• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2yasindaki bebeğimle yemek sorunu

mervemz47

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2025
13
1
1
25
Merhabalar öncelikle sizin önerilerinize ihtiyacım var bebeğim 2 yaşında ve ek gıdaya geçtim geçeli bir bebeğin hiç mi sevdiği yiyecekler olmaz , yemiyor ve artık ben kafama çok takmaya başladım benimle aynı durumda olan varsa nasıl bir yol izledi neler yaptı önerilerizi bekliyorum

Siz mi yediriyorsunuz, yoksa kendisinin yemesine izin veriyor musunuz? Bazen yemek konusunda çocukların üzerine çok düşünce de ters tepebiliyor, yeme reddi olabiliyor.

Siz mi yediriyorsunuz, yoksa kendisinin yemesine izin veriyor musunuz? Bazen yemek konusunda çocukların üzerine çok düşünce de ters tepebiliyor, yeme reddi olabiliyor.
İlk önce önüne koyuyorum baktım yemiyor bu sefer ben yedirmeye çalışıyorum ama nafile

Gelişimi nasil benimde oğlum zor yiyor malesef ekranla yediriyorum ama mesela ekransizda bazı yiyecekleri seviyor meyve v.b de yemiyormu

Bizde ek gıdanın başından beri değil de 2 yaşından beri yeme problemi var. Şu an 2,5 ve ben de çok zorlanıyorum.
Ama meyve seviyor örneğin. Karpuz ve elmayı çok severek yiyor. Yumurta hiç sevmiyor. Ben çözümü sevmediği şeylerin yerine besleyiciliği yüksek başka şeyler vererek çözmeye çalışıyorum. Örneğin yumurta hiç sevmez ama kahvaltıda avokado ve zeytin yiyor ben de mutlaka onlardan bulunduruyorum. Atıştırmalık olarak badem veriyorum ve kurabiye kek diye evde kendi yaptığım pankeki veriyorum. Dışarı çıkarken de rahat oluyor

Back
X