29 yaş amh düşüklüğü

smyye2534

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2025
15
1
1
30
Düşük amh - düşük demir
Merhaba hanımlar, sizden fikir almak istiyorum.

29 yaşındayım, 3 yıldır evliyim yaklaşık 1 yıldır çocuk sahibi olmak istiyorum ama bir türlü olmuyor. Son kan tahlillerimde çıkan sonuçlar beni çok endişelendirdi. Doktorlar tüp bebek yönlendirmesi yaptı ama ben önce vücudumu toparlayıp doğal yolla oksun istiyorum . Hata mı yapıyorum fazla zamanım olmadığı söyleniyor korkuyorum

AMH: 0.26

Ferritin: 5.7

D vitamini: 8.3

Trigliserid: 335

HbA1c: 5.8

Anti-TPO: 188

TSH: 2.95 | T4: 0.86

Kolesterol: 208

B12: 215

Anlayacağınız hem demir depolarım boş, hem vitamin eksiklerim var, hem insülin direnci başlamış hem de bağışıklık sistemi tiroit bezime saldırıyor gibi görünüyor.

Bu durumdayken “önce diyet ve takviyelerle toparlanmak istiyorum” deyince doktor çok umut vermedi ama içime sinmediği için denemek istiyorum.
Kist yok
Adetler düzenli
Yumurtalıklar açık

Aranızda bu tarz değerlerle toparlayıp doğal yolla hamile kalan, AMH’si az da olsa yükselen ya da süreçte olumlu ilerleme yaşayan oldu mu?

Yorumlarınız, tecrübeleriniz benim için çok kıymetli. Şimdiden teşekkür ederim

Amh yükselmez. Tüp bebek kötü bişey değil. D vitamini hapla yükseliyor hemen. Bence şunu yapın devlette amh düşük diye rapor çıkarabiliyorsunuz o biraz zaman alıyor. Ona şimdiden başlayın yaptırmasanız da kenarda dursun rapor. Yaptırmak zorunda kalırsanız ilaçlar uygun fiyaata geliyor

Demirim oldum olasi dusuktur
Amh 0.13tu benimde tup bebek oncesi dogal yolla gebe kaldim
Omega3 b12 gibi takviyeler kullandim
Baldir polendir kullanmadigim sey kalmadi ama yumurta kalitesini arttirmak onemli
Vitamin baslayin hemen 3 4 ay deneyin sonra asilama ile baslayin sizi yormayacaksa
Amh yukselmeyen aksine düsen birsey
Amh 0.39ken 3 ayda 0.13e dustu benim

Amh 0.78 Ken doğal yolla kaldım 2 buçuk yıl sonra ama yaşınız 29mus beklemek sizin zarariniza olabilir çünkü yaş geçtikte tüp bebek tutma ihtimali de düşüyor. Doğal yolla gebelikte yumurta kalitesi önemli sayıdan ziyade vitamin başlayın mutlaka bide eşiniz tahlil verdi mi hiç

Bende diyetisyen ile bir yola girmeye karar verdim. İçerisinde değerlerimi yükseltmeye ve yumurta kalitesi artırmaya yönelik ürünler mevcut . Umutluyum , 3 ay deneyeceğim olmazsa tüp bebek için çabalayacağım . Hiç bir şey yapmamaktan daha iyi düşünüyorum . En azından vücudumu sağlıklı hale getirerek bu yola girmiş olurum diye düşünüyorum

Bende takviyelere başladım , 3 ay doğal olmazsa vücudum tüp bebeğe daha uygun hale gelir diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim sizde böyle bir süreçten geçtiniz mi

Eşim sadece hormon testi verdi total testesteron oranı alt sınıra yakındı oda kullandığım takviyelere başladı . Ay sonuna doğru özelde sperm testi yaptıracağız.

Doktor yumurta kalitemin iyi sayısının az olduğunu söylemişti
Siz vitamin kullanıp, beslenmenize dikkat edin. Tüp bebek harici kimse yumurta kalitesini bilemez sadece yaşınızdan dolayı kaliteli çıkma olasılığı yüksek olur.
Eşiniz de mutlaka sperm testi yaptırmalı.
İnşallah en kısa zamanda evlat sahibi olursunuz

İnşallah

Merhaba benimde 0.72 idi amh devlet Direk tüp Bebek dedi bana ocak ayında hsg de de sağ tüpüm kapalı imiş benim kan değerlerimde kötü idi biraz düzelttim mesela tsh 2 olması gerekir dediler max ama benimki 4 tu ilaca başladım ferritini yukselttim çok şükür gebelik haberini aldım doğal yolla. Tek yaptığım son ay kafami saldım Bebek düşünerek yapmadım ondan mi oldu bilmiyorum bu mucize yaşıyorum

Ama siz ihmal etmeyin belki ben aşılama yaptırmış olsam 4 5 aylık gebe olabilirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…