok korkuyoruz her hafta Rop muayenesi mecburen, ama iyiye gidiyo diyo goz doktorumuz, her hafta fizyoterapi de var ,oda çok olumlu devam ediyo maşşallah. Gerçekten hiç yormuyo bizi maşşallah , sadece sorunumuz ciğer tam net gelismedi henüz ama yakin inşallah dua ediyoruz. O sizinle ilk yazismalarim vardi ya , o günleri düṣünüyorum binlerce kez Elhamdülillah bugunumuze, %5 hep %5 ṣanslarla geldik, elim kadar 600gramdan ṣimdi tompiṣ bisey oldu . Sizde iyisinizdir inşallah? Hersey cok iyidir sizinde, iyi deilmi yumurcaklar?opuyorum onlarida
Amin amin amin. Aynen her kelimenize katiliyorum. Çok cok sevindim maşşallah onlara maşşallah. Çekmeyen anlayamaz çok fazla duygu inis cikaslari sevinecen sevinemiyon tam, uzulecen uzulzmiyon.bir gün mutlu bir gün cok mutsuz.Allah bidaha bize yasatmasin inşallah, acilarini gostermesin. Onlari mevlam iki cihandada mutlu mesut etsin,uzun guzel omurler versin inşallah,büyük bi sinavdi bizim için gerçekten. ALLAH SIZDEN RAZI OLSUN,ALLAHA EMANET OLUN , MEVLAM HEP MUTLU ETSIN INŞALLAH SIZIÇok şükür çok şükür maşallah diyelim Rabbim nazarlardan saklasın inşallah. Çok sevindim gerçekten çünkü o kadar iyi anlıyorum ki sizi aynı duyguları yaşadık çoğu şeye beraber güldük beraber üzüldük hiç birimiz birbirimizi görmedik tanımıyoruz ama çok şeyi beraber yaşadık. Rabbim bu durumu duyguları yaşayan herkese yardım etsin sabırlar versin . Ciğerleri de normaldir çok küçük doğdular oda geçer maşallah ona rağmen rop muayenesi iyi gidiyor bizde hala rop muayeneye götürüyoruz geçen götürdüğümüzde doktorumuz 6 ay sonra getirin dedi benim kızım işlem gördü gözden şimdi iyiye gidiyor çok şükür oğlumda hastanede anne bebek uyumu için odaya çıkarana kadar oksijen tedavisi görüyordu şimdi çok şükür iyi biraz daha bağışıklıkları düşük ama çok hareketliler yaramazlığa başladılar bile . Bizimkiler başlarda gece uyanmaları 10 geçiyordu şimdi çok şükür düzene soktuk biraz üç kere falan uyanıyorlar başlarda gece uykusuna geç yatıyordular çoğu zaman gece saat 3 buluyordu şimdi en geç 10 gibi gece uykusuna geçiyorlar uyanıncada doyuruyorum hemen dalıyorlar ama sabahları erken uyanıyorlar hatta uyanıp beşikte birbirileriyle konuşmaya çalışıyorlar karşılıklı agaduyorlar birbirlerine bakıp gülüyorlarçok tatlı oluyor o halleri sanırım diş çıkaracaklar ondan bu aralar huysuzlar ama bu hallerimize binlerce kez şükürler olsun rabbim bu günleri gösterdi bize . Etrafımda görüyorum fark ediyorum kolaylıkla çocuğu olan çocuğuna kavuşan bizim kadar şükür edemiyor bilmiyorum sanki böyle zorlukla ulaşan daha ediyor daha kıymeti biliyor gibi geliyor bana hayat işte Rabbim kimseyi evladıysa sınamasın .
Çok teşekkür ederim sizde Allaha emanet olun miniğinizle çok uzun sağlıklı mutlu yıllar diliyorumAmin amin amin. Aynen her kelimenize katiliyorum. Çok cok sevindim maşşallah onlara maşşallah. Çekmeyen anlayamaz çok fazla duygu inis cikaslari sevinecen sevinemiyon tam, uzulecen uzulzmiyon.bir gün mutlu bir gün cok mutsuz.Allah bidaha bize yasatmasin inşallah, acilarini gostermesin. Onlari mevlam iki cihandada mutlu mesut etsin,uzun guzel omurler versin inşallah,büyük bi sinavdi bizim için gerçekten. ALLAH SIZDEN RAZI OLSUN,ALLAHA EMANET OLUN , MEVLAM HEP MUTLU ETSIN INŞALLAH SIZI
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?