- 6 Ocak 2024
- 3.126
- 4.270
- 53
- Konu Sahibi Marjaltrkmn66
-
Fizyoterapist çok iyi olmuş gerçekten. Gaz küvezde kaldıkları için de fazla oluyor zamanla azalır inşallah. Evet dünyayı öğrenene kadar o küvez düzeni çok kolay bozulmuyor siz de bozmayın. Rabbim ayırmasınçok ṣükür kavuṣtuk sonunda , bakiyom izliyorum sariliyorum doyamiyorum,çok güzelmis ya çok güzel.hiç uyumasin istiyorum bazen
Tek ṣuanlik sorunumuz maske,deliriyo takinca çok agliyo. Toplam 3 saat takabilsem pıṣpıṣlayarak ṣükür ediyorum. Teknisyeni aradik geldi , doktorla konusup ayarini biraz kistilar ,onla alistirip sonra yüksek ayara derin uykuya gectikten sonra geçirin dediler ama pek degisen bisey yok. Inşallah zamanla ondanda kurtulacak ama sanki 1 ay en az ugrasacaz, cok kötü agliyor,yuregim dayanmiyor cigliklarina. Başka zaten hiç sesi yok ,ıkınma sesleri çok komik, çok gazi oluyo acayip ıkınıyo, sütünü ver,gazini al,altini degistir, kendi kendine uyuyo,uyaniyo mirildaniyo,ellerini oynuyo geri kendi uyuyor maşşallah, sen demistinvya prematureler terbiye oluyolar servisde diye aynen öyle
eve gelen hemsire ders verdi gaz cikartma yontemleri fln,2 saate yakin kaliyolar biraz sıkıci olcak pek ihtiyacimiz yok gibi aslinda. bugün fizyoterapistede basladik haftada 1 gün. O çok faydali olcak gibi geldi. Inşallah maske hariç hersey böyle güzel gider..
Çok çok çok saol
Düzeltilmişe göre takip edilecek yaşıtlarını yakalayana kadarBen şeyi sormak istiyorum şimdi ben doğum yapali 3 ay oldu bebeğim 3 aylık bebeklerin yaptığı şeyleri yapmalı mı yoksa normal zamana göre şu an 43 haftalık mesala doğalı 23 gün falan olması lazımdi ona göre mi olmalı düzeltilmis olarak mı hareketlerini takip etmeliyim
Hangi hastaneye götürdünArkadaşlar rop 2 seviyeye ilerlemiş dediler haftada bir muayene önerdi ne yapayım sizce başka doktorlara da gotureyimmi
Tokat ta üniversitesi Hastanesi'nde bakiyolar şu an Ankara'ya gitmeyi düşünüyorumHangi hastaneye götürdün
Bizimki halen 2 ile 3 arasinda , ama sag gozunde ufak kanama gordu doktor,ilk stajer doktor korkuttu ama diger doktor baktiktan sonra Rop dan dolayi deilde ıkınmaktan olabilir ,gececegini dusunuyom dedi o kadar cok ıkıniyoki poposunda çatlak da oldu devamli kanli kaka, cani cok yaniyo. Bizim doktor rop seviyesine pek önem vermiyo anladigim rop un nerde oldugu önemli tarzinda konusuyor, bizim ṣuan seviye yuksek olsada gözün çok kenarlarinda, yani gözde bir sorun yok ama sadece cok kenarlari göremiyebilir dedi. Kanamadan dolayi kontrolu gene 1 haftaya çekti, yarin kanama azaldi yada bittiyse gene 15 güne alacak. Bize dedigi bundan daha ileri gitmez tarzinda bundan sonraki ufak ufakda olsa geriliyo rop3 den. Kontrolu yaptiktan sonra sende bak , gormek istedigini söyle , gostersin ekranda bilgisayarda göz içi fotograflarini, ordan bak sende yanlis damarlanma gözün hangi kisminda. Eger imkanin varsa , zor olmucaksa her zaman baska doktorada sormak iyidir , zarari olmaz,bide baska doktorun fikrine bakarsin.2 ye ilerlediyse 2. Seviyeden gerileme olur mu yada 3. Seviyeye geçmesi hızlı olur mu bilemiyorum
Maşşallah çok iyi kilo almış, bizede mama verdiler bir ölçek sütün içine karistiriyorum kilo almasi için, 18 günde 700 gram aldi 3kilo900 olduk.ama biraz form mama kafami karistirmiyo deil icinde inositol var ,ve ben inositolu rop u ters etkiliyo diye calismalari okumuṣtum ondan bazen form mamayi karistirmak istemiyorum yada birazcik az verip sütü çok koyuyorum ama genede göze faydali vitaminler var a ve e var.ama mumkun olsa inositol olmayan mama kullanirdim. Eminim ilgisi alakasi yok ama iṣde aklima hep boyle seyler geliyo niye oldu nasil oldu biseymi etki yapti diye.Çok üzülüyorum gerçekten çıkalı 28 gün oldu 1200 gram almış gelişimi de iyidi gerilemisti birden nasıl arttı anlamadım insalahha daha da fazla ilerlemez bir hafta ara verdiler o arada ilerler die korkuyorum Ankara'ya goturucem
Ankara üniversitesinden randevu alınÇok üzülüyorum gerçekten çıkalı 28 gün oldu 1200 gram almış gelişimi de iyidi gerilemisti birden nasıl arttı anlamadım insalahha daha da fazla ilerlemez bir hafta ara verdiler o arada ilerler die korkuyorum Ankara'ya goturucem
Düzenli kontrol gerekiyor 2.seviye aksatmayın lütfen2 ye ilerlediyse 2. Seviyeden gerileme olur mu yada 3. Seviyeye geçmesi hızlı olur mu bilemiyorum
Olduğu yere göre değişiyor tedavisiAksatmayacagim kesinlikle rop 3 olursa lazer tedavisi mi yapılacak
Bessste nin dedigi gibi aynen,oldugu yere göre degisiyo , bizde ilk tedavi göz bebeginde oldugundan acil yapmislardi,hemde rop 4de cok yakindi bide, daha sonra tekrar etti rop 3 oldu ama kenarlarda olunca , tedaviye gerek yok bekliyecez dediler hatirliyosundur. Inşallah çikmaz 3 e , gercekten zor ihtimal oksijen almiyo bisey almiyo , 42 haftayida geçti. Ama velevki oldu , velevki lazer gerekti , artik baya büyüdü 1-1.5saatte hallediyolar lazerle bildigim iki göz 3 saat. Ama hiç bisey olmuyacak Inşallah gör bak , 3de tedaviye bakiyolar ama 4de atlayacak korkusundan uzda tehlikeli yerde oldugundan yani kisaca. Ben bu saatten sonra 4de atliyacagini dusunmuyorum,belki baska doktor rop 1 diyecek, elinden geldigince beslemede aṣiriya kaçma, gazinida iyi cikarmaya calis , bizimki aṣiri çok aṣiri ikiniyo her 5-10 dakikada bir , garip garip seslerde cikariyo, oda ufaktan etkileyebilir gözünü ikinirken zorladigi içinAksatmayacagim kesinlikle rop 3 olursa lazer tedavisi mi yapılacak
Şu an yeni doğmuş bir bebek gibi. Ciğerleri de erken entübeden çıkardıkları için bence kolay toplanamadı. Buna siz bir şey yapamazsınız elbette ama oksijen beyin gelişimi için çok önemli. 95 üzeri isteniyordu mesela burda. 88 de kötü değil bence ama küçük olduğu için düşük görüşüyordur. İnşallah o da geçer.Bizimki hava maskesini kabul etmedi ne yazikki, 1 haftadir hiç bisey takmiyoduk sadece saturasyon yani oxymetre vardi , ve dün geceye bakilacakti kontrol için. ṣimdi teknisyen yeni ayrildi evden doktorla görüṣtüler, oxymetre nin tuttugu hafizayi yolladi. Geceleri oksijen destegi almasina karar verdi doktor. Dün gündüz gram uyumadi gecede yorgun düṣtü tam olmamasi gereken günde ne yazikki, dün gece uyumadik hep takip ettik genelde oksijeni %93-%94 du ama ara ara %88 falan düṣtü. Sadece bir gece önce hep %96-97 idi. Doktor yapacak bisey yok hava maskesini takmiyosa mecburen burnuna nazal oksijen verceksiniz dedi, iki tanede tüp yollatti.Sadece geceleri çünkü gündüz sorun gozukmuyo.Gözleri iyiye giderken inşallah zarari olmaz, minimum dan verecez gene ama genede korku var, bi tamamen çözüp kurtulamadik, aslinda ne renginde bi sorun var, ne davranislarinda,hani öyle ölü gibi yorgunda deil ama artik mecburen doktoru dinliyecegiz.o hava ufleyen maske ile yasadiklarimizi anlatamam cildiriyo takinca cildiriyo, gram izin vermiyo kafasini saga sola salliyo zorla çikartiyo maskeyi, hem o agliyo hemde biz,iṣkence gibi resmen.bi 1 hafta izin verseydi bitecekti belkide
MerhabaŞu an yeni doğmuş bir bebek gibi. Ciğerleri de erken entübeden çıkardıkları için bence kolay toplanamadı. Buna siz bir şey yapamazsınız elbette ama oksijen beyin gelişimi için çok önemli. 95 üzeri isteniyordu mesela burda. 88 de kötü değil bence ama küçük olduğu için düşük görüşüyordur. İnşallah o da geçer
Aksatmayacagim kesinlikle rop 3 olursa lazer tedavisi mi yapılacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?