28 aylık ziplayamiyor

cicegimm_44

Öldüm Bittim Eridim Kül Oldum Yana Yana
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
443
97
73
34
çocuğum geç yürüdü 17 aylık. 10 aylıkken ayağını burktu korktu.suan 28 atlı çok hantal çok tembel. motor gelişimi zayıf. mesela hoplayamiyor zıpliyor ama sadece topuklu kalkıyor. yükseklikten hoplayamiyör. yürümesi hala yavaş. koşmasi bile yavaş. nebilim çok üzülüyorum. Bazı şeyleri çabuk kavriyor bazı şeyleri yapmıyor.dengesi zayıf. Bu konuda fikri olan varmı. yada neler yapılabilir yardimci olun

Benim kızım da 17 aylıkken yürüdü 30 aylıkken ayaklarinin yerden kesildiğini gördüm ilk defa o zaman zipladi. Ziplamayı çok seviyor suan 35 aylık arka arkaya ziplayabiliyor. Zamanla ziplayabilir merak etmeyin

Peki yürümesi nasıldı.motor becerisi. yada nebileyim denge sağlaması. koşmasi5nasildi.benim kızım yeni öğrenmiş gibi yavaş koşuyor. Çocuklar farklıdır kıyaslamak tan ziyade onun yasitlari kosuyo zıplayıp hersey yapıyor. benim kızım yasitlarindan 2 ay geç yapıyor. doktora götürmeyi düşünüyorum.

Yurumesi iyiydi hiç düşmedi diyebilirim..bizim el yetenegimiz biraz zayıf kalemle yazmak çizmek yerine kalemleri yan yana dizer mesela. Makas alicam biraz el becerisini geliştirsin diye

hmm ben maşa kullandiriyorum.bakliyati kaseye koyup kaseden diğer kaseye kaşıkla aktarma yaptiriyorum.Ponpon lu aktivite yaptiriyrm
pipeti yumurta kepine deliklere sokturmaya çalıştirdm.mandallari tele tutturmaya calistrdm.bunlar size örnek olabilir.onları benim kızım yaptı çok zorlanmadım.maşa Mandal makas bunlarda zorlandım bıraktırdim.birden kedisi mandallari ve masayı tutmaya calisti :)

Benim kızımın dengesinde sıkıntı var.cesareti yok.korkuyor.mesela 23 nisan gösterisine götürdüm korktu.parka gider ama orada bile çekingen.el becerisi iyi sayılır. ama şunu anlıyorum ki zamnla hersey oluyor.sadece anne olarak endiseli yada sabirsizim diyebilirim

2 yasina yakin yurumusum ben ve sukredin bence her derdin beteri var 4 yasindaki yigenim haala konusmuyor otizmden suphelendik dr otizm bulgusuna rastlamamis sebebini dr bile bulamadi dil okuluna gidiyor hafta sonlari ayda 900 tl ayrica krese gidiyor gidiyorhafta icleri 600 tl ve diger yigenlerim ona bebekmis gibi davranip aralarina almiyorlar onlari uzaktan izledikce ablamin ici aciyor elinden birseyde gelmiyor bildim bileli tek basina arkadas bile istemiyor bi cocukla bi araya gelince oteki odaya kaciyor zamanherseyin ilacidir

Benim abimde 2 yaşında yürümüş kimi çoçukların geç oluyormuş annem anlatır korkmuş oda aklına bir sürü şey gelmiş ama sonradan yürümüş bence korkma doktora götürdün mü

Çok üzüldüm yiyeninize inşallah bir an önce düzelir. hani genelde derler ya erkek çocuğu (yiyeniniz erkekmi bilmiyrm) geç konuşur derler.inşallah bi konuştu mu pir konuşur umarım.

Benim abimde 2 yaşında yürümüş kimi çoçukların geç oluyormuş annem anlatır korkmuş oda aklına bir sürü şey gelmiş ama sonradan yürümüş bence korkma doktora götürdün mü
Hayır götürmedim.30 aylık olsun öyle götüreyim diye düşündüm.yürüyor fakat hoplayamiyor.koşarken düşecekmis gibi geliyor

hiç mi kendini ifade edemiyor acaba.Anne baba da mı demiyr nebileyim mirildanmiyormu.

Çok üzüldüm yiyeninize inşallah bir an önce düzelir. hani genelde derler ya erkek çocuğu (yiyeniniz erkekmi bilmiyrm) geç konuşur derler.inşallah bi konuştu mu pir konuşur umarım.
Insallah evet erkek yigenim dua ediyoruz dil okulunun etkisi varmi bilmiyoruz ama anne baba ve annani diyo ins devami gelir :)

hiç mi kendini ifade edemiyor acaba.Anne baba da mı demiyr nebileyim mirildanmiyormu.
Daha bir iki aydir anne baba ve annani diyo baskads agzini bicak acmiyor malesef yemek yiceginde kolundan tutup seni dolaba goturuyor tualetini gidip kendi yapiyor gezmek istediginde montunu alip kolundan tutup kapiya goturuyor ama konusmuyor malesef

Aaa çok güzel bunu duyduğuma sevindim.eğer kelime söylüyorsa inşallah konuşur. hiç canınızı sikmayın.annelere teselli vermek çok zor ama çok güzel gelişme varmis

Kesinlikle katiliyorum bu kadari bile bizi cok mutlu ediyor inanin cok zor ama teselli olcak o kadar sebep varki sukurler olsun akli yerinde herseyini kendi yapiyor. Zekasal problemi de yok 4u goster dedigimizde ornegin 4 parmagini gosteriyor. Kitaptan kareyi goster dedigimizde kare seklini gosteriyor gibi ama iste bide konussa susturamasak o kadar mutlu olcaz ki :)

Maşallah maşallah çok güzel. dediginiz gibi bunada şükür.geç konuşan çocukların genelde çok zeki olduklarını söylerler..sizin yiyeninizde çok zeki çocuk ve cok güzel konuşacak eminim.sadece biraz zaman ihtiyacı var.her çocuk farklı türlü türlü çocukla karşılaşınca insan kendi coxuguna şükür ediyor .gerçekten de sağlıklı zekası iyi olsun geç konuşmuş geç yürümüş geç hoplamis bunlar önemli olmuyor.mesela çok şükür ki yiyeniniz otizmli değil.geç konuşması çok önemli olmuyor ozamn.anne yavrusunub hangi haline üzülsun.

Bencede doktorda bişeyi Yok diyorsa öyledir.Bende duymuştum geç konuşan çoçuklar zeki olurmuş mesala :Einstein:)

Benim kızım 3 yaşında 200e yakın kelimesi var ama tam olarak konuşma cümle kurma yok. 3 yaşında çocukların 1200 kelime dagarciga sahip olması lazım ama halime çok şükür. Ben hep kızıma konusmasi için uğraşıyorum. Bi çok kelimeyi öğrettim hep ugrastim hala daha uğraşıyorum. Keşke konuşsa günlük rutinimizi anlasa... sorular sorsa çok istiyorum. Ama halime çok şükür sagligi iyi zekası iyi çat pat kendini ifade ediyor. Bazen söylenilen seyleri anlayamiyor mesela biz bir yere gidecegimizden bahsediyoruz gelmek isteyip gelmek istemediğini ifade etmiyor üzülüyorum. 1 ay sonra 3 yasina girecek babasıyla konustuk yarım günlüğüne krese vermeyi düşünüyorum. Ama alısabilir mi faydası olur mu? Ya zararı olursa düşünmekten kafayı yicem

İki seçenek var ya arkadaslarıyla iyi geçinir ya da geçinemez konuşamıyor diye ya iyice içine kapanır özgüvenini yitirir ya da iyi olur çok büyük risk bence Allah yardım etsin inşallah konuşur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…