2li test hcg değeri yüksek olanlar?

tubitak

-Her şey Güzel Olacak-
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2014
836
341
73
Merhaba arkadaslar 2 ay önce 2li test yaptırdım. bebeğin ense kalınlığı ve organlarının ıyı olduğunu söyledi doktor. Akabinde kan tahliliyde bu görüşünü destekledi. gecenlerde nette gezinirken 2li testte yer alan hcg değeri adlı bir konuya denk geldım. benım değerim 160 fakat genelde 50 ve altı çok nadir üstü yazıyordu işte hcg nın yuksek olması sonucun iyi olmadığı değişik rahatsızlıklarda çıkabılır diye yorumlar okudum şuan moralim düşümüş durumda sizlere sormak istedim varmı bu şekilde problem yaşayan :/

o sadece bir tarama testi moralini hiç bozma ultrason iyiyse ... benim ikili testim riskli çıkmıştı amniosentez yaptrdım ve düşük tehlikesi yaşadım sonra sonucum temiz çıktı ve şunu anladım bir tarama testi için bebeğimi riske atmaya değermiydi ustelik aldırmakta istemiyorken cevap hayır...

Aslında doktor riskli demedi sadece ben arastırma yaptığımda hcg degerini yuksek olduğunu gördüm ve pernitolog yaptı ıkılı testımı çok dıkkat ettım peki sizin kaçtı değer_? hcg hatırlıyormusunuz_? benım ense ıyı çıktı 1.6

ense birde burun kemiği oluşmuş mu onu önemsedi benim doktorum.... yanlış olmasın canım 164 belki oyleydi tam hatırlamıorum ama riskim vardı 148 de 1 mıydı neydi

ense birde burun kemiği oluşmuş mu onu önemsedi benim doktorum.... yanlış olmasın canım 164 belki oyleydi tam hatırlamıorum ama riskim vardı 148 de 1 mıydı neydi
ENSE KAÇTI_? BİRDE 3 LÜ YE GEREK YOK DEDI DOKTOR BANA DIREK 21.HF DETAYLI USG YAPICAZ DEDİ

1 buçuk yıl önceki sonuca baktım da 26 ymiş ama free hcg bakılmiş normalle farkı var diye biliyorum belki ondandır. 1.2 ymis ense kalınlığı da.
önemli olan burun kemiği.

bu sadece tarama testi kesin sonuç vermiyor ki bende sonuçlar risksiz aralıkta cıkmasına ragmen 30. haftadan sonra bagirsak goruntusunden dolayı suphelendi dr ama sukur bir sey yok.

Doktorunuz sorun yok demiş.
Neden ona güvenmek yerine netten araştırma yapıp kendi kendinizi endişeye sokuyorsunuz ki ?

canım benim bebeğin ense kalınlığı 1.4 tü benim değerim alfa bilmem ne proteinden dolayı yuksek çıkmıştı doktoruna guven zaten gerek gorse cvs amniosentez bişi önerir burun kemiğide vardı benim bebişin ... zaten 21. haftada detaylı rutın kontrol içinde canım sıkma canını hangi ildesin ?

KAFA KARIŞTIRMAKTAN BAŞKA BİR İŞE YARAMIYORLAR

anladım istanbulu pek bilmiorum bu konuda eminim ordada vardır ama ankaraya gelirsen yolun düşerse eyüp ekiciyi öneririm ben 13. haftamda gitmiştim bebeğimin herşeyini gördüm herşey Allah tan dedi ben yuzde 90 bu bebeğin sağlıklı olduğunu düşünüorum dedi...

kendisi radyolog ozel bakıo hastalara hastanede çalışmıo biraz ücreti dolgun ama işinin ehlidir...

Ben bu ikili üçlü vs. testi hiç yaptırmadım. Dr. ense kalınlığı ve burun kemiği normal deyince hiç kafamı karıştırmıyım dedim. İnanın çevremde bu test sonucu kesin down kesin zeka engelli denilen o kadar çok sağlıklı çocuk var ki. Biri bile engelli doğmadı öyle söyliyim. Sakın kafanızı karıştırmayın. Kuzenimin çocuğu kesin down olacak diye ilk hamileliğini nasıl zehir gibi geçirdiğini gördüm, yazık değil mi. Çok şükür bebeği de sağlıklı doğdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…