- 21 Aralık 2016
- 9.017
- 41.389
- 548
- Konu Sahibi suspushanimcim
-
Benm icin mi dedinizDay & night denediniz mi? Ben düzenli kullanmıştım Bi ara işe yarar gibi oldu.
Canim inan aksam babasiyla enerjisini atsin diye yuruyus yaptik.Henüz uykusu gelmediyse ve enerjisi yerindeyse uyutmak için zorlamayın bence. Uykusu geldiği anı kaçırmayın .
Uyku egitimiyle alakali bi kac blog yazari anneyi okudum. Aglamasina babasi dayanamiyor. Ama son care o yontemlerden biri gibi2 yaşında kızım var.
1 yaşında gece uyku eğitimi verdim. Yatağında devamlı tutunup kalktığı için kendi yatağımda uyuttum. Yanına uzanıyordum onun yataktan düşmemesi için koruyordum. İlk gün 1 saate.yakın direndi. Sonra 45 dk. Sonra 20 dk. Uyur uyumaz alıp kendi yatağına koydum. (Doğdu doğalı kendi yatağında yatıyor.) Bir gece aldım yatağıma koydum küt diye uyudu. Her gece 9da götürdüm uyumaya saati hiç bozmadım.
O küt diye uyuduğu geceden sonra kendi yatağına koymaya başladım. Onu yatağına koyup yanına sandalye çekip beklemeye başladım. Şimdi öyle uyuyor her gece.
Gündüz emerek uyuyordu. Emzirmeyi kesmeye karar verdiğimde gündüz uykusunda da yatağına koyup yanında oturmaya başladım. Yalnız her şeyden önce odasına kalın perde aldım. İlk gün gündüz uykusunda da sıkıntı çıkardı ama ikinci gün alıştı.
Bir de ben uyku eğitimini yaz verdim. Her gün parka falan çıkıp yordum onu. Umarım biraz yardımcı olur yazdıklarım. Şimdi tuvalet eğitimine başlayacağım ben de. Muvaffak olurum umudundayım...
Oyun grubuna goturmeyi dusunuyorum sirf bu yuzden bakalimYegenimi bu yuzden pedegoga goturduk. Dr cocuk cok enerji dolu enerjisini atmadan zor uyur gun ixinde oyun oynayim gezdirin yorulsun dedi hakikatende yorulunca kendiliginsen uyumaya basladi. Sizde oyle deneyin
En son care o gozukuyor bakalimUyku eğitim metotlarından size uygun olanını seçip, deneyin.
Kararlı olursanız 10 gün sonunda başarı elde edersiniz.
Canım bizde 2 yaşında kızım,bir ara uyku eğitimi verdim akşam yemek sonra banyo masal uyku ,yatağına koyuyorduk o kalktıkça geri yatırıyorduk,hatta alışmıştıda kendi kendine uyuyordu ,sonra düzen bozuldu tekrar,bu sefer ayakta sallamalar başladı, sonra baktım olmuyor bıraktım ne zaman uykusu gelse salonda yerde koltukta oyun oynaya oynaya uyuyor ,sonrada alıp yatağına koyuyoruz; keza gündüz uykusu içinde aynı şeyler geçerli,
Ama belli bi saatten sonra uyumalari gerekmez mi mesela 10 yada 10.30 daCanım bizde 2 yaşında kızım,bir ara uyku eğitimi verdim akşam yemek sonra banyo masal uyku ,yatağına koyuyorduk o kalktıkça geri yatırıyorduk,hatta alışmıştıda kendi kendine uyuyordu ,sonra düzen bozuldu tekrar,bu sefer ayakta sallamalar başladı, sonra baktım olmuyor bıraktım ne zaman uykusu gelse salonda yerde koltukta oyun oynaya oynaya uyuyor ,sonrada alıp yatağına koyuyoruz; keza gündüz uykusu içinde aynı şeyler geçerli, daha çok küçükler illa belli saatte uyanıp uyumayı dayatmamak gerek bence
Bnde oturup babasiyla bi iki kelam etmek istiyorum
Yada ne bileyim kitap okumak istiyorum
Valla ne diyim Allah yardimcin olsunTam da su an 5yasindaki oglumu yataginda uyutamadigim icin agladim.2 yasindan itibaren uyku egitimi verdik.uyumayi kucuklugunden.beri sevmez .emzirmeyi biraktiktan sonra daha da sorun oldu
Enerji bitmiyor.oglen uykusunu 3 yasindan sonra birakmak zorunda kaldim.benim sinirlerim alt ust oluyordu.bir ara duzeldi.bu arada her turlu bilimsel.yolu denedim.simdi.bu sene tam gun okula gidiyor.yoruluyor.yine gelip durmuyor.uykudan gozleri gidiyor.masal okuma uyku ritulei hersey yine yapiyorum.yanimda durun diyor.biz cozemedik.her.gun. Her gun...
Uyku eğitimi son çare değil, ilk yapılacak şey olmalı.En son care o gozukuyor bakalim
Pisman olmadim degil hani.Uyku eğitimi son çare değil, ilk yapılacak şey olmalı.
Benim bebeğimin çok büyük bir uyku problemi var, beş buçuk aylık ve günde toplamda 8 saat ya uyur ya uyumaz.
6.ayın dolmasını iple çekiyorum.
Direnecek, ağlayacak ama eğitimi vereceğim.
Bir yöntem olmazsa, diğerine geçeceğim çünkü hayatım diye bir şey kalmadı.
Ne yemek yiyebiliyorum ne evimle ilgilenebiliyorum, eşimle iki cümle bile kuramıyoruz.
Uykusuz bebekler çok çok da yaramaz oluyor haliyle.
Çocuk için uyku hava su gibi bir şey çünkü.
2.yaşından sonra uygulanacak yöntemler biraz farklılaşıyor, hem doktor hem de deneyimlilerden tavsiyeler alabilirsiniz bu konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?