• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

28 aylik ogluma otizm teshisi

Aslanmiyavdedi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
10
Puanlar
1
Merhaba arkadaşlar daha önce başlık açmıştım fakat başlığı çocuğun ayını yazarken yanlış yazmışım şimdi fark ettim. Bebegim şu an 27 aylik 28 e girecek. Gelişimi hızlı giden bir çocuktu oğlum erkenden babildama 4 aylıkken baba dede 6 aya yakın anne gel diyordu 13 aylikken yürüdü her şey normaldi fakat hep hareketli bir çocuktu koşarken birden duvara bile carpabiliyordu. Merdiven cikma inme ve ince ve kaba motor becerilerin de bir problem yok yemek yer kendisi fakat 2 yaştan sonra göz teması azalmaya başladı. Gözümün içine bakıp kahkahalar atan çocuğum yavaş yavaş benimle goz temasi kırmamaya başladı. Eski videolarına baktıkça bunu daha iyi anlıyorum. Hadi anne gel gel . Kaka üç kelimelik cümleler kuruyordu 16 18 ay civarlarında halen var fakat nadiren ve tekrar edici şekilde konuşuyor. Komut alıyor cogunlukla . Hafif derece otizm dediler raporumuz da orta derece sosyal ve iletisimsel ibaresi bulunuyor. Bebegim temas bağımlısı kucaklar beni sarılır öper Yemeğini kendisi yer komut alır bazen almaz goz temasi yok.. ortak dikkat var dikkat varken goz temasi oluyor. Nesneleri şekillerine ve renklerine göre diziyor. Kitabı alıp inceliyor sürekli ve bir şeyler okurmus gibi konuşuyor ne dediği belli olmayacak şekilde. Hiç bir şeyi unutmuyor bir eşyayı sallayınca yerini uzunca bir vakit geçse de . 20 dakikalık mesafeli bir yolu kendisi tarif etmeden gidebilir. Özellikle farklı yollara soktuğum oldu çocuğumu parkın yolunu bir şekilde buluyor mesafe olmasına rağmen. işaret etmek yok çekiştirme mevcut. Bu şekilde tanı alan annelerimiz var ise fikir almak istedim. Otizm çok farklı bir yelpazeymis bunu yaşayınca anladım. Bazı hareketli yok dedirtiyordu bazı hareketli var. Her çocuğun gelişimi yaşadığı şeyler farklı oluyormuş. 3 farklı doktor görüşü aldım. Genetik testler eeg randevusu adli tip ağır metal analizi diyetisyen vs ... tanı koyulmadan önce hepsini uzun sürer diye önden gitmiştim. Sürecimiz devam ediyor . Doktorumuz çocuğun kendi azmine ve kendine özgü gelişimine bağlı durum şu an çok küçük özel eğitim ile zamanla göreceğiz dedi.

Başka doktora da götürebilirsiniz..bazı çocuklar biraz geç konuşabiliyor..takıntıları, sosyal iletişim bozukluğu var mı?bunları anlayabilmek için henüz küçük galiba

Başka doktora da götürün lütfen. İnstagramda Levent bağçeli var. Çok kıymetli bir özel eğitimcidir. Benim de hocam olur kendisi. Fikirlerini almanızı tavsiye ederim.

Başka doktora da götürebilirsiniz..bazı çocuklar biraz geç konuşabiliyor..takıntıları, sosyal iletişim bozukluğu var mı?bunları anlayabilmek için henüz küçük galiba
İki farklı eğitim ve araştırmaya götürdüm ilkinde genetik testler de dahil 6 6 branş doktorundan nöroloji eeg vs randevularimiz var çok fazla olduğu için sıra ile yapıyorum. Teşhis koyan hastane deki doktorumuza da söyledim ama anlıyor kendisi yemek yiyor yani tam olarak uymuyor diye. Oda küçük su an dedi yanlış teşhis koyduysak da biz koymuş olalım eğitime yönlendireceğiz dediler. İsmiyle seslenince bakmıyor çoğunlukla. Onun dışında oyuncakları nesneleri diziyor simetrik sekilde. Sürekli ağzında bir şey oluyor cansız nesneler her seyi ağzına götürüyor. Ortada hiç bir şey yokken bazen dede gitti dede gitti dede gel gitti gibi tekrar edici şekilde konuşuyor. Onun dışında bir noktaya dalıp gidiyordu sürekli göz bile kırpmadan şu aralar azalmış durum da. Konusamadigindan mi sinirleniyor bilmiyorum ama bazen iletişim kuramadığımiz için kendine vuruyor kafasini duvara vuruyor ya da benim etlerimi sıkıyor ve vuruyor.son iki haftadır bu şekilde. Parkta bir kaç kere çocuklar kendisinden büyük sıkmıstı oğlumu müdahale ettik iki anne olarak nereden öğrenip yapıyor inanın hiç bilmiyorum ve çok üzülüyorum. Bu gün dışarı çıkalım mı dediğim de bana donup çıkalım dedi. Her zamankinden farklı olarak farklı şekilde kelimeler kullaandi ama tam anlayamadım konuşur şekildeydi

Başka doktora da götürün lütfen. İnstagramda Levent bağçeli var. Çok kıymetli bir özel eğitimcidir. Benim de hocam olur kendisi. Fikirlerini almanızı tavsiye ederim.
Pedagog götürdüm ilk daha sonra iki eğitim araştırma hastanesi bütün otizm ile alakalı testler istendi önce henüz tamamlayamadik randevu durumları olduğu için 7 8 branş kadar nöroloji eeg vs vs gaita testi mantar .... farklı bit eğitim araştırma da psikiyatriste götürdüm ilk gittiğim eah bulamayınca orada kondu teşhis. Henüz çok küçük fakat sosyal ve uletisim olarak eksik farkındalığı yok dediler. Eşya vs diziyor . Goz temasi hareketlilik cümleleri tekrar etme dışında çok dikkatimi çarpan durum olmadı bir de dalıp gitme dışında. Bende İstanbuldayım bakacağım dediğiniz doktora çok teşekkür ederim

Anlattıklarınızdan sadece ismine dönüp bakmaması problem gibi geldi,ama daha yaşı küçük 3 yaşına kadar nasıl gelişim gösterecek acaba?sosyal ilişkileri,takıntıları küçük olduğundan anlaşılmıyor galiba..Benim oğlumun da çok zor dönemleri oldu..epey yol aldık..kreşte kimseyle konuşmazdı,takıntıları çoktu..iyi gözlemleyip,başka psikiyatri doktorlarda devam etmek en mantıklısı..

Anlattıklarınızdan sadece ismine dönüp bakmaması problem gibi geldi,ama daha yaşı küçük 3 yaşına kadar nasıl gelişim gösterecek acaba?sosyal ilişkileri,takıntıları küçük olduğundan anlaşılmıyor galiba..Benim oğlumun da çok zor dönemleri oldu..epey yol aldık..kreşte kimseyle konuşmazdı,takıntıları çoktu..iyi gözlemleyip,başka psikiyatri doktorlarda devam etmek en mantıklısı..
Oğlunuz kaç yaşında şu an sosyalleşmesi nasıl

Oğlunuz kaç yaşında şu an sosyalleşmesi nasıl
9 yaşında.sosyalleşmesi gayet iyi..ilaç tedavisi ve çocuk da büyüdükçe hem konuşma hem sosyalleşme daha iyiye gidiyor..benim oğlum 3 yaşına kadar normaldi.oğlumla evdeyken şiddetli deprem olmuştu, aşırı korktu,sonra sessizleşti,takıntıları başladı,sonra hep doktor doktor gezdim..Bugünümüzü de şükür diyelim

9 yaşında.sosyalleşmesi gayet iyi..ilaç tedavisi ve çocuk da büyüdükçe hem konuşma hem sosyalleşme daha iyiye gidiyor..benim oğlum 3 yaşına kadar normaldi.oğlumla evdeyken şiddetli deprem olmuştu, aşırı korktu,sonra sessizleşti,takıntıları başladı,sonra hep doktor doktor gezdim..Bugünümüzü de şükür diyelim
Takıntıları ne zaman bitti özel eğitim ne kadar süre aldı konuşma ne zaman başladı

Back
X